Fórum témák
» Több friss téma |
Igen de te nem Londonból vagy ? Mert akkor sajna nem sokra megyek bár nagyon köszönöm a fotót.
Nem biztos attól függ W1/4" vagy G1/4" a Withworth 1/4" az valóban 6,35 a G1/4" az 13,157
Akkor a kovetkezo kozelebb all a valosaghoz: Bővebben: Link
Próbálom a locking kifejezést (zárható, biztosított, menetes, csavaros) hogy itthon rátaláljak mert biztos vagyok benne, hogy lehet ezt itt kapni csak nem találom el a megfelelő keresőszót.
Menetkozben akadtam erre, gondolom Te is ilyesmihez keresed: (hangmester.hu honlapon volt)
Egy kicsivel odebbrol, Irorszag.
Igen pontosan. Van egy kis színkörünk és ott kéne néhány problémát leküzdeni. cserélgetni szeretném a különböző karakterisztikájú mikrofonkapszulákat. viszont a kapszulák védődróthálói be vannak ragasztva. Emiat gondoltam a dugóra. de látom rossz lóra tettem.
Ja igen egy másik fórumból volt ismerős a neved egy másik sráccal beszélgettél és Ő volt Londonból, még karácsony előtt.
megmértem sajnos a fotók rosszak lettek.
jól gondoltam 7,62 tehát 5/16". Honét a fenéből fogok ilyet szerezni?
Üdv!
Az lenne a kérdésem ez milyen motor,melyik vezeték mit csinál illetve mire használható. Köszönettel:máté
Sima leptetomotor. Lirast talalsz rola ITT, de a gugli kimutatott HE-s topikot is.
Igen egyeniranyitasra hasznaljak, leginkabb kapcs. uzemu tapokban. Lehet masra is hasznalni, mivel gyors es kicsi a maradekfeszultsege.
Milyen alkatresz az amit bekarikaztam kekkel ?
Koszonom
12V-os feszültségstabilizátor IC, alias 'stabkocka' . Mellette a 7812 pedig a típusát jelöli.
Koszonom szepen !!
Csak van egy baj nem tudom hogy kerjem az uzletekbe ? 7812 csak ennyit mondjak ?
Igazán nincs mit .
Igen, mondd hogy kérsz egy 7812-est, esetleg egy 7812-es stabilizátort, és ebből már biztosan tudni fogják!
Üdv minenkinek! Segítségeteket szeretném kérni a mellékelt alkatrészről. Sajnos nem találtam róla semmit. Úgy gondolom egy pár tranzisztor lehet,de ezt csak sejtem. Előre is köszönöm.
Szia!
Ez egy PNP tranzisztor-pár. Bővebben: Link
Köszönöm szépen. Hogy miért nem találtam meg???
Sziasztok!
Két kérdésem lenne: az egyik, hogy 5GE200AF-S (5ГE200AФ-C) diódáról tudna nekem valaki bármilyen adatot mondani? Nagyfeszültségű dióda lehet egyébként, de ezen kívül a Google sem tudott egyebet. A másik pedig az lenne, hogy a múltkori kérdésemre nincs esetleg valaki aki tudna válaszolni? Ígérem többet nem kérdezek rá, de azért adnék még egy esélyt a dolognak ha lehet. Aki tudna segíteni, annak előre is köszönöm!
Szia!
A múltkori kérdésedre egy lehetséges válasz: fotocella. Ez a dióda pedig szeléncellákból áll, és emlékezetem szerint Junoszty sokszorozóban van.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Ha Junoszty sokszorozóból van, akkor gondolom van vagy 15kV-os per darab (három van belőle). Egyébként az létezik, hogy 100V körüli a nyitófeszültsége? Épp most méregettem egy picit, de a szelén egyenirányítókról nem tudok sokat, így azt sem tudom hogy ez reális érték-e. Bár belegondolva, hogy mondjuk 15kV-nál mennyit számít az a 100V - akár még igaz is lehet. Egyébként jó hogy volt ötleted a másik kérdésemre is, ez alapján legalább már el tudok indulni valamerre a keresgéléssel. Érdekes módon nekem meg sem fordult a fejemben hogy fotocella, de most hogy így mondod.. Mindegy, utánakeresek, aztán vagy megtudok róla még valamit, vagy nem. Valószínűleg úgyis csak bekerül a "jó lesz ez még valamire" feliratú dobozba
Ha a szelénről lenne egy képed, akkor biztosra megmondanám, hogy a kistévé diódájáról van-e szó. Ezekben a sokszorozókban 3 db szelén volt, és körülbelül 10-12 kV nagyfesszel megy a képcső. A diódáknál így egyharmad feszültséget számolj.
Szia!
Csatoltam egy képet, mellette a kondi csak a méretarány szemléltetésére van. Meg is van mindhárom egyenirányító. Gondolom akkor kb 3kV-osak lehetnek.
Ha már szelénről van szó, magyarázza el nekem valaki legyen olyan kedves, hogy miért jó a szelén egyenirányító, arra gondolok, ami szürke és úgy néz ki mint egy kis radiátor.
Azt tudom, hogy mire jó, de azt nem hogy miért jobb (ha jobb) mint egy sima graetz, vagy csak régen ez volt? Üdv.
Szia!
A szeléncellákból is lehet Graetz-kapcsolást csinálni. Például:Bővebben: Link Amikor még nem voltak olcsó szilícium vagy germániumdiódák, akkor az egyenirányítók szelénből készültek (vagy elektroncsőből). Ráadásul a szelén nagy zárófeszültségű és viszonylag nagy belső ellenállású eszköz. Ideális nagy feszültségre.Ebben szó esik a szelén egyenirányítókról:Bővebben: Link
Értem, a graetz kapcsolásra gondoltam, csak azt nem tudtam miért jó, vagy miért pont szelén, de a nagy belső ellenállás megadta a választ.
Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |