Fórum témák
» Több friss téma |
Tiszadobon, egy üdülőben a patkány méretű csivavára beriasztott. Kell állítani.
![]()
mindenkinek köszi.....Az ellenálás ok,tamper ok,központban is átdobtam de semmi.
Szerintem csere lessz belle...... DEOLban van kötve. Köszi még egyszer az infot...... ![]()
1. Ha a központban lezárod a zónát 1 db 5,6K-val akkor is megmarad a hiba?
2. Ha a központnál kikökötve a hibás zóna vezetékeit - rámérsz, látod az 5,6k-t vagy 11,2K-t? Vagy teljesen más értékeket látsz? 1-es esetben érdemes megnézni mire van progizva a kezelői zóna, ha továbbra is hibás a zóna, akkor zóna opciók - + 9 és nc, eol vagy deol, ha ez sem segít központ HW reset, ha ez sem - panel cs. De nem itt lesz a hiba, hanem 2-es lehetőség - remélem... ![]()
Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket...
Fizikailag képtelen meglátni az LC100 ekkora testet... Vagy az infrát nyalogatta a patkány... Vagy túl alacsonyra szerelted ![]() Vagy... ![]() olvasdújra
Hello Syn7h37ic,
Küldtél szabiboynak egyszerű bekötési rajzot DSC 1616-os riaszto bekötéséről. Elküldenéd nekem is? Már mindent felszereltem "csak" össze kellene kötözgetni. Ebben tudsz segíteni? 4 db L100-as mozgásérzékelő lenne csak... Kellenek nekem a központhoz adott plusz ellenállások? Köszi A
Lehet a góréból jött ki a patkány és 10kilosra zabálta magát. Utána meg odaállt az infra elé (amit 10centire szereltem a talajtól), hogy csináljon magáról egy fényképet.
![]() ![]()
Sziasztok! Hasonló gondom lenne nekem is egy LC100assal. Tegnap este próbáltam életet lehetni egy ilyenbe. A gondom az volt vele, hogy az NO-t szeretném használni, de nem igazán történik semmi se (vagyis nem zár amikor mozgás van előtte).
Valakinek valami ötlet rá? Én A C És NO-t használtam. Lehet, hogy a GND-t kellett volna nézni? Bár elvileg így is mennie kellene., nem?
Sziasztok
Boldog karácsonyt mindenkinek! A 1864 központhoz, ha egyenként akarok hozzátenni (mert sokat kell vaccakolnom a drótokkal és egyenként meg had üzemeljen a rendszer, így ahogy időm adja egyet-egyet hozzárakok ) elemeket akkor mindíg: 220V kikapcsolni, akksit lekötni és csak úgy szabad bekötni az új érzékelőt, elemet (így monjuk biztos, hogy kevesebb a füst)? És újra kell programozni az egészet (tehát jobban járok egy kábellel), vagy nem felejti el az előző beállítást és csak hozzáilleszti az érzékelt mozgásérzékelőket, kapcsolókat? A sziréna helyett milyen jelzőt ajánlotok a teszteléshez, hogy ne zavarjak senkit amíg be nem állítom rendesen ( ellenállást azt olvastam, hogy be kell kötni ilyenkor, hogy ne a szakadást érzékelje a kp. A válaszokat köszönöm Üdv mgs
Szia!
Az elektronikában alap szabálynak tekinthető (általánosságban) hogy működő eszközbe nem dolgozunk. Nem tudom mennyire értesz hozzá, de Én mindenképpen javaslom, hogy ha dolgozol ne üzem közbe tedd. Ha van a rendszeren sziréna akkor az menni fog amikor áramtalanítasz. Ha rutinos vagy akkor meg lehet csinálni elvileg üzem közben is. Magadra vess ha szembe jön a gömbvillám ![]() A riasztó a programot nem felejti el. Elvileg ha tudod mit szeretnél rátenni fel lehet előre is programozni (Ilyenkor a még nem használt zónákat ellenállással lezárod, addig semmi baja nem lesz. A sziréna helyére lehet tenni pl. fényjelzőt ( Akár PGM-re is ha azt szeretnéd használni, csak ott a PGM2 a nagy áramú a PGM1-re max relézéssel.) Ha a szirénát nem fogod használni addig teljesen jól zárható 1 központhoz adott ellenállással (piros-piros-piros-arany). A 1864es elég nagy központ. Szerintem mindenképpen jobban jársz, ha külön szeded az érzékelőket (ha elférsz rajta).
Hali
Nem bírtam ki, ezért bellt lezártam ráadtam a tápokat, és működik a technika füst nélkül ![]() A programozásnál egy kicsit elakadtam, hogy a billentyű Z csatijára rákötöttem a bejárati ajtó mozgásérzékelőjét amit késleltetettnek szertnék, a konyhait meg azonnalinak és igazából nem sikerült felprogramoznom még helyesen. Szekció 101-164-ben a 9-es megnyomása után csak üres atribútumok vannak jó ez így? Mire szolgál a 9-16-ig tartó atribútum (nem találtam a leírásban)? Hogyan kell a felhasználói kódokat a particióhoz adni?
A LCD kezelő szekció 076 beírására nem történik semmi. Miért?
Az óraformátumot akarom változtatni.
Az azt jelenti, hogy 9-16 ig nincs zóna programozva neked. Az a sok nem azt jelenti, hogy ki van iktatva a zóna(vagyis nincs késleltetés, nincs hangos élesítés, nem vezeték néklüli, stb.
DLS szoftverrel programozol, vagy kezelőről? Felhasználói kódok hozzárendelése a particióhoz: *5 mester kód 2 számjegyű kódhely (01-32ig) kód amit használni szeretnél (4 vagy 6 szám) Ha particióhoz szeretnél hozzárándelni 8, vagy 9es gomb (ez központ függő) és a kis számjegyen, vagy a leden látod melyikhez van hozzárendelve)
A zóra formátum ha jól tudom a 076-on belül a 3as
Hali
Kezelőről programoznék. Még csak két zóna van teszt jelleggel bekötve a központba hogy tanuljam a beállítást. A vezetékek ki vannak húzva az érzékelőkhöz, majd egyenként akarom őket felprogramozni a központba, mert mint utóbb kiderült valamelyiket rossz pozícióba rögzítettem, ezért villany alatt nem szívesen csavarozgatok, nehogy rövidzárat csináljak valahol. A 076-os szekcióval az a probléma, hogy nem lép bele. Beütöm a számot és semmi pontosabban "SZEKCIO BEADÁS" a válasz.
Üdv! Segítséget szeretnék kérni AMC iside sziréna bekötéséhez. DSC 585-ös központhoz kellene illeszteni, de nem tudok eligazodni a telepítői leíráson. Addig rendben, hogy adok neki tápot, de nem tudom, hogy hová kell kötni a bell+ és bell- kimeneteket.
Azaz igazság ilyennek még nem találkoztam. Kérdezz meg egy okos embert
![]() Még 1 tippem lehet, hogy nem jó helyen vagy a programba. Mintha akkor kérné be a szekciót.
Nem ismerem ezt a típust, de ha akkus akkor szerintem: Bell+ a direct +ra, Bell - a suppli -ra, táp + a suppli +ra. A tamper pedig 1 zónára.
Ha nem jó valamiért a dolog akkor max visít egyfolytába. ![]()
Én egy patkány miatt háromszor mentem fel a boltba,következő nap egyszer,aztán elegem lett és megtaláltam a láda almát amiből jóízüen falatozottt. Kb.3 m re volt az infrától és az beriasztott pedig 25 kg ra volt állitva.
Állitólag nem nyitható meg egy régebbi feltett rajz a DSC 1616 bekötése tárgyában .Itt van mégegyszer.
itt egy nagyobb rajz DSC 166
Nekem macska van otthon, beállítottam 25KG-osra és még egyszer sem volt téves riasztás. Le is kopogom 3-szor: kop-kop-kop
![]()
2 méter magasan van az infra és egy patkányra beindult amely 3 méterre volt. Gondolhatod, hogy örültem éjjel 3/4 kettőkör szól a riasztóm kikapcs, 1/2 3kor megint,1/2 6 kor megint, 7 órakor már fel se mentem. A patkány felfurt az irodámba, hajópadlós volt, most betonoztuk festés, villanyszerelés kb 100 000 ft. milyen boldog vagyok.....
Sziasztok! Átfutottam a fórumot, de ilyen problémával még nem találkoztam.
6 hónapja szereltem fel egy DSC1616, Rf5132 + 3 rádiós PIR + 2 rádiós nyitás érzékelő 1555RKZ kezelő és DSC Lady szirénás rendszert. Eddig minden szépen működött. 3 hete az egyil PIR-ben elemet kellett cserélni, ezt a panel jelezte. Az utóbbi pár napban a sziréna teljesen random módon "pittyeg" hol egyet, hol kettőt, függetlenül attól, hogy élesítve van-e a rendzer vagy nincs. Akkor is előfodul pittyegés, ha nincs bent senki. A kezelő nem szól, 02-vel hibát nem jelez, elemcserét nem kér. A "pittyegés" frekvenciája viszont megbolondítja a moszkvai őr fajtájú kutyánkat, aki ilyenkor mindenáron be akar jönni a lakásba. Valakinek ötlete a megoldásról /a kutya cserén kívül/ ?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Működik a tesztrendszerem ![]() Már csak bőviteni kell, és finomítani rajta. A zónák bejárási/LCD menüben való léptetési sorrendjét be lehet valahol állítani? Most a 8. helyen van a bejárat ami nem túl elegáns.
Teljesen láma vagyok a dologhoz, de én így próbáltam meg. Nekem mind a két verzió működik. Gondolom, ezen kívül még van jó pár variáció, így elnézést, ha nem ez a legjobb.
A +/- bekötése érzés szerint. ![]() u.i.: Aki tényleg ért is hozzá: Ha jó mind a kettő, melyik a jobb/előnyösebb?
![]() ![]() Lehet, hogy jobb az NO/EOL-ra kötni? Ha igen, miért? Sorba szeretnék kötni 2 (vagy 3) LC-100 infárt, és így gondoltam (próba alapján működik, de attól még nem biztos, hogy jó is). Vagy teljesen tévúton járok?
Hali
Nekem is LC100-ak vannak. Itt a megoldás képes formában 2009/12/20 Syn7h37ic írta #583616. Én is most hoztam össze először ilyen rendszert és a fenti bekötés teljesen jó lett. Minden érzékelő külön, külön zónára van bekötve a központba, nem kell kompromisszumokat kötnöm. Zónánként (egyesével érzékelőként) lehet kiiktatni bármit. Ugye nem kell részletezni mekkora előny odamenni egy problémás érzékelőhöz és megjavítani egy kontakthibát vagy kicserélni mint végignyálazni a egy sorosan kötött 100-as izzós karácsonyfasort, hogy melyik a problémás elem. Nekem 8 erű vezetéket sikerült vennem, így egységesíteni tudtam a bekötéseket az alábbi szisztémával: Érzékelő 1. esetén: 12+ piros 12- kék Zóna fehér Innen a 12+-t a pirossal és 12- a kékkel továbbvittem a következő érzékelőhöz és a Zóna vezetékének pedig a sárgát választottam. (így össesen 4 ér kell) A harmadiknál (így össesen max 5 ér kell) szintén csak a zóna vezeték színét kell szerintem megváltoztatni és így tovább, és így tovább amíg van a kábelkötegben szabad ér. Így teljesülni tud a DEOL bekötésnek az előnyei. lásd korábban. A vezeték hosszára azért érdemes figyelni, illetve az érzékelők által felvett áramerősségre, nehogy túlterheld az adott csatit. Üdv mgs
1864 központnál a az 5108 modul csatlakozása után kell valmit programozni? A szekció 902 után látja a bővítőt a 903-ban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |