Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   72 / 211
(#) szilva válasza szitko hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

A lehúzások miatt nem lenne szabad sérülnie. A PGD és PGC jelek majdnem közvetlenül a 18F2550-ből jönnek, csak egy soros áramkorlátozó van a PIC lába és az ICSP kimenet között, valamint az ICSP-n van 4.7k lehúzó ellenállás a GND felé. A troubleshoot-ban a PGD és PGC high és low állapotát kellene ellenőrizni úgy, hogy az ICSP csatira nincs külső áramkör csatlakoztatva. Meg lehet mérni a jeleket közvetlenül a 18F2550 lábain is: PGD a 4-esen, PGC az 5-ösön.
(#) szitko válasza szilva hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Mértem és olyan mintha GND lenne. A PICkit 2 progi felismeri feszek jók. Csak semmilyen PIC-et nem ismer fel a programozó. Az ellenálások jók. Mind a 4k7-ek meg a 33ohm is.
(#) szilva válasza szitko hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

A 18F2550 lábain is mérted közvetlenül? Ha ott is csak GND-t látsz minden esetben, és nincs zárlat sehol a panelen ezeken a jeleken, akkor lehet, hogy a PIC sérült meg. Az viszont nem szokott "csak úgy", hogy őszinte legyek, én még nem találkoztam a klónban olyan PIC-kel, ami így tönkre ment volna. Elég nagy pofont kellett kapnia kívülről, ha tönkre ment.

0-voltot mérek a PIC 4-5 lábán, de zárlatot nem mérek testhez képest. Úgynézki csak nem jön ki belőle a jel valami oknál fogva. Ha rákötöm valamilyen PIC-re akkor 16f882-nek ismeri fel de hibásan.

Siker! Egy pk2 klón frissítés és megoldódott a probléma. Igaz a 2.32 volt rajta és ugyanaz került vissza rá, de megy. Igazából nem tudom mit csináltam vele, de a frissítés után visszadugtam a 16f84-re felismerte és írta a 0x0000 hibát. Töröltem a pic-et és az is túléte az elszúrt progimat. Köszönöm a segítséget.
(#) szilva válasza szitko hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Hm, ez egy érdekes tapasztalat. Lehet, hogy a lehúzgálások közben megsérült a firmware a PIC-ben? Pontosan mit és mikor húztál szét?
(#) szilva hozzászólása Ápr 5, 2010 /

Most raktam össze egy klónt. Q3 helyén IRF9530 (nem kaptam 9Z34-et), D2 helyén SB140A (kisebb a nyitófeszültsége, mint a BAT-nak), L1 helyén 470uH/500mA (ezt szoktam használni, mert 680uH általában nincs), és C7 helyén 470nF (ebből van itthon készlet) van benne, a többi mind a publikált rajzon lévő alkatrész és érték. Azt hiszem, a fenti helyettesítések is lényegtelenek, csak a korrektség kedvéért említem őket.

A klón elsőre indult, troubleshoot-ot végigjátszottam, majd egy 6db LED-es 7 szegmenses kijelzőt tartalmazó, jelenleg épp 16F886-tal működő áramkört, és a gyári 28-pin demo board-ot (most épp 18F2321-gyel) próbáltam vele. Kifogástalanul kezelte a PIC-eket is.

Elvégeztem még pár mérést:

Az USB feszültségem, ha a klón rá van csatlakoztatva a gépre, de semmit nem csinál: 5.12V. A Vdd tesztnél egy 33 ohm-os ellenállást használtam, ekkor az USB feszültség leesett 4.98V-ra, az ellenállásra 4.65V jutott (~140mA), az SB140A-n ekkor 330mV esett, az IRF9530-on 1.2mV.

A Vpp tesztnél nálam 12.33V alakult ki terheletlenül, ami 12k-s és 4.7k-s terhelésre gyakorlatilag nem változott. 1k-s terhelésnél (12mA!) leesett 12.25V-ra. A FET-ek, és az L1 soha nem melegedtek.
(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Ápr 5, 2010 /

Sziasztok
A PicKit2 klón (Szilva) sárga LED2 Vdd hogy tudom le ellenőrizni hogy világit e
(#) potyo válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Kezdd azzal, hogy megtanulsz tisztességesen feltenni egy kérdést...
(#) (Felhasználó 56240) válasza potyo hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Igazad van paraszt voltam

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tőletek
A PicKit2 klón (Szilva) sárga LED2 Vdd mikor világit
Még nem világítót egyszer se a többi igen
(#) szilva válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Ha a Vdd-t a kimenetre kapcsolja, akkor kell világítania a sárga LED-nek. Pl. a PICkit2 progi troubleshoot menüpontjában ki tudod ezt próbálni.
(#) (Felhasználó 56240) válasza szilva hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Nem igazán értem
Eben a funkcióban így kel lennie

PicKit2.jpg

(#) cNobody válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

A képen azt írja hogy külső tápot talált a Vdd lábon 4,1V-ot.

Katt a Next-re a Vdd teszt kihagyásához, vagy távolítsd el a külső tápot és utána katt a Recheck gombra a Vdd teszthez.

A Troubleshooting-ot úgy kell elvégezni hogy közben semmi nincs a PK2-re dugva.
(#) Hp41C válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia!

Ha nem volt külső táp csatlakoztatva a pickit2-höz, akkor az a hiba, hogy az ICSP Vdd pontjára akkor is kerül feszültség, ha a pic programja nem kapcsolja be Q3-at.

- Lehetséges hibák:
- Q3 gate és a föld között átvezetés, vagy a pic 25 kivezetésénél zárlat a földdel, vagy másik kivezetésével. Mivel a sárga led világít, ez a legvalószínűbb hiba...
- ICSP Vdd és az USB 5V között átvezetés (forrasztási hiba),
- D2 és a Q3 drain közötti vezeték és az USB 5V között átvezetés,
- Q2 és R17 közötti vezetés és az USB 5V között átvezetés,
- Q2 source és a föld között szakadás, forrasztási hiba,
- A pic 3. lába és az USB táp vagy más kivezetés között átvezetés...

Szia
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

A második Sziát elhagyhatnád! Kérlek!
(#) zenetom hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Én már kezdek idegileg szétesni
Az írást kb mindent 30. gombnyomásra hajtja csak végre normálisan. Közben mindent kiír amit csak tud: Programmed failed, veyfication of EE data meg az összes ellenőrzés hibát kiírja, aztán No device detected, meg így randomba mindent, majd fogja magát és Programming Succesful. Lehet a front miatt...
(#) potyo válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Jól érintkezik az a tápszűrő kondenzátor a pic mellett?
(#) zenetom válasza potyo hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Sajnos jól.
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Nem lehet a gépeddel valami? Próbáld ki másik szgépen is!
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Ettől félek a legjobban
(#) (Felhasználó 56240) válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia
Akkor úgy néz ki, hogy forrasztás hiba, mert működik a PicKit2 és programoztam is vele
De nem világítót még egyszer sem
A Vdd kimeneten csak akkor mérhető a +5V ha rákapcsolja a PIC?
(#) Hp41C válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia!

Lehet, hogy fordítva van beültetve...
(#) zenetom hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Kicsit átforrasztgattam, nem akarom elkiabálni, de most nem nyafog semmit sem.
(#) tibike32 hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Van valaki a 11.ker-ben vagy környékén ?
Ki kellene próbálni a 18f2550-et, hogy nála is csinálja-e a VPP problémát.
Már mindent kipróbáltam, csináltam új panelt is, de a gondom még mindíg a VPP-vel van.
Tibi
(#) attila2 válasza tibike32 hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

küld el légyszíves a kapcsi rajzot és a nyák rajzot.
Megmondom utána, hogy mi a baj.
(#) tibike32 válasza attila2 hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Ezeken már mind túl vagyok, itt a fórumban kitárgyaltuk. Minden ok. a trouble shooting-ban minden jó, műszerrel mérve is.
Ha rárakok bármilyen PIC-et, akkor visít, hogy VPP problémája van.
Ja egyébként ez a szilva féle pickit2.
Tibi
(#) szilva válasza tibike32 hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Csepelen vagyok, ha az jó neked.
(#) potyo válasza szilva hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Idézet:
„Csepelen vagyok, ha az jó neked.”

Találkozóra jössz?
(#) Frankye válasza potyo hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Személyes megbeszélés során abban maradtunk, hogy megpróbál jönni.

Jelentem továbbá, hogy Szilva Mester jóvoltából szert tettem egy működőképes, tökéletes verzióra. Mostmár "mindent" (amit eddig próbáltam) tökéletesen programoz fel, töröl, olvas, etc.
(A nem működő verziót - ha megfelel - a találkozóra (legkésőbb) viszem Szilva Mesternek.)
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Mégse :gun:
Következő: »»   72 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem