Fórum témák
» Több friss téma |
Hát, mi mást?
![]() Ha tudsz szerezni két egyforma 9v-os trafót, akkor nyert ügyed van. De az igazán jó megoldás -ahogy Király Tibor is csinálta- Két egyforma, és dupla szekunderes trafó beszerzése.
rendben. Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
A jövőhéten talán el is jutok odáig, hogy megcsináljam ![]() Még egyszer köszi mindent: lewi
Sziasztok!
Egy elektret mikiről szeretnék fülest meghajtani 3 Volt környéki táppal. Lehetséges? Ezt néztem: http://www.redcircuits.com/Page31.htm Ehhez kell előerősítő? ha igen, milyet javasoltok? Köszi.
Megcsináltam a VF3-nak a nyákját layoutban, Király Tibor rajza alapján. Igazából a tökéletes mását szerettem volna megvalósítani, kicsit vastagabb vezetősávokkal, mert amiket ő használt azok kissé vékonyak az én nyák gyártási tudásomhoz. Most még nincs elkészítve a panel, csak a tervei vannak meg. Valakinek valami tapasztalata, vagy jótanácsa nincs?
![]() ![]() Nagyon szépen köszönöm: lewi
Nem kell hozzá jó esetben semmi. A nyákot pedig műnyomó papírra nyomtassad, és jó sokat áztassad vasalás után.
A félreértések elkerülése végett.
Amit szándékozol megépíteni az nem VF3 hanem FH3.
Én levilágításos módszerral csinálom a nyákjaim, csak az előhívó összeállítása okoz még kisebb gondokat, meg a pontos levilágítási idő. Sajnos transzparens fóliára ne mindig telik, szóval a jóval több pauszomra nyomtatok a tintasugaras nyomtatómmal, de így ügyesbajosan is, de egész jó nyákokat tudok készíteni szerintem. Főleg a rajzoláshoz képest...
![]() akkor hamarosan nekilátok a munkálkodásnak saraha: Köszönöm, a helyesbítést! Nekem ez az egyetlen kis betű teljesen elkerülte a figyelmem. ![]() Köszönöm mindenkinek a segítségét! Ha esetleg elkészül, és még sikert is arat, akkor biztos feletszem a fórumra. Esetleg segítséget nyújtó dokumentáció is előállítható lesz belőle. ![]() Köszönök mindent még egyszer! lewi
Tintasugaras nyomtatóval vasalsz nyákot?
![]() Én nemes egyszerűséggel leviszem a közeli fénymásolóba, 30ft-ért kinyomtatják (mondjuk ez rablás, de kéthavonta talán egyszer veszem őket igénybe) és ultra pontos a rajzolat.
???
Írtam már, hogy én a levilágításos módszerral ügyeskedem. ![]() ![]() Én is próbálkoztam a lemegyek, és kinyomtatom, csak ahol nyomtatni tudnék, ott kb 150dpi vel nyomtathatnak, vagy nemtudom. Lehetséges, hogy épp kifogyóban volt a patron, de nem tetszett a nyomtatása. Ha van időm, akkor általában anyunál nyomtatok, de ott is csak fóliára max. Sajnos ahová én megyek fénymásolni, ott nem hajladóak, csak fénymásolópapírra nyomtatni, az meg édeskevés a jó vasaláshoz.. ![]()
[OFF]Bocs , hogy nem a témába vág , de ...
Pausz helyett ha sima géppapírt használnál , sokkal könnyebben menne a fotózás . Igaz nem átlátszó , de áttetszővé tehető , sokkal homogénebb fekete nyomtatható rá . Én mindig sima papírt használok , nyomtatás takarása tökéletes , ezért a levilágítás idejével nem is nagyon kell foglalkozni . Hosszabb , 15-20 perc világítással hibátlan nyák készíthető . ( Napfény segítségével 8-10 perc is elegendő .) [/OFF]
Sziasztok!
Olyan erősítő kapcsolás nincs valakinek véletlenül, amire 2-3 füles köthető és hangerőszabályzó is van a kimenetekhez? Mert amiket találtam azok vagy csak 1 kimenetesek, vagy bonyolult ![]() ![]() ![]()
Építs 2-3 darabot, az biztos viszi a 2-3 fülhallgatót.
![]()
Ha nem lesz más megoldás, akkor ezt fogom tenni, csak gondoltam érdeklődök előtte picit
![]()
Sziasztok!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy egydarab 2x9V os 7VA os traforól elmegy e az FH3? ![]() Nem okoz e esetleg minőségromlást, vagy valami? köszi: lewi
Az eredetiben 2x 1db 3,5VA-es van ha jól néztem.
A minősége biztos jobb lenne dual-mono kialakításban.
igen, de még kb 5 percig van esélyem kedvező áron venni egy trafot.
![]() ![]()
Rendben, Köszönöm szépen!
![]() akkor majd még a nyákrajzot is áttervezem. ![]() köszi még egyszer! lewi
Elvinné, de valószínűleg romlana a sztereó áthallás, vagy valami hasonló.
![]()
Egy TDA xxxxx par wattos erosito kimenetere egy ilyen kapcsolast biggyesztesz.Persze ez az egyik csatorna ,sztareonak meg egy ilyeb kell.
De! .Ugyanezt a kapcsolast elvileg akarmilyen erosito (4-8 Ohm kimenetu) kimenetere rakapcsolhatod . Vagyis van egy hazi erositod ennek a hangszorokimenetere rakapcsolod az ellenallas +potmeter halozatot. Elvileg nyugodtan rakapcsolhatsz igy 15 - 20 fejhalgatot is.
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy ez a kapcsolás (FH3) elmenne e 2,4 VA os trafoval? ![]() ![]() Köszi: lewi
Az LM 386 -nak erősen színezett hangja és jelentős alapzaja van, viszont jó hangosan tud szólni. Igényes zenehallgatásra nem a legjobb választás. 7052-t még nem próbáltam.
Sziasztok!
Már izgatja egy ideje a fantáziámat a dolog, ez az FH3 kapcsolás meg tudna hajtani normálisan egy kisebb hangszórót? Számítógép mellé, 10-16 ohmos, 90dB körüli érzékenységgel. Esetleg még néhány müv. erősítővel megtoldva párhuzamosan többet tudna?
Kössz.
Kipróbálom, nem olyan drága. Egy mono keverőbe lenne. Azon is gondolkodtam, hogy megtenné egy NE5534 is megtoldva a kimenete egy 100Ohmos soros ellenállásal, szerintem.
sziasztok!
Megépítettem az fh3 at. benne is van a dobozában, az egyik csatornája kifogástalanul működik, semmit sem gerjed, nade a másik.... a másikon semme se szól. Ha a potit max ra tekerem, akkor valami eltorzult recsegés hallható. Rámértem a kimenetekre multiméterrel. A következő értékeket kaptam: DC n mérve, a rossz csatorna:1,43V , a jó: 0,45V Ac n mérve, a rossz csatorna: 2,4V , a jó: 0,6V Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma? ui: Ezt a kapcsolást építettem meg
Ha mindent a kapcsolás szerint csináltál akkor csak alkatrész probléma lehet. A tápfeszeket nézted, összehasonlitva?
Szia!
Köszi. Most jöttem fel a pincéből, és már megtaláltam a problémát ![]() ![]() igen szép a hangja szerintem, bár ez elég szubjektív, és nem mérvadó, hiszen ez az első erősítőm ![]() De azért nagyon szépen köszönök mindent mindenkinek ! Ui: a ki mit építettbe mindjárt felrakom lewi
Mekkora impedanciájú a fülesed? Lehet, hogy nekem is össze kellene rakni egyett. Hol vetted az ic-ket és mennyiért?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |