Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen próbálgattam ezeket, aztán egy idő után az ideg ölt meg, és feladtam...
Köszönöm, föltettem a Burrrn-t, úgy néz ki fut is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Igazából ezeket a félnótásakat kerestem Link, de aztán azt az spanyol csajt találtam.
Nem biztos, hogy a találkozón izzadni fogtok tőle...
Nekünk is nőnek a palánták (nem csak paradicsom)
A paradicsom már kb 5cm-es.
A 0002.jpg egy másik fajta igen csípős paprita.
Ha jól tudom ez a "numex twilight". Na ebből van több szép példányom.
Valami Essential, vagy mi, de amióta az eszemet tudom, a Néróval mindig csak szenvedtem. Viszont most kaptam egy teljes értékű Nérót, lehet, hogy az jobb lesz.
Na.... a magyarral meg is vagyok.... Gondoltam elújságolom.
Nem ebben volt véletlenül a kullancs? Ha jól emlékszem, palántás edényben.
Én vagyok kész vele.. Szóval megírtam.
Korábbi érettségikhez képest.. Ez valami nagyon könnyű volt... Csak nekem az első részhez kicsit kevés volt a 60 perc... Mire végig írtam a nevemet minden oldalra az volt majdnem 10 perc... Ha az a 10 perc nem azzal telt volna el, hogy felírjam a nevemet nyugodtan betudtam volna fejezni, de így egy picit kapkodtam a végén ami nem túl szerencsés. Karó meg csak nem lesz. Pozitívan kell hozzá állni... kettes lesz!!!
Sziasztok!
Van itt valaki, aki ért a festékekhez?mert én szenvedek egy trinát fekete, matt festékkel és foltokban befényesedik.Arra már rájöttem, hogy azért, mert vastag a festék. Hogy lehetne egészen vékonyan felvinni a festéket?És milyen hígításban?
Minél hígabb annál vékonyabb lesz a réteg. Legvékonyabban festékszóróval lehet felvinni. Egyébként azt gondolnám, hogyha teljesen elpárolgott belőle az oldószer ott is matt lesz ahol most fényes.
Vagy nagyon béna vagyok, de az biztos, mert nem mattult be semennyire, vagy nemtudom mi a baj, mert kb 3 hónapja volt a festéknek, hogy teljesen elpárologjon az oldószer.Most megpróbáltam 3/4 festék,1/4 hígító arányban ecsettel vékonyan felvinni, elválik, milyen lesz.
Éppen hogy pesszimistán kell hozzáállni, akkor legalább csalódás nem érhet. Ha azt sulykolod magadba, hogy ötös lesz, csalódás ér, mert rosszabb lesz. nehogy bárki is komolyan vegye
A szövegértéshez tényleg kevés volt az idő. Bár nem volt túl nehéz szöveg, meg a kérdések sem. A szövegalkotás hogy ment? Mit választottál?
Egy mű értelmezése... Írtam arról az alkoholista takarítóról. Az tűnt nekem a legkönnyebbnek. Sose tudtam fogalmazni.. Amit tudtam leírtam.
Hát én érveltem.. nem volt annyira gáz téma. Csak szarul volt megfogalmazva. Három oldalt össze sikerült hoznom.
Itt azt írják, nagyon alaposan fel kell keverni, hogy matt legyen.Bővebben: Link
A matt festék a belekevert mattító portól lesz matt. Ha ez eleve matt festék, akkor fel kell rendesen keverni, (fúrógéppel is legalább 5-6 perc!) mindent ami lerakódott, mert az a por.
Te is tudsz matt festéket készíteni, ha veszel hintőport, (a Baba a legjobb!) és belekevered a fényes festékbe. 1 kg festékhez legalább negyed kg hintőpor kell. Az autófényezők is így csinálják! Ha vastagon kened (a szórás a legjobb!) akkor is leül a por a festék aljára, ezért fényesedik ki.
Jé...ezt mondjuk a dobozra is ráírhatták volna...na mindegy.Én ráfogtam a tetejét, úgy rázogattam a dobozt.Én nem tudtam, hogy por van benne.Na de most már ezt is tudom, legközelebb teszek neki valamit, hogy jó legyen.Köszi a segítséget, eszembe se jutott volna megnézni az adatlapot.Neked is köszönöm , Laci.
Há aggyá nekik zsíros kenyeret, mer így semmi nem lesz belőlük!
Igazatok lehet, 2-3 centi hintőpor lehetett a festékesdoboz alján felrázás után.Nosza nekem se kellett több, 20 percig kevertem a festéket egy csavarhúzóval folyamatosan. Egyébként, mire körbeértem a hangfalon a festékkel, elég frankón kezdett már bemeattulni.Úgyhogy köszi srácok a segítséget!
Siheder koromban nyári szünetben dolgoztam festők mellett állami cégnél. Két főnököm volt: a Sanyi és a Laci bácsi. Jó fejek voltak, - akkor 50 körüliek.
A Sanyi bácsi mindig hátat fordított és takarásban dolgozott amikor valami anyagot kevert másik anyaggal. Olyankor a Laci bácsi mindig azt mondta: - Gyere, megmutatom, hogy mit csinál Sanyi bátyád. Attól fél, hogy elhappolod az ügyfeleit. - Ő is fogta ilyenkor azokat az anyagokat, és kicsiben megmutatta, hogy hogyan kell az enyvet belekeverni a festékbe, mit kell tenni, hogy takarjon az anyag stb. Így tanultam a matt festéket is.
Miért kell enyvet keverni a festékbe? Légypapír?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |