Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   48 / 1152
(#) ptesza válasza koszta68 hozzászólására (») Ápr 21, 2010 / 1

Lépésenként írom mit csinálj.

1. áramtalanítsad a PC-t.
2 . nyomd le és tartsad lenyomva az ESC-et
3 . most tedd áram alá . ESC tartva!
4. indítsad el a gépet ,és várd meg mi történik.(pár másodpercről van szó)
5 .felengeded az ESC gombot

Ezzel a gép bios-át kinulláztad , gyári beállításokra ált vissza. Ez az esetek 90 % -ában működik.

De mielött bármit is tennél , nézd meg nincs -e kicsúszva a videókártya a foglalatából. Ellenőrizzed a gép és a monitor összekötő kábelt , hogy megvannak -e a lábak , nincs -e elgörbülve ! Be szokták gyűrni őket néha.

Várom a fejleményeket.

Talán valami ASUS alaplap lehet. Milyen videókártya van benn , vagy integrált?
(#) koszta68 hozzászólása Ápr 21, 2010 /

szia sajnos csak nem oldodot meg a probléma valami a videó kártya csinálja vajon? ugyanis nincs be épitet video kari az alaplapon van valami még a tarjosodban szivesen várom köszi
(#) koszta68 hozzászólása Ápr 21, 2010 /

szia megint vagyok mikor fölen gedem az esc par másod perc mulva ezt irja a monitor vagy valami hasonlot chek for on kabel valami ijesmit most nem tudtam megjegyeni pontosan de valami hasonló köszi hogy segitesz
(#) Bors Menta válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Kösz!
(#) ptesza válasza koszta68 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Próbáljad ki másik monitorral , vagy a monitort másik géppel.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

P3-as gépnél azért felmerül, hogy a BIOS esetleg még nem ACPI megfelelő, ezesetben az XP nem fogja tudni kezelni máshogy, mint amiképpen a BIOS.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Az SPD a RAM-okon foglal helyet, ebből olvassa ki a lapkakészlet a megfelelő órajelhez tartozó időzítéseket. RAM, foglalat, vagy északi híd hibája lehet talán.
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Ez a kétoldalas dolog abszolút konzekvencia nélkül maradt meg a köztudatban, pedig nem az "oldalassága" számít, sőt, annak szervezésileg semmi köze a dologhoz, csak technikailag. Minden lapkakészletnek van egy limitje arra nézve, hogy mekkora DRAM modult (nem memóriamodult!) képes megcímezni. Ez a korai BX-eknél például 128Mbit volt. Az akkor kapható 128Mbit-es DRAM-okból az akkoriban jellemző technológiával egy modulon két oldalon, oldalanként 8 DRAM volt elhelyezhető, így jött ki a 256MB és ez volt a maximum, amit modulszinten kezelt a BX. Az egy oldalas 256MB-os modulokon 256MBit-es DRAM-ok voltak, ezeknek a BX csak a felét látta (128Mbit-ig, azaz 128MB-ot). Mindösszesen ennyi a rejtély a dolog mögött, noteszeknél egy modul rendszerint feleannyi DRAM áramkört tud hordani. Tehát nem az oldalakhoz van köze, hanem a szervezéshez és ez pedig az egyes DRAM-ok méretéből fakad.
Kivétel persze minden alól létezik, egy modul hordhat akár 8/16 DRAM-ot is, vannak ilyen megfejtések, de beszerzésük körülményes, és drága.
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

És itt a válasz is, a 16x16MB (16x128Mb) szervezésű modult kéri szépen, vagyis 16 IC egy So-Dimm modulon. Ritka, mint a fehér holló!
(#) didyman válasza koszta68 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Az ugráló monitorról egy videót mindenképpen kérünk szerintem .
Vinyó mit tölt be? Rendszert? Elem hogy esett ki? Forraszhibás a foglalat, vagy törött? Azt javítani kéne.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Ömm, nem az INS gombra gondoltál? Award-nak sokáig az volt a szoftveres BIOS-reset-je.
(#) didyman válasza didyman hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Kiegészítem még azzal, hogy a gyártástechnológia miatt létezik két oldalas, akár 4 IC-s modul is és hogy pl. az A64 CPU-nál fejtörést okozott az egy csatornára túl sok fizikai IC is, ami miatt lassabb órajellel tudta csak kiszolgálni.
(#) koszta68 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

szia a vinyo sajnos nem tudom mit tölt be mivel a monitor analog digitálon ugrál igy nem jön semi az elem pedig ugy esetki mikor a portol takaritotam
(#) koszta68 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

heló mejik az isn gomb
(#) KTobi válasza koszta68 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 / 1

ins, és nem isn, az insertre gondolt, normálisan felépített billentyűzeten a delete felett.
És melyik nem mejik
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 22, 2010 / 1

Próbáltam több RAM-mal is.Ha az 1.foglalatba teszem akkor azonnal beindul a hálózat rákapcsolásakor.A másik két esetben a biztonsági kapcsolóval.Mivel P2-s gép valószínűleg kidobom a kukába.
(#) koszta68 válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

oké köszi
(#) didyman válasza koszta68 hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Az elég baj, ha egy porolás közben kiesik, akkor vagy nagyon brutális voltál, vagy valami baj volt azzal a foglalattal.
(#) Tomi20 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia

Tehát, ha a honlapon az van írva, hogy 16x16, akkor 16 memória IC-nek kellene lennie a RAM-on, és akkor 16x128Mbites? Most olvastam egy külföldi oldalon is, hogy ez a laptop nem látja rendesen az újabb 8x256Mbit felépítésűeket, csak a régi 16x128Mbiteseket. A modulon amit küldtek pedig csak 8 IC van. Elvileg akkor reklamálhatok, hogy nem azt küldték, amit a honlapon feltüntettek.
(#) _ampervadasz_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Sziasztok.

Ha jól emlékszem, akkor a felirat nem arról áulkodik, hogy hány memória IC van egy modulon, hanem hogy hány biten használhatod.

Példaként: 8x128MB RAM 8 bit a szélessége és 128MB a hosszúsága.

Viszont nekem lenne mindenkihez egy kérésem.

Van nekem egy 3Com 3C509B EtherLink III ISA hálózati kártyám, és nem találom hozzá az XP -s driverét.

A driver detektívet lehetőség szerint nem használnám, ezek melett egyfolytában fizetős oldalakra probál irányítani.

Köszönöm a segítséget.
Voltaképp egy egyzerű letöltő szervert építettem két különönböző típusú hálózati kártyával, amiből az egyik ISA -s és épp megfelel, mert 8Megabites internetem van.
(#) _ampervadasz_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Sziasztok.

Ha jól emlékszem, akkor a felirat nem arról áulkodik, hogy hány memória IC van egy modulon, hanem hogy hány biten használhatod.

Példaként: 8x128MB RAM 8 bit a szélessége és 128MB a hosszúsága.

Viszont nekem lenne mindenkihez egy kérésem.

Van nekem egy 3Com 3C509B EtherLink III ISA hálózati kártyám, és nem találom hozzá az XP -s driverét.

A driver detektívet lehetőség szerint nem használnám, ezek melett egyfolytában fizetős oldalakra probál irányítani a kugli.

Köszönöm a segítséget, szép napot.

Voltaképp egy egyzerű letöltő szervert építettem két különönböző típusú hálózati kártyával, amiből az egyik ISA -s és épp megfelel, mert 8Megabites internetem van.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia!
ISA-kártyákhoz gyakran nincs xp-drájver. Ha a Windowsod nem ismeri fel, akkor felejtős.
(#) _ampervadasz_ válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Köszi a segítséget.

Korábban már használtam, vagy fél éve, akkor kiválóan működött, csak azóta elveszett a drivere ami egy floppylemezképfájl formájában volt meg.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Itt leírják, hogy hogyan installáld manuálisan ezt a kártyát XP alatt.
(#) Bors Menta hozzászólása Ápr 25, 2010 /

Újból segítséget szeretnék kérni.
A gép bekapcsolása után a lenti kép fogad,de az F1 lenyomása után fel áll a gép.Lehet,hogy nem jó helyre lettek a csatik visszadugva?
Köszi

Kép.jpg

(#) kadarist válasza Bors Menta hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Másik képet kérünk!
(#) Bors Menta válasza Bors Menta hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Bocs,ez a jó kép!!!

P1050412.JPG

(#) Bors Menta válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Már megy!!!
(#) kadarist válasza Bors Menta hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Dugd vissza a floppy csatlakozóit, vagy tiltsd le a biosban a floppyt
(#) Bors Menta válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Nincs a flopy használatban,a BIOSnál meg le van tiltva.
De szerintem dugás probléma van!
Következő: »»   48 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem