Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez a könnyű nem könnyű... Minden relatív. Ha megy valami Neked személy szerint, mai szóhasználattal fekszik, akkor könnyű. Ha nem, akkor nagyon nehéz.
Ha van közöttetek szakértő, segíthetne. Ilyen gombák nőnek 30cm-es körökben. Vajon mi lehet?
Én nem vagyok biztos benne, hogy ez az éghajlatváltozás oka. Szerintem akár a vulkánikus por is megbolygathatta az időjárás egyensúlyát, de ez csak egy tipp nem értek hozzá.
Egyébként meg sokan mondják, hogy 76 körül is volt nagy árvíz, no meg nekünk is mesélték gyermek korunkban azt a "legendát", miszerint vagy száz éve Miskolcon árvíz volt. Nem is hittük el. Tehát felmelegedések nélkül is előfordulnak ilyen időszakok.
Hasonló gondokkal küzdök. Ha lenne valaki, aki szakértője a gombáknak, én is feltenném a képeket. (Addig lusta vagyok.)
Szívesen megenném, de nem merem. A kert pedig tele van.
Tintagomba, valószínűleg közönséges kerti tintagomba:
Bővebben: Link Valami fa darab vagy islyesmi lehet a földben, én megpróbálnám kiírtani, ugyanis csak egyvalamire jó: ronda látványnak A 0003 képen lévő úgy néz ki mint valami harc viselt szegfűgomba, de arra nem vennék mérget.
Nagyon köszönöm! Valószínűleg így van, mert régen a helyén egy öreg körtefa állt. A másik, világosabb meg egész nagyra meg szokott nőni. Majd ha nem lesz vihar és szebbek, teszek fel fényképet. Köszi mégegyszer!
És ezekvajon micsodák?
(...azt látom, hogy gomba.)
Az utolsó az Szegfűgomba. Ha sok van belőle az jó dolog, mert nagyon finom gomba. A többit azt nem tudom, látni kéne a kalap alját is, meg egy kicsit jobb kép kellene, de szerintem az is tintagomba (nem a kerti tinta, mert ha jól látom egyedül nől, de azt tudni kell hogy a tintagombáknak nagyon sok faja van, így nem valami könnyű dolog így képről beazonosítani, az sem utolsó dolog hogy csak pár faj ehető ezek közül).
Így fényképezve hasonlít egy kicsit a varázsgombára, ha de mondjam honnan a neve
Honnan a neve?
Szerintem egyformák mind. Azt az egyet csak kiszedtem a többi közül, hogy jobban látszon.
Aki eszik a varázsgombából körülbelül varázslónak érezheti magát,mert valami halucinogén anyag van benne.
Lehet csak azt téveszt meg hogy az utolsó képen látszik rendesen az egész gomba, a többin meg nem. Egyébként a neve onnan amit DuMatyi is írt, az a poén benne hogy nem minden faj minősül drognak (mármint azok közül amik tartalmazzék ezt a ha jól tudom pszilocibin nevű anyagot), így elég sokan termesztik itthon is, de ebbe nem akarok belemenni, nehogy valaki kedvet kapjon hozzá
Ott voltam ma hajnalban! Csak nem az Avason hanem valahol másfelé a városban. (Előtte pedig Vámosgyörkön.) Az út két szélén végig homokzsákok voltak és az úton folyt a 30-40cm magas víz. Először mikor odaértünk azt hittem hogy az egy kiáradt patak. Úgyhogy nem kicsit lepődtem meg amikor elment rajta egy terepjáró.
Honnan, honnan... Onnan, hogy akkor a szomszéd gyerek nem úgy köszön, hogy jó napot Laci bá'! Hanem úgy, hogy jó napot Csiri bá'!
Az semmi!
Sajóecsegen akkora víz van hogy már megmozgatta a Sajó hidat. A híd egyik oldala már víz alatt van már tegnap 4 órától. Hatalmas nagy az áradás. Egyik ismerősünk pincéjében benn van a belvíz. De olyan szinten hogy tegnap 10 órakor már a födémen felül volt. Az egész udvaruk úszik... Vannak képek is, csak ahogy hazaértem letettem a fényképezőt és irány vissza zsákolni egész 9-óráig. Aztán itthon nem tudom hová tették a gépet
Na végre valaki aki letette a fényképezőt. Ahogy elnézem sokan kijárnak fényképezni, de amikor valaki szól hogy segítsenek, akkor gyorsan futás van. Ami még durva, hogy sokan elvárják, hogy segítsenek neki mert ázik a háza, a mentést meg csak végig nézi az illető. Már most én is ott tartok, ha csörög a teló, akkor indulok a gátra (betegen).
Én vittem fényképezőt de elfelejtettem használni. Pedig jó lett volna, mert például kiszedtünk egy árokba borult tűzoltóautót is az árokból Vámosgyörkön, legalább ezt lefotózhattam volna. Pár képet azért csináltam a telefonnal:
Helo!
Hogy kerültél te Vámosgyörkre? Most nézem, hogy pesti vagy, bár én Szegedre emlékeztem... Én vámosgyörki vagyok, de erről nem hallottam, igaz én most feljebb vagyok beosztva, a Tarna folyó mellé.
Nekem ha apukám hazaér irány zsákolni.
Jobb segíteni mint ha nekünk kéne segíteniük az embereknek. Nekünk víz ide sohasem ér el. Viszont van aki nagyobb kakiban van..
Pesti vagyok, de lementünk néhány kocsival segíteni az egész ország területéről. Messzebbről is érkeztek oda mint Pest. Mikor elfogytak a homokzsákok akkor elmentünk még Miskolcra is. Hajnali hatra értünk haza.
Értem!
Szép dolog! Én egész héten éjszakára vagyok beosztva, de napközben is besegítek, azért is vagyok itt csak ritkán...
Sajnos, ezt most elég sokan tudják gyakorolni: Bővebben: Link
Ez nagyon elvetemült: Bővebben: Link
Ilyen hideget május végén. Lehet jön a jégkorszak
Aztán felélednek a mammutok meg a dínók is
Helló.
Tegnap este nálunk több helyen is átszakadt a gát és mind a két falut:Aldebrőt,Tófalut(az alsó sorokat elöntötte a víz. A híd másik oldalán hajóval közlekedtek és egy házból kiköltöztették az ott lakókat mert a ház fala megrepedt. Még éjfélkor raktuk lent a homokzsákokat de addigra a Tófalusiak fele aki ott dolgozott olyan vidám volt(mivel a kocsma a közelben van és oda nem ment a be a víz)hogy kitalálták hogy ők majd a homokzsákokkal visszaterelik a vizet a dombon keresztül a Tarnába. Akik még értelmesek voltak azok inkább a már megépített homokszák falat erősítettük tovább és közbe ott szentségeltünk hogy hogy lehet valakinek ennyi esze. De szerencsére mára már 1 métert apadt a Tarna. Most éppen arra várok hogy a kígyós(ami a Verpeléti tóból hozza a vizet a Tarnába ilyen esetekben)annyira kiürüljön hogy a pocsolyákból kézzel szedjük ki a pontyokat meg mindent más halat.2003 haverommal 2 zsák halat szedtünk össze. Remélem közületek is megúszta (bocsánat,úszás nélkül) mindenki.
Méregettem egy kicsit. Nem az mp3-om az oka, az biztos!
A mintavételi frekvencia alacsonysága, illetve azzal végzett konverzió okozhatja. Mivel 48khz-en felvett wave anyagon semmilyen deformálódás nem látszik. (Nekem a kártyám is ezen a frekin dolgozik) A legdurvább jeltorzulást az okozta, ha átkonvertáltam az anyagot 48-ról 44,1-re, de érdekes módon akkor is megjelent, amikor 24khz-re vittem le. Még akár programozási hiba is okozhat ilyet. Lehet, hogy kipróbálom egy másik programmal is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |