Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1261 / 3599
(#) Ricsi89 válasza fantom45 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

És mi van akkor, ha nincs is feszültség alatt a vezeték?
(#) zoly15 válasza mps hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Végül is elmaradt, de honlap kipróbálom.
(#) papcsi95 válasza fantom45 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Egy szavatok sem lehet ,a gumicsizma rajta van!! Amúgy haláli honnan tanulta ez a villanyszerelést vagy egyáltalán mi a szakmája?
(#) zoly15 válasza papcsi95 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Mi van akkor, ha lábat ásztat de meleg vízben szeretné? Az elektromos áram az pedig fűt
(#) papcsi95 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Láb újai közé becsúsztathatna egy pár fűtőszálat .Egyébként ha jobban megnézed mintha az orra már szenes lenne
(#) zolee1209 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Aztaaaa, mekkora kígyóuborka! :eek2:
(#) zoly15 válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Azaz! Én el tudnám képzelni még másnak is Pl az ellenkező nem kezében
(#) zoly15 válasza papcsi95 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Rájöttem miért van a lába a vízben! ESD védelem

Ja nehogy tönkretegye a konnektort.
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Bővebben: Link Ő is oda jár termelni?

Tudod, van a muff, amibe télen bedughatják a kezüket a nők, hogy ne fázzon. Tovább gondolva, akkor azt a zöld ellenállást kéznek kellene hívni, amit a pamparamba dugva fel lehet melegíteni...
Bocsi, ha kicsit durva volt! :pirul:
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Nem, nem hiszem. Egyébként neki sem lenne messze
(#) zoly15 válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Még hogy télen a muffba Elég érdekesen nézni ki Pl a buszon :hide: Én mára beadom a kulcsot. Jóéjt mindenkinek!

Én is megyek,jóét. :fogmosas: :peace:
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Azon a kulcscsomón, amit beadsz, rajtavan a MÉH-telep kulcsa is?

Bővebben: Link
A "téli muff" az nálam ilyen... Nem tudom, ebben mi az érdekes, ha buszon csinálod!
(#) (Felhasználó 4577) hozzászólása Júl 20, 2010 /

Valaki tud nekem segíteni számítógép BIOS-al kapcsolatban?
(#) Stadi válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Esetleg ebben a topikban: Bővebben: Link
(#) deguss hozzászólása Júl 20, 2010 /

A hétvégi napkollektor szerelés egy pár képe, bővebben egy pár hét múlva egy új oldalon...
(#) deguss válasza deguss hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

(a ferde matricát nem mi ragasztottuk fel)
Tegnap lettünk készen egy napkollektor szereléssel. Öcsémmel ketten vettünk egy Grünpower napkollektort, 160 literes tartállyal 18 vákuumcsővel. A gyárilag mellékelt rögzítőelemeket (mint a műa. tipli) szakmai szemeim kétséges terhelhetőségűnek vélték, így nekiálltam ledaraboltam 4 sarokvasat, kifúrtam és rögzítettem a kerethez. 2 napos megfeszített munkával sikerült felvinni a tetőre, kifúrni az elátkozott Bergmann betoncserepeket és lerögzíteni 16-os menetes szárral, mindezt egy >45°-os tetőn kb. ugyan ekkora hőségben. Az üvegcsöveket szappanos vízzel ajánlotta a gyártó benedvesíteni, de ettől még úgy tapadt, hogy nem tudtuk a tartályba tolni, a megoldást végül a JAR mosogatószer jelentette. Nagyon röviden ennyi, a szerelvényezésről még teszek fel egy pár képet, illetve előljáróban annyit, hogy majd lesz lehetőség egy részletes beszámoló keretében a részleteket is megnézni, ötleteket meríteni...
(#) (Felhasználó 4577) válasza deguss hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Idézet:
„a megoldást végül a JAR mosogatószer jelentette.”

A JAR-al jobban jár.
Szép munka!
Engem nagyon érdekel, hogy télen mit tud, illetve hogyan tudja tárolni a hőt télen.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Stadi hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Szándékosan nem oda írtam be, mert igazából nem problémáról volna szó, de beírtam akkor oda.
(#) deguss válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Tegnap éjjel lett beengedve a 200 liter 14°C-os kútvíz, ma 14:00-kor volt 38°C-os, most estére elérte az 58°C-ot. És nem volt végig napsütés...
Kíváncsi vagyok mit tud majd a télen...
(#) (Felhasználó 4577) válasza deguss hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Az nem rossz.
Automatikusan telemegy vízzel, ha a vízszint egy bizonyos szintre csökken?

Tavaly voltam egy háznál, ahol volt napkollektor. A műhelyben szereltünk, aminek fémből volt a teteje és ilyen érdekes kattogó és nagyon halk rotyogó hangot hallottam fentről, egész végig azon gondolkoztam mi lehet az. Abban maradtam, hogy biztos a melegtől pattog a fém, a rotyogó hangot nem tudtam megmagyarázni. Megkérdeztem a tulajt és azt mondta, hogy a napkollektor túlfolyója a fém tetőre van kivezetve és ilyenkor délután már forr benne a víz, azért hallom ezt a szuszogást és azért csepeg.
(#) deguss válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Igen, úgy működik mint egy WC-tartály. Amennyit kiengedsz, annyit utántölt.
(#) Stadi válasza deguss hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Sosem értettem, pl. -20°C-ban mitől nem fagy meg a víz ezekben. Egyébként egy ilyen napkollektorhoz hőcserélő is tartozik, vagy direktben a vízvezetékre csatlakozik, azaz átfolyós rendszerű?
(#) (Felhasználó 4577) válasza Stadi hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Ezt én sem értem. Biztosan van benne valami szigetelő anyag és nappal utánpótlás is van, de általában éjszaka van hidegebb. A boiler-t is egész jól leszigetelik, 80 fokos víz van benne, de az oldala szinte nem is langyos.
(#) deguss válasza Stadi hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Ez nyílt rendszerű, mint egy WC tartály. A kimeneti víznyomást így csak a statikus nyomás hozza létre (0.1 bar/m) 2 méterrel lejebb a csapból azonban elég jól folyik a víz. A tusoló kicsit gyér ugyan.
Télen leengedem a vizet belőle, ha már <5°C a víz hőmérséklete. Ugyan is a víz most is 60°C-os, de a cső kívülről 22°C, a vákum miatt...>
(#) (Felhasználó 4577) válasza deguss hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Van valamilyen hőmérőd is?
Azt is megmutathatnád. :yes:
(#) Stadi válasza deguss hozzászólására (») Júl 21, 2010 /

Ez csak egy eszmefuttatás, épp ez jutott eszembe:

Nem lenne praktikusabb ezeket a napkollektorokat fagyállóval feltölteni? És hőcserélővel lehetne melegíteni a csapvizet. Tudom, rosszabb lenne a hatásfok. Viszont télen sem kellene leengedni őket.
Következő: »»   1261 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem