Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   862 / 3607
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

A fogyasztás volt az ami elsőként dominált nálam, illetve az értéke, viszont igazad van.

140 -ért ezt a Panaszkodik -ot kaptam még régebben:

-Képfelbontás: 1366 x 768
-Kép átló méret 82 cm
- HDMI bemenet
- Viera Link
- Fényerő: 500 cd/m2
- LCD mesterséges intelligencia (LCD-AL back light control)
- 3000:1 valós kontraszt
- 1 utas, 2 hangszórós hangrendszer
- 178 fokos nézési szög
- Valós 1080i jelfeldolgozás
- Multi Window: PAT
- 4 AV bemenet (2 Scart, komponens, S-Video)
- 500 oldalas TEXT memória

Pár szépséghibája van:

-Processzor hűtés nem meg felelő (javítva)
-árnyékolatlanok a hangszóró vezetékei, az egyik csatornában összeszedte a digitális, és az inverterek zajait. (javítva)
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Ez mikori ár? Kíváncsiságból megnéztem, hol tartanak a monitorok most, és egy 27"-os 110e Ft körül van.

Azt hiszem ez úgy két éve lehetett.

Javaslom hogy ne ELDZSÍT vegyél, és főleg ne TÓMZÓNT, és egyéb márkátlan ólcsoságot.
Leggyakoribb elhalálozási ok: Processzor megadja magát az elégtelen hűtés miatt, háttérvilágítás elszáll, ritkább a tápmegfutásból eredő károsodások.

Hozzáteszem, nem éri meg 30 coll -os monitort venni, egyrészt a fogyasztás miatt, másrészt nézd meg, hogy egy 20 coll -os monitor is ugyan akkora pixelekkel dolgozik mint egy 30 coll -os ,csak nagyobbak a pixelméretek, az meg nem szép, és nem éri meg a többlet fogyasztást.

Inkább kettő 19 -20 Coll -os. Amikor sok mindet használsz, akkor kettő monitor, amikor meg csak a hobbit böködöd, meg legfeljebb msn fut, és közben zenét hallgatsz arra bőven elég egy 20coll -os monitor, és gazdaságos a fogyasztás, nem beszélve arról, hogy meghibásodás esetén még mindig ott van a másik.

Ezért használok én is kettő monitort, igaz az egyiket szinte ingyen kaptam mert nem volt képe, és kiderült csak az invertenek van egy nevetségesen apró hibája, ami miatt letiltott a kijelző saját magát. Ennek is már kettő éve.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Idézet:
„Most jut eszembe: Sándor nevű fórumozót, most jól megszívattuk, mert jó sok olvasni valót hagytunk neki holnapra!”

Hát(-tal nem kezdünk mondatot...) való igaz írtatok elég olvasnivalót, délután még azt hittem nem lesz ilyen sok. A kocsilopásokkal kapcsolatban : nekem nincs ilyen gondom (most nincs kocsim), amikor volt egyszer történt meg a "trabival" hogy a vasútállomás előtt úgy komplet az egész zárat kiszedték az ajtóból de a kocsiból nem tűnt el semmi.
Most olvasom hogy :"lehet hogy nem lesz fehér karácsonyunk"? enyhülés jövő szerdától?

A magamfajta számítógép-megszállotnak tűnő ember biztos nem vesz LCD TV-t. Egy 24"-os Dell monitorom van, 1920x1200-as felbontással (16:10), csillió bemenettel (VGA, 2xDVI, HDMI, DisplayPort, S-Video, kompozit és komponens). Kép a képben és kép a kép mellett funkció az utolsó 3 és bármely más bemenet párosára. Komoly hiányosság, amivel a konkurenciát egyértelműen földbe döngölhette volna, a távirányítás lehetőségének kihagyása. Illetve a PIP/PBP funkciót terjeszthették volna még ki az összes bemenetre, bár ez nyilván egy drága képskálázó (kicsinyítő) proci beépítését igényelte volna. Ezektől eltekintve kiváló készülék.
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Idézet:
„Ha időtök engedi, nézzetek be...”

Nem is kezdtem azzal. (?)
(#) Stadi válasza sándor hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Idézet:
„most nincs kocsim”

Remélem, nem azért, mert ellopták... :hide:

Idézet:
„enyhülés jövő szerdától”

= Locspocs jövő szerdától. Mindenki készítse a gumicsizmáját.

Ez így már mindjárt más, viszont nekem a DVI csatlakozó bőven elég egy LCD -n, TV -t meg TV tunerről nézem ha akarom, de inkább VHS kazit szoktam digitalizálni DVD -re.
Ha filmet akarok nézni, akkor beröffentem a jetaudio -ba a HD filmet, és az LCD TV -n már ott is virít a film. Amikor meg dolgozok a gépen akkor meg a két LCD monitoron dolgozok. A célt 100% -osan kielégíti, funkcióját betölti, és utálom, ha valami fölösleges marketing alkatrész ott figyel az elektronikában/rendszerben. A gépecském meg tuning nélkül is eléggé erős, így mindent kiszolgál.
(#) sándor válasza Stadi hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Ahogy vesszük... Nem bírnám fenntartani ezért meg kellett tőle válnom :no: (valaki ellopta az egészségemet a munkahelyemet a...nem politizálok!)
Idézet:
„Mindenki készítse a gumicsizmáját.”
Kint hagytam tanyán. Remélem itt a panelben nem lesz rá szükségem ...

Akkor építsük Noé bárkáját, mert akkor árvíz lesz.

Jelenleg 5 bemenet van többé-kevésbé kihasználva. Ha a VGA és a DVI is mehetne egyszerre PIP vagy PBP módban, akkor a régi 17"-os TFT monitorom is mehetne a levesbe. Így géptelepítéseknél (meló) kénytelen vagyok azt is használni. Nálad miről megy az LCD tévé? VGA, DVI, TV kimenet? Csak azért, mert amellett még van 2 monitor a gépedre kötve, ha jól olvasom.

Először a Luca székével kéne végezni...
(#) sándor válasza Stadi hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Mit fogunk róla meglátni?
Most már fekszem le, mert reggel korán kelek.Már 3.-a óta várom a küldeményemet, holnapra hátha megérkezik.

HDMI -ről is használnám, ha nem lenne olyan távol (esetleg valami repeatert kéne kitalálni HDMI -re), mert jelenleg komponens kábelt használok.
A hangsugárzókhoz, meg már másik irányból vittem a hangot, árnyékolt buszkábelen keresztül. A hátsó kettő hangszóró, meg egy átalakított Geniusz hangszóró pár. ( a gyáriak túl dobozhangúak voltak, így azt nagyon hamar kicseréltem. )

Affene, itt tényleg rend van... Mikor lesz nálam ilyen???

Azért annyira nem.
A kupac tartalmát is tudom, hogy mi merre van.
Ez a bajom, hogy nincsen normális tárolóm, így csak kukacolni tudom a dolgokat.

Az a telefont a börzéről, az ingyen cuccok közül csentem, mert nekem csak egy nyáklemezre tákolt verzióm volt.

Nem röhög!

Na, majd ha rend lesz, lehet, hogy teszek fel képet a "before" állapotról. Azért nem hamarabb, mert akkor ki lennék bannolva innen rövid úton...

Mindenesetre ha rendet raksz, elmondhatod hogy épp a "heap sort" algoritmust futtatod. (heap=kupac)

Idézet:
„nekem csak egy nyáklemezre tákolt verzióm volt”

Ez nagyon gyík (geek)!

Ez jó volt. Azért ezt az apró kupacot leszámítva, minden rendben van. Még a dohányfüst se jön be, mert az ajtót kiinjektáltam.

Szerk.: a célnak megfelelt, ha valakit meg hívtam, arra meg ott volt voipcsep, amivel ingyen tudok vonalas számokat hívni.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 17, 2009 /

Ez már rekord!

23.48 -kor írtam, hogy megyek aludni. Most már 1.34 van, így most már tényleg megyek elfekvőbe.
Jó éjt mindenkinek.
Máskor erre három óra múlva került sor .
(#) bankimajki hozzászólása Dec 17, 2009 /

Én még azért bejelentem hogy a gépem potom 114 vírust talált (Lehet kap egy rendszerfrissítést)
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Nem véletlenül 104 -et talált? Akkor az mentőt jelent. Ha 105 akkor a tűzfalad a hibás!

Hogy sikerült ennyi vírust benyalábolni?! 5 - 6 éve sikerült nekem ennyit benyelnem, azt is csak azért mert, a kollégum számítógépes termébe bevittem, mert letöltöttem valamit, továbbá a környezetemben lévő összes gépről elkezdtem húzni nagy mennyiségű adatot. (nem voltak megfelelően védve). Pillanatok alatt egy csomó gép time outtal megállt, és betelt hamar a 320 gigás winyóm, amit akkor még gyapottárban mértek. Akkor még netem sem volt, így örültem a sok adatnak, de azzal egy csomó vírust is beszedtem. Szerencsére akkor naprakészre frissítettem helyben a gépet, így kigyilkoltam egy éjjel alatt az összes vírust.
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Egy héttel ezelőtt lejárt a vírusírtóm és elfelejtettem hogy már nincs védelem De már amúgy is ráfér egy újratelepítés, mert néha hülyeségeket csinál :no:
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Na de lassan én is lépek aludni, itt hagyom a gépet hadd dolgozzon

Nekem azért védelem nélkül sem sikerült megütnöm ezt a mércét.
Ennek köze van ahhoz, hogy minden programom meg van ami szükséges.

Most már tényleg megyek, mert 5 -kor kelés van.
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Jó éjszakát. A cicus gondolom alszik

Ha megnézted volna az összes képet amit ide felraktam, akkor most nem kérdeznél ilyeneket.

Remek kis ágymelegítő. Habár nagyobb cicát is el tudnék képzelni a helyére...
(#) Rober_4 hozzászólása Dec 17, 2009 /

Ki korán nem kel, munkát sem lel
(#) zolika60 válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Nem-e, hát a havat ki fogja elsöpörni?
Következő: »»   862 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem