Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt úgy kell elképzelni mint egy hőgombát az autókban.
A tankban alulról van becsavarva és a fenéktől kb 10 cm-re van az érzékelő (ez a tartalék). Van neki két (ami megy a tankhoz) vezetéke, ezeket ha összeérintem akkor világit a lámpa a műszerfalon. Szóval ha nincs benzinben akkor kell égnie a lámpának. A szétvert valami az nem érdekes mert akármilyen cső lehet, ami picit lukas. az ellenállás-féleség az érdekes főleg, hogy nem gyújtja be a benzint. Pirossal bejelöltem ezt a valamit és sárgával a lámpát a rajzon. Talán használható.
Tehát, ha jól értem, akkor a sárga pöttyel jelölt lámpa világít, ha a piros pöttyel jelölt "gomba" záródik.
Továbbá, ha jól értem: Ha összeérinted azt a két vezetéket, ami a "gombába" van bekötve, akkor világít a lámpa a műszerfalon. Ez a lámpa jelzi, hogy üres a tank. Az előzőleg csatolt képen van 3 dolog, ebből a két jobbfelé levő nyilván egyben volt, de eltörött. A lényeg tehát, hogy a bal oldali "valami" és a jobb oldali két "másik valami" végzi együtt a benzinszint mérését. Valamint, ha jól vettem ki az előző képből, akkor a bal oldali "valamin", meg a jobb oldali "valamin" van a két kivezetés, amikre a vezetékek kerülnek. Az az "ellenállás-féleség", amit említesz, az pedig a bal oldali "valami" Jól értelmeztem eddig? Mi van akkor, ha a bal oldali "valami" tulképpen egy "úszó"? azáltal zárja a két vezetéket, hogy a csőbe nem kerül benzin, és ezáltal hozzáér a jobb oldali "csőszerűséghez"? A csőszerűségen meg azért pici a luk, hogy nehezebben áramoljon benne a folyadék, ne villogjon a rázósabb úton a lámpa. Ez mondjuk csak egy tipp, de nem elképzelhetetlen!
Addig a mondatodig, hogy -ez a lámpa jelzi, hogy üres a tank- jól érted. Biztos nincs mozgó alkatrész. A pici lukak azért lehetnek, hogy szűrje a koszt vagy csökkentse a benzin áramlását és bejusson az érzékelőhöz.
Próbáltam rajzolni (nem tudok) hátha segít. + még képet iderakni. A 7-es a lényeg (ez van 3 fele törve). Ez egy műanyagnak kinéző dolog aminek a két oldalán bevonat(4) van. Úgy gondolom, hogy a 7-nek benzinben megnő az ellenállása ezért szigetel, szárazon pedig csökken ezért vezeti az áramot. szóval: 1 ez egy "v" lemez ami tart mindent kb 10 cm 2 vezeték 3 maga a ház, ez látszik szétvágva összenyomva 4 fémes bevonat 5 forrasztás 6 szigetelő fenék 7 a képen fekete (eltört) valamilyen anyag. Hú, megpróbálok értelmes lenni ![]()
Aha! Értem. Ez esetben valószínűleg helyes az a feltevésed, hogy ez egy olyan anyag, aminek az ellenállása drasztikusan változik a benzin (esetleg a nedvesség?) hatására.
Sajnos, ilyneről (ilyen anyagról) még nem hallottam, legalábbs olyanról nem, amit autóiparban használnának. Ez persze nem jelenti azt (korántsem), hogy ne létezne... Hátha másnak még lesz valamilyen ötlete...
Hát érdekes ez a műszer, egyszer biztos megtudom róla az igazat. Addig is marad a bontók keresgélése.
Azért köszi a törődést ![]()
sziasztok!
egy vezeték nélküli telefon rádió adó részében találtam egy alkatrészt, négy kivezetése van és a tokra annyi van írva hogy 15J04 9449 korea meg még egy motorola logo, szerintem UHF erősítő, úgyhogy csak az adatlapja érdekelne előre is köszi.
Igazán nincs mit! Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni...
![]()
Hi! Egy kapcsolásomhoz kell egy DPDT kapcsoló, berendezést lábról kell irányítani. A neten találtam egy alkatrészt azt nem tudom hogy hol lehet kapni.
![]()
ja gitar torzitóhoz kellene :yes: , a torzitó kapcsolását innen szedtem le http://generalguitargadgets.com/index.php?option=content&task=view&...mid=89
Ez most találós kérdés?
![]() Csak ennyi maradt meg belőle? A másik oldala nem mond többet?
wow!
Ez jól átsült. Esetleg van ennek az azonosítatlan tárgynak több oldala is? Pontos méreteket tudsz mondani? Mer nem igazán nézem ki, hugy mekkora is lenne.
source2 tudja miaz, csak azért rakta fel, h más is lásson ilyet!
mellesleg: disel adagoló elektronika, disel motorba.
Sziasztok. Megtudná mondani valaki hogy milyen motor lehet a képeken? És hogy mire jó?
Sajnos semmi irás nincs rajta azon kivűl amit láttok. Azért ha valaki felismeri lécci segítsen.
ezt véletlenül nem nyomtatóból szedted ki? nagy valószínüséggel léptetömotor lesz valaminek.
Tudomásom szerint ez egy léptető motor.
Ilyeneket használnak a floppy meghajtókba. Keresek majd valamit a felépítésükről.
Itt van egy link:
http://dubble.extra.hu/tudasbazis/stp.htm
Bocsi, hogy ilyenekkel zaklatlak, de ha már ilyen jó fényképeződ van (FinePix S602), akkor miért nem csinálsz vele minőségibb képeket? Gondolok itt pl a makro mód használatára.
![]()
Szia. Honnan jöttél rá hogy milyen gépem van?
A garázsban készültek a képek rossz fényviszonyok közt.
És hogyan müködik egy ilyen léptető motor?
Ez valamikor egy játék automatában volt 4 társával együtt. Milyen feszültségről müködhet vajon ez? Mert rá irva nincs.
ZLED már adott a működésükről egy linket:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_67561.html?highlight=1#67561 De nem olyan egyszerű ezt meghajtani. Szép sorban, egymás után kell a tekercseket gerjeszteni, hogy odavonzza a forgórészt, úgy praktikus, hogy a frefvenciát és a forgásirányt lehessen változtatni. Meg lehet oldani PIC-cel, vagy számlálóval és FET-ekkel.
Üdv mindenkinek
Olyan kapcsolást keresek amivel egyszerűen indikálhatom a konektor földelésének meglétét, vagy szakadását. Előre is köszi a segítséget.
Mérj rá! ha jo,akkor kidedül hogy tényleg kondi-e. vigyázz!ha rossz,(pl:zárlatos) akkor átvághat! remélem érted mire gondolok?!
A képfájloknak (jpg) van egy olyan tulajdonságuk, ami rengeteg infót tárol az adott képről: a méreteken, színmélységen, stb-n túl olyat is, hogy használtál-e vakut, milyen záridővél fényképeztél, volt-e digit zoom, makro, stb... Mivel ezt a fényképező helyezi el a képben, így a saját típusát is hozzáadja ehhez. Ezt egyébként EXIF infónak nevezik.
Rossz fényviszony + garázs = vaku használata. Kis távolságról fényképezés = makro mód használata. Nem gond ám, majd kitanulod a masinát, és egyre jobb képeket fogsz készíteni. Fényképezz sokat! ![]()
Bár nem nekem szólt....
Idézet: „Honnan jöttél rá hogy milyen gépem van?” Letölteni a képet > Irfannal (vagy valamivel) Megnyitni >EXIF infó és ott van minden amit csak tudni akarsz. Pl lehet tudni hogy vakuztál, és hogy automata vaku módban módban volt a gép. És manuálisan fókuszoltál(ha fókuszoltál, mert nem túl szép a kép ![]() Bár makróban jobb lett volna a kép (az is kiderül hogy nem abban volt...)
Hi!
Ennek az ellenállásnak nem tudok rájönni az értékére. Tudtommal arany csík csak a toleranciánál van, nem? Kimérni nem tudom, mert megszűnt ellenállásnak lenni (illetve nagyon is az: R>2MOhm)... Egyébként egy kínai 20 ledes 220 V-os csodában volt egy Graetz és egy kondi (na meg persze a 20 led) társaságában... Az első szín barna (nem látszik túl jól).
Hali!
Ez az IC a képen egy P1-es alaplap BIOS-a. Az érdekelne hogy lehet-e eeprom égetővel programozni és ha igen akkor milyen eepromnak felel meg. (128kbyte-os) Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |