Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Ha már HE tali.. Nem tudnánk rögtönözni (persze ha lennének ott hozzáértők) egy kis szkóp javítást? Az "áldozat" egy TV Miniscope 3. A hibája a szinkronizálásnál lehet. Mert "nem áll meg a kép".
Hozd el, legrosszabb esetben ugyanúgy hazaviszed.
Lehet, hogy megoldható probléma de jó lenne tudni, hogy kik azok aki értenek a szkóp javításához.
Idézet: „Hozd el, legrosszabb esetben ugyanúgy hazaviszed.” Legrosszabb esetben csupán ennyi lehetséges.
Igen, ezért is tettem fel, hogy netán lenne egy egyáltalán valaki.
Rendben. Végül is veszteni valóm nincs.. Off vége.
Eddig úgy néz ki, hogy július végére első autóm boldog tulajdonosa leszek, így a Tapolca - Veszprém - Székesfehérvár - Budapest vonalon 3 embert el tudok vinni (nagy valószínűséggel).
Ha ez nem jön össze és jó idő lesz, akkor lehet bevállalom bringával . Ha ez sem jön össze, akkor marad a vonat, viszont ezzel sok mindenkit "el tudok vinni".
2 fő jelentkezik!! Természetesen beszállok a költségekbe.
Hát azt nem, de nyitható (és talán csukható) ablakokat légkondi gyanánt fel tudok ajánlani. Bár mondjuk ha az "új" piros Siemens vonat jön akkor lesz légkondi :yes: .
Ok, egy hely Vic-nek és (feltételezem) egy Eszternek. Hol szállnátok be?
Matyi neked meg van a helyed? Értem úgy, hogy tudod már mivel és mikor jössz? Mert ha feljönnél Vp-be, lehetnél harmadik.
Köszönöm, Gábor (Zoli után szabadon ), de én elképzelhető, hogy Pesten alszom, vagy KZ-t viszem fel Kuruttyánból. Ha nem így lenne, akkor Szfvárról fel tudok menni mindenképp 90% os jeggyel.
Székesfehérváron, vagy ha teszel egy 10km-es kitérőt akkor otthon. A részletek majd megbeszéljük. Köszönöm!!
Én is bringával mennék... De ha érdekel valakit és megnézné akkor nagyon szívesen elviszem az áramköreimet; a labortápjaimat, a nyák-laminálómat, a PIC-es panelmérőmet, a forrasztóállomásomat stb. Akkor viszont kocsival kell mennem.
Szóval: kocsival menjek?
A zászlóra meg tűzze ki a Hobbielektronika logót!
Szia! Kocsival menj! Én kíváncsi lennék a munkáidra! :
Ezek nem SMD hanem SZMD (SZokatlan Méretü Dögök)
Az se rossz elnevezés.
szerk: Már alig több mint 1 azaz egy hónap van még hátra a tervezett találkozóig. Jó lenne tudni hogy hogyan alakul a szervezés. Van-e már döntés, hogy mit kell majd a beültetőversenyen megépíteni? A jelentkezési lap mikorra valószínűsíthető vagyis körülbelül mikortól lehet majd jelentkezni? Mennyibe fog kerülni majd a jelentkezés? Ezt már jó lenne tudni. De nem akarok türelmetlen lenni, de jó lenne ha megtudnánk valamit, hogy hogyan halad a találkozó szervezése.
Szerintem is ideje lenne fixálni a dolgokat, mert közeledik az idő és senki nem tud semmit, az időponton és a helyszínen kívül.
Erről van szó vagyis jó lenne ha ezeken kívül tudnánk még valamit.
E-mailben küldtem a leírást amit a börzén sikerült digit géppel "beszkennelni".
Látom a kilátástalanságot, ezért egy icipicit beleszólnék a dologba, csak egy mondat erejéig.
Mindenkiben, aki a találkozóra a legmélyebb érzései és gondolatai szerint jönni akar, tudatosulnia kellene annak a ténynek, hogy a találkozó nem egy szolgáltatás. Nem a HE szolgáltatása. Leszögezem, hogy a szervezők a befizetett pénzből egy garast nem látnak, 1:1-ben az egész a helyszín bérlésére, áramra, esetlegesen igényelt tüzifára, WC-használatra, ilyesmire fordítódik. Ez egyáltalán nem célzás arra, sőt, kérem is, hogy senki ne vegye annak, tehát ez nem egy célozgatás, hogy a szervezőknek kellene valami juttatásban részesülni. Nem, erről egy pillanatig nincs szó. Hanem inkább - észre kellene venni, hogy a találkozó a megjelentekről szól - észre kellene venni, hogy a találkozó mindenkié, aki részt akar rajta venni és nem csak handabandázik - észre kellene venni, hogy a találkozón mindenki főszereplő, ez nem egy színtársulat, ahol a szervezőké a főszerep, és csak nézni kell csöndben a színdarabot - észre kellene venni, hogy a találkozót az ott megjelent emberek alkotják 1:1-ben - észre kellene venni, hogy mindebből fakadóan a találkozó megszervezése globálisan kéne történjen, azaz, ha mindenki ráeszmélne, hogy jé, ezért, ennek érdekében nekem is kéne tennem valami konkrétat és mindenki feltalálná magát, hogy jé, így és úgy kéne talán csinálni, egész másról szólna most a topik Mindehhez hihetetlen sok információ megvan. Tavalyról képek. Tavalyról irtózatosan sok leírt információ van jelen, a topikban olvashatóan. Mind a szervezkedésről, mind az eseményt követő időkről. Én azt mondom, fel_lehetne_mindenkinek_magát_találni, ha lenne komoly érdeklődés. Aki azt hiszi, távolról, akár sok száz km-ről nem lehet segíteni, annak elmondhatom, nem kell tovább hitetlenkednie, mivelhogy ha valaki találékony egy kicsit is, biztosan kikereshető olyan információ, amiről lehet közösen beszélni és megvitatni itt a topikon belül. S végül elárulok még egy dolgot: a helyszínt kiadó jogi személlyel való kapcsolattartás az ügy legpitiánerebb része. Egy szerződés összedobása, egy szerződés néhány példányának tollal való aláírása, a szerződésben foglaltaknak megfelelően a számla utólagos kifizetése ez mind-mind egy tollvonásnyi művelet. Az egész alapja az úgymond önszerveződés. Lenne. A kerttel való kapcsolattartást vállalom idén, ha tatabike nem jelentkezik határozottan ilyen ügyben, szóval ezen biztos nem fog elbukni a találkozó sorsa, emiatt nem kell aggódni. De amint írtam, mindez csak néhány tollvonás, tapasztalat. Az ügyben történő találékonyságnak és témák végletekig történő kibeszélésének kellene inkább vezérfonalként előttetek lebegnie, s nem annak, hogy Idézet: „a "szervezők" vajon mikor tesznek egy kérdőívet elénk, hogy 10 kattintásból kitöltsük azt, utána már csak utalni kell.” Mert ez a világ legkönnyebb dolga. De tenni érte!, találékonynak lenni távolból is!, na az a művészi és az emeli mégjobban a találkozó színvonalát. Mikor mindenki érzi, hogy tett bele valamit, hogy ő is hozzájárulhatott valamivel, nem csak pár száz Ft átutalásával... Lehet, hogy sokan gondolják majd azt, hogy jajjj, milyen közösségromboló, amit most írtam, és jajjj, mennyire nem is érdekel a téma, és jajjj, amúgy is milyen sok problémát leírtam, húde gonosz vagyok. Lehet. Engedély megadva, bár az ezzel való foglalatoskodás egy szemernyit sem lendít az idei összejövetelen. Ehelyett én inkább a dolgokban való elmélyülést, azokon való gondolkodást, ötletelést, találékonyságot ajánlom, hátha néhányaknak kijjebb nyílik a szeme. Természetesen tisztelet a néhány kivételnek!
Ahogy írod...
Én elvállaltam a beültetőverseny megszervezését és lebonyolítását, eddig érkezett 2 lelkes ötletadótól 6-8 ötlet egy megvalósítható kapcsolásra, és egy felajánlás, amit hálózati feszültségfüggőség, nem épp szabályos átalakítás, és érintésvédelmi kockázatok, dobozolás hiánya miatt vissza kellett utasítani. Szóval továbbra is várjuk az ötleteket egy hasznos, értelmes kapcsolásra, áramkörre. Akár egy kósza ötlet is segítség lehet... Hát még konkrét kapcsolási rajz, esetleg nyák, vagy netán felajánlás... miről álmodok...
Egyetértek!
Több a szó, mint a tett, a konkrét szervezés. A jelentkezés miatt ne aggódjon senki, azt a holnapi nap folyamán kiteszem. Semmi szükség idegen kézből való űrlap készítésnek itt a nagy türelmetlen időben, mert: ad1. Biztosítani kell az adatkezelés minimális követelményeit. Senki se gondolja, hogy egy valami.extra.hu-s oldal, bármennyire is jószándékból készülne, teljesít bármit is. ad2. Biztosítani kell a szervezők teljeskörű hozzáférését a listához. ad3. Biztosítani kell a kártyás fizetés lehetőségét, a "jegy elővételre". Mivel egy Visa validáció 3 hónap, így nem gondolom, hogy bárki összeüti türelmetlenségében. Támogatom Norberto felvetését, miszerint a szavak helyett, a tettek kellenek már. Felajánlottuk, hogy a HEStore-al szövetkezés révén tudunk biztosítani KIT-eket a verseny forrasztásra. Vagy bármire amit kitaláltok. Csak ilyen sem történt még.
Csak kérdezem, hogy a hasznos mennyire kiemelt?
Amit itt írtam nem hasznos, de olcsó. egyszerű, telepes. :hide:
Jó hosszú mondat lett.
Nem akarok senkit megbántani, és minden tiszteletem a szervezőké. De most a fenti hozzászólások alapján az az érzésem támadt, mintha a találkozó kizárólag a beültetőversenyről szólna, holott ez nem így van. Javarészt beszélgetni jövünk össze, tapasztalatot cserélni, ötleteket gyűjteni. Véleményem szerint, akinek ötlete, felajánása volt, az már megtette. Én is felvetettem, hogy szívesen megnézném, mások milyen műszerekkel mérnek, hogy ne csak egy kötegnyi pákát lehessen látni a találkozón, de senki még csak nem is reagált rá. Ahogy tavaly, idén is viszek asztalt+székeket, kevés tűzifát és ha igény van rá, akkor pákákat. Ami a beültetőversenyt illeti, talán könnyebb lenne javasolni valamit, ha tudnánk, hogy mekkora költségkeretből kellene kijönnie, kb. milyen bonyolultságú legyen (vagy ezt az összerakás várható ideje döntse el?) stb. Esetleg meg lehetne kérdezni a versenyre jeletkezőket, hogy mit vinnének haza szívesen, de ehhez kell a jelentezési lap. Nekem egyébként, a HEStore KIT kínálatát gyorsan átfutva, a logikai teszter volt szimpatikus, mint javaslat. Olcsó, SMD alkatrészekkel is összerakható, ráadásul mindenkinél, aki digitális áramkörökkel foglalkozik, jó, ha van egy otthon a polcon. Esetleg lehetne egy impulzusgenerátor is. Nekem megvan az Omszöv OE-132 kapcsolási rajza, nagyon egyszerű, szintén digitális áramkörök vizsgálatára tervezték. 9 ellenállás, 5 kondi, 2 IC, 2 tranyó + 1 FET, egy háromállású kapcsoló, egy 4-es DIP kapcsoló és egy LED az egész. Ha valaki a kezembe nyom egy marék alkatrészt, hogy "tessék, ezek lesznek benne", akkor szívesen összedobok neki egy NYÁKtervet. (Az kellemetlen tud lenni, mikor az embernek van egy kész NYÁKja, és kiderül, hogy nem lehet beszerezni egy-két adott méretű alkatrészt.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |