Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   76 / 211
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Szia!

A PicKit2 írja, olvassa, törli a 16C83, 16C84, 16F83, 16F84 típusokat is. Mivel ezek a típusok még nem rendelkeznek típusazonosítóval, a program minden típusazonosító nélküli pic-et 16F/C84-nek ismer fel, de kézi kiválasztással a 16F/C83 is beállítható. (Csak 3 scriptet kellett lemásolni és kijavítani...)
- A Devicefile -ban a scriptek 16 bites adatokból áll - csak az alsó byte számít...
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Hát, igen! Csak azzal magyarázható, hogy nem tudtam erről, hogy soha nem voltak ilyen PIC-ek a fiókomban! És nagy eséllyel nem is lesznek...

Szia!

Kipróbálásra... Újabb gyári kiadás a módosított szekvenciák sorszámát elfoglalhatja, minden kiadás után módosítani kell.

Ezek már tényleg kihalófélben vannak, ennek ellenére még sok lehet az emberek fiókjában. Most legalább fel lehet őket használni azokan is, akiknek már nincs párhuzamos vagy soros portjuk a gépükön...

Szia!

Egy jó hír:
A 32MX programozási dokumentum szerint a
32MX534Fx, 32MX564Fx, 32MX575Fx, 32MX664Fx, 32MX675Fx, 32MX695Fx, 32MX605Fx, 32MX764Fx programozása nem tér el a többitől, igy csak a típusokat kell létrehozni...
(#) potyo válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Én már azóta a PIC32MX460F256H tipust kinéztem magamnak, szóval miattam aztán ne túrjátok a Pickit2 fájljait
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Igazából nem néztem, de sejtettem, hogy ez így van. Bár manapság nem ritka, hogy indokolatlanul változtatnak valamin, tehát azon se lepődtem volna meg, ha másképpen kell írni.
(#) mazso1988 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Sziasztok
egy kicsi segítségre lenne szükségem tegnap véletlenül rámentem a Pickit szoftverben a Download Pickit2 Operating System fülre és azóta nem tudok felprogramozni vele Picet minden programozás végén Veryfing failed erros hibát ir.
találkoztatok már ilyen hibával
(#) Hp41C válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Szia!

Nézd meg, milyen verzió firmware töltődött bele. A PicKit2 V2.61.00 programhoz a 2.32.00 verziójú firmware kell. A firmware és egy újabb DeviceFile letölthető a PicKit2 lapjáról...
(#) cNobody válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Ha a PK2-n a gombot nyomva tartod és úgy csatlakoztatod a géphez, akkor a bootloader indul el, és a PK2 programmal így tudod frissíteni, vagy javítani a sérült szoftvert.
(#) mazso1988 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Köszönöm a segitségeket megpróbálkozom velük.
ha ujra akarom tölteni a firmware-t akkor elég rámenni a download operating system fülre kiválasztani a hexet és kész?
(#) cNobody válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Miután bootloaderrel indítottad, aztán kiválasztod, és elvileg feltölti, de én még nem próbáltam, csak elméletben tudom.
(#) Hp41C hozzászólása Máj 30, 2010 /

Sziasztok!

Tüzetesebben átnéztem a pic32mx sorozat programozási leírásait. A DS61145D - belihez képest megváltoztatták a típusazonosítást (DEVID 28 bites lett) és a Programming Executive nélküli programozást. A PicKit2 jelenleg csak 8 -at vesz figyelembe (15..8 biteket), a DS61145F -ben megadott új típusok azonosításához ez a 8 bit nem elég. A programozást a Programming Executive segítségével végzi.
(#) diablox hozzászólása Máj 31, 2010 /

Üdv
a szilva féle klón-t építettem meg, de MCLR On -nál is marad a 12v feszültség Melyik alkatrészek hibásodhattak meg és mi lehet a megoldás?
(#) Hp41C válasza diablox hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Szia!

Terheld meg 10kohm -mal, mérd meg meg egyszer...
(#) diablox hozzászólása Máj 31, 2010 /

Most terheltem változatlan =/
(#) szilva válasza diablox hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Q4 vagy Q5 lehet zárlatos, illetve találkoztam már Q4 D-S között fóliazárlattal is, ami ugyanilyet eredményez. Első körben érdemes Q4 és Q5 gatejeire rámérni, miközben a troubleshootban kapcsolod a Vpp kimenet állapotát.
(#) mazso1988 hozzászólása Máj 31, 2010 /

Sziasztok
érdeklődnék hogy tegnap véletlen rámentem a pickit programon belül a arra a fülre hogy frissitse le a picben a firmwart
és sajnos azóta valami okböl a 18F sorozatú pikeket nem hajlndó irni mikor visszaolvassa a beleirt adatokat akkor kirja hogí Veryfing failed addres .
de viszont a 16F sorozatoknál nem csinálja ezt.
tud esetleg valaki ebben segiteni.
(#) szilva válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Elég hihetetlenül hangzik ez a kijelentés, hogy csak a 18F-ekkel lenne baja. Töltsd le a Microchiptől a legutolsó PICkit2 progit és telepítsd fel! Majd ezután a progi által hozott firmware filet töltsd rá a PICkit2-re, végül ellenőrizd a troubleshoot-tal a PICkit2 kimeneteit!
(#) zenetom válasza szilva hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Én nem csodálkozok ezen se
(#) mazso1988 válasza szilva hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Rendben köszönöm
megpróbálkozom vele
(#) kaqkk hozzászólása Máj 31, 2010 /

A most elkészült pickit klónom ezt a hibaüzit küldi , nem ismeri fel a picet és a vdd-led sem világít hiába pipálom ki a programban .
Mi lehet a hiba ? (ez a Szilva féle klón)

névtelen.JPG

(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Hogyan ismerteted fel a PIC-et? Magától nem fogja! Kiválasztottad a PIC csoportot? Milyen PIC-is ez? Leellenőrizted a feszültségeket, mielőtt PIC-et kötöttél rá?
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Sziasztok!

Egy problémát mégis találtam az új 32MX 5xx, 6xx, 7xx család programozásában: Az felhasználói azonosító (ID) és a konfigurációs regiszterek átfedik egymást. A programozáskor egyszerre kellene írni egy 32 bites szót, aminek a felső fele konfigurációs biteket, az alsó fele az ID kódot tartalmaz, a hez állományban egy cím (32 bites regiszter cím) tartozik hozzá ...
(#) szilva válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Troubleshoot-tal végigmérted a kimeneteket?
(#) (Felhasználó 4577) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Úristen!
Hány Pk2 is jön ki az árából? 3-4db?
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Hát ez meg WTF?? Ennyire igénytelen cuccot! Akkor inkább ne dobozolta volna be. :bummafejbe:
(#) zenetom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Ennél még az én dobozolásom is szebb.
(lásd a semmit, a csatolt képen )
(#) diablox hozzászólása Jún 1, 2010 /

Q4-et kicseréltem még mindég nemakarja az igazat mit mérjek rajta végig?
(#) szilva válasza diablox hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Q5 is abban a körben van, az is lehet rossz. Mérni mindig a PICkit2 progi troubleshoot menüpontját használva kell, egy multiméter segítségével. Meg kellene mérni pl. az MCLR különböző állapotaihoz tartozó Q4 és Q5 gate-feszültségeket.
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

A feszültségeket nem mértem (én kis naív azt hittem megépítem és máris használhatom) pic 16f876 al és 877 el próbáltam de ha kiválasztom a midrange családot akkor sem
ismeri fel . A gyári pickitem a program megnyitásakor felismeri a pic-et ha az benne van a foglalatban , a klón nem ?
Következő: »»   76 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem