Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
A lehúzások miatt nem lenne szabad sérülnie. A PGD és PGC jelek majdnem közvetlenül a 18F2550-ből jönnek, csak egy soros áramkorlátozó van a PIC lába és az ICSP kimenet között, valamint az ICSP-n van 4.7k lehúzó ellenállás a GND felé. A troubleshoot-ban a PGD és PGC high és low állapotát kellene ellenőrizni úgy, hogy az ICSP csatira nincs külső áramkör csatlakoztatva. Meg lehet mérni a jeleket közvetlenül a 18F2550 lábain is: PGD a 4-esen, PGC az 5-ösön.
Mértem és olyan mintha GND lenne. A PICkit 2 progi felismeri feszek jók. Csak semmilyen PIC-et nem ismer fel a programozó. Az ellenálások jók. Mind a 4k7-ek meg a 33ohm is.
A 18F2550 lábain is mérted közvetlenül? Ha ott is csak GND-t látsz minden esetben, és nincs zárlat sehol a panelen ezeken a jeleken, akkor lehet, hogy a PIC sérült meg. Az viszont nem szokott "csak úgy", hogy őszinte legyek, én még nem találkoztam a klónban olyan PIC-kel, ami így tönkre ment volna. Elég nagy pofont kellett kapnia kívülről, ha tönkre ment.
0-voltot mérek a PIC 4-5 lábán, de zárlatot nem mérek testhez képest. Úgynézki csak nem jön ki belőle a jel valami oknál fogva. Ha rákötöm valamilyen PIC-re akkor 16f882-nek ismeri fel de hibásan.
Siker! Egy pk2 klón frissítés és megoldódott a probléma. Igaz a 2.32 volt rajta és ugyanaz került vissza rá, de megy. Igazából nem tudom mit csináltam vele, de a frissítés után visszadugtam a 16f84-re felismerte és írta a 0x0000 hibát. Töröltem a pic-et és az is túléte az elszúrt progimat. Köszönöm a segítséget.
Hm, ez egy érdekes tapasztalat. Lehet, hogy a lehúzgálások közben megsérült a firmware a PIC-ben? Pontosan mit és mikor húztál szét?
Most raktam össze egy klónt. Q3 helyén IRF9530 (nem kaptam 9Z34-et), D2 helyén SB140A (kisebb a nyitófeszültsége, mint a BAT-nak), L1 helyén 470uH/500mA (ezt szoktam használni, mert 680uH általában nincs), és C7 helyén 470nF (ebből van itthon készlet) van benne, a többi mind a publikált rajzon lévő alkatrész és érték. Azt hiszem, a fenti helyettesítések is lényegtelenek, csak a korrektség kedvéért említem őket.
A klón elsőre indult, troubleshoot-ot végigjátszottam, majd egy 6db LED-es 7 szegmenses kijelzőt tartalmazó, jelenleg épp 16F886-tal működő áramkört, és a gyári 28-pin demo board-ot (most épp 18F2321-gyel) próbáltam vele. Kifogástalanul kezelte a PIC-eket is. Elvégeztem még pár mérést: Az USB feszültségem, ha a klón rá van csatlakoztatva a gépre, de semmit nem csinál: 5.12V. A Vdd tesztnél egy 33 ohm-os ellenállást használtam, ekkor az USB feszültség leesett 4.98V-ra, az ellenállásra 4.65V jutott (~140mA), az SB140A-n ekkor 330mV esett, az IRF9530-on 1.2mV. A Vpp tesztnél nálam 12.33V alakult ki terheletlenül, ami 12k-s és 4.7k-s terhelésre gyakorlatilag nem változott. 1k-s terhelésnél (12mA!) leesett 12.25V-ra. A FET-ek, és az L1 soha nem melegedtek.
Sziasztok
A PicKit2 klón (Szilva) sárga LED2 Vdd hogy tudom le ellenőrizni hogy világit e
Kezdd azzal, hogy megtanulsz tisztességesen feltenni egy kérdést...
Igazad van paraszt voltam
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni tőletek A PicKit2 klón (Szilva) sárga LED2 Vdd mikor világit Még nem világítót egyszer se a többi igen
Ha a Vdd-t a kimenetre kapcsolja, akkor kell világítania a sárga LED-nek. Pl. a PICkit2 progi troubleshoot menüpontjában ki tudod ezt próbálni.
Nem igazán értem
Eben a funkcióban így kel lennie
A képen azt írja hogy külső tápot talált a Vdd lábon 4,1V-ot.
Katt a Next-re a Vdd teszt kihagyásához, vagy távolítsd el a külső tápot és utána katt a Recheck gombra a Vdd teszthez. A Troubleshooting-ot úgy kell elvégezni hogy közben semmi nincs a PK2-re dugva.
Szia!
Ha nem volt külső táp csatlakoztatva a pickit2-höz, akkor az a hiba, hogy az ICSP Vdd pontjára akkor is kerül feszültség, ha a pic programja nem kapcsolja be Q3-at. - Lehetséges hibák: - Q3 gate és a föld között átvezetés, vagy a pic 25 kivezetésénél zárlat a földdel, vagy másik kivezetésével. Mivel a sárga led világít, ez a legvalószínűbb hiba... - ICSP Vdd és az USB 5V között átvezetés (forrasztási hiba), - D2 és a Q3 drain közötti vezeték és az USB 5V között átvezetés, - Q2 és R17 közötti vezetés és az USB 5V között átvezetés, - Q2 source és a föld között szakadás, forrasztási hiba, - A pic 3. lába és az USB táp vagy más kivezetés között átvezetés... Szia
Én már kezdek idegileg szétesni
![]() Az írást kb mindent 30. gombnyomásra hajtja csak végre normálisan. Közben mindent kiír amit csak tud: Programmed failed, veyfication of EE data meg az összes ellenőrzés hibát kiírja, aztán No device detected, meg így randomba mindent, majd fogja magát és Programming Succesful. Lehet a front miatt... ![]() ![]()
Jól érintkezik az a tápszűrő kondenzátor a pic mellett?
Nem lehet a gépeddel valami? Próbáld ki másik szgépen is!
![]()
Szia
Akkor úgy néz ki, hogy forrasztás hiba, mert működik a PicKit2 és programoztam is vele De nem világítót még egyszer sem A Vdd kimeneten csak akkor mérhető a +5V ha rákapcsolja a PIC?
Szia!
Lehet, hogy fordítva van beültetve...
Kicsit átforrasztgattam, nem akarom elkiabálni, de most nem nyafog semmit sem.
![]()
Van valaki a 11.ker-ben vagy környékén ?
Ki kellene próbálni a 18f2550-et, hogy nála is csinálja-e a VPP problémát. Már mindent kipróbáltam, csináltam új panelt is, de a gondom még mindíg a VPP-vel van. Tibi
küld el légyszíves a kapcsi rajzot és a nyák rajzot.
Megmondom utána, hogy mi a baj.
Ezeken már mind túl vagyok, itt a fórumban kitárgyaltuk. Minden ok. a trouble shooting-ban minden jó, műszerrel mérve is.
Ha rárakok bármilyen PIC-et, akkor visít, hogy VPP problémája van. Ja egyébként ez a szilva féle pickit2. Tibi Idézet: „Csepelen vagyok, ha az jó neked.” Találkozóra jössz?
Személyes megbeszélés során abban maradtunk, hogy megpróbál jönni.
![]() Jelentem továbbá, hogy Szilva Mester jóvoltából szert tettem egy működőképes, tökéletes verzióra. Mostmár "mindent" (amit eddig próbáltam) tökéletesen programoz fel, töröl, olvas, etc. (A nem működő verziót - ha megfelel - a találkozóra (legkésőbb) viszem Szilva Mesternek.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |