A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion hs 280 - 282

Témaindító: rolandosss21, idő: Okt 23, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 23
(#) ngyzoli válasza pl13 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Nekem is az ugrott be elsőre,h:ni-ni,ez egy soros-párhuzamos váltó.Tudja fene...a gyakorlatban nemigen találkozni ilyen megoldással.
(#) bekeipeter válasza ngyzoli hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Nem tudom, hogy mik a hibái a váltómnak, de legalább jó lett vele a doboz!
(#) csezoli21 hozzászólása Nov 6, 2009 /

Helló
Van egy orion hs 280 as dobozból származó mély hangszóróm! Az lenne a kérdésem hogy ennek a hangszórónak milyen adatai vannak? És ha megfelelően méretezett zárt dobozba tenném, akkor jó lenne e mély ládának? Hogy csak mélyet szóljon?
Van értelme vele foglalkozni? Egy 2.1 hangrendszer mélye lenne,... Várom a hozzászólásokat, megjegyzéseket!
Köszönöm előre is a segítséget helló
(#) szergey válasza csezoli21 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Ha nem túl nagy hangnyomás a cél, akkor talán működhet, de 60Hz alatt nem nagyon szól, és 86dB körüli az érzékenysége. 22-25 liter zártban elmegy még.
(#) csezoli21 válasza szergey hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Helló
Gondolom a gyári dobozmérete lehet a jó nem?
Amit fogalmam sincs mennyi,...
Wattra ez kb hány wattos hangszóró?
2 Tesla hangdobozhoz lenne ez a mély láda
A teslák meg jók lesznek középmagasnak, de nagyon szépen szólnak! Köszönöm a segítséged, helló
(#) bekeipeter válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Itt van!

LB1031.jpg

(#) petemazi hozzászólása Márc 1, 2010 /

Sziasztok!

Nekem is van egy HS-280 hangfalam, eddig nagyon elégedett voltam vele,(persze az árát figyelembe véve)
De amióta kezdem elmozdulni az egyre minőségibb zenehallgatás felé, és éíptettem egy VF2 végfokot, nagyon kihallom a hibáit.

A végfok és a hangfal között UTP kábel van.

Szeretnék javítani kicsit a hangzáson, a középtartomány szerintem elég zavaró, és igazán szépnek csak a magas felsőbb tartományait (cin, söprés) mondhatnám. Az ütős hangszerek is kellemesen átjönnek.

Valaki le tudná nekem írni, hogy faragás, kókányolás-tákolás nélkül, az eredeti váltó megtartásával hogyan lehetne javítani rajta?

Gondolom jó ötlet a belső kábelezés UTP-re cserélése, és olvastam valahol hogy a váltóban az elkókat bipolárisra kellene cserélni. Ez a gyakorlatban két szembe fordított kondi, vagy van ilyen típus?

Elnézést a béna kérdésekért.
(#) shalafi.66 válasza petemazi hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Sehogy. Az eredeti váltóval és hangszórókkal javíthatatlan. A hibái nem a kábelek vagy az elkók miatt vannak, hanem főleg az eredeti tákolt váltó okozza.

hs280.jpg

(#) petemazi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Ettől féltem.. Amúgy éppen most kábelezem újra az egyiket.

Van javaslatod hangváltóra?
(#) petemazi válasza petemazi hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Hát csak az egyik felét kábeleztem, és érezhetően szebben szól mint a másik. Tisztult valamit a közép, és a magas is csilingel.
(#) shalafi.66 válasza petemazi hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Az a baj, hogy már eredetileg is csilingelt. A váltóra egy átlag háromutasnál kb. három hónapos mérés és szenvedés után lehet bármit ajánlani. Addig semmi használhatót. Ahány HS280 volt nálam, azok közül még egyet sem bírtam 5 percnél tovább elviselni működés közben. Ha nem szól, nem zavaró.

A javaslatom kb. az, hogy mondjuk keress helyette olcsón egy prelut. Az már normális hangsugárzónak mondható (vagy van még egy-két késői Videoton, ami szóbajöhet).
(#) petemazi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Akartam preludiumot venni, csak hát ugye az anyagiak..

Szerintem viselhető a hangja, persze nem egy hájend. Ennyi pénzből mondjuk aki jobbat vesz, az nagy művész lehet.

El lehet rajta hallgatni valamit, de ha kritikus füllel állok hozzá, akkor már rossz is. Ha csak simán leülök zenét hallgatni, akkor elfogadható a hangja.
(#) shalafi.66 válasza petemazi hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Miért, ez mennyi volt, 5000?
(#) petemazi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Hát ha 5k-ból tudsz jobbat, akkor el is használom őket tüzifának!
(#) shalafi.66 válasza petemazi hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Áh nagyon füstölne. Nem tudok jobbat, de kb. annyit ér. Múltkor láttam DC2050-et ennyiért, és az nagyjából azonos szint, csak másféle bajokkal.
(#) bekeipeter válasza petemazi hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Én nagyon egyszerűen orvosoltam az én HS282-es dobozom problémáját: Merevítés+Vatelin bélés+Új méretezett váltó+Isophon hangszórók. Azóta mindenki dicséri, hogy az Orion hangszórók az igaziak! Csak akkor csodálkoznak, mikor elárulom, hogy a dobozon és az emblémán kívül semmi sem Orion!

U.I.: Ha valamit javítani akarsz az Orion hangszóróidon, akkor kapd szét a magasat és a közepet! A vasmag közepén található űrt töltsed ki háztartási vattával lazán. Annyit tegyél bele, hogy érjen hozzá a membránhoz! Majd járasd pár percet és nyomd bele a lyukba óvatosan a vattát, de úgy hogy már ne érintse a membránt! A középsugárzónál ez csodákra képes, de a magastól is meg fogsz majd lepődni!
(#) shalafi.66 válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Sajnos a lényegen nem változtat. A magas és középhsznél is a zárófedél, membrányag, lengőcséve a problémás, a membrán mögötti tér csillapításával nincs baj. A vattázás nem árt, de nem is használ. Kivéve ha nem jól csinálják, mert pl. a membránhoz érve már nem kifejezetten jók a hatásai.
Idézet:
„Új méretezett váltó”
Mivel lett "méretezve" és hogyan? (Ilyet akkor szokás írni, ha a hangszórókhoz-dobozhoz igazítjuk a váltót pontos mérésekkel-hallgatással).
(#) koja hozzászólása Márc 11, 2010 /

Sziasztok ! Mielőtt még valaki leszólna segítséget szeretnék kérni egy HS 280-as hangfal építéséhez. Beszereztem olcsón a gyári alapanyagokat és össze akarnám rakni. Igen olvastam az előzőekben egy pár negatív felvetést erről a típusról, de egyenlőre meg szeretném építeni. A legnagyobb gondom a váltó bekötése. Melyik a Magas-közép-mély + és - oldala. Mivel darabokban van és még sohasem láttam egyben ilyet , ezért kérnék segítséget. A segítséget előre is köszönöm.
(#) shalafi.66 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Ez enyhén nem látszik.
(#) shalafi.66 válasza koja hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Nem éri meg a belefektetett időt sem.

A hangszórókat egyenfesszel lehet megnézni, vagy hangnyomásméréssel egy ismert példányhoz viszonytani. Egyébkét jelölve voltak a + kivezetések egy vagy két piros pöttyel.
(#) shalafi.66 válasza koja hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

A váltórajz meg ez volt.

hifi110-1.jpg

(#) koja válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 12, 2010 /

Köszönöm a segítséget mindenkinek !Egyébként én még nem hallottam orion hangfalat szólni, ezért kíváncsi vagyok, hogy nekem mennyire jön le az, amit a korábbiakban leírtatok hibákat. A neten azért még elég komoly áruk van kompletten , mint hangfalnak. 10000 alatt nem nagyon lehet kapni. Érdekes, mert amúgy úgy tűnik, hogy viszik az emberek. Még egyszer köszönöm a segítségeteket. Esetleg tudja valaki, hogy a hangszórók membrán peremét mivel szokták ragasztani a tölcsérhez és a fémkosárhoz ?
(#) bekeipeter válasza koja hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Ha jót akarsz olcsón, akkor Isophon...
(#) bekeipeter hozzászólása Máj 1, 2010 /

Nincsen meg valakinek az Orion magas adatlapja?

Köszi előre is!
(#) shalafi.66 válasza bekeipeter hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Nekem megvan, de sztem fel is pakoltam valahova a fórumra.
(#) bekeipeter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Belinkelnéd? Mert én nem találtam meg. Köszi előre is!
(#) shalafi.66 válasza bekeipeter hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

megkeresem.

hd25_8.pdf

(#) hgy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

DC 2050 után volt HS 280-am. Mint a régi vicc, amit anno a HFM is idézett:
Mi a különbség a Német és a Magyar szén között?
Ég és Föld...
A DC 2050 hallgathatatlan.
A HS 280-nak sokkal több hibája van, de legalább jól szólt az előzőhöz képest.
A 280-as sok pepecselést nem ér, a középsugárzó? túl mélyen dolgozik, vagy ki kell hagyni, vagy egy oktávval magasabb frekvencián kell használni. De ezek az átalakítások (a mai rohanós világban) időpocsékolásnak számítanak.
(#) shalafi.66 válasza hgy hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Nem tudom, kb. egyforma a hibaarányuk, lehet, hogy a 280 kellemesebb volt egyeseknek, de (ha jók a hangszórók) a 2050 jóval kisebb torzítást és jobb átviteli egyensúlyt produkál, közelebb áll a valósághoz alapállapotban is.
A 280 másból sem áll, mint rezonáns kiemelésből mélyben-magasban, közötte pedig végletesen elszúrt váltásokból... Nekem kínzóeszköz kategória a legócskább szélessávúhoz képest is.
(#) hgy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Nekem volt mindkettő. Neked ?
Következő: »»   4 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem