Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   77 / 211
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

De a klón is, csak én nem merném így felimertetni, még akkor sem, ha már működik, de mindenki maga dönti el, mit rizikózik.

Kicsit kevés az infó, hogy segíteni lehessen. Szilva leírása alapján végig kell mérd a troubleshoot menüt...
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Köszönöm a tanácsot , végigmérem . Egyébként azt a két picet már jó ideje használom fejlesztésekhez ezért ha véletlenül tönkremenne valamelyik már nem sajnálnám .
(#) vicsys válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Idézet:
„azt hittem megépítem és máris használhatom”
Igen, ez így van! Én összeraktam a Szilva féle klónt és elsőre indult. Felismeri a PIC-et. Én a megadott nyákterv alapján a megadott alkatrészekkel készítettem el. Tehát a hibát mégis csak Te ejtetted. Nézd át alaposan mégegyszer meg mégegyszer...
(#) kaqkk válasza vicsys hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Végig mértem , az eredmény : a PGD-n nincs feszültség
a vpp 11.9 a program szerint
a multiméter 12.2V ot mutat . ha az mclr on ra klikkelek akkor eltünik a feszültség a kimenetről és az mclr of nál sem mértem semmiféle feszültséget .Most jutott eszembe ! Régebben olvsatam itt a fórumon hogy volt egy ellenállás aminek hibásan volt megadva az értéke , melyik volt az és mekkere a helyes érték ??
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Ja és a vdd csak 4,85 V
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Idézet:
„a PGD-n nincs feszültség”

Nézd végig a PIC lábáig a rajz alapján, hogy van-e zárlat, vagy szakadás.
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Már a pickit-pgd kimenetén nincs kimenő feszültség , és az nem baj hogy az mclr -en sem ki-sem bekapcsolt állapotban nincs jel ?? Nemlehet hogy ezért nem ismeri fel a picet ?
(#) szilva válasza watt hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Ha 5V-os a PIC, akkor nem gond így felismertetni.

Elvileg egyébként a program is a kisebb feszültségű családokkal kezdi a felismerést, de az ördög nem alszik, és ha nem sikerül neki, megy a nagyobb feszültségű család felé. Az 5V-ot nem tűrő PIC-eknél ebből már lehet probléma.
(#) szilva válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

A 18F2550 4-es, 5-ös és 6-os lábai jönnek ki a PGD, PGC és AUX pontokra az ICSP-n. Ezekben a vonalakban csak 33 ohm soros ellenállások vannak, valamint a PDG-n és a PGC-n az ICSP kimenettel párhuzamosan 4k7-ek a föld felé. Roppant primitív ez a kapcsolási részlet, végig kell ellenőrizni egy multiméterrel. Ott kell kezdeni, hogy a 18F2550 megfelelő lábán mérsz.
(#) kaqkk válasza szilva hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Épp most jöttem rá hogy valószínűleg az átkötések nem
jók a két oldak közt (kétoldalasra terveztem a nyákot )
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Idézet:
„Már a pickit-pgd kimenetén nincs kimenő feszültség”

Igen, ezért írtam, hogy nézd meg a PIC lábáig(a PK2 panelen lévő PIC-re gondoltam természetesen, mert jelen esetben az égetendő PIC még nincs is a képben, legalább is számomra ez egyértelmű...)

Idézet:
„Épp most jöttem rá hogy valószínűleg az átkötések nem jók a két oldak közt”

Pontosan ilyesmire gondoltam...
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Minden átkötést átforrasztottam és átmértem, és mégsem ismeri fel a picet. Nem lehet hogy valamelyik fet elszállt?
(#) cNobody válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Már kétszer le lett írva neked hogy mérd meg a Q4-et és Q5-öt, erre harmadszor is megkérdezed. Most írjam le én is? Bővebben: Link
(#) kaqkk válasza cNobody hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Nem nekem írták hanem diablox-nak az igazat megvallva nem olvastam el az ő kérdését és így nem gondoltam hogy az én problémámra is megoldást jelenthet a válasz ,
De köszönöm hogy belinkelted és így már remélem meglesz a megoldás
(#) cNobody válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Jah igazad van, én néztem félre, bocsánat.

Ezeket mérd meg:
Bővebben: Link
Bővebben: Link

De úgy hogy ne legyen a kimeneten PIC.
Itt találsz a méréshez segítséget: Bővebben: Link
(Az oldal alja fele, ahol a PicKit2 program képei vannak)

Igaz ez másik klón, de a mérés hasonló. Annyiban különbözik, hogy csak 5V-ot tud a te klónod a Vdd-jén, ezért azt állítsd be csak. Meg a kalibrációt hagyd ki, szintén az 5V miatt.
(#) kaqkk válasza cNobody hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Nagyon köszönöm ez hatalmas segítség lesz
próbálgattam a mérést de angol tudás híjján nem sokra mentem . A leírást végignyálazva biztosan beindul a cucc !
(#) potyo válasza cNobody hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Szerintem meg ne kérj bocsánatot. Igazán követhetné a témában az összes hozzászólást, nem csak azt, aminek a fejlécében az ő neve is szerepel...
(#) atideath hozzászólása Jún 3, 2010 /

Sziasztok!

Nem tud esetleg valaki egy nyákrajzal és egy kapcsolási rajzal szolgálni Watt Pickit2Clon-jához? Most szeretném utánépíteni de SMD forrasztást nem merek még bevállalni, úgyhogy keresnék rendes elemekből építhető rajzot és kapcsolást. Watt-nak a kapcsolása tetszik csak ő SMD-vel csinálta. Valaki esetleg utángyártotta ezt rendes alkatrészekből is? Ha igen ossza meg kérem velem. (lehet kétoldalas rajz is de ha egy az a legjobb)

Köszönöm !!
(#) Hp41C válasza atideath hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Szia!

Ezen a hozzászóláson válaszd a Furatszerelt PicKit2-t. A letölthető állományban leírást, nyáktervet és bemérési ötleteket is találsz. A kapcsolási rajzot a Microchip honlapjáról töltsd le, azokat a pozíció számokat használja a terv...
Sok sikert...
(#) atideath válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Ezer hála és köszönet!
(#) Hp41C hozzászólása Jún 4, 2010 /

Sziasztok!

A Microchip fórumán bukkantam az alábbi megfigyelésre:
A PicKit2 a DeviceFile 2.61.0 -val nem jól kezeli a következő típusok konfigurációs területét:
24FJ32GA102, 24FJ32GA104, 24FJ32GB002, 24FJ32GB104
(#) Hp41C hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sziasztok!

Letölthető a PicKit3 kezezőprogramja, kezd hasonlítani a PicKit2-éhez, de még nincsenek benne a kiegészítő funkciók (uart tool, logic tool, logi analyzer).

Sajnos nincs PicKit3 -om, ahogy a képen is látszik. A program képes a firmware frissítésére, a telepítőben az is benne van...
(#) kaqkk válasza cNobody hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Találtam egy forrasztási hibát , javítottam , most már fel is ismeri a picet (végigcsináltam a méréseket ) és minden jónak tűnik . De még mindíg nem akar égetni . Visszaolvasásnál egy rakás nullát olvas , és kiteszi a code protect jelzést . Viszont a protect írás előtt nincs bekapcsolva . Most mi lehet a baj ?

hiba.JPG

(#) Hp41C válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Szia!

- A PGC vagy a PGD vonal még mindig nem jó,
- Az ICSP vezeték földje nem érinkezik jól,
- Az USB vezeték ellenállása nagy, vagy nem érintkezik rendesen,
- A PGM lábon levő változás megzavarja a programozást (ha van PGM láb),
- A programozandó pic minden Vdd és Vss kivezetést be kell kötni,
- 100nF kerámia a programozandó pic Vdd és Vss kivezetése közé.

Több konfigurációban okozott problémát, ha az USB feszültsége nagyobb volt, mint 5V.
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Ha teljesen törölted a PIC-et, utána mit olvasol ki?
(#) mazso1988 hozzászólása Jún 6, 2010 /

sziasztok
szeretném megkérdezni hogy lehet olyan csinálni a pickit2 programmal hogy csak az eeprom memóriát szeretném beleirni a pickbe a programmemóriát nem szeretném változtatni

Azért 2006-os regisztrációval már illene tudnod, mi a módi errefelé a shift billentyű, és az írásjelek terén.
szamóca
(#) Hp41C válasza mazso1988 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Szia!

A Program Memory keretben vedd ki a pipát az Enabled elől.
(#) mazso1988 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

köszönöm
igazad van csaknem kiböki a szemem
(#) kaqkk válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a sok segítséget végre beindult a pickitem Demo Panel
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Kicseréltem a bf250 -es és az egyik bf170 es fetet
és rögtön beindult , csak azt nem értem hogyan ment
tönkre direkt új feteket vettem , a többi alkatrész egy régebben épített nem működő pickitből került ki .
Következő: »»   77 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem