Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Z80 "játék panel" érdekelne valakit ?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mspike hozzászólása Dec 15, 2005 /

Múltkorjában bontottam szét egy "régi" magyar LSA-t (sajna megadta magát) és egy Z80-an adta a lelkét, ekkor jött az ötletem. Szerintetek érdekelne valakit egy olyan Z80-as panel amit gépről lehetne piszkálni... (értsd progzini, debbugolni, ...stb.) tehát egy Z80-an fejlesztő eszköz. A megoldásomban egy PIC lenne a főnök aki adná a programot a Z80 alá Vagyis a Z80-an itt nem egy memóriáról futna, hanem egy PICről.. Emulálna egy memóriát. És ez persze gépről lehetne vezérelni egy szép kis progiból. Persze nem kis móka összehozni, de ha lenne rá vevő (persze emberi áron) akkor belevágok. Szóval ki mit gondol ? Pl. Szakközép suliba még tanítják Z80-at, és nem kevés ipari alkalmazásban is előfordul... ötletek, megjegyzések, vélemyének mind ide Köszi.
(#) gerry válasza mspike hozzászólására (») Dec 16, 2005 /

Szia Mspike!

Engem érdekelne a dolog(panel). Mivel a Z80 elég sokrétü proc. Lehetne mondjuk a Pic helyett valami hasonló AVR procit alkalmazi? Most ebben mélyedtem el. A Pic-et nem ismerem, de gondolom nem olyan bonyolult:yes:.

De érdekel a dolog!
(#) st3 válasza mspike hozzászólására (») Dec 17, 2005 /

Szia!
Régebben lehetett ilyesmit kapni ittitt, egységcsomagban, de hogy van-e még azt nem tudom, mert a honlapjuk teljesen lerobbant-esetleg telefonon meg lehet kérdezni.
Egyébként az ötlet nyagyon jó , a Z80 még mindig egy jól használható darab, igen tanulságos lehet a kísérletezés.

St
(#) mspike válasza gerry hozzászólására (») Dec 18, 2005 /

Természetesen AVR-rel is megoldható, szerintem nagy általánosságban PIC semmivel nem jobb vagy több mint AVR, csak én meg a piceket ismerem Ennyi a dolog. Ha az ember sokat progizna akkor LTP portról is megoldható mC nélkül, de így talán kényelmesebb, na akkor neki kezdek, de csak jövőre.. sajna addig be vagyok havazva.
(#) gerry válasza mspike hozzászólására (») Dec 18, 2005 /

Ok! Akkor mindent bele , várom a fejleményeket .
(#) wir12 hozzászólása Jún 1, 2011 /

Sziasztok!
Nekem van 3db panelem tele ilyen Z80-as cuccokkal. Van rajta egy Z80-as CPU 2 db EPROM van még egy AM27S21A ROM pár logikai kapu és még 2db Z80 CTC . Ha valakit érdekel írjon nyugodtan mert nem tudok vele mit kezdeni és nincs szívem kidobni.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Jan 11, 2013 /

Kedves Kollégák, tavaj irtam egy Basic programot a TVC64-es emulátorral , mivel azon indult az életem hajdanába, Egy jó mühelyprogram ,a vékonyfalú füstcsövek elkanyaritását teszi egyszerűvé, bármilyen szögbe és átmérőhöz, az-az az elvágását , hogy a megfelelő szöget adja .az összeforditáskór. Jól működik és pontos eredményt ad . Érthető help-et írtam hozzá , és képekkel is segitek a megértésben.
Ha valakit érdekelne , nagyon szivesen elküldöm , vagy akár közzé is tehető , csak irjatok az emailomra fulopfer49@gmail.com . És bocsi hogy ilyen ósdi modszerhez folyamodtam , de ezt megoldhatónak találtam. Emulátor program és egyéb minden benne van
üdv. Feri
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem