Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Hoppácska! Mit fújt be a szél Hozzád... Mit tud a kicsike?
Hat ez erdekes ., gondolom ha borba teszed meg jobb , vagy hagymamartasba .hagymabol lehet kondenzatort csinalni.
antique-radio-club: Link
Érdekesség az energiafogyasztásról az index szemszögéből, kérdés mennyire pontos az a gép: http://index.hu/tech/2010/05/10/megfontolt_szamitogepezessel_egy_zo...goert/
Zoz11 megint alkotott.
Nem volt elég egy, rögtön kettőt szedett szét, hogy megmutassa a nagyérdeműnek, hogy is néz ki egy akkumulátor belülről... Érdemes a tanár hangját figyelni...
Még pár kép.
Azt még tegyük hozzá, hogy ez egy 1200mAhás Li-Polymer akksi volt. Ilyet még úgy se láttam belülről
Üdv!
Még hogy óra végére csináljon belőle egy jó akkumulátort
Azt nem sikerült megfejtenem, mindez milyen óra keretében történt?
Valami elektró lehetett.
Hiszen valami kapcsolási rajzot emleget a tanár
Akkor végülis nem volt rossz helyen az a szétszedés.
Interaktív tapasztalatszerzési lehetőség viszonylag új technológiás akkumulátorok témakörében.
Husztikkal voltunk, és az azt jelenti, hogy olyan óra volt ami éppen az eszébe jutott, vagy digit, vagy analóg meg még sok lehetőség van nála.
Sajna óra végére nem sikerült feléleszteni a kicsikét. De arra nagyon jó volt hogy legalább ilyet is láttunk élőbe, és már több fogalmunk van hogy mi rejlik benne. Üdv!
LiPo akksipakkom nekem is van pár itthon, illetve van egy különálló cellám is, aminek az az érdekessége, hogy irtózatosan fel van puffadva. Nem igazán nyúlkálok hozzá ilyen formában, de egyszer ki kéne próbálnom "leereszteni", gondolom, levegő ill. azzal keveredett valamilyen gáz van benne, ami felnyomta ilyen szép dundira. Ki merjem pukkasztani óvatosan?
Nem igazán tudom, mi várna rám: csak egy szisszenés vagy esetleg van-e esély extrémebb hang- és fényjelenségekre is?
Áááá, ez a tanár nem semmi. Tényleg olyan órát tart, amihez kedve van. Van olyan, hogy hónapokig nincsen digitális elektronika, aztán eszébe jut, hogy azzal is kéne haladni. Ismeritek Husztikot, hogy zoz11 így emlegeti?
Amúgy Norberto, mi is ......., hogy robbanni fog-e, de a kettőből egy sem robbant. De azért én nem szedném szét... féltünk, köb..
Az elsőnél én is féltem, hogy mi fog történni vele...
Ha fel van púposodva és előtte nem töltötted, akkor nincs vele probléma, tapasztalataim alapján nyugodtan szét lehet szedni. Telefon akksit is szedtünk szét, az elég rendesen fel volt dagadva, kivolt lyukasztva, pösszent 1-et és annyi volt Viszont ha túl van töltve, vagy esetleg rossz cella van töltőre téve akkor nagy pukk a vége. Lásd a videón:Bővebben: Link Üdv!
A videó szerint is elég veszélyes dolog ez a kísérletezés, de azért a végén elég különleges látvány, ahogy a felrobbant cella kinéz: mint egy "sugárzó mini atomreaktor"
Hja, régen van ilyen, csak jóval kevesebbszer tölthető, mint pl. a NiMH.
A régi 9V-os elemeket, valamint gombelemeket még újra lehetett tölteni egy párszor. Volt, hogy egy óraelemet újratöltöttem, és még egy fél évig ment vele az óra. A mai elemekre ez már nem igaz.
Sokan mondják, hogy egy alternatív üzemanyagú jármű sosem lesz olyan gyors és erős, mint egy benzines. Ez a vízzel hajtott kocsi viszont egyáltalán nem tűnik lassúnak.
Bővebben: Link
Nem lassú az első néhány száz méteren, de aztán csak olyan gyors mint a tréler, amelyik viszi.
Az tény , hogy a elektronika igen magas fokra hágott... És ma már tele vagyunk mindent tudó zseb kütyükkel. Bár engem nem nagyon szórakoztatna két szemgolyó nyomkodása. Még ha közben prüntyög is.
Bár lehet azért mert én még a jó kis Lánctalpas intercosmoson nőttem fel. Intercosmos
Érdekes tokozású IC.
Ha jól emlékszem egy fekete-fehér szovjet TV-ből szedtem ki.
Ezek az adatok is érdekesek, nem annyira az iromány, hanem amiket a kék linkeken olvashattok: http://index.hu/tech/2010/05/27/magyarorszag_21._az_internetes_ranglistan/
Hát... spóroltak a műanyagon rendesen, az tény.
Szevasz! Talán ez veri a te érdekességedet! Szovjet "IC" 1981-ből HI! Nevezhetjük vastagréteg integrált áramkörnek, epoxigyantával leöntött tranzisztoros hangfrekis erősítő. Tény, hogy egy repülőgép lezuhanását is kibírná...........
Sziasztok!
Unokatesóméknak van egy 5.1-es alsó kategóriás hangfalrendszerük ami a gépre van rácsatlakoztatva. A alaplapon be van üzemelve az 5V-os készenléti áram, na és most jön az igazán érdekesség! Ha kikapcsoljuk a gépet és felhangosítjuk a hangerőszabályzót, egy külföldi rádióadást hallunk, azt figyeltem meg, hogyha kihúzzuk a gépből a jack csatlakozót, megszűnik a hang! Valaki segíthetne csak úgy érdekességként, hogy mi lehet ez! Vagy, hogy hogyan lehetséges. Előre is köszi, Norby!
A PC hangfokozata, és egyéb része (csatolókondi, a műveleti erősítő védődiódája...), egy detektoros rádióként működik, aminek a hangfrekvenciás erősítését az 5.1-es végzi. Ez a jelenség, sok más erősítőnél is megfigyelhető.
Ez nagyon érdekes és még érdekesebb lehet, ami mögötte van (mármint a magyarázat, hogy aki később lép be, ott a gyorsabb technológia miatt ekkora különbség lehet, de nem hinném, hogy a Románia például előrébb lenne ez alapján nálunk, pusztán kevés embernek van nagyon gyors nete, míg mondjuk az USA-ban még sokan ISDN-eznek, ne adj Isten telefonoznak).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |