Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem en nem akarok viccelodni ... Komolyan Nincs valakinek egy Jo megbizhato tapegyseg rajza LM317CV - vel ??
Egy tápegység rajz: Bővebben: Link
A bemenő feszültség ne legyen több 28V-nál. A Graetz utáni pufferkondi lehet nagyobb kapacitású is.
Szívesen! És bátran használd az oldal keresőjét
Megint fent akadtam valamin !! Ezt az erositot : Bővebben: Link ha +-42.5V-rol taplalom .. Mukodni fog ?? a rajzot azt irja zarojelben hogy +-44.4 !!
Es a leirasban ir +-40V Szoval ha 42V rol taplalom fog mukodni ? ?
Az a két volt plusz nem nagyon számít. Jó lesz a 42 is.
Sziasztok!
Egy meglévő házilag épített erősítőmön lecseréltem a házat mert rozsdásodott. Meg egy kicsit átterveztem a házat is. Sajnos a legutolsó használat (buli) során valószínű megsült egy két tranzisztor. (elszállt a magas-sugárzó--> hangfal ellenállás lecsökkent teljesítmény felvétel megnőtt->erősítő megsült) Sajnos nem értek az erősítők áramköreihez és a szerelők elutasították a megjavítását mert hogy házi készítésű... Szeretnék egy embert találni aki meg tudja nézni/javítani az erősítőmet fontos lenne. Ezenkívül jó lenne ha tudna hozzáépíteni valamilyen biztonsági áramkört ami meg tudná akadályozni az erősítő túlterhelését. Minden megoldás érdekel, a pénzügyi vonzatait meg a technikai részleteket majd megbeszéljük. Kösz előre is!
Szia!
Te készítetted az erősítőt?
Nem, egyik ismerősöm.
Az ismerősöd nem vállalja a javítást?
Lehet hogy értelmesebb megoldás lenne az általam épített hangfalakhoz építtetni egy erősítőt? Ilyen megoldások is érdekelnek...
Itt segítenek, ha erősítőről van szó.
Üdv! Egy hálózati hűtőventilátor vezérlését szeretném valahogy megoldani, átdolgoztam egy 12 voltos ventilátor vezérlését(melléklet); segítene valaki,hogy működne egyáltalán.
Teljesen jó, csak arra ügyelj, hogy 250V-os érintkezőrendszerrel ellátott relét használj.
250v relé
csáó meg csináltam ezt a elkészült ez a kis készülék csak azt nem tudom hogy a kimeneti vagy a bemeneti része megy a tvébe valaki?
D1-et ne hagyd ki.
Sziasztok!
Feltúrtam a netet, de semmi eredmény. Nincs tippetek hol lehetne olyan LCD kijelzőt venni amin van AV bemenet? Mondjuk tolatókamerát lehetne rá kötni? A méret nem számít, sőt, igazából minél nagyobb annál kevésbé jöhet szóba, bár minden az ár függvénye. Nézegettem hibás GPS-eket, alternatív megoldásként, csak hát azok is nagyon drágák, pláne, hogy nekem semmilyen más funkciójára nincs szükségem, csak hogy a rákötött kamerát megjelenítse. Tökéletesen megfelelne nekem ha pl valami varázslattal a mobiltelefonon is megjeleníthető lenne a kép. Mindegy, csak olcsó legyen és LCD, ha ez a kettő megfér egymás mellett.
Szia!
Azt egyáltalán tudod, hogy mit építettél meg?
igen egy anterna erősítőt 6-12 csatornáig erősít ha VHFh erősíti
Szia!
Innen válassz! AV-bemete szinte mindegyiknek van.Bővebben: Link
A bemenetre az antennát kötjük, a kimenetre a tévét.
Kösz mindkettőtöknek!
470-re gondoltam, csak elírtam. Az nem baj, ha nem lesz erős, mivel 2db 0.5 wattos hangszórót kellene, hogy hajtson, azoknak meg azért sok a 2 watt oldalanként. Tehát nem gond, ha picit más feszültségű elkókat használok fel? Illetve, ez a számos kerámiakondis dolog érdekelne. A hőleadást ez a chip a 2 lábán van a chip tetején végzi? Még annyit, hogy ahol a tápot kapja, ott van egy 1000uf 16V kondenzátor, ha ezt nagyobbra cserélném, akkor nem fulladna meg mélyeknél? Mármint, mert maga a tápja egy telefontöltő volna, ami 4.9 volton tud fél ampert, az meg a mélyebb frekónál lehet kevés volna.(tudom, nem egy gatyaszaggató lenne amit tud, csak mégis)
Ha 5 voltról akarod használni, akkor 10V-os elkók jók lesznek. De még egyszer: ez 9 volton a legjobb. 5-ről is elmehet, de biztosan megnő a torzítása.
Arra számíts, hogy zsebrádió teljesítménynél többet nem nagyon fogsz kihozni belőle a puffer növelésével sem. A hűtés a széles "lábakon" keresztül történik, úgy, ahogy az adatlapon is van. De szerintem nem lesz rájuk szükség.
A zsebrádió bőven elég, MP3 kihangosításhoz kéne, annál tuti hangosabb lesz . A torzítás meg nem érdekel. Akkor szerinted nem kell majd hűteni? Hogy lehet a legegyszerűbben hangerőt szabályozni? Azt gondolom, hogy potméterrel de mi kell még hozzá? A kerámiakondikhoz tudsz valamit mondani? Mármint amire csak egy szám van írva, azt honnan tudom meg, hogy hány farados?
Milyen szám van ráírva a kondira?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |