Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 4 Ohm 150Wattos kis THD vel rendelkezö erösítő
Témaindító: rwtop, idő: Dec 25, 2006
Témakörök:
Sziasztok!Kellemes karácsoni ünnepeket mindenkinek!!
4 Ohm 150Wattos kis THD vel rendelkezö erösítő kapcsolási rajzot keresek!! Követelmények: -Egyszerű kapcsolási rajz -KIS THD!! -150WATT 4 OHM [[ez a legfontosabb]] ennyi lenne!Szubra kellene és fontos lenne!! Elöre THX!
Miért? Szerinted mi itt P.M.P.O.-ról beszélünk??
Mert akkor 2000Wattokat mondanánk! Tessék elolvasni a honlapot. Mindenre kiterjedő magyarázatot ad. És lehet folytatni a VF3-topicba ha érdekel... http://haromb.fw.hu/ VF2 http://www.freeweb.hu/haromb/muhely/vf2/vf2.html "+/-40V tápfeszültséget kell biztosítani számára (230/2x28V-os trafó), és így 4 ohm-on 200W, 8 ohm-on 100W teljesítmény leadására képes." És akár hidalni is lehet Isa
A TIM-ről hallotál már?? ...mert csezheted a jó THD-t ha a TIM torzításod magas...
Ez csak azért írom hogy felhívjam a figyelmet más torzítási tipusokra is, amit rendszerint nem mérnek, és csak ritkán beszélnek róla...
Mennyire legyen kicsi a THD?
(miért szükséges pont ez a paraméter?)
sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy valaki megépítte ezt VF2-es végfokot hídban?Mennyire bírja ezt a 400W/8 ohm-os terhelést!Ha esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban kérem ossza meg velem!Köszönöm!
Ha már leírtad, elmondanád egyszerűen, hogy mi az a TIM,
mert így csak 3 betű...
Én megépíteném ezt a vf2-t. Átlagos alkatrészigény, új hangzás. Nem tűnik drágának. De többféle FET is létezik ezekkel a számokkal(irf540n, 540ns...) és a csatornaellenállásuk is eltérő. Milyet vegyek?
Én is kacérkodom a gondolattal, hogy megépíten, és Király Gábor azt írja az oldalán, hogy mindent be lehet szerezni a Lomexban. Megnéztem az online keresésben és irf540 re csak egyet dob ki-> valószínűleg az jó
Én már megépítettem, és nagyon szépen szól, olcsó, és könnyű megépíteni, mindenkinek csak jókat tudok róla mondani!! (csak vigyázni kell a kimeneti rövidzárral, mert azt nem szereti
![]()
Tranziens InterModulációs torzítás...valahol volt "rőla" leírás, de nem találom.
Lényeg az hogy inkább ez a torzítás fajta jellemzi a félvezetős (főleg tranyós) erőködőket. Csak nem "szeretik" mérni... mondjuk bonyolultabb is .
Sziasztok!
És tényleg leadja azt a teljesítményt?! Volt valami problémád az élesztésnél, vagy ment simán? Mert akkor ezek szerint jóval többet tud mint egy TDA7294... :eek2: Az pedig nekem nagyon jó lenne... vagy ha legalább annyit tudna...Mindenesetre tényleg pofás kis erősítő! Hali Peti.
Mérni még nem volt időm, de hangzásra sokkal jobb, mint a 7294, meg hangerőre is. Élesztéssel nem volt komoly probléma, csak a paneltervezés miatt voltak gondok. Később egy kimeneti rövidzár miatt kellett javítanom az erősítőt. Szilveszter után többet tudok mondani a hangerőről, és a megbízhatóságról
![]()
Búék!
Hogy muzsikált a vf2 szilveszterkor? ![]()
Háát. A végfokkal nem lett volna semmi baj, csak a védelem állandóan lekapcsolt nagyobb hangerőnél. Valamit kezdek a védelemmel, és rendesen meghajtom. (hangfalvédelem nélkül nem akarom meghajtani, nehogy DC menjen a hangfalra)
Csatolt file.
http://skory.gylcomp.hu/quad405/quad405.html Itt van leírás is hozzá. A 75V-os zener helyett 27V-osat raktam be, mert az erősítő +-35V-ról üzemel. Valamelyik ellenállást is kisebbre kellene cserélnem, de nem foglalkoztam még vele.Szerintem a kisebb tápfesz miatt kapcsol le nagy hangerőnél. (de nem a nagy hangerő a baj, hanem a terhelés, mert leesik a trafó feszültége, ha hangos a zene)
Hi!
Készítettem az eredeti vf2-ről egy nyáktervet (amelyik nincs fönn az oldalon) a szimmetrikus bemenet miatt. Átnéztem, az alkatrészek sorrendje stimmelni látszik. Ha nem így lenne, jelezzétek, hogy okuljak. Ami jobban aggaszt, hogy várhatóan gerjed-e majd? A szerzőnek nagyfrekis gerjedés miatt égtek el a fetek kisérletei folyamán. Úgy gondolom ennek kivédése a helyes huzalozás. De azt nem tudom, hogy kell, csak próbáltam. Minden Kritikát szívesen fogadok, amiből tanulni is lehet, ![]() Amiről beszélek:http://haromb.fw.hu/
Hi
Én nem sokat foglalkoztam, vele. Itt egy általam készített. De nics kész. de hátha segít valamit...
Igazad van. Én csak az eredetit másoltam át. Még fél éve. Nekem is az lett volna a célom. Bocsi ezt már elfelejtettem.
De a te nyákterveden miért oda kerültek a zénerek? Van a SL-ben olyan hogy SMD alkatrészek....
Miért felejtetted el?
Zenerek a helyelosztás miatt kerültek oda. A fetek elé. Lehetőségeim szerint nem szerettem volna smd-t használni, mert pillanatpákám van.(így is van 1K az ne5532 alatt)
Hi
éppen arra mondtam hogy ha jól láttam van olyan makró az SL-ben.. Azért felejtettem el, mert még nicsen szkópom ha gerjedne... És ugygondolom hogy egy egyszerübb kapcsi is megteszi.. Kisseb telkjesítménnyel. Így lett a VF3. Meg a JLH! [off] amugy úgy felejtettem el hogy te a szimetrikus jelbementetüt csináltad, és csak gyorsan fel akaram rakni amit eddig bevittem én... Amúgy eggyetlen egy hatalmas nagy prblém adódott még... Mégpedig hogy nics szimetrikus kimentelü lejátszómm. ![]()
Nekem sincs szimmetrikus kimenetű lejátszóm..
Én a hidalás miatt gondoltam a szimmetrikus bemenetet oly jónak. De azt olvastam, hogy ahhoz több fet kéne páhuzamosan. ![]()
Hali!
No,elkészültem(részben) a vf2immel. Továbbra sincs szkópom. Éleszteni 2x40ohm ellenállásokat használtam, 4db vf2 -t gyártottam,ezekből 2 műxik szépen.(amikor élesztettem asztalon, mindegyik kimenete bemenő jel nélkül 0V volt) Védelem is készült hozzá, ez:http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/hangfalvedo_erositokhoz.html. Viszont 2 végfok nem jó. Ezek közül az egyik kimenetén -1.7V van, a védelem ennek megfelelően tiltja. A másik csatornán pedig kattog a védelem reléje 2/sec. sebességgel. A multiméterem szerint kb -8V...+8V feszültségek jelennek meg a kimenetén, így sorjában(váltakozóáram nem). Diódavizsgálóval néztem és a borda és a fetek zászlói között nincs zárlat(csillám van meg hővezetőpaszta). Mik lehetnek a magyarázatok? üdv Idézet: „Mik lehetnek a magyarázatok?” 99,9%, hogy gerjed. Ez persze lehet a nyitott bemenettől, a túl nagy erősítéstől, rosz-lógó kábeleztéstől, táptól, árnyékolás hiányától, stb...
Gerjedés a kattogó relés estben is lehet?
A bemneteken már rajta vannak a potméterek. Tehát nem végtelen nagy az ellenállás a bemeneti pontok közt.
Hello mindenkinek az a nagy kerdesm vollna hogy nem-e tudna valaki egy erosito rajzot mutatni amelyben [u]nimcs ic mert nalunk ritak[u] es ha az ember talal egyet akkor az egy vagyonba is kerulhet
![]() barmien jo lesz amiben nincs ic elore is koszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |