Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   851 / 3994
(#) kadarist válasza djhua hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Hogy néz ki? Ez valami kínai cucc.
(#) djhua válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

BOCSANATOT KEREK !! Lm317 igy van :

Jó vicc volt! Ha-ha.

Nem en nem akarok viccelodni ... Komolyan Nincs valakinek egy Jo megbizhato tapegyseg rajza LM317CV - vel ??

Egy tápegység rajz: Bővebben: Link
A bemenő feszültség ne legyen több 28V-nál. A Graetz utáni pufferkondi lehet nagyobb kapacitású is.

Koszi szepen !! Jo napot tovabbra is

Szívesen! És bátran használd az oldal keresőjét
(#) djhua hozzászólása Ápr 25, 2010 /

Megint fent akadtam valamin !! Ezt az erositot : Bővebben: Link ha +-42.5V-rol taplalom .. Mukodni fog ?? a rajzot azt irja zarojelben hogy +-44.4 !!
Es a leirasban ir +-40V

Szoval ha 42V rol taplalom fog mukodni ? ?

Az a két volt plusz nem nagyon számít. Jó lesz a 42 is.
(#) miklos.hari173 hozzászólása Ápr 25, 2010 /

Sziasztok!

Egy meglévő házilag épített erősítőmön lecseréltem a házat mert rozsdásodott. Meg egy kicsit átterveztem a házat is. Sajnos a legutolsó használat (buli) során valószínű megsült egy két tranzisztor. (elszállt a magas-sugárzó--> hangfal ellenállás lecsökkent teljesítmény felvétel megnőtt->erősítő megsült) Sajnos nem értek az erősítők áramköreihez és a szerelők elutasították a megjavítását mert hogy házi készítésű... Szeretnék egy embert találni aki meg tudja nézni/javítani az erősítőmet fontos lenne.
Ezenkívül jó lenne ha tudna hozzáépíteni valamilyen biztonsági áramkört ami meg tudná akadályozni az erősítő túlterhelését. Minden megoldás érdekel, a pénzügyi vonzatait meg a technikai részleteket majd megbeszéljük.
Kösz előre is!
(#) kadarist válasza miklos.hari173 hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia!
Te készítetted az erősítőt?
(#) miklos.hari173 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Nem, egyik ismerősöm.

Az ismerősöd nem vállalja a javítást?
(#) miklos.hari173 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Lehet hogy értelmesebb megoldás lenne az általam épített hangfalakhoz építtetni egy erősítőt? Ilyen megoldások is érdekelnek...

Itt segítenek, ha erősítőről van szó.
(#) végfokVadász hozzászólása Ápr 25, 2010 /

Üdv! Egy hálózati hűtőventilátor vezérlését szeretném valahogy megoldani, átdolgoztam egy 12 voltos ventilátor vezérlését(melléklet); segítene valaki,hogy működne egyáltalán.
(#) kadarist válasza végfokVadász hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Teljesen jó, csak arra ügyelj, hogy 250V-os érintkezőrendszerrel ellátott relét használj.
250v relé
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 25, 2010 /

csáó meg csináltam ezt a elkészült ez a kis készülék csak azt nem tudom hogy a kimeneti vagy a bemeneti része megy a tvébe valaki?
(#) gg630504 válasza végfokVadász hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

D1-et ne hagyd ki.
(#) Tarbur hozzászólása Ápr 25, 2010 /

Sziasztok!

Feltúrtam a netet, de semmi eredmény.
Nincs tippetek hol lehetne olyan LCD kijelzőt venni amin van AV bemenet? Mondjuk tolatókamerát lehetne rá kötni? A méret nem számít, sőt, igazából minél nagyobb annál kevésbé jöhet szóba, bár minden az ár függvénye.
Nézegettem hibás GPS-eket, alternatív megoldásként, csak hát azok is nagyon drágák, pláne, hogy nekem semmilyen más funkciójára nincs szükségem, csak hogy a rákötött kamerát megjelenítse.
Tökéletesen megfelelne nekem ha pl valami varázslattal a mobiltelefonon is megjeleníthető lenne a kép.

Mindegy, csak olcsó legyen és LCD, ha ez a kettő megfér egymás mellett.
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia!
Azt egyáltalán tudod, hogy mit építettél meg?
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 25, 2010 /

igen egy anterna erősítőt 6-12 csatornáig erősít ha VHFh erősíti
(#) kadarist válasza Tarbur hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia!
Innen válassz! AV-bemete szinte mindegyiknek van.Bővebben: Link
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

A bemenetre az antennát kötjük, a kimenetre a tévét.
(#) végfokVadász válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Kösz mindkettőtöknek!
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Köszi
(#) monarovauxhal válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

470-re gondoltam, csak elírtam. Az nem baj, ha nem lesz erős, mivel 2db 0.5 wattos hangszórót kellene, hogy hajtson, azoknak meg azért sok a 2 watt oldalanként. Tehát nem gond, ha picit más feszültségű elkókat használok fel? Illetve, ez a számos kerámiakondis dolog érdekelne. A hőleadást ez a chip a 2 lábán van a chip tetején végzi? Még annyit, hogy ahol a tápot kapja, ott van egy 1000uf 16V kondenzátor, ha ezt nagyobbra cserélném, akkor nem fulladna meg mélyeknél? Mármint, mert maga a tápja egy telefontöltő volna, ami 4.9 volton tud fél ampert, az meg a mélyebb frekónál lehet kevés volna.(tudom, nem egy gatyaszaggató lenne amit tud, csak mégis)
(#) kadarist válasza monarovauxhal hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Ha 5 voltról akarod használni, akkor 10V-os elkók jók lesznek. De még egyszer: ez 9 volton a legjobb. 5-ről is elmehet, de biztosan megnő a torzítása.
Arra számíts, hogy zsebrádió teljesítménynél többet nem nagyon fogsz kihozni belőle a puffer növelésével sem.
A hűtés a széles "lábakon" keresztül történik, úgy, ahogy az adatlapon is van. De szerintem nem lesz rájuk szükség.
(#) monarovauxhal válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

A zsebrádió bőven elég, MP3 kihangosításhoz kéne, annál tuti hangosabb lesz . A torzítás meg nem érdekel. Akkor szerinted nem kell majd hűteni? Hogy lehet a legegyszerűbben hangerőt szabályozni? Azt gondolom, hogy potméterrel de mi kell még hozzá? A kerámiakondikhoz tudsz valamit mondani? Mármint amire csak egy szám van írva, azt honnan tudom meg, hogy hány farados?
(#) kadarist válasza monarovauxhal hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Milyen szám van ráírva a kondira?
Következő: »»   851 / 3994
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem