Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Igazad van, akkor meg én néztem be...
A vezetősáv vastagságát értem ez alatt, amilyen vastagot állítasz be azon, olyan magas betűt engedélyez.
Akkor ez itt hogyan működhet ??
Nézd meg 5mm a vezetősáv vastagsága és 0,5mm a betű !
Erről szó sincs, ez butaság. A szöveg magassága és vonalvastagsága nem függ a vezetősáv méretétől.
Bocsánat, én kérek elnézést!
Az előbb ahogy írtam is, a szerkesztés részben ott kipróbáltam, és ahogy leírtam az úgy volt. Ez előtt azért állok értetlenül, mert most valóban nem úgy csinálja, mint akkor. Kipróbáltam a proba.gif-et és nálam is megy 5-ös vezetővel még akár a 0,1-es betűméret is. és ha újra indítom a programot, akkor meg már csak a 1,5-ös. Ha megkezdett rajzba próbálom ugyanezt akkor meg már a 0,1-es is megy. Furcsa.
Ha a képen látható beállítást megcsinálod , akkor ok lesz.
Alkotó!
Beleolvastam a leírásodba (mert azért megvan az nekem ha nem is olvastam még..) Szóval észrevettem, hogy fordított irányban nem sikerült elforgatnod az alkatrészeket. Pedig a egyedi szög (alapértelmezésben 22.5 fok) lehetőségnél a ha negatív előjelt teszel a szám elé, akkor a másik irányba fordul...
Így igaz, alátámasztom.
Na, hát mindig tanulhatok. Főleg ha hozzáértőbbtől...
Köszi , de ez csak azért van , hogy én hamarabb találkoztam ezzel a problémával .
Nos, ez engem is érdekelne!
Sem az opciók/beállítások sem a Fájl/beállítások nem nyílik meg. Most akkor mi történt?
Sziasztok! Nálam sem nyílnak meg. Átfutottam Alkotó leírását, de nem találtam erről említést... Valaki tudja a megoldást?
Köszönöm!
Nos, én megvásároltam a programot, de a magyar verziót használom. Ott van a bibi? Mennyivel egyszerűbb költöztetni...
Akkor passz. Biztos Alkotó forumtárs tudja, hiszen elég jól ismerheti a programot, a leírásából gondolom. Talán majd ő segít.
Hadd kérdezzem meg, hogy amikor Sprint Layouttal terveztek panelt, akkor a kapcsolási rajzot miben szoktátok elkészíteni? Egyáltalán van olyan kapcsolási rajz készítő program, amivel az SL jól együtt tud működni? Vagy ha ez nem is cél, én legalább lerajzolni szeretném, amit megvalósítottam a NYÁK-on. Van valami jó tippetek?
Jómagam az SPlan-t használom.
Bővebben: Link
Pontosan így van, idő közben én is rájöttem. (Nagyon ritkán kell a 90°-tól eltérő forgatás, legalábbis az én gyakorlatomban. A TO3-as tokozásnál szoktam viszonylag egyedi szögeket alkalmazni.)
Az SPlan is jó megoldás, azonos a gyártója a SprontLayouttal, de én mégis ezt használom. Nézd meg, egy próbát biztosan megér, és talán az sem utolsó szempont, hogy írtam hozzá használati útmutatót.
Nálam a magyarítás miatt nem működnek a beállítás menük, az angol változatban megy.
Mindenkinek, akinél nem nyílik meg az opciók menü.
Ennek egyetlen apró kis oka van, mégpedig hogy mindannyian PCB fórumtárs magyarítását használjátok (én is). Sajnos ő sem tudja hol csúszott be a hiba, már próbáltam vele egyeztetni erről. Természetesen a hivatalos verziókban működik ez a funkció, és a megpiszkált változataikban is (meg kéne nézni a honlapját, talán már van fent sokkal frissebb magyarítás is). Csak a magyarított nem jó, de csak ez az egyetlen hibája van. Megoldásként én azt csináltam (ha jól emlékszem mert több év volt), hogy ugyanazon a "háttéren" elindítottam az angol verziót, beállítottam az alkatrészkönyvtárak útvonalát és a betűméret korlátot kikapcsoltam, majd eztán újra a magyart használtam. Az eredetinek, és a jól hekkelt változatoknak van még egy előnyük, mégpedig, hogy frissíthetőek a netről. (valahol 10 ezer forint körül van a program hivatalosan, de több helyről is elérhető az eredeti CD is.)
Köszi szépen a tippeket, meg fogom nézni őket!
Sziasztok. nincs valamelyikőtöknek elektroncsőhöz novál foglalat rajz elem?
Eléggé nyűgös mindig egyesével a pad feldobálása.
Szia!
Van benne egy "Footprint-Wizard", amivel a soklábú alkatrészek (azok is, amiknél a kivezetések egy kör mentén vannak) könnyen elkészíthetők... Ha nem teljes kör mentén helyezkednek el a cső lábai, akkor úgy rajzoltasd meg, hogy illeszkedjenek a forrszemek a lábakra, a fölöslegeseket később töröld le.... Szia
Ha már egyszer "feldobáltad", céleszű lenne lementeni. Kb 2-3 kattintásba kerül, és meglesz örökre.
Egy rajzelem nem csak a "pad"-jaiból áll!
Üdv. Sprint Layout 4.0 programom van. A gond az, hogy itt a HE-n a fórumokban csatolt régebbi, 2-3 éves .lay fájlokat nem nyitja meg. Gondolom azok valami korábbi verzióval készültek. Nem lehet valahogy rávenni a programot, hogy kezelje ezeket is?
Inkább a te programod régi azokhoz lay fájlokhoz.
Erre is gondoltam. Akkor az 5.0 kellene ezek szerint nekem, vagy mi a legújabb?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |