Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Primer nélküli tesla?
![]() Amúgy erre a kapcsolásra céloztál?Azért van ott primer.
Erre gondoltam. Nincs ott primer.
Ezt angolul magnifier összeállításnak hívják. Valamivel jobb hatásfokot lehet vele elérni, de csak 10kW+ szikraközös teslák esetén. Primer pedig van, csak nem a megszokott módon.
Na igen a Magnifier megoldás,ezt a kapcsolást Nikola Tesla az ErősItő Adótoronyban alkalmazta,a szorosabb csatolás,és a különálló szekunder avagy az általa elnevezett „extra tekercs”,kissebb vezteséget,és nagyobb hatásfokot eredményezett.
Ezzel 'állítólag' longitudionális EM hullámokat tudott csinálni. Igazából arra lett kitalálva.
Hát igen,vagyis kedved szerint irányithatod a hullám irányát,de egy valami nem megy a fejembe,Tesla halála után miért nem folytatták az adótorony projektet(vagy csak én lennék lemaradva),elvére a vezeték nélküli áramtovábbItás nem lenne hülyeség.
Üdv
teslához kéne két kisebb porcelán szigetelő, ha valaki tudna ebben segíteni, csere is szóba jöhet(másféle szigetelőre)
Ezek átvezető szigetelők,vannak nekem 10KV-osak,csakhát eléggé bonyolult lenne a kézbesItésük,a határon túlról.
Sziasztok tudna valaki segíteni ,abban hogy sok teszlatekercses kapcsolásban láttam az elektronika panelon egy antennát egy pár nanos kondival csatolva , ez az antenna mi célt szolgál?
Köszönöm ![]() Ezt nem látom át, csatolnál képet vagy rajzot?
Szerintem ilyenre gondolhat...csatolva kép
Sziasztok!
Tegnap este összeraktam a Skori féle mini teslát, de valami elromlott.... A kondikat kicseréltem 25 voltosakra, mert csak egy laptop tápról tudom most üzemeltetni, ez 19,2 voltot ad. Kicsit meredek, valószínűleg ez lehetett a hiba okozója is. Amikor az áramot rákacsoltam, akkor a tekercs teteje szikrázott kettőt, majd kikapcsoltam. Ekkor a T3 szikrázott egyet, mert nem illeszkedett rendesen a hűtőbordához (sajnos nincs fúróm hozzá fúróm). Ezután, mikor megoldottam, hogy rendesen érintkezzen a hűtőbordához már nem indult a masina. A táp egyből letilt, rövidzárat jelent. A T3-at kicseréltem, de nem ment így sem. Majd most nekiállok átböngészni az áramkört, hogy hol lehet a hiba, de addig is várom a véleményeteket, hogy mire tippeltek. Hátha találkozott már valaki ilyen problémával. Sajnos a táp most csak egy laptop táp lehet, szóval így kell kalkulálni majd.... A segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Pisti
Rövid ideig bírja a 19,2voltot,terhelve úgy sincs annyi,18-at meg simán bír hosszabb távon is.T3-ha szikrázik,akkor nagy a baj.
![]()
Építettem bele biztosítékot, de az nem égett el. Most fénynél megnéztem, a nyákon sehol sincs nyoma sérülésnek az áramköri elemeknél szintúgy nem látszik semmi se. Azt sem tudom, hogy mi okozhatta egyáltalán... Mert ha nem a táp, akkor nem tudom. Annyi még, hogy véletlenül elfelejtettem beépíteni egy összekötő vezetéket és úgy kipróbáltam, de hamar rájöttem a hibára és beraktam azt is. Amit kifelejtettem azt sárgával bekereteztem. Lehetséges, hogy amiatt ment el valami benne? (ez olyan költői kérdés volt
![]()
Nem felejtettél te ki véletlenül egy szigetelő csillámot?
Azt mondtad hogy nem illeszkedett a bordához, de szikrázott.. Tehát itt kontakt lehet.. Üdv!
"T3-at nem muszáj szigetelni."
Jó, nem foglalkoztam még evvel.
Csak mondta hogy szikrázott, gondoltam hátha.
Ezért építettem csővel a teslát, az írja a gyűrődést és egyszerűbb
![]()
Ha már Igy szóbakerült,az elektron csöveket,én is csak dIcsérni tudom a félvezetőkkel szemben strapabIrás szempontjából,egyszer zártam már hálózatot is velük rövidre úgy,hogy nagy meglepődésemre
![]()
Hali
En is belevagtam az epitesebe egy ilyen Skori féle mini Tesla tekercsnek . Mondjuk még nem tartok messze , csak az alkatreszeket gyujtom az elektronikaba , meg a tobbi cuccost ... ![]() U.i.: A diodanak amit helyette betennek annak is 1 A esnek kell lennie , nem lehet esetleg tobb ?
SMS-ben küldted el a hozzászólást?
SF18 az egy gyors dióda, nem rakhatsz be a helyére 4007-et.
Hat most akkor jo vagy nem ?
![]() am ha egy dioda mondjuk 3A os akkor az mehet 1 amperos dioda helyere ? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |