Fórum témák
» Több friss téma |
Megpróbálom átnézem a panelt , vagy átforrasztom újra, a szekunder oldalt már ellenőriztem.
Sziasztok!
A most öszerakott gépemmel lenne egy kis problémám. Az integrált hangkártyának (CMI) az egyik kimenete rossz ezért tettem bele egy PCIosat (ez is CMI).Amikor a PCI os hangkártya driverét felteszem a windows vagy nagyon nehezen tér magához inditáskor vagy betöltéskor 2-3 percig gondolkodik fekete képpel.Az integrált hangkártyát már letiltottam biosban , windows ujratelepités is megvolt már. Szerintetek mi lehet a probléma vele?
Hello valaki tudna nekem segíteni a számítógépem amikor be kapcsolom ha be van dugva a monitor akkor leáll ha nincs akkor megy meg szakadozik az áram szerintem a tápegység ment ki szerintetek?
Cmedia kártyára próbáld ki a Bővebben: Link címen található alternatív drivert, én használom egy ideje, az előnye az hogy digitális kimeneten nem piszkál a bitekhez és elvileg elérhető vele a "bitperfect" kimeneti jel, illetve mivel analógban sem végez utófeldolgozást a jelen, talán jobban szól mint a normál driverrel, én PCI-s 8768 chippessel használom , a hátránya az, hogy eddig még nem lett kitalálva mód a kártya egykattintásos némítására, azaz a kis hangszórónál a némítás a "master" hangerőn nem ér semmit, hanem az adott forrást kell lenémítani, meg nekem digitális felvételi mizériáim voltak vele, de ez úgy tűnik hardver eredetű volt, én építettem hozzá a digitális bemenetet... Egy biztos egy próbát megér, hogy ezzel mit csinálnak a kártyáid, elvileg integrálttal is megy, bár én egynél próbáltam arra nem települt de pci-s sel 8738asra is telepítettem már a másik gépemen és megy
Van egy autóm, nem megy. Ez a kérdésed kb. ennyi infótartalommal bír. Részletezd azt a gépet, a problémádat, mert nem ülünk ott a géped előtt.
Másik PCI foglalatba próbáltad már rakni? Ha eltávolítod az illesztőket, akkor megszűnik a probléma, tehát kizárható, hogy nem más okozza?
Szia
Sp4 van rajta, de már visszavittem a gépet, ezt leszámítva minden ok. Ez a PC tulajdonképpen egy szélesformátumú nyomtató kontrollere, csak be van kapcsolva, felhasználó hozzá se nyúl. Azért kérdeztem, mert már máskor is találkoztam olyan esettel, hogy nem kapcsolt ki. Nem vagyok sz.gép guru, NT-vel nagyon ritkán találkozok, igy Idézet: nem sokat mond nekem, mi az a regisztrációs adatbázis, hol találom?„Ha igen, akkor add ezt hozzá a regisztrációs adatbázishoz” Üdv
a winnt/system32/config-ban . Ez a windows agya. A hozzáadás úgy zajlik, hogy a kóot bemásolod egy jegyzettömbbe és elmented valami.reg néven, majd duplakattintod.
Így már világos, tehát amit *.reg néven beteszek abba a könyvtárba, azt a Windows beolvassa?
Ki fogom próbálni. Köszi
Nem betenni kell! Akárhova menteni és duplakattintani!
Sziasztok!
Nekem van egy olyan problémám, hogy minden firefox és winamp és még néhány program indításakor kapok egy hibaüzenetet.de az a poén, hogy a win frissen lett felrakva, xp sp3.A firefoxnál ugyanez az üzenet, csak a címsorban firefox.exe van.Mi lehet az oka ennek?
dll-files.com-ról töltsd le ezt a dll-t és cseréld le csökkentett módban a meglévőt (egy másolatot tegyél el a meglévőből).
Üdv mindenkinek! Most kivételesen nem problémám van. Egy történetem lenne.
Kb 2 hete elkezdtett szórakozni a netem, gondolt egyet és megszakadt. Ilyenkor kapcs. bontása, majd ismét csatlakozás.... Egy párnapig tűrtem, mondom biztos a központba van gáz. Nem változott semmit. Akkor biztos a modem, 3 éve megy éjjel nappal, ha nekem ennyit kéne menni én is tönkre mennék. Vettem egy másikat, szépet újat. Kicseréltem, erre 10 perc múlva megszakad a net. csak a fejem ráztam. Na jó, modem kizárva, vezetékek cseréje. Háló + telefon kábel is másik lett rakva. ugyan úgy megszakadat. Következő ötletem egy format c: lett, úgyis akartam már, most meg hirtelen nem volt jobb ötletem, úgyhogy neki estem mint süket a csengőnek... annyit siekrült elérnem, hogy ismét rohadt gyors lett a gépem, de a net ugyan úgy megszakad. Feladtam, nem érdekel, így döglik meg. 1 napja meglett a hiba forrása.. az én egyetlen egy szem műszaki zseni testvérem, beépített egy 3-mas elosztót, mert kevés volt a lik, és nyomtatni akart. Ezzel nem lett volna semmi gond, ha az elosztó nem lene 24 éves. Bármit rak bele az ember, úgy lötyög hogy az hihetelen. Ebbe dugta a modem adapterét, és néha néha mikor pont úgy löktem meg az asztalt meg mozdult az adapter is, és megszünt az áram egy pillanatra..... Bocs az offért, gondotam ezt megosztom veletek
Szia!
Köszi a segítséget, megpróbálom, hogy működik-e.Egyébként ezt a windows, vagy az indítani kívánt program mappáiba kell tenni?Feltétlen muszáj hozzá a csökkentett mód?
A lenyeg pont didyman hozzaszolasaval ellentetes, mivel ez a hiba akkor fordul elo, ha egy 3rd party, azaz "idegen" program lecserelte az eredeti msvcrt.dll-t.
Orvoslasa: az eredeti windows-os msvcrt.dll-t kell visszamasolni a kovetkezokepp. 1., Indistd el a gepedet a Win telepito Cd-rol, majd valaszd a recovery/helyreallitas modot. 2., Ha multiboot-os a rendszer, akkor kivalasztod a javitandot 3., Ha volt user/password akkor az kovetkezik, illetve ha korlatozott felhasznaloi jogok voltak, akkor Admin-kent 4., Begepeled a kovetkezoket: cd system32 ren msvcrt.dll msvcrt.bak D: cd \i386 expand msvcrt.dl_ C:\windows\system32 exit A "D" mint CD/DVD meghajto betujelet ertelemszeruen valtoztasd meg ha elter.
A win telepítés után ugye a frissítéseket is feltetted a winupdate-ről, valamint raktál fel vírusírtót is? Lehet, hogy nem ártana a .NET-eket is feltenni, mert elég sok proginak kell már az is. Az msvcrt.dll a Microsoft Visual C-s futtatókörnyezethez tartozik, és valószínűleg egy újabb kellene a gépedre, vagy valamivel sikerült felülírni az eredetit.
Sziasztok.
A következő érdekes dologba futottam bele: Laptopról van szó, ha tápot kap akár külső táp akár aksi egyből bootol és rendesen indul a gép (power gomb nélkül) Power gombra kis sem kapcsol, vagyis újra indul mintha resetet kapna. Windows leállításra látszólag lekapcsol, de ilyenkor a power gombra sem reagál nem indul újra, csak táp ki táp vissza. És ismét működik. Olyannal már találkoztam hogy táphiba és nem indul, de ez nekem teljesen új.
Köszönöm hogy segitetek.
Ha másik PCI ba teszem nem történik változás. Szerintem az integrált hangkártya és a PCI os veszik össze. Amikor telepiti fel a hangkártya a driverét még az USB is kikapcsol meg más gépen elöjön hogy szabványos játékport , ezen nem jön fel semmi.
Az alaplapi nem megy. Eszközkezelőben sem látni.
Itt tobb mindenrol lehet szo,
1., ha tapra -barmilyen- elindul az lehet BIOS beli bealittas, miszerint "power loss" eseten elindul. 2.,power gomb: windows-ban lehet definialni a power saving alatt, hogy a power gomb megnyomasa eseten mi tortenjen, pl csak "sleep" vagy teljes rendszerzaras. Az is megeshet, hogy nem tud alvoba elmenni ezert reboot-ol. Ettol fuggetlenul hibas a tapvezerlesed.
Kicsit kacifántosnak tűnt nekem az írásod de másodszorra azt a következtetést szűrtem le, hogy: a táp gomb ami nem működik semmilyen helyzetben sem, se kikapcsolásra se bekapcsolásra, jól értettem?
Biosban engedélyezve van az integrált "kártya"? Én már jártam úgy 3 egyforma egyidőben összerakott gépből (az alaplapok talán nem mind 1 helyről voltak, de újonnan lettek kibontva látszólag), az egyiken az USB2 le volt tiltva, az eszközkezelőben csak úgy nézelődtem és láttam nincs enhanced vagy milyen usb, megnéztem a bios-t és tényleg ki volt kapcsolva... a másik kettő meg jó volt...
Nem, a power gomb működik.. félig meddig bekapcsolásnál ugye mindegy mert ha áramot kap a laptop egyből indul.
Kikapcsolásnál pedig úgy tűnik szabályosan leáll a gép ép csak azonnal újra indul. Leírom még egyszer mert tényleg érdekes... szerintem legalábbis Szóval adott a laptop aksi és táp nélkül, kikapcsolt állapotban értelemszerűen. Ha bedugom az aksit vagy a tápot tehát áramot kap egyből indul a gép és szépen fel is bootol windows indul ép csak nem kellet megnyomni hozzá semmit. Most ugye van egy gépem ami működik, de ha ki akarom kapcsolni akkor: Power gombot megnyomom windows szépen leáll de egyből újra indul a gép boot windows indul és ugyan ott vagyok ahonnan elindultam. Ha Windowsból állítom le akkor le áll a gép szintén látszólag szabályosan ép csak a power gombbal nem tudom életre kelteni csak táp el táp vissza megoldással Windowsban már néztem a beállításokat elvileg jó módosítással sem értem el eredményt, a biosban pedig nincs power loss funkció. Az odáig még rendben is van hogy a tápvezérlésemmel van baj de én ilyen kitekeredett működést még nem láttam.
Amit talált, azt felrakta faját magát, meg felraktam a nod32-t.Sőt, szerintem a frissítések miatt lett ez az izé, mert mikor új volt a rendszer és a progik fel voltak rakva, minden jó volt.Egyszer felrakott kilencven valahány frissítést, azóta magyaráz, hogy hiányzik ez mg ez.
Inkább az lesz, amit Saggitarius írt, hogy valamilyen progi felpakolásakor került fel egy olyan msvcrt.dll, ami régi, és ezt találják meg a progik. Olyat én még nem láttam, hogy a hivatalos MS frissítések ilyet elrontottak volna. Esetleg érdemes lenne végigkerestetni a gépet, hogy hol van(nak) ilyen nevű dll(ek) a gépen.
A telepítő CD-ről (illetve a service pack file-okból) talán érdemes lenne a legutolsó hivatalosat visszaállítani.
én is valami hasonlóra gondoltam amikor úgy értettem hogy a gomb nem működik mármint nem fizikailag hanem nem lehet ki és be kapcsolásra használni
Egy ötletem van a gombbal történő kikapcsolás esetére: nem lehet hogy esetleg az van beállítva az asztal tulajdonságai/képernyőkímélő/Energiaellátás/Speciális fül alatt a kikapcsoló gombra hogy hibernálás? És megeshet hogy valami miatt nem tud hibernálni hanem kékhalált produkál és alapesetben ezután rögtön újraindítás következik, hacsaknem valaki letiltja a kékhalál utáni újraindulást...
Sziasztok!
Ez a probléma már lényegtelen mert az alaplapot a régi tulajdonosa visszakérte. Helyette van egy másik alaplap és az se teljesen normális .Ez az alaplap (Asrock k7s8xe) azt csinálja hogy amikor például USB-n adatforgalom van akkor az egér lefagy. Ugyanez van amikor például CD-t akarok vele irni. Szerintetek mi lehet a baja?
Szia
Mekkora proci van az alaplapon? Én jártam úgy egy 700Mhz-es celeronnal, hogy amikor rádugtam egy pendrive-ot, akkor lelassult az egész, még mp3-at se játszott, szaggatott...
Pedig én már dupláztam meg ideiglenesen p1 200Mhz háttértárolóját egy 2Gb pendrive-val és nem volt vele probléma...
hát cd írás közben nem érdemes nagyon mást csinálni a géppel szerintem, én már jártam úgy mostanában is újraírható dvd-vel buffer-underrun elleni védelem ide vagy oda, az olvasó amibe szántam a lemezt, nem volt hajlandó olvasni, a tápja a gépnek rendben van? Az usb amibe a pendrive-ot dugod előlapi vagy nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |