Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Én úgy sejtem, hogy ők csak a kereskedelemmel foglalkoznak. Más adatokat nem adnak azon kívül, amik a honlapjukon szerepeltetnek. A gyártás Kínában történik, mert rendeltem a napokban tőlük tölcsérsugárzót, és azon ott a "made in china" felirat.
Idézet: „Azóta is azt várom, hogy egy vállalkozó kedvű ember vegyen egyet és közzé tegye a mérési adatait” Vegyél egyet pénteken, aztán a hétvégén méricskéld ki, s hétfőn vidd vissza, hogy nem tetszik (persze, ha tényleg nem tetszik, de lehet, hogy veszel hozzá még egyet ![]()
2db Eminence Pro-series Sigma Pro 18" RTSUE ban kb hány m2-es termbe elég hogy még szép basszus legyen???
![]() ![]() ![]()
![]() Meg nem nagyon értem, miért kell forszírozni a szélessávú hangsugárzót 460mm-ben, párszáz Hz-nél így is, úgy is kénytelen leszel váltani.
Hehe... azért ennyire nem vagyok vállalkozó kedvű
![]() Egyébként meg a hazai piac, sajnos sosem fogja az ilyen bóvliforgalmazókat rákényszeríteni, a korrekt termékadatok közlésére. Aki jót akar és biztosra megy, az inkább megveszi a bevált cuccot dupláért, aki meg kezdőként csak a marketing paraméterekre ad ( pl: 1000W, 100dB, fs=20Hz), az valószínű hogy az olcsóbbikat veszi, aztán különösebb tervezgetés nélkül fabrikál hozzá valami pofás dobozt, ami olyan lesz amilyen ![]()
Igen, a származása nekem is felettébb gyanús volt, mivel a 15"-os öntvénykosaruk dettó olyan mint a SAL PA 40100-as
![]()
Nekem válaszoltak.
Idézet: „Sajnos bövebb adatokkal nem rendelkezünk, A t-s adadatok fontossága világos, de eddig nem sikerült kipréselni a gyártótól ezeket.... Ez is a külömbség a márkás és nemmárkás termékek között. Pillanatnyilag eggyik vevönk próbálja megmérni ezeket /nekünk ehhez nincsemmek esközök se tapasztalatunk/ a eredményekekt szivesen megosztjuk.. üdv Hradsky”
A 18-as Sigma Pro-val, szerintem inkább reflexet lenne érdemes csinálni, pláne ha tornacsarnokban használnád legtöbbször. Mélyebbre menne mint a rutse, a kb 150 literes doboz könnyebb lehetne 60kg-nál, jól passzolna az 1200-as Castone-hoz, kevesebb anyag kéne hozzá, könnyebben elkészíthető, jobban szállítható. Szerintem egy kb 150 m2-es teremben, több volna mint elegendő, de ez attól függ, hogy milyen jellegű bulit hangosítasz.
A gyártótól hiába is kérnék.
Egyébként erről jut eszembe, a nyáron valószínűleg merítek olyan membránokat, amikkel a 96-98dB-s érzékenység megcélozható lesz a 310mm-es H2000 hangszóróknál. És még T-S paraméterek is lesznek hozzá. ![]() ![]()
Legalább szólna 50Hz alatt is.
15"-ba nem lesz?
![]()
Wooow
![]() Ha sikerül a dolog, akkor biztosan próbára fogom tenni, pláne ha árban is jó lesz :yes:
Nehéz a szerszáma annak a membránnak.
![]() Az ára nem változik sztem.
Akkkor szerinted egy RUTSE ba milyen mély kéne amivel nagy basszust adna? És 460mm es.
![]() ![]()
Sztem nem a hangszóróval van baj, ahogy írtam is, és biztosan nagy lesz, csak nem szép.
vagy a RUTSE láda nem alkalmas rá mert sok ember azt mondta az elég jó ilyen téren.
![]() ![]() ![]()
Szerintem nézel bele egy aránylag jó nyomót és beleteszed... Nekem 15"-os van és akár milyen nyomót tettünk bele aránylag ugyan olyan volt a hangja mindegyikkel. Szóval szerintem megveszed bele az RH-t és jó lesz. Nem hiszem, hogy észrevennél akár milyen különbséget is ha az eminence-t tennéd bele.
Értem :yes:
Tehát akkor biztos szép mélye lesz.?! Köszi szépen mindenkinek a sok hasznos infót. Remélem nagyot fog szólni. Meg esztétikailag sem lesz elkapkodva, kárpit kerül rá ha minden jól megy. ![]()
A méret nézőpont kérdése. Az elhelyezés már jobban számít. Bővebben: Link Ja, és ez sima zárt dobozos láda volt.
Idézet: Amire neked kell, arra alkalmas. Nagy hangnyomás, 70-80-100Hz környékén rezonáns kiemelésekkel, Ez hangos, de nem szép. Csak ennyiről van szó. De a hallgatóságot valószínűleg nem fogja zavarni. „vagy a RUTSE láda nem alkalmas rá”
Üdv:
2db Rutse RH 18". ![]() ![]() És ugyanakkor hány wattra képes az Eminence Pro-series Sigma Pro 18"?? ![]()
120kW P.M.P.O.
![]()
Hadd kérdezzem meg, hogy ez miért fontos Neked?
Ha azt a hülyeséget írná valaki hogy 582W-ot képes "kiszólni" akkor az jelentene valamit? ...szerintem sem. Nem hiszem hogy valaki is rendelkezne lemért terhelhetőség és teljesítmény kompresszió adatokkal a 18-as sigma pro-t illetően. A terhelhetősége nagyban függ attól is hogy milyen dobozban van és hogy milyen végfokkal hajtod, meg még a jó ég tudja mitől. Érdekesség képpen megjegyzem, hogy egy 150W-os végfokkal sem lehetetlen kivégezni, csupán "full clip-en kell nyomatni neki a kraftot" ![]()
![]() Egébként pár Watt leadott hangteljesítményre kell számítani. De az már nem egy rossz dolog.
Bár nem vagyok oda a Beagos cucokért, de a mély irányitásban világviszonylatban is nagyot alkottaak, a kardioid mélysugárzásban. Ha éerdekel a téma lopodzkodjál Beagos irományokban
A Majer Sound aktivan csinálja horor árért, és teljesitménnyel
A HTP-45 ma is létezik ugyanúgy.
Egyébként kifejezetten jó hangszórókat is gyártottak, főleg, ha a mai felhozatallal vetjük össze. Szóval nem ez volt az egyetlen jó termékük És ez sem csak az iránykarakter miatt volt jó.
Bővebben: Link Ebbe az eminence nyomóba milyen tekercs van, hogy 2"-os és 250w RMS-t bír? Mert nekem van kettő sound craft nyomóm és abba is 2"-os tekercs van, de az nem bír annyit.. ezt onnan tudom h havernak van ilyen eminence-je és az többet bír mert kipróbáltuk.. Nagyobb benne a tekercs? Vagy már az én sound craft nyomómon puha a papír meg a pille és hamar kiér a tekercs a mágneses térből azért nem bírja?
A mechanikai terhelhetőségnek semmi köze az elektromoshoz.
Szabváyn szerint nézve elektromosan nincs 250W csak 100 körül, de ha nem torz a jel, ennek többszörösét is kibírja. A mechanikai terhelhetőség meg főleg a doboztól függ.
Jó, de ha a tekercs kijön a mágneses térből akkor azután nem csak hőt tud termelni? Az érdekelne, hogy az eminence miért bírja jobban a terhelést mint ez a sound craft.
En ugy tudtam problema a mechanikai terhelhetoseget az elektromos terhelhetoseghez "passzitani" meghozza ugy hogy a hatasfok is kielegito legyen.Egyenes aranyban kell (kene) kovesse a mechanikai az elektromos terhelhetoseget.Akarmilyen "terhelo ellenallason " az aram es a feszultseg efektiv ertek szamit fuggetlenul hogy torz vagy nem torz a "jel formaja".
Mifele szabvanyra hivatkozol....valami ISO?. Amugy a doboz szinetol is fugg a mechanikai terhelhetoseg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |