Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia!
A 300dpi már nagyon kevés legalább 600dpi-set vagy nagyobbat használj használj.
Attól is függ mennyire finom rajzolatot szeretne. Furatszerelt alkatrészekhez jó a 300 -dpi is.
Még valami.Van-kloridból hány %-osat?Melyik a legajánlottabb.Azt tudom hogy a 40%-os a legerősebb.
Had dicsekedjek.Elsőre csinálok nyákot szerintem ahhoz képest hogy első alkalom nem is olyan szörnyű.Csak még át kell rajzolni hogy jól fedjen.Látszik hogy pár helyen elrontottam vagy túl közel volt a sáv vagy összeért ezért egy fülpiszkáló és a 96%os alkohol segített.
Én régen amikor vaskloridot használtam, mindig bele tettem az edénybe a száraz cuccot, rá töltöttem annyi meleg vizet, hogy ellepje, és kevergettem, amíg el nem oldódott. Ha nem oldódott el, akkor még egy kis víz. Az még a nagy darabokban lévő volt, nem a granulátum.
Mostmár gyorsmaratót használok, mert gyorsabb, és van benne valami alámarás ggátló adalék gyárilag. Nem tudo, hogy azért-e, de tényleg nam mar bele ahova nem kell.
Azért ahol tudod, vastagítsd meg a vezetősávokat, mert simán elférne mindenhol a vastagabb. Ahol fülpucolóval le szedted, ott maradt rajta egy kicsi szétterülve. Na biztos az fog majd megszívatni. Azzal kezdj valamit szerintem.
Ha kézzel rajzolod tanácsos előtte egy kockás lapon megrajzolni, vagy nyák tervezővel megtervezni és kinyomtatni.
A forrpontokat pontozóval vagy csavarral kalapáccsal átjelölni, ez után könnyebb a vonalakat össze kötni. És tényleg figyelni kell a törlés, javításnál hogy egy kis folt se maradjon. És elsőre bátor probálkozás egy ilyen panellal kezdeni, de ez is mutatja elszántságod így tovább
Aha.Köszi.Milyen töménységű vas-kloridot használja.10%.Annál kisebb az esélye hogy alámar.Igaz időben több de a végeredmény számít.Azért most már szebb mint legelőször.Még 2-3X átkenem az egészet és akkor biztos fed.
Azért szkennelem be mert így olyat is látok amit szabad szemmel nem.
Mivel alkoholos filcel rajzoltad gyengített vaskloridot haszálj egy kis db. panelen csinálj tesztet milyen fedésre van szükség a te alkoholos filcedhez.
Ha teheted használj inkább festékfilcet "lakkfilcet" jobb a fedése, a vasklorid akár milyen erős nem tud alámarni. A nagyobb felületeknél GND.stb. műanyag ragasztó szalaggal ragazd le azt felesleges szinezned és ott biztos nem lesz alámarás.
Akkor10%?Egyébként kifúrva még egyszer átkenve ilyen.Szabad szemmel nem is látni hiányt.Próbát minden képpen fogok csinálni.1-2helyen lehet hogy összeér de azt majd átvágom maratás után.
Maratás elött nyomd oda a filc hegyét a furatokhoz.
A furat felöl is mar a vasklorid, nem marad hely a forrasztáshoz. A festék filc ilyenkor nagyon jól jönne, abból a festék jobban folyik és szép forpontokat lehet vele készíteni.
Lekközelebb előbb marj, és utána fúrj.
Sziasztok
Nagyon érdekel a nyomtatott áramkör téma, de halvány gőzöm sincs, hogy hogyan is kellene nekifogni, kérdezgetni, tanulgatni. Ami megfogott az a digitális fordulatszám-mérő készítése. Az a baj, hogy még kérdezni sem tudok annyira kezdő vagyok. Ezért csak egy olyan kérdésem lenne, hogy mit ajánlotok kiindulási pontnak? Hogyan kezdjek el ezzel foglalkozni, tanulni?? Köszi
Lenin után szabadon: " Olvasni,olvasni,olvasni"pl jelen estben a "Digitális fordulatszám mérős témát.
Meg majdnem mindet ami érdekel.Rengeteget lehet belőle okulni. Kb ennyi. István.
Sziasztok! Vasalásos technikával mi a legvékonyabb vonal, amit meg lehet csinálni, tesztelgetés után? Van rá esély, hogy 0,5-ös vonalat meg fogok tudni csinálni? Mert eddig a könyvtárba jártam, de most már lesz saját lézerem, és fogok tudni itthon tesztelni, és rendeltem műnyomót is szóval nem kell sima nyomtató papírral... Üdv!
Ha kiforr a technikája a LASER-edhez jó beálításokkal és felhasznált alapanyaggal, akkor können meg tudod csinálni a 0,5mm
Nekem a harmadik elektronikánál már a 0,1mm es vonalak is hibátlanok lettek, etikett cimke hordozóval laminálóval vasalva. Kb. 10 oldalt kell vissza olvasnod és mindenre megkapod a választ.
Hello.40%os fél liter vas-klorid oldathoz mennyi vizet öntsek hogy 10-15%os legyen az oldat?
Kerestem a pontos címét, de nem találtam annak a Budapesti Panton üzletnek, ahol 135grammos műnyomót lehet vásárolni.
Ha valaki tudja, kérem ossza meg velem.
pl.
Panton Papíripari és Dekorációs Áruházlánc Cím: 1084 Budapest, Déri Miksa u. 6. Tel: +36 1 313 9648 Mobil: 06 30 8200 167 Nyitvatartás: - Hétfőtől csütörtökig: 9.00-17.00 - Péntek: 9.00-17.00 - Szombat: Zárva
Kaptam én műnyomónak mondott A4-es iveket, de nagyon nem megy vele a nyákkészités. Elég vastag, és majdnemhogy matt, talán egy kis selyemfénye azért van. Jól tudom, hogy a megfelelő fajta egyik oldala simább, fényesebb? Esetleg kimondottan fényes?
Na.Mit gondoltok első alkalomra milyen?A próbaképnél azért maradt rajta mert ott le van lakkozva átlátszóval.
Gondolom láttatok már szebbet is de szerintem elsőre ez nagyon jó.
Elsőre nem rossz, de nem ártana kipróbálnod és kitapasztalnod pl. a vasalásos technológiát is. Valamint szerezz majd be egy hosszabb távon is élesen maradó fúrószárat, mert látszik, hogy a mostani kicsit tépkedi a furat széleit.
Filces? Én úgy szoktam a filccel, hogy megtervezem gépen a NYÁK-ot, majd egy próba panelt ragasztok a NYÁK-ra, majd kifúrom, ahol kell, és miután levettem a próbapanelt, csak össze kell kötni... Nem olyan könnyű, de jól meg lehet csinálni. Üdv!
Szia! Ez tetszik, barátkoznék a 0,5mm-es sávokkal, nekem tökéletes lenne, ha stabilan menne. Ez a lamináló jó lenne? Milyen papír kell hozzá, vagyis milyen fólia? Üdv és kösz a segítséged!
Szia!
135 g-os műnyomó papírral, vasalással már több panelt készítettem, amin 0,30 mm vezetékek is voltak...
Ezt a típust nem ismerem de ez nem mai, és árban nem olcsóbb mint egy új TESCO gazdaságos.
Amint irtam én nekem az A4-es etikett cimke hordozója vált be, amire az öntapadós matricát ragasszák.
Szia! Most a héten fog jönni műnyomó a HES-ről, mert máshol nem találtam ami helyben lenne, meg amúgy is kell rendelnem ezt-azt... Majd tesztelem egy kicsit. Üdv!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |