Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Ha neked annyi elég, holnap kiszámolom és küldöm.
Előre is nagyon köszönöm a segitséget.
De sajnos most csak ilyen anyagaim vannak , nameg nekem ugyis csak barkács célra kell a gép , anyival is megelégszek ha anyit fog tudni mint a legolcsóbb kategóriés gyári kis gép , a folytó trafóhoz van egy 25cm2 vasam ami L-alaku lemezekből áll nameg van három db mikróbol kiszedett trafóm is amik egyenként 25cm2 esek de az utóbiakbol tudok kisebet is csinálni ha kisebb kell hozzá.
Szia!
NE haragudj, hogy csak most kerítettem sort a dolgodra, de minden összejött a múlt héten, nem sok időm volt. No, de már kiszámoltam a menetszámokat, úgy hogy neki állhatsz csévét csinálni a tekercsnek.A szekunder tekercsnek jobb lenne az a 3mm-es huzal duplán, de nem tudom a primerrel hogy fogsz elférni,mert elég soványka az ablakkeresztmetszet. A primerből először a 60 menetes tekercset tekered fel,majd a 260 menetet, szépen sorba, soronként szigetelve valami vékony szigetelőpapírral,mert nagyon kevés a hely. primer felső végén azért csináltam 3 kivezetést,mert a háromból azt a kettőt fogod felhasználni,amelyik a fokozatelosztás szempontjából a legjobb lesz.A primert ennél vékonyabb huzalból nem igazán érdemes tekerni,mert akkor nagyon rövid ideig tudsz hegeszteni vele,mert mindjárt felmelegszik. A primer és a szekunder közé annyi szigetelőanyagot kell tenni,hogy az átütési szilárdsága legalább 1000V legyen.Ez életvédelmi szempontból nagyon fontos követelmény ! Ezt nem szabad elspórolni. Sok sikert az építéshez.
Semmi gond , gondoltam hogy valami dolgod volt és azért nem irtál , amugy szerencsémre csévét nem kell csinálnom mert van hozzá mégpedig olyan hogy középen van egy elválaszó is , nameg közben egy progival énis számolgatam ugy tudom innen töltötem le , és én ugy számoltam hogy a fluxussürüségnél az értéket 1.2 röl átirtam 1.5 re és igy nekem a primer tekercsre ezek jötek ki 38 menet utánna 219 menet és végül 19 menet és ugy ahogy te rajzoltad le azal a tekercselési módszerel , nameg az 1 mm es drótot duplán akarnám tekerni esetleg ugy jó lenne. Nameg a lényeg folytónak mekkora trafó kéne meg milyen menetszám?
Szia!
Én az 1,5T gerjesztést ehhez a magmérethez sokallom, éppen ezért a max. gerjesztést én 1,3T-re vettem. Neked sem ajánlom ennél magasabb értékkel számolni. A fojtó vaskeresztmetszete kb. 20cm2 menetszáma 28-30menet a szekunderrral azonos keresztmetszetű huzalból.A fojtó vasmagja lehet sima hasáb alakú lemezköteg, nem kell "E"magnak lennie. Még annyit talán, hogy a szekunder menetszám nem kétutasra,hanem graetz-re van kiszámolva.
Nagyon köszönöm a szegitséget , és megfogadom a jótanácsot. Ha kész a trafó beszámolok hogyan sikerült.
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Előtolót szeretnék a gépemre kötni,kaptam egy esab A10-MEC30-as előtolót de nem tudom bekötni.Ha valaki tudna ebben a kérdésben segíteni valahogy meghálálnám.Előre is köszönöm.
Szia!
Milyen géppel szeretnéd összekötni az ESAB tolót?
Egy gyári 260A-ros géphez.Bekötést nem tudom.De lehet ,hogy az előtoló sem jó ezt a haverom megnézi.Az előtoló motorja jó azt megprobáltam.A gép ERFI2000 osztrák.
sziasztok!
Én szeretnék egy co és porbeles hegesztő trafót venni egy miliméteres lemez hegesztéskez egyszeri rövid idejű munkára.A forumot végig böngésztem ,de én pontos tipust keresek. Email
Szia.Milis lemez hegesztésre 160A-ros co bőven megfelel.DE csak kevert gázzal/korgon/.Tipus, ha lehet gyárit vegyél (TRAKIS,RILON,WELDMIG,FRONIUS,CLOOS).A bovli co-k nem éppen alegjobbak pl:T.I.P,GÜDE,ENHEL
tisztelt Buher! Kösz a válaszodat.
Szia!
Mellékelem az ESAB tolómű manualját. talán segít az összekötésnél.
Majd elfelejtettem: olyan gépet,hogy ERFI2000 még nem láttam, tennél fel képet róla?
Lehetőleg az adattábláját is fotózd le, hátha sikerül kideríteni hogy milyen alapgépről van szó.
Nagyon szépen köszönöm.Sokat segít majd a bekötésnél.Köszönöm.Képet teszek a gépről.
Üdv!
Én is ezzel a problémával küzdök(a motor a hegesztőáramról kapja a tápot). Ki lehet ezt valahogy küszöbölni? Laci.
[OFF] Igen !
http://www.vatera.hu/co_hegeszto_vezerlopanel_162601038.html Én csinálom 500ft a 24V-os trafó hozzá! Ez megoldja minden problémádat!
Heló ! Amennyiben érdekel valakit tudok ajánlani ESAB A 10 MEC 44 huzaltovábbítót.
Szia! engem érdekelne, ha legalább két meghajtott görgő van benne.
Közbe megnéztem, jó lenne, mennyit kérsz érte?
antalatti@citromail.hu
sziasztok!
lenne egy kérdésem hozzátok! van egy transmig 160-as co2 hegesztőm az a problémám,hogy mikor hegesztek vagy csak hefelek elveszem a pisztolyt visszarakom nem nyomom a gombot akkor mindig szikrázik a pisztoly vége illetve a huzal ha hozzáér. mi lehet vele a gond ha valaki tudja segítsen! köszönöm! üdv Moretto!
A transmig az Fronius -úgy vélem.
Egyfázisú gépről lévén szó, ebben van egy pufferkondenzátor az egyenirányító után. Ennek a kondinak a kisütése a hálózati áramot bekapcsoló mágneskapcsoló nyitó segédérintkezőjén és egy 47 ohm 16W-os ellenálláson keresztül történik. Ha ez az érintkező meghibásodik,vagy az ellenállás letörik a helyéről, akkor fordul elő ilyen hiba.
köszönöm a gyors választ!
mennyibe kerülne ennek a javítása mert én nem értek hozzá egyáltalán. és ha így használom akkor lesz e valami komolyabb baja? köszönöm üdv moretto! igen egyfázisú a gép!
hello
levettem az oldalát a gépnek! van 3db fekete kondenzátor melyek végéről jön két vezeték és azok össze vannak kötve egy ellenállással?! na most látom hogy ez a két vezeték megolvadt és összeérhetett leszigeteltem őket de a hiba még mindig fent áll! mint ahogy írtam nem értek az elektronikához de lehet hogy erről beszéltél teis? köszönöm a válaszod! üdv moretto!
Van 1 villanymotorbol kiszerelt kör- vasmagom,falvastagsága12mm,hossza1ö5mm.Feltekertem,hasonloan,mint az E vasmagu trafot (ami a CO hegesztömben jól müködik)De csak biztositékot veri le. Hogy számolják ezeknél a menetet,nem úgy mint az E trafoknál?
Egy fénykép és néhány méret sokat segítene. Egyébként a dinamólemez (motor) valóban eltér picit a trafólemeztől, de nem túl sok, úgy 80%. Azaz ennyivel több menettel kell dolgozni. n * 1,25.
A megadott méretek nehezen értelmezhetők. 1,2 cm * 10,5 cm ??? 12,6 cm2 nem sok egy hegesztőtrafóhoz.
Oppá!!! Köszönöm a gyors választ. Igaz, kevés a vas keresztmetszete! A méretek 1,2cm*10,5cm. Érdemes-e gyürü alakú vasmaggal dolgozni, mint toroid trafó?
CO2-höz igen. Előny a lapos karakterisztika, a kis méret, de sok és nehéz fizikai munka (fűzögetés).
Célszerű 25 cm2- vagy afölött próbálkozni.
Mi lenne ha ki stancolnék 0,5mm-es lemezt , szigetelném lakkal, hogy kb 100cm2 legyen? A fűzögetés nem probléma, idöm, mint a tenger.
Szeretnék egy 250-300 A-os gépet összehozni, mert biomassza-üzemeltetésű kazánt szeretnék késziteni, csak úgy magamnak. Üdv
Ha kazánt akarsz hegeszteni, azt ne Co-val csináld. Ezt tapasztalatból mondom. Oda egyenáramú áramforrás és bázikus pálca dukál. Bírja a hőt, kevésbé hajlamos salakzárvány képzésre, igen tömör ,homogén varratot képez. A Co-val készült varrat még profi gépeknél is tele van gázzárvánnyal,hát még ha esetleges a gép minősége. Ne haragudj,nem a képességeidet vonom kétségbe,de én már dolgoztam feleslegesen több hetet,mert gyorsan akartam célba érni(szintén kazángyártás,csak nem biomassza hanem karborobot), az idősebb szakik figyelmeztetése ellenére választottam a Co-val történő hegesztést. Profi hegesztő ismerős meghegeszt, hegesztés végeztével nyomáspróba.Csak ott nem folyt,ahol nem volt hegesztés.
Kazántest szétvág, újra összeállít, Profi hegesztő meghegeszt, -de már bázikus pálcával, előmelegítve, ahogy kell. Eredmény: egyetlen szivárgás. Szivárgás helye kiköszörülve, újrahegesztve. Ennek immár 19 éve, azóta hibátlanul működik, igaz már 8 éve nem nálam. Bocsi az OFF-ért de azt hiszem tanulság képpen talán érdemes volt leírni, nehogy ugyanazt a hibát más is elkövesse. A 0,5mm-es lemezből való trafókészítést felejtsd el, trafó készítésre szilicium ötvözetű lemez kell. A sima vaslemezben akkora lesz az örvényáram veszteség,hogy nem marad energia a hegesztésre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |