Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Valaki kérdezte itt a topicban, hogy érdemes-e lecserélni a 4-es verziót az ötössel. Szerintem igen. Elég sok új funkcióval bővült az ötös verzió pl: alkatrészek teszőleges szögbeforgatása, fotoprint varázsló, thermál kapcsolat létrehozása, speciális alakzatok létrehozása. Ami viszont engem zavar az az, hogy a zónát nem lehet különösebben módosítani (értem ezalatt azt, hogy ebben a funkcióban nem lehet thermál kapcsolatot létrehozni -alkatrészlábat így összekapcsolni a zónával--pedig itt nagyobb szükség lenne rá mit a föld sík funkciónál)- a földsík funkciónál fix a föld sík- különösebben váloztatni nem lehet a panel alakján- kitölti a panel területét és kész. Na ez az ami zavar engem..
ha te is úgy tervezed a nyákot mint én... akkor kell ilyen általában
lehet olyat.... fogod a forrszemet lerakod--> beállítod a "hézagot" körülötte pl 0,5mm-re--> utána pedig keresztbe húzol 2 (vagy tetszőleges számú méretű) olyan vezetőt aminek a "hézaga" =0 és már kész is ... utána kijelöl ... és összevon(lakat..) afene: harmadszorra csak leesett bocs télleg nem lehet zónába ilyet csinálni....
Én máshogy csináltam (4 vs). Leraktam az asztalra egy forrszemet(pad). Majd ezt kőrberajzoltam egy kőrrel (circle). Ezután belerajzoltam a thermál kapcsolódásnak a vonalát, én speciel egy X-et (line ). A végén a "build group" menüpontal egyesítettem az egészet és így bárhová mozgatható, és a forrszem mérete is változtatható..
Szia !
Gyakorlatilag mind a két megoldás jó. Én csak a forrszemet szoktam 0,0-ra állítani. színben ugyan eltér a rajzon, de nyomtatásban egy területnek számít. Üdv!
le tudnád írni a honlapod címét? thx
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy hogyan lehet omega azaz "Ω" betűt a programban írni? A "mű" betűt sikerült előcsalogatni, de az omegát eddig még nem.
Akkor légyszi súgd meg nekünk is, hogy csináltad!!
/az biztos hogy karaktertábláról nem lehet beilleszteni.../
Pedig pont a karaktertábláról lehet beilleszteni, csak a karaktertáblában a karakterkészlet Unicode legyen. Vagy egyszerűbben : Alt+0181
Nem tudná valaki leírni hogykell töviről hegyire Nyákot tervezni sprint layouttal v5?
nekem nem nagyon megy
előbb használd a SPL 4,0 magyar verzóját
azon egyszerűbben kiigazodsz utána jöhet az 5,0 (énis 5,0 -t ahsználok, nagyon pöpec kis progi(k) )
Szia !
Sehogy! Azért nem mert az Ω -nak nincs key-stroke -ja, és a SprintLayout programnak meg nem unicode-os a textbox-ja. Igy Ctr+C és a Ctr+V sem jó. ľ -t lehet beilleszteni mert annak Alt+0181 a key-stroke-ja. Üdv!
Hogy kell használni a programban az Autoroute-ot? Tehát pl. megrajzolom kapcsolást, rámegyek az autoroute-ra, kidob valami olyt, hogy szélesség és hosszúság. Ezek micsodák? És mire kell menni hogy megcsinálja a nyákrajzot? Szóval az elrendezést - arra van az autoroute, vagy nem,
légvonal(connections), aztán autoroute. csak 2 pontot köthetsz így össze, nem tervezi meg az egészet. ha nem megy neki, akkor kiírja, hogy not found.
Nem, nem , itt nem.
Tehát: elrendezed az alkatrészeket gusztusosan. Az autor.-nál a vonal vastagságát kérdezi (hol fér át) és hogy milyen közel lehet másik ponthoz. Összekötögeted légvonalban a kivezetéseket és utána autorute-egyenként. Ha vmi nem fér el és nem lehet kötni, bevillanik a képernyő.
És aztán mire kell rámenni? Kész a kapcsolás csak légvonalban, utána autoroute, beállítom az értékeket(cm-ben vannak?) és utánna mire. Enterre nem reagál.
rá kattintassz a vonalra(a légvonalra) aztán bezárod az ablakot.
Asszem má tudom!
Az alkatrészeket nekem kell elrendezni, a progi meg-ahogy rákattintok az egyik vonalra-átrajzolja, hogy a legmegfelelőbb legyen. így van? Milyen egységben vannak a távolság és a vonalvastagság az autoroutnál?
Szia !
Az autoroute egy kattintást sem érdemel ebben a programban. Ha megnézed látod, hogy össze-vissza húzkodja a vonalakat, másrészt van, hogy fél pad-ra húz. Ott van a "Special form" azzal egy négyszöget rajzolni méretre, megint jól kitalálták....... elég ha fejből vágod pitagorasz tételét Van egy két suta megoldás benne, de azért én szeretem. Üdv! Idézet: „Az autoroute egy kattintást sem érdemel ebben a programban. Ha megnézed látod, hogy össze-vissza húzkodja a vonalakat, másrészt van, hogy fél pad-ra húz.” nem tom, de nekem néha sokat segít :yes: :yes: :yes: :yes:
Sikerült kitömörítenem a sprint layout 5 exe-t a csatolt programmal.Aki tovább tudja folytatni hajrá.(magyarításra gondoltam) Remélem lesz rá vállalkozó szellemű.Bár én már egész jól elboldogulok az angol verzióval is.
Sajnos olyan mint ha ki lenne csomagolva, de nem.
Legalább is szerkeszteni nem tudom Eddig jutottam régebben én is csak, sajnos most is. Üdv!
Mi ez az unpecomp2? Valami crack? Valamikor azt kellett beírni a diprtace 1.20 seriáljához hogy: FIGHTING FOR FUN..Egyébként annyira egyszerűen kezelhető a sprint ,hogy úgy kell hagyni ahogy van. Próbálkoztam én is a magyarosításával de az valahogy kiakasztotta a programot. Bár lehet, hogy én csináltam rosszul valamit. Ha kell valakinek eredeti Sprintlayout 3.0 vagy 4.0 az írjon. Mindkettő jogtiszta , nem buherált. Én már nem használom őket, olcsón megválnék tőlük..
van egy PECompact2 nevű exe tömörítő ennek a kitömörítője az unpecomp2. Ezek szerint ennek használata után ahogy PCB írta "Sajnos olyan mint ha ki lenne csomagolva, de nem"
szerintem is egyszerű a használata,de talán vannak olyanok akinek magyarul könnyebb lenne a kezelése
van egy sprint layout 5.0 as verzios programom es nem megy a MAKROS menuje . szerintetek mi lehet a baja?
minden tippet fogadok ! elore koszonom |
Bejelentkezés
Hirdetés |