Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   45 / 227
(#) Hodinka válasza SKY hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Primer nélküli tesla? Na azt én is megnézném.
Amúgy erre a kapcsolásra céloztál?Azért van ott primer.
(#) SKY válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Erre gondoltam. Nincs ott primer.
(#) Collector válasza SKY hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Ezt angolul magnifier összeállításnak hívják. Valamivel jobb hatásfokot lehet vele elérni, de csak 10kW+ szikraközös teslák esetén. Primer pedig van, csak nem a megszokott módon.
(#) Hodinka válasza SKY hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Na igen a Magnifier megoldás,ezt a kapcsolást Nikola Tesla az ErősItő Adótoronyban alkalmazta,a szorosabb csatolás,és a különálló szekunder avagy az általa elnevezett „extra tekercs”,kissebb vezteséget,és nagyobb hatásfokot eredményezett.
(#) Collector válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Ezzel 'állítólag' longitudionális EM hullámokat tudott csinálni. Igazából arra lett kitalálva.
(#) Hodinka válasza Collector hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Hát igen,vagyis kedved szerint irányithatod a hullám irányát,de egy valami nem megy a fejembe,Tesla halála után miért nem folytatták az adótorony projektet(vagy csak én lennék lemaradva),elvére a vezeték nélküli áramtovábbItás nem lenne hülyeség.
(#) HV72 hozzászólása Márc 6, 2010 /

Üdv
teslához kéne két kisebb porcelán szigetelő, ha valaki tudna ebben segíteni, csere is szóba jöhet(másféle szigetelőre)
(#) Hodinka válasza HV72 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Porcelán szigetelőből is van sokféle.
(#) HV72 válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

valami ilyesmire gondoltam

szigetelo.jpg

(#) Hodinka válasza HV72 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Ezek átvezető szigetelők,vannak nekem 10KV-osak,csakhát eléggé bonyolult lenne a kézbesItésük,a határon túlról.
(#) HV72 válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

tudnál feltenni képet?
(#) Hodinka válasza HV72 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Ittvan:
(#) HV72 válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

megbeszélhetjük priviben
(#) Melphi hozzászólása Márc 9, 2010 /

Sziasztok tudna valaki segíteni ,abban hogy sok teszlatekercses kapcsolásban láttam az elektronika panelon egy antennát egy pár nanos kondival csatolva , ez az antenna mi célt szolgál?

Köszönöm
(#) _BiG_ válasza Melphi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Ezt nem látom át, csatolnál képet vagy rajzot?
(#) Collector válasza Melphi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Visszacsatolás..
(#) _BiG_ válasza Melphi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Csak nem plazmahangszóró?
(#) belganarancs válasza _BiG_ hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Szerintem ilyenre gondolhat...csatolva kép

sstc1.jpg

(#) BULL1988 hozzászólása Márc 12, 2010 /

Sziasztok!

Tegnap este összeraktam a Skori féle mini teslát, de valami elromlott.... A kondikat kicseréltem 25 voltosakra, mert csak egy laptop tápról tudom most üzemeltetni, ez 19,2 voltot ad. Kicsit meredek, valószínűleg ez lehetett a hiba okozója is. Amikor az áramot rákacsoltam, akkor a tekercs teteje szikrázott kettőt, majd kikapcsoltam. Ekkor a T3 szikrázott egyet, mert nem illeszkedett rendesen a hűtőbordához (sajnos nincs fúróm hozzá fúróm). Ezután, mikor megoldottam, hogy rendesen érintkezzen a hűtőbordához már nem indult a masina. A táp egyből letilt, rövidzárat jelent. A T3-at kicseréltem, de nem ment így sem. Majd most nekiállok átböngészni az áramkört, hogy hol lehet a hiba, de addig is várom a véleményeteket, hogy mire tippeltek. Hátha találkozott már valaki ilyen problémával. Sajnos a táp most csak egy laptop táp lehet, szóval így kell kalkulálni majd.... A segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Pisti
(#) belganarancs válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 12, 2010 /

Rövid ideig bírja a 19,2voltot,terhelve úgy sincs annyi,18-at meg simán bír hosszabb távon is.T3-ha szikrázik,akkor nagy a baj.Át kell vizsgálnod az egész nyákot,összes diódát meg az ic-t is.Biztosítékot építettél bele,nem égett el?
(#) BULL1988 válasza belganarancs hozzászólására (») Márc 12, 2010 /

Építettem bele biztosítékot, de az nem égett el. Most fénynél megnéztem, a nyákon sehol sincs nyoma sérülésnek az áramköri elemeknél szintúgy nem látszik semmi se. Azt sem tudom, hogy mi okozhatta egyáltalán... Mert ha nem a táp, akkor nem tudom. Annyi még, hogy véletlenül elfelejtettem beépíteni egy összekötő vezetéket és úgy kipróbáltam, de hamar rájöttem a hibára és beraktam azt is. Amit kifelejtettem azt sárgával bekereteztem. Lehetséges, hogy amiatt ment el valami benne? (ez olyan költői kérdés volt ) Tippetek van, hogy mi?
(#) zoly15 válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Nem felejtettél te ki véletlenül egy szigetelő csillámot?
Azt mondtad hogy nem illeszkedett a bordához, de szikrázott..
Tehát itt kontakt lehet..

Üdv!
(#) belganarancs válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

"T3-at nem muszáj szigetelni."
(#) zoly15 válasza belganarancs hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Jó, nem foglalkoztam még evvel.
Csak mondta hogy szikrázott, gondoltam hátha.
(#) _BiG_ válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Ezért építettem csővel a teslát, az írja a gyűrődést és egyszerűbb
(#) Hodinka válasza _BiG_ hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Ha már Igy szóbakerült,az elektron csöveket,én is csak dIcsérni tudom a félvezetőkkel szemben strapabIrás szempontjából,egyszer zártam már hálózatot is velük rövidre úgy,hogy nagy meglepődésemrenem lett semmi bajuk...( ha belegondolok hogy mondjuk egy tranzisztorból mi maradt volna...).
(#) gabrinator hozzászólása Márc 14, 2010 /

Hali
En is belevagtam az epitesebe egy ilyen Skori féle mini Tesla tekercsnek . Mondjuk még nem tartok messze , csak az alkatreszeket gyujtom az elektronikaba , meg a tobbi cuccost ... , de ez lenyegtelen. A nagyreszet mar kineztem h hol veszem meg a jovoheten , de azt az SF18 as diodat azt nemtalaltam sehol , szal az lenne a kerdesem , hogy azt mivel lehetne helyettesiteni ? En egy uf4007 es diodara gondoltam amit meg betudnek szerezni , v valameiket Bővebben: Link errol az oldalrol . Szal vlmeik jo lenne ? Elore is nagyon kosz .
U.i.: A diodanak amit helyette betennek annak is 1 A esnek kell lennie , nem lehet esetleg tobb ?
(#) Collector válasza gabrinator hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

SMS-ben küldted el a hozzászólást?
SF18 az egy gyors dióda, nem rakhatsz be a helyére 4007-et.
(#) kadarist válasza Collector hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Szia!
Ez egy gyors kapcsolódióda, elvileg jó oda. 75 ns-os.
Bővebben: Link
(#) gabrinator válasza kadarist hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Hat most akkor jo vagy nem ?
am ha egy dioda mondjuk 3A os akkor az mehet 1 amperos dioda helyere ? , tudom , hogy eleg primitiv a kerdes , de engem erdekel h az az amper az mit befolyasol rajta .
Következő: »»   45 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem