Fórum témák
» Több friss téma |
Attól függ hová? Ha PIC-re(vagy egyéb kontrollerre) köti, márpedig USB hub jellemzően a PC-n van és elég érdekes lenne, ha mindkét végét PC-be dugná, akkor nem kell semmi.
Mit szeretnél rákötni? PIC-et, vagy számítógépet? :help:
Üdv.
riasztó központhoz szeretném használni, de ha pic-hez is jó, akkor esetleg, oda is. Bár, watt mini pic égetője most készül
A riasztóközpont RS232 szabványú soros portot használ, vagy TTL-szintű jeleket igényel?
Egy soros portra rá lehet kötni, simán nem kell semmi hozzá, csak rx,tx,gnd plussz a 4-6 láb össze van kötve, a csatiban 9p dsub.
A riasztóra központra vonatkozott a válaszom, bocsi, ha félre érthető volt. A riasztó számítógépes komunikációjához nem kell semmi, csak rá kell drótozni egy soros portra, és kész, simán megy. (2, 3, 5, 4-6)
Akkor nem RS232 kell neki, mint a számítógépeknél, hanem sima TTL szintű kommunikációról van szó. Ebben az esetben valóban nem kell átalakítás, mehet egyből az RX-TX-re az adat.
Köszönöm a segítséget, de azért akad itt még egy kérdés, a 4es 6os összekötést nem fogja hiányolni ebben az esetben?
A 4-6 nem kell, csak a két adatvonal, meg a föld.
Értem, köszönöm szépen mindenkinek, kadarist-neked a segítséget.
:google: Bővebben: Link
sziasztok.. Megépítettem,ezt a kapcsolást:Bővebben: Link felismerte a gép,feltelepítette a drivereket.Az lenne a kérdésem,hogy hogyan tudnám tesztelni,hogy működik-e az r2-232-e fele??
Két gép, egyik USB-n, másik soros porton csatlakozik az átalakítóhoz. Mindkét gépen egy terminál ablak, azonos sebesség, stb. beállítva. Az egyiken adatot küldesz, a másikon megjelenik. Ez megy oda-vissza.
(Gondolom egy gépen ugyanúgy működik.)
A Bővebben: Link oldalrol rendeltem usb-rs 232 attalakitot.Kifogastalanul mukodik.Ezen keresztul programozom a muholdvevoket.
Az E-bay kínálatában most 2-3 USD közötti áron kaphatók a CA-42 típusjelű utángyártott Nokia kábelek. 2-3 hét múlva kiderül, hogy mire megyek velük.
Abban reménykedem, hogy az USB csatlakozóban van a protokol konverter (ami valószínűleg ARK3116), s a másik végén kijön a 3,3 V-os logikai szintű RX/TX UART jel. Ha nem így van, akkor buktam egy fagyi árát...
Használt valaki MCP2200 usb=>RS232 átalakítót?
Mindössze 525 Ft-ba kerül. Esetleg megosztaná a tapasztalatait.
Szia !
Én használok MCP2200-t. Elsőre megy. Bár a ping-pong tesztnél nem igazán a tuti. Néha nem fogadja egy ideig és után kiköpi magából ami addig nem küldött ki. Szóval nem igazán ATOM stabil. Ez az én véleményem. Cáfoljon meg valaki, akinek jobbak a tapasztalati. Olcsó húsnak ............
Idézet: Hát persze, hogy tud! A PIC úgy érzi, mintha soros porton kommunikálna, nem is kell tudnia az USB-ről. „Azt nem tudom, hogy a PIC is tud-e adatot küldeni a PC felé.”
Kösznöm a választ, valószínűleg kipróbálom.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az általad belinkelt működő kapcsolás igencsak csábító, de a VTK200 indukció ellenállást mivel helyettesítetted? vagy annak mi az értéke?
Bővebben: Link
Kicsit utánajártam és az FT232bm adatlapján még annyit találtam, hogyők erősen ajánlanak egy gyöngyöt.
Idézem: "A Ferrite Bead is connected in series with USB power to prevent noise from the device and associated circuitry ( EMI ) being radiated down the USB cable to the Host. The value of the Ferrite Bead depends on the total current required by the circuit – a suitable range of Ferrite Beads is available from Steward ( www.steward.com ) for example Steward Part # MI0805K400R-00 also available as DigiKey Part # 240-1035-1." Ez egy 1,5A-es 40Ohm-os gyöngy kisebb utánavadászás után kiderült. Na erre mondjon nekem valaki használható, és itthon is kapható ferritet. Nem kell gyögy, jó az indukció is szerintem.
Ha tudsz szerezni valamilyen gyári rossz panelt, ami tartalmaz USB-t akkor onnan leforrasztható. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.
oké. De ha több darab fog kelleni? Pl havi kettő?
Van olyan USB kábel, amin rajta van a ferrit. Bővebben: Link
Lehet kapni kábelre rápattintós ferritet is. Bővebben: Link
Hát, mondjuk a nyákra forrasztós verza jobban tetszene, főleg hogy a kapcsolásban fentebb is írtam, hogy valami induktivitásra cserélték, csak nem az értékét adták meg, hanem eagle-ben VTK200-nak nevezték el, R207/10es packból behelyezve. Azért köszönöm az eddigieket is. Már így is sokkal előrébb vagyok. THX
|
Bejelentkezés
Hirdetés |