Fórum témák
» Több friss téma |
Múltkorjában bontottam szét egy "régi" magyar LSA-t (sajna megadta magát) és egy Z80-an adta a lelkét, ekkor jött az ötletem. Szerintetek érdekelne valakit egy olyan Z80-as panel amit gépről lehetne piszkálni... (értsd progzini, debbugolni, ...stb.) tehát egy Z80-an fejlesztő eszköz. A megoldásomban egy PIC lenne a főnök aki adná a programot a Z80 alá
![]() ![]()
Szia Mspike!
Engem érdekelne a dolog(panel). Mivel a Z80 elég sokrétü proc. Lehetne mondjuk a Pic helyett valami hasonló AVR procit alkalmazi? Most ebben mélyedtem el. A Pic-et nem ismerem, de gondolom nem olyan bonyolult:yes:. De érdekel a dolog!
Szia!
Régebben lehetett ilyesmit kapni ittitt, egységcsomagban, de hogy van-e még azt nem tudom, mert a honlapjuk teljesen lerobbant-esetleg telefonon meg lehet kérdezni. Egyébként az ötlet nyagyon jó ![]() St
Természetesen AVR-rel is megoldható, szerintem nagy általánosságban PIC semmivel nem jobb vagy több mint AVR, csak én meg a piceket ismerem
![]()
Ok! Akkor mindent bele , várom a fejleményeket .
Sziasztok!
Nekem van 3db panelem tele ilyen Z80-as cuccokkal. Van rajta egy Z80-as CPU 2 db EPROM van még egy AM27S21A ROM pár logikai kapu és még 2db Z80 CTC . Ha valakit érdekel írjon nyugodtan mert nem tudok vele mit kezdeni és nincs szívem kidobni.
Kedves Kollégák, tavaj irtam egy Basic programot a TVC64-es emulátorral , mivel azon indult az életem hajdanába, Egy jó mühelyprogram ,a vékonyfalú füstcsövek elkanyaritását teszi egyszerűvé, bármilyen szögbe és átmérőhöz, az-az az elvágását , hogy a megfelelő szöget adja .az összeforditáskór. Jól működik és pontos eredményt ad . Érthető help-et írtam hozzá , és képekkel is segitek a megértésben.
Ha valakit érdekelne , nagyon szivesen elküldöm , vagy akár közzé is tehető , csak irjatok az emailomra fulopfer49@gmail.com . És bocsi hogy ilyen ósdi modszerhez folyamodtam , de ezt megoldhatónak találtam. Emulátor program és egyéb minden benne van üdv. Feri |
Bejelentkezés
Hirdetés |