Fórum témák
» Több friss téma |
értem, annyira nem is zavart, csak nah
és a másik "kérdésre" esetleg tudnád a választ?
Igen, plusz megy a pluszhoz, minusz a minuszhoz. De azzal se lesz jobb a helyzet, mindig 2V-al kevesebbet fogsz kapni a kimeneten a bemenethez képest.
ezt fölfogtam
de mivel lesz jobb, ha berakom a kondit? bocsi de nemértek az elektronikához sajna... az ismim szerint ugyanúgy megy avval is meg nélküle is...
sziasztok
a problémám a következő: csináltam 3 ilyen vezérlőt 1 nyákra és csak kettő működik rendesen, a 3iknál mikor a potit letekerem 7,5V ad, mikor meg teljesen fel akkor meg 6,9-et, kb negyed állásba meg 5,4V-ot. Mi lehet a hiba? Válaszotokat előre is köszi!
probléma megoldva, másik IC-vel tökéletesen ment.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Aerocool cool-panel bekötéséhez. Ha tud valaki egy leirást adni nagyon jó lenne. Van egy fitó is róla. Előre is köszönöm a segitséget.
Már rájöttem hogy az IC teljesen másra való. 1. kérdés tárgytalan.
Üdv mindenkinek!
Jómagam ezt próbáltam, tökéletesen működött (PC-n kívül). Az ellenállással be lehet állítani a minimum fordulatot (pontosabban feszültséget), de el is hagyható. Szerintem ez a legolcsóbb működő megoldás és bőven elbír 1-2 ventilátort. Mondjuk még nem tudom mennyire melegszik.... Kondik 1 mikrósak. Feleslegesnek tartom a stabilizálást. Várom a hozzáértők véleményét.
Ez nekem tökéletesen megy már pár hónapja használom azt semmi baja!!!Ugy hogy valamit elrontottál azért nem megy
!
És milyen csúszkára valahogy nem vágom!!!Tudom hogy hülye kérdés de annyira nem vágoma témát ezt a rajzot én is megcsináltam magamnak azt meg normálisan mmüködik!!!
Hellosztok a segitségeteket kérném abban hogy hogyan lehetne PN2222A tranyóval NTC kapcsolást megoldani?
Szia! Zpeto a kapcsolásodat meg lehet csinálni bármilyen NPN-tranzisztorral? Mármint nagyobb teljesítményűvel, mert nekem a kicsi tranyóim max 500mA esek a nagyok meg 6A tol kezdődnek (a legkissebb BD243). Ezzel esetleg meg lehet csinálni? Esetleg lehetne olyat, hogy hőérzékelővel megoldani a szabályzást?
Más tranyóval pl. 2Sc945 el?Megoldható lenne a NTC és kapcsolás?
Megcsináltam a kapcsolást a melléklet alapján. 6 db 12V 0.18A ventillátort lazán hajt a tranzisztor kézmeleg amikor maxon mennek a ventillátorok, mikor teljesen leállítom őket akkor már melegszik de nem süt. a tranzisztor amit használtam az BD243 egy kb 3x2cm bordán. Először kipróbáltam potméterrel 2,2K, utánna belettetem a potméter helyére az 1K NTC-t és tökéletesen működött(öngyújtó teszt).
Hellosztok valaki nem tudna valami egyszerű NTC kapcsolást ami 2 db 0,17A os ventit elbír!! Köszönöm elöre is!
Van hozzá NPN tranzisztor ami BD241C ezzel kéne megoldani ha meglehett!!
Elöre is kösszönöm!
Kösszi a választ de az a kérdésem oda jó lenne a 10K NTC?
Jó lessz. Én 2,2k val csináltam és kéz meleg NTC-nél alig forgott a ventillátor, de kipróbálhatod max neked magasabb hőmérsékleten kezd majd el forogni a ventillátor.
Én is kipróbáltam 10K NTC vel és müködik de egy problémám van hogy kb 50C foknál 3-3,5 V ad le épp hogy csak valamit hüt a venti de ha 2,2K teszek be akkor mennyi lesz a minimum feszültség mert azt akarom hogy addig ne menjen a venti ha nem meleg az ic csak akkor kezdjen forogni ha 40C ott eléri!
Elöre is kösszi a választ!!!
Szia! Nekem a 2.2k NTC-nél alaphelyzetben kb. kéz meleg 5,8V van, 2k potival sorbakötve állítottam be az "alapjáratot". Neked valószínűleg 4,7k vagy 6.8k NTC kéne, hogy csak 40 foknál kezdjen el forogni.
És kondival nem lehetne megfejelni a 10 K NTC-t?
Ugy nem lenne jobb hogy gyorsabban forogjon 50C foknál?
Kondi nem hiszem hogy kell oda, de ehhez kérdezz meg egy okosabb embert, én csak tapasztalatokra tudok építeni. Cseréld ki az NTC-t a fentebb leirtakra esetleg tegyél vele sorba 1-2k potit amivel tudod szabályozni a kezdő fordulatszámot. 2,2k NTC -vel 50C foknál már majdnem maxon pörög a ventilátor.
Üdv!
Van pár SCK053 termisztorom és az lenne a kérdés hogy ezzel hogy tudnék ventillátor vezérlést építeni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |