Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az asszony is nézi, csak a másik gépen...
Azért biztonsági másolatot készítesz róla- ha valami gond van a haverod másolatával ne keljen újra letöltened neki...
DuMatyi: Akkor ezért ilyen nagy a villanyszámla..? :no:
Anno ezzel fizettem hűtőbordáért, és az asszony ráakadt a letöltések között. De akkor már egy olyan könyvtárba volt ahol a "megrendelő" neve szerepelt....
Idézet: „Akkor megtudtam azt is, hogy fodrászoknál rendszeres a probléma, nade nálam?!” Pedig egyszerűen lehet magyarázni. Hát hogy is lehetett másképp, biztos, egy fodrásznak tanuló csajszival járogattál akkoriban. :crazya: Idézet: „Egyre több olyan linket találok itt a HE oldalán is ami (már)nem létező, különböző okok miatt törölt, nem hozzáférhető oldalakra mutat!” Mi meg ezért szoktunk rosszul lenni, amikor külső, hetek, hónapok múlva megszűnni látszó oldalakra mutatnak bizonyos linkek, pl. kapcsolási rajzokkal kapcsolatosan, és a kérdést a hozzászóló ahhoz a rajzhoz illeszti, azaz nem képes, vagy egyéb megfontolásból nem a HE-re tölti fel a dokumentumokat, hogy az utókor számára is minden világos legyen, ha az adott hozzászólást nézegeti épp valaki 4 év múlva. Korábban emiatt figyelmeztettünk is embereket, voltak, akik teljesen átlátták ezt és megértették elsőre a gondolatmenetünket, viszont volt néhány olyan eset is, amikor sajnálatos módon Mi, moderátorok lettünk letámadva, hogy mit képzelünk mi, így-meg úgy, hogy mi egyáltalán ilyet hogy merünk szóba hozni... volt ezek közül 1-2 kirívó eset is, amikor egy, magát "nagyobb nevűnek" képzelő fórumtag kérte ki magának ezt a dolgot, és nem a hangnem miatt, hanem mert egyszerűen nem látta át a fontosságát.
Helló!
Tudom nem illik másik fórumról idézgetni, de ez nekem nagyon betett. Karácsonyos topic erre beírta ezt egy srác. Idézet: „Én egy Elit X360-at kapok, egy 106-os Hd ready tv-vel a szobámba . Sajnos most csak ilyen apróságot szerk. ja meg hozzá egy guitar hero szettet (5-öt)” Bár én kapnék csak ilyen "apróságokat". Az ilyenektől valahogy undorodok. :no:
Ricsikém ugye tudod mit írnék erre? Szerinted leírjam?
Sziasztok. Így karácsony közeledtével küldtek egy jó ideillő zenét.nem katasztrófa, csak karácsony
Tegnap láttam a papírboltban FEKETE(!) és GRAFITSZÜRKE (!) díszgömböket karácsonyfára...de sok agybeteg ember van...
A fekete-fehér képen nem mindegy? Biztos a sok emós! Zsilett pengét nem mellékeltek? :hehe:
Jó reggelt mindenkinek!
Pontosan ez a problémám nekem is a régebbi fórum-hozzászólásokban, hogy az akkor még "élő", létező weboldalakon lévő kapcsolásokra hivatkoztak sokan a hozzászólásokban, én pedig találjam ki hogy hová nem kell pl.: az a bizonyos kondenzátor? De ez ellen már nem tehetünk semmit, csak tanulni a régmúlt hibájából: Ne linkeljünk pl. egy kapcsolási rajzot egy másik honlap oldaláról, hanem kimentve inkább képfájlba töltsük fel..
DuMatyi-val pedig arról beszéltünk hogy a nekünk fontos adatokat , adatlapokat, áramköri rajzokat , könyvet-folyóiratot mentsük el , mert nem biztos hogy "jövő héten" még fent lesz (tapasztalat..) sok bosszúságtól menthetjük meg magunkat! Kedves _ampervadasz_ így a nap vége felé neked is szép jó reggelt...Hogy aludtatok (a cicával)?
Ennek a híve vagyok én is, többek között ha mindent csak libben mentenék el akkor, egy kisfloppy -t megtöltene, és mire a pár ezer link közül kitalálom, melyik volt az mai a kapcsolást tartalmazta akkor...
Kellemes(ebb) és Boldog(abb) karácsonyi ünnepeket és újévet kívánok minden kedves felhasználónak!
Neked is Szetya, rég láttunk! Na ki vagyok én?
Sajnos ez a probléma, amit felvetettél, nem oldható meg egyszerűen. Egyfelől egy net-archívum elkészítése hihetetlen tárkapacitást emésztene fel (akkor is, ha csak a magyar oldalakra gondolunk), másrészt az internet megközelítőleg sem statikus, sokszor naponta többször is változnak a honlapok. Melyik állapotot mentsük el? A harmadik probléma szerzői jogi kérdés. Ui. manapság már biztonsági másolatot sem készíthetsz bizonyos jogvédett tartalmakról, tehát nehezen hiszem, hogy jogszerű lenne archiválni az összes weboldalt azok készítőinek beleegyezése nélkül. Hacsak erre külön jogszabály felhatalmazást nem ad.
A fontosabb weblapokat archiválnánk, amik méltóak az utókornak való megörzésre, azaz információértékkel bírnak. Ez nem akarat vagy tetszik-nem tetszik kérdése: XY király óta a nyomtatott dokumentumokra köteles példány rendelet él, először európában XY német császár vezette be, hogy minden országában készült nyomtatott dokumentumról egy példány a császári könyvtárat illeti. Nyilvánvalóan ennek ellenőrzési szándéka volt, azaz ne adhasson ki a birodalmában akárki akármit. Akkor ugye volt pallosjog, jelenkorban Németországban a kiadó kötelessége eljuttatni a példányokat a Német Nemzeti Könyvtárnak. Olyannyira komolyan veszik, hoyg a kiadó kiadási joga áll vagy bukik ezen, azt hiszem egy évre! Nincs is ám olyan hajcihő, mint nálunk, hoyg az OSZK-nak úgy kelljen könyörögni néhány párszáz példányos kiadónál, na mindegy. Ha rajtam múlna, az adatbázis szolgáltatási kötelezettség elmulasztása a domain felfüggesztésével járna, ha lenne végre egy ilyen rendszer Magyarországon. Ez mindannyiunk érdeke!
Itt is lenne egy "időgép", mint a jogtáraknál? Tehát be lehetne állítani, hogy mikori állapotra vagy kíváncsi?
És ki dönti el, melyek azok a fontosabb weblapok? Egy független testület? Mert ilyet én kis hazánkban még nemigen láttam. És innentől már a politika eszközévé válna az egész.
Pedig már létezik web archiválás... Bővebben: Link
Igaz, nem minden oldalra meg csak havonta van mentés, de van Pl hobbielektronika 2005 jún Bővebben: Link (jó lassan tölt be...)
Tudom, hogy vannak ilyen mentő oldalak, de amit linkeltél, az a sebessége miatt használhatatlan, emellett pont a HE-n be kellene tudni jelentkezni a mellékletek letöltéséhez, ami ugye az archivált példányban nem lehetséges...
Na jó, ez valamennyire jó példa, de csak részben, arra vonatkozóan, hogy regisztrált esetben van csak mód a mellékletek letöltésére és megtekintésére. Egyébiránt pont a HE talán az egyik legatomstabilabb archiválási szempontból, mármint nem arra született, hogy 2-3 hónapot megérjen, ami miatt archiválni lenne szükséges, és egyelőre nem is úgy tűnik, hogy 2 hét múlva megszűnne.
Még szerencse. :yes:
Ha már szóba került, ez a bejelentkezősdi csak az inaktív tagok számát emeli az egekbe. Miért jó ez nekünk, honnan jött az ötlet, hogy a mellékletek megnézéséhez regisztrálni kelljen? Esetleg így kisebb a forgalom, mert nem akar mindenki regisztrálni?
Nem vagyok informatikus de azért megkérdezném, hogy az eddigi összes lap fent van a szerveren. Kívánok mindenkinek nagyon boldog karácsonyt fórumtársak.
Ugyan így jártam én is az alaplapommal
Egy darabig én is kerestem hozzá bios ic-t. Meg égetőt de (égető) végül oda jutottam, hogy nem érdemes vele foglalkozni. Vettem egy másik alaplapot.
Ennek egy marha egyszerű oka van szerintem.
Akkor nem írna senki, nem lenne "anyag" és hobbielektronika be is zárhatna, mert a szerverek sem napenergiával mennek és a HOST oldalt is fenn kell tartani valahogy. Másrészt ha nem kéne regisztráció, és beírhatna mindenki mindent, akkor meg ugyan az lenne végeredmény, mert mindenki beírna, még azok is, akiknek fogalmuk nincsen mi az, hogy villamos feszültség, és az a moderálást erősen megnehezíti, továbbá a normálisak is elkerülnék mert látják, hogy itt semmi értelme beregisztrálni. Ha viszont regisztrál a delikvens, akkor érhessen el mindent, és ellenőrzött körülmények között "bármit megtehet", ha pedig eltér a szabályzattól, akkor meg le lehet tiltani ( részben) amit kiváló ötlenek tartok én is, és valamelyest rendet teremt. Persze még így sem lehet könnyű fenntartani, mert az internet sávszél növekszik ott ahol már megvan, egyre több falucskába teret hódít az internet, és ez annyival több felhasználót is jelent. Magyarul elkerülhetetlen lesz az, hogy újabb moderátor tagokra is szükség lehet a jövőben, mert lássuk be fejlődik az oldal, folyton újat mutat - egyrészt a fórumozók részéről ( pl. cikk), másrészt topi mesterék felől, így nagyobb lesz az érdeklődés, még azok felől is akiknek egy lila gőzük nincsen, hogy mi az az elektronika, és itt akarják majd megtanulni. Arról nem is beszélve, hogy semmilyen hírlevére nem kell feliratkozni, nincsen tele reklám bannerekkel, na jó egy kis reklám box van, de valamiből fenn kell tartani a portált.
Elbeszéltél mellettem.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy a mellékletek nézegetéséhez miért kell regisztrálni. Ugyanis a hozzászólások többsége a mellékletük nélkül nem érthető, tehát aki nem regisztrál, az kap is valamit, meg nem is, olvashat-nézelődhet is, meg nem is. Előbb-utóbb kénytelen lesz regisztrálni, és inkább előbb, mint később.
Rosszul fejeztem ki magam akkor, és részben tényleg elértettem!
Akkor úgy fogalmazok, hogy: ha minden tartalmat csak előzetes regisztrációval lehetne elérni, akkor senki nem regisztrálna, vagy csak nagyon kevesen, ami megint csak a fenntarthatóság rovására menne.
Megtudja valaki mondani, ha szépen kérem, hogy hová gyorstárazik a tűzróka?
Egyszerűen nem találom. Az IE -ét már egy fényéve tudom (%USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\), de tűzrókáét nem sajnos. Azért szeretném tudni, mert nem akarom külön a youtube downloadert fetelepíteni, jó nekem az, hogy magát az flv fájlt kimásolom a gyorstárból. Köszönöm. Feltételezem, hogy lesz aki segít, így akkor mondom is, ahogy azt a feltételes módjában meg is ígértem a hsz. -em elején: Kérem szépen valaki mondja meg nekem, hogy hová gyorstárazik a tűzróka.
Első googlizásra ezt találtam.Link Remélem segít.
Egyébként pedig FlashGot bővítményt tudom ajánlani rókához. Nekem elnyerte a tetszésemet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |