Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Kösd, rá is kell, én is azért PC tápcsatit rakok az EL84 SE-mbe.
Ja, bocsi, én úgy tudtam, hogy fém doboznál előírás a védőföld.
Ami azt illeti én nem igen aggódom ezen ! Ebben az életben az 1000% hogy nem fogok 300 b-vel erősítőt építeni
Honnan tudod ezt ennyire biztosra? Lehet, hogy a Te kapcsolásodat fogom megépíteni!
Egy-két gyönyörűt láttam köztük, nagy része átlagos, olyan hobbielektronikás, de voltak förtelmesek is azért, amik nekem nem tetszettek. Itt is vannak azért akik simán megütik ezt a szintet amit itt a szép végfokok képviseltek.
Idézet: Azért is mondtam hogy szép , Mert ha őrülten odavágósat láttam volna akkor azt mondom gyönyörű És valóban ez ha jobban megvizuálom akkor ITT is látni hasonlót sőtt mi több még szebb gépeket Nekem ez tetszik a legjobban De ebből is a hangfal ami „simán megütik ezt a szintet”
Hát igen, ne legyél benne biztos hogy egy kanadai hobbistának mélyebbre kell nyúlnia a zsebében egy 300B-ért mint neked egy 6L6-ért vagy 6C33C-ért
Köszi, akkor nem lesz bekötve, így is van egy nagyon kicsi brumm, pedig még nem tettem közel a trafókat egymáshoz, nem akarom hogy több legyen.
Ők pár $-ért beszerzik ezeket a csöveszkéket, a 6C33C, meg a 6L6, 6AS7 meg az az árkategória, ami nálunk a PCL85.. Filléres csövek náluk...
Úgy lesz A pufferkondinál lesz kialakítva a közös pont, ha sikerül rá forrasztanom vezetéket.
Egy pár 300B nekik is 300 dolcsiba kerül ha felmennek az ebay-re, de nekünk a 300 dollár többet "jelent" mint nekik. Oké a szállítási költségek alacsonyabbak.
Ők egy 300BPP árát zsebből előveszik, még akkor is, ha ugyanolyan árakon mennek ott is a csövek..
Drágább, de ők megtehetik azt, hogy sok ilyen drága csőből építenek, és az EL84 kategóriájával szóba sem állnak.. Mi meg nem, ez van.
Mii? 800Ft? Hol?
Ez nem pénz hanem felfogás kérdése. Számtalan japán oldalon van Iszonyat igényesen kivitelezett Tango kimenő trafós PCL86SE-PP (volt ahol Tungsram emblémával ). Tehát ott is van pénz mégsem ragaszkodnak a legtrendibb csövekhez
Bár ha jobban meggondolom a Piccolo már akár trendinek is nevezhető
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy EAG TK760c
kimenőm az AV 760 c erősítőből és a trafó szekunder oldalán van vagy 21 kivezetés(zöld ,fehér kék stb kábelek)és abból melyikeket kell összekötni pl a hangfalkimenethez ,anódfeszhez,meg a segédrácshoz? Előre is köszönöm a segítséget
Elkészült a második fojtótekercs is. Egyre jobban belejövök a tekerésbe. Be kellene vasalni, de nem tudom hova tegyek légrésnek szigetelést, mert a trafó bontásakor a magnál nem volt semmi szigetelőanyag csak a csévetesten kívül. Egy hipersil vasról van szó.
Talán segít, azt hiszem Imi rajzolta.TK760C kimenő
Szerintem te is csak kívülre tegyél (0,1 mm-t), könnyebb módosítani, ha kell. :hide:
"CHZ-nak igaza lehet, hogy a két ecc83 nem igazán alkalmas a meghajtásra......de miért is?....a beag 057-esben is ilyenekkel oldják meg nem is olyan rosszul!"
Ott is triódákat hajtott ??
fröccsöntött csévetestet szerintetek, hogy érdemes, meg a legegyszerűbb középen két részre osztani?
Én 0,8 mm nyáklemezből csináltam (lemaratva ) .
Egyik oldalon ahol a vezetének is hely kell , teljesen bevágtam és az üvegszálas lemez annyira rugalmas , hogy szétnyitva (feszítve) fel tudtam tenni a csévére , majd ragasztással rögzítettem .
Én 4db megfelelő méretű bakelit lapot ragasztottam rá 2k ragasztóval.A hoszabbik oldalon lévő egyik lapot rövidebbre vágtam, hogy át tudjam vezetni a huzalt.
Köszi a tippeket, valami ilyesmire gondoltam én is. üvegszálas nyákom csak 1,5ös van itthon, de talán textilbakelitből van 0.5-0.8, azt lehetne ollóval, sniccerrel is vágni, nem kellene reszelni (amúgy sem egészséges az üvegszál porja ! )
Kérdés hogy a textilbakelit van-e annyira rugalmas mint az üvegszálas.Szerintem nincs.
Én speciel lemezollóval vágtam méretre.
Szép erősitők kapcsán, számomra ez a legdögösebb amit eddig láttam.
Ezt elfogadnám!
Ne fogadd el, hanem rakd össze! Látványban ütne rendesen
1630 menet szekunder fenn ! Ismét jó tanács kellene ! Az anódfeszültséget majdan előállító szekunder tekercs után közvetlenül - persze megfelelő szigetelés után - mi jöjjön? előfesz, fűtések, E.i. cső fűtése? Én az E-i cső fűtésére gondolok, aztán előfesz, aztán elő- és végfok csövek fűtései
|
Bejelentkezés
Hirdetés |