Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia csabi!
Meg van a hiba!-tda-4601 rossz volt mind a 2tő. Meg d815-zénerdióda elszálva. Tökéletesen müködik! KÖSZI A SEGÍTSÉGET.. ÜDV..LACI.
Szia Kadarist! Az Infracolor 2000-es készüléken rég volt ilyen tuti a kép mint most.. kontrasztot levettem,igy lőttem be az RGB lap potmétereivel a szemre tökéletes fekete-fehér képet (kiindulási állapotban kékes volt) ,majd a G2 potival játszottam úgy hogy a fekete szín a legjobban közelítse a feketét,de ez még ne menjen a fényerősség rovására.. egyébként G2-t tökig csavarva sincs visszafutás,csak egy pici.. inkább tejfehér lesz.. majd a végén átkapcsoltam a hangyaháborúra és a sokszorozón beállítottam a fókuszt.. Köszönöm a segítséget
Végre, valami jó hír! Örülök a sikernek!
Szia! Eddig csak a Mátra tette be a kaput... A többi gépet sikerült megbabrálni.. szíves segedelmeddel ill. a többiek segítségével A Mátránál nem találom a magas katódfeszültség okát.. egyébként megnéztem egy csöves gépnél is a nagyfeszt kíváncsiságból csavarhúzós módszerrel és tényleg nem húz ívet.. ugyanazt csinálja mint a Mátra vizsgálatánál.. ott hagytam abba (egyenlőre) hogy G2:500V és hiába testelem a katódot meg se mukkan.. gőzöm nincsen tovább...
Üdv!
Lenne egy olyan problémám,hogy van egy Philips márkájú nem maigyerek TV-m amivel az a gondd,hogy bekapcsolás után egy kis idő elteltével(10-20 perc)zöld csíkok jelennek meg a képernyőn amik természetesen maradnak is nemakarnak eltünni. Nemtudom lehet-e valahogy ezen segíteni vagy hogy lehet eltüntetni aki tudna valami megoldást ossza meg velem kérem.Le is fényképeztem ami bár nemlet olyan jó,de szemlélteti a problémát.
Sziasztok. Vestel tv-nek jótállás lejárta után jött elő a hiba. A kép alul és felül kiszélesedett, tehát két oldalt homoru lett és mintha meg is nagyobbodott volna. Aztán visszaállt eredetire, azután megint elkezdte. A hiba egyre tovább tartott és végül igy maradt. Már jó pár éve igy megy.
Kapcsolási rajz megvan. Sasszi szám: 11 ak 37. Valami kontakt hibára gyanakszom, de hol keressem? Talán az STV9306-os IC környékén, esetleg valamelyik kondenzátor? Ebben kérném segitségeteket.
Szia!
Az eltérítő IC környékén cseréld ki a kondenzátorokat! /szerintem/
Sziasztok!
Van egy sony kv-x2981k típusú tévém ami nem kapcsol be és 6-ot villog. Egy idő után már a led nem is villog csak pislákol, meg elhalványul. Gondolom a táppal lesz a gond, de hol és mit mérjek? Ebben kérném a segítségeteket. Az elektro nem áll távol tőlem :yes: Köszi Imi
Nekem egyszer egy sharp csinált hasonlót...
Tápot újra elkóztam,meg egy fet volt benne megdögölve. Nem tudom nálad ez a 6 villogás nem e utal valami hibára,mint egy számítógép biosánál a csipogások.
Szia!
A sonynál a Hat villogás: Nincs Vízszintes eltérítés (H STOP), Ellenőrizd a C515 és 516, valamint IC206. A sony tv-k-nél ha kijavítottad a hibát be kell menned a szervíz menűbe és gyári állapot visszaállít-ot választani, mert a hiba elhárítása után nem tudja magát nullázni.
Szia!
A sorvégfok környékén forraszthatta ki magát egy alkatrész. Az alaplap forrasztásait kell alaposan átvizsgálni.
Üdv mindenkinek.Van egy Samsung ck-5322 tipusú tv-m.A tápjában elment egy hőre változó ellenállás (j29p190 4.7k 25fok).Nem lehet kapni és hasonlót sem találtam.Szerintetek mire lehetne kicserélni?
Szia!
Ez jó lesz helyette: Samsung PTC
Köszi a választ.Egy régi grundig tv-ből kihalásztam egy nagyméretű ptc-t.Kis állítás után jobb,mint új korában.
Ahogy olvasgattam az I2c és a tuner környékét írja.
Ezért nem értem a hibát. A tápban púpos elkót nem találtam mérni nem tudok mert nincs kapacitás mérőm... Rajzot találtam róla, de elég rossz minőségű és alig látni rajta valamit. Azért köszi Imi
[/b]Sziasztok
Van egy Alien CTV 7296 televízióm. Sajnos egyszer csak működés közben elkezdett sercegni, pattogni és kikapcsolt. Bekapcsolás után a led villogott és tovább sercegett A burkolatot eltávolítottam és úgy is bekapcsoltam a készüléket Amit láttam: Az alaplap jobb szélső részén van egy kb cigis doboz nagyságú fekete, műanyag burkolatú alkatrész ebből 2 kábel jön ki plusz egy vastag, ami közvetlen a képcső felső részébe megy Nos ezen alkatrész jobb szélső része alól sercegés közben füst jön elő, minden bekapcsolási kísérletnél Mi lehet a gond? Milyen árakban van ezeknek a javítása? Esetleg a megfelelő eszközökkel itthon is javítható? Köszönöm a segítségeteket [b]
Szia!
Kicseréled ezt a cigisdobozt, aztán jó is. Amúgy sorkimenőtrafónak hívják. Az alaplapra mi van írva? 11AK...? Hány centis a képátlója?
Hát az alaplapon van több féle kis címke ragasztva, nem tudom melyik jelöli a típust, a trafóra pedig "Orega 40348A.25" van írva
Ez egy 72 cm tv Mennyibe kerülhet egy ilyen trafó?
Megvan 11 AK 37
Forraszd ki a régit, és ezt építsd be helyette:HR8790
A vékonyabb vezetékeket értelem szerűen csatlakoztatod a képcsőpanel megfelelő pontjaira.
És ez pont ugyanúgy bemegy a helyére?
Ilyenkor károsodhatott más alkatrész is? Nagyon köszönöm a segítséged, hihetetlen sokat segítettél Kedden megyek is beszerezni a trafót
Vegyél még egy-két sorkimenő tranzisztort is, BU2508AF-et , ami a sorkimenő trafó melletti nagy három lábú fekete tranzisztor. De amíg szikrázik a trafó, addig a tranzisztor is működik.
Szia!
C515 cserélve C516 gyárilag nincs beültetve. IC 206-ot nem látok rajta, de lehet én vagyok vak. Esetleg IC602 SE135 N? Bemenetnél 135 V megvan kimenetnél ~59V. Merre induljak tovább? Köszi előre is Imi
Hello
van egy Sony kv 29x5d 2 villog szünet ism. 2 vill sz és így tovább help előre is kösz
Helló,
Ezt okozhatja egy rövidzárlat Q533 tranzisztorban. Először is ez köszönhető egy hibás Flyback transzformátornak. A Q533 kapcsolódik valamilyen ellenállásokhoz és egy kis transzformátorhoz. Ezek az ellenállások, transzformátor és a tranzisztor lehet rossz. Ha nincs rövidzár a Q533-ban, akkor FBT csere lehet a megoldás. Egyes esetekben a fő tápegység hibája is lehet, nincs meg a 135 V .
Inkább nevezd így: sorkimenő trafó, vagy sorvégtrafó. Így (remélem) mindenki érti.
Köszönöm!
Üdvözlet!
elakadtam saját tv-m javításánál, RECOR-(55cm)hosszú évekig jól működött,hiba úgy kezdődött, hogy bekapcsolásnál erős nagyfesz hangok és működött, aztán pár nap és függőleges eltérítés meghalt, ic-csere, elkók csere, pár nap működés után hiba u.a., ic csere, sorkimenő tranyó csere, és most a kápcső nyaka belül szikrázik és ennyi. itt láttam valaki írta, booster kondi csere után ez a hiba megszünt, (meg képcső csere+), kb merre keressem ezt a booster kondit? vagy okos helpet kérek!! köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |