Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   37 / 282
(#) frecsko válasza pilota hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Tiszadobon, egy üdülőben a patkány méretű csivavára beriasztott. Kell állítani.
(#) gumipók hozzászólása Dec 21, 2009 /

mindenkinek köszi.....Az ellenálás ok,tamper ok,központban is átdobtam de semmi.
Szerintem csere lessz belle......
DEOLban van kötve. Köszi még egyszer az infot......
(#) pilota válasza gumipók hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

1. Ha a központban lezárod a zónát 1 db 5,6K-val akkor is megmarad a hiba?
2. Ha a központnál kikökötve a hibás zóna vezetékeit - rámérsz, látod az 5,6k-t vagy 11,2K-t? Vagy teljesen más értékeket látsz?
1-es esetben érdemes megnézni mire van progizva a kezelői zóna, ha továbbra is hibás a zóna, akkor zóna opciók - + 9 és nc, eol vagy deol, ha ez sem segít központ HW reset, ha ez sem - panel cs.
De nem itt lesz a hiba, hanem 2-es lehetőség - remélem...
(#) pilota válasza frecsko hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket...
Fizikailag képtelen meglátni az LC100 ekkora testet...
Vagy az infrát nyalogatta a patkány...
Vagy túl alacsonyra szerelted
Vagy...

olvasdújra
(#) pilota hozzászólása Dec 23, 2009 /

Akarom mondani:

Emlékeztető
(#) sandorat válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Hello Syn7h37ic,

Küldtél szabiboynak egyszerű bekötési rajzot DSC 1616-os riaszto bekötéséről. Elküldenéd nekem is? Már mindent felszereltem "csak" össze kellene kötözgetni. Ebben tudsz segíteni? 4 db L100-as mozgásérzékelő lenne csak... Kellenek nekem a központhoz adott plusz ellenállások?
Köszi
A
(#) frecsko válasza pilota hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Lehet a góréból jött ki a patkány és 10kilosra zabálta magát. Utána meg odaállt az infra elé (amit 10centire szereltem a talajtól), hogy csináljon magáról egy fényképet.
(#) turkf hozzászólása Dec 24, 2009 /

Sziasztok! Hasonló gondom lenne nekem is egy LC100assal. Tegnap este próbáltam életet lehetni egy ilyenbe. A gondom az volt vele, hogy az NO-t szeretném használni, de nem igazán történik semmi se (vagyis nem zár amikor mozgás van előtte).
Valakinek valami ötlet rá? Én A C És NO-t használtam. Lehet, hogy a GND-t kellett volna nézni? Bár elvileg így is mennie kellene., nem?
(#) mgs hozzászólása Dec 24, 2009 /

Sziasztok
Boldog karácsonyt mindenkinek!

A 1864 központhoz, ha egyenként akarok hozzátenni (mert sokat kell vaccakolnom a drótokkal és egyenként meg had üzemeljen a rendszer, így ahogy időm adja egyet-egyet hozzárakok ) elemeket akkor mindíg: 220V kikapcsolni, akksit lekötni és csak úgy szabad bekötni az új érzékelőt, elemet (így monjuk biztos, hogy kevesebb a füst)?

És újra kell programozni az egészet (tehát jobban járok egy kábellel), vagy nem felejti el az előző beállítást és csak hozzáilleszti az érzékelt mozgásérzékelőket, kapcsolókat?

A sziréna helyett milyen jelzőt ajánlotok a teszteléshez, hogy ne zavarjak senkit amíg be nem állítom rendesen ( ellenállást azt olvastam, hogy be kell kötni ilyenkor, hogy ne a szakadást érzékelje a kp.
A válaszokat köszönöm
Üdv mgs
(#) turkf válasza mgs hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Szia!
Az elektronikában alap szabálynak tekinthető (általánosságban) hogy működő eszközbe nem dolgozunk. Nem tudom mennyire értesz hozzá, de Én mindenképpen javaslom, hogy ha dolgozol ne üzem közbe tedd. Ha van a rendszeren sziréna akkor az menni fog amikor áramtalanítasz. Ha rutinos vagy akkor meg lehet csinálni elvileg üzem közben is. Magadra vess ha szembe jön a gömbvillám
A riasztó a programot nem felejti el. Elvileg ha tudod mit szeretnél rátenni fel lehet előre is programozni (Ilyenkor a még nem használt zónákat ellenállással lezárod, addig semmi baja nem lesz.
A sziréna helyére lehet tenni pl. fényjelzőt ( Akár PGM-re is ha azt szeretnéd használni, csak ott a PGM2 a nagy áramú a PGM1-re max relézéssel.)
Ha a szirénát nem fogod használni addig teljesen jól zárható 1 központhoz adott ellenállással (piros-piros-piros-arany).
A 1864es elég nagy központ. Szerintem mindenképpen jobban jársz, ha külön szeded az érzékelőket (ha elférsz rajta).

(#) mgs válasza turkf hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Hali
Nem bírtam ki, ezért bellt lezártam ráadtam a tápokat, és működik a technika füst nélkül
A programozásnál egy kicsit elakadtam, hogy a billentyű Z csatijára rákötöttem a bejárati ajtó mozgásérzékelőjét amit késleltetettnek szertnék, a konyhait meg azonnalinak és igazából nem sikerült felprogramoznom még helyesen.

Szekció 101-164-ben a 9-es megnyomása után csak üres atribútumok vannak jó ez így? Mire szolgál a 9-16-ig tartó atribútum (nem találtam a leírásban)?

Hogyan kell a felhasználói kódokat a particióhoz adni?
(#) mgs hozzászólása Dec 26, 2009 /

A LCD kezelő szekció 076 beírására nem történik semmi. Miért?
Az óraformátumot akarom változtatni.
(#) turkf válasza mgs hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Az azt jelenti, hogy 9-16 ig nincs zóna programozva neked. Az a sok nem azt jelenti, hogy ki van iktatva a zóna(vagyis nincs késleltetés, nincs hangos élesítés, nem vezeték néklüli, stb.
DLS szoftverrel programozol, vagy kezelőről?
Felhasználói kódok hozzárendelése a particióhoz:
*5 mester kód 2 számjegyű kódhely (01-32ig) kód amit használni szeretnél (4 vagy 6 szám)
Ha particióhoz szeretnél hozzárándelni
8, vagy 9es gomb (ez központ függő) és a kis számjegyen, vagy a leden látod melyikhez van hozzárendelve)
(#) turkf válasza mgs hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

A zóra formátum ha jól tudom a 076-on belül a 3as
(#) mgs válasza turkf hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Hali
Kezelőről programoznék. Még csak két zóna van teszt jelleggel bekötve a központba hogy tanuljam a beállítást. A vezetékek ki vannak húzva az érzékelőkhöz, majd egyenként akarom őket felprogramozni a központba, mert mint utóbb kiderült valamelyiket rossz pozícióba rögzítettem, ezért villany alatt nem szívesen csavarozgatok, nehogy rövidzárat csináljak valahol.

A 076-os szekcióval az a probléma, hogy nem lép bele. Beütöm a számot és semmi pontosabban "SZEKCIO BEADÁS" a válasz.
(#) ventura hozzászólása Dec 26, 2009 /

Üdv! Segítséget szeretnék kérni AMC iside sziréna bekötéséhez. DSC 585-ös központhoz kellene illeszteni, de nem tudok eligazodni a telepítői leíráson. Addig rendben, hogy adok neki tápot, de nem tudom, hogy hová kell kötni a bell+ és bell- kimeneteket.
(#) turkf válasza mgs hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Azaz igazság ilyennek még nem találkoztam. Kérdezz meg egy okos embert
Még 1 tippem lehet, hogy nem jó helyen vagy a programba. Mintha akkor kérné be a szekciót.
(#) turkf válasza ventura hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Nem ismerem ezt a típust, de ha akkus akkor szerintem: Bell+ a direct +ra, Bell - a suppli -ra, táp + a suppli +ra. A tamper pedig 1 zónára.
Ha nem jó valamiért a dolog akkor max visít egyfolytába.

(#) Jeladó válasza frecsko hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Én egy patkány miatt háromszor mentem fel a boltba,következő nap egyszer,aztán elegem lett és megtaláltam a láda almát amiből jóízüen falatozottt. Kb.3 m re volt az infrától és az beriasztott pedig 25 kg ra volt állitva.
(#) Jeladó hozzászólása Dec 27, 2009 /

Állitólag nem nyitható meg egy régebbi feltett rajz a DSC 1616 bekötése tárgyában .Itt van mégegyszer.
(#) Jeladó válasza Jeladó hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

itt egy nagyobb rajz DSC 166
(#) frecsko válasza Jeladó hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Nekem macska van otthon, beállítottam 25KG-osra és még egyszer sem volt téves riasztás. Le is kopogom 3-szor: kop-kop-kop
(#) Jeladó válasza frecsko hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

2 méter magasan van az infra és egy patkányra beindult amely 3 méterre volt. Gondolhatod, hogy örültem éjjel 3/4 kettőkör szól a riasztóm kikapcs, 1/2 3kor megint,1/2 6 kor megint, 7 órakor már fel se mentem. A patkány felfurt az irodámba, hajópadlós volt, most betonoztuk festés, villanyszerelés kb 100 000 ft. milyen boldog vagyok.....
(#) laci9_9 hozzászólása Dec 28, 2009 /

Sziasztok! Átfutottam a fórumot, de ilyen problémával még nem találkoztam.
6 hónapja szereltem fel egy DSC1616, Rf5132 + 3 rádiós PIR + 2 rádiós nyitás érzékelő
1555RKZ kezelő és DSC Lady szirénás rendszert. Eddig minden szépen működött.
3 hete az egyil PIR-ben elemet kellett cserélni, ezt a panel jelezte. Az utóbbi pár napban
a sziréna teljesen random módon "pittyeg" hol egyet, hol kettőt, függetlenül attól, hogy élesítve
van-e a rendzer vagy nincs. Akkor is előfodul pittyegés, ha nincs bent senki. A kezelő nem szól,
02-vel hibát nem jelez, elemcserét nem kér. A "pittyegés" frekvenciája viszont megbolondítja
a moszkvai őr fajtájú kutyánkat, aki ilyenkor mindenáron be akar jönni a lakásba.
Valakinek ötlete a megoldásról /a kutya cserén kívül/ ?
(#) mgs hozzászólása Dec 28, 2009 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Működik a tesztrendszerem
Már csak bőviteni kell, és finomítani rajta.

A zónák bejárási/LCD menüben való léptetési sorrendjét be lehet valahol állítani? Most a 8. helyen van a bejárat ami nem túl elegáns.
(#) Roadrunner_75 válasza turkf hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Teljesen láma vagyok a dologhoz, de én így próbáltam meg. Nekem mind a két verzió működik. Gondolom, ezen kívül még van jó pár variáció, így elnézést, ha nem ez a legjobb.

A +/- bekötése érzés szerint.

u.i.: Aki tényleg ért is hozzá: Ha jó mind a kettő, melyik a jobb/előnyösebb?
(#) Roadrunner_75 válasza Roadrunner_75 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Na, most elbizonytalanodtam. Segíteni akartam, de megkevertem magam rendesen.
Lehet, hogy jobb az NO/EOL-ra kötni? Ha igen, miért?

Sorba szeretnék kötni 2 (vagy 3) LC-100 infárt, és így gondoltam (próba alapján működik, de attól még nem biztos, hogy jó is). Vagy teljesen tévúton járok?
(#) mgs válasza Roadrunner_75 hozzászólására (») Dec 28, 2009 / 1

Hali

Nekem is LC100-ak vannak. Itt a megoldás képes formában 2009/12/20 Syn7h37ic írta #583616.
Én is most hoztam össze először ilyen rendszert és a fenti bekötés teljesen jó lett.
Minden érzékelő külön, külön zónára van bekötve a központba, nem kell kompromisszumokat kötnöm. Zónánként (egyesével érzékelőként) lehet kiiktatni bármit. Ugye nem kell részletezni mekkora előny odamenni egy problémás érzékelőhöz és megjavítani egy kontakthibát vagy kicserélni mint végignyálazni a egy sorosan kötött 100-as izzós karácsonyfasort, hogy melyik a problémás elem.
Nekem 8 erű vezetéket sikerült vennem, így egységesíteni tudtam a bekötéseket az alábbi szisztémával:

Érzékelő 1. esetén:
12+ piros
12- kék
Zóna fehér

Innen a 12+-t a pirossal és 12- a kékkel továbbvittem a következő érzékelőhöz és a Zóna vezetékének pedig a sárgát választottam. (így össesen 4 ér kell)

A harmadiknál (így össesen max 5 ér kell) szintén csak a zóna vezeték színét kell szerintem megváltoztatni és így tovább, és így tovább amíg van a kábelkötegben szabad ér.

Így teljesülni tud a DEOL bekötésnek az előnyei. lásd korábban.

A vezeték hosszára azért érdemes figyelni, illetve az érzékelők által felvett áramerősségre, nehogy túlterheld az adott csatit.

Üdv mgs
(#) mgs hozzászólása Dec 28, 2009 / 1

1864 központnál a az 5108 modul csatlakozása után kell valmit programozni? A szekció 902 után látja a bővítőt a 903-ban.
(#) Syn7h37ic válasza mgs hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Ha látja, akkor a modul ok. A modulon a tamper pontot a com ponttal kössed össze, mert general system tamper hibát jelez.
A zónákat engedélyezni kell, 9-16-ig, a 203-as opcióban.
Természetesen, a zóna típust is fel kell programozni.
Következő: »»   37 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem