Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Ha 6 polusú a csatlakozo akkor a képenláthatómódon, ha 16 akkor EOBD-s.Sajnos ez a tipus mindkettővel előfordul! Kivillogtatható/6polus/ estén kodtáblázatot tudok küldeni! Üdv!
sziasztok!!!
Bocsi,hogy ide is beírok ezzel a problémámmal,de ezt a fórumot többen olvassák mint a másikat amibe a témám is vág.Mellékelnék 2db képet,ez 1 gyújtásállító stroboszkópban van benne,és azt szeretném kérdezni,hogy hol tudok venni ilyen alkatrészt.Van rajta egy szám a 14es és próbáltam beletenni másfajtát de sajna nem működik vele.Egy ugyan ilyen stroboszkópból kiszedtem ezt az alkatrészt és tökéletesen működik vele,de sajna az nem az enyém így vissza kellett adnom.Előre is köszi a segítséget.
Szia! Ez egy induktivitás, ami a villanócsőnek kb. 200V előállításához szükséges. Mérd meg a kölcsönkértből és ujratekered a Tiéd. Nagy pontosság nem szükséges. Üdv!
Köszi szépen a gyors választ én is gondoltam rá,csak 1 a probléma,hogy meg is akartam tekerni,de amint a képen látszik is,hogy a vasmagot ahogy le akartam szedni róla sajnos több darabra tört,és utána vettem csak észre,hogy az alján a kivezetésnél volt elszakadva a huzal.De sajna olyan vékony a vezeték,hogy szinte szabad szemmel is alig látni,és ezért gondoltam rá,hogy venni egyet,de eddig sehol nem mondtak rá semmit csak annyit,hogy nincs.Tettem bele egy nagyobbat,de sajna meg se nyikkant.Akkor lehet keresztet vethetek rá.
Sziasztok, kezembe akadt egy dobozka.
az van ráírva hogy AutoCom eOBD no. 615. Oldalára sorozatszám. Van esetleg valami tippetek hogy milyen progi hajtja meg? 1db sorosportos csati van rajta, meg egy 16 pólusú (kocsi) Autoscan nevű progi nem viszi, 2db sorosportot hiányol.. Ehhez szerintem nem szükséges. Elméletileg használták ezt régen, tehát felteszem működik. Ha tudtok valami pöpec adatlapot, hogy milyen kódokat küld milyen szisztémában a kocsi, és mit kell neki válaszolni, megpróbálok rá progit írni. hyper terminalba meglesem mit küldözget, ha lesz itthon ilyen csatis kocsi. A dobozban rakat szintillesztő, + 1 PIC van meg táp, 1 nyákon. AutoCom gyártmány.
Az AutoScan név elég ismerős, de a 615-ös i nterfaces nagyhirtelen nem ugrik be!
Légyszíves rakjál fel róla fotot!
Üdv mindenkinek! Szeretnék segítséget kérni! Vásároltam egy Blus interfacest, viszont sehogy sem tudom összeilleszteni a laptopommal! (Vagyis 2 laptoppal is próbáltam! 1. egy XP-s ECS320-as. 2. egy winfos7-es Toshiba Satellite Pro. )
A kis "kékfogat" mind a 2 gép észlelte, telepítette! - a blun keresztül a telafonjainkat meg is találja. - A z interfacest bedugtam a csatlakozóba, és gyujtásra tettem az autót. Az XP-s masina még meg is találja az "idegen" blus eszközt, de az istenért sen tudom összeilleszteni, hogy múködjön! A 7-es gép meg se találja! Valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném!
talált már valaki elm327 kompatibilis PIC-es firmwaret valahol?
Tudtommal az elm327 is pic-el megy,és sehol nincs hozzá firmware,de lehet hülyeséget beszélek.Ha jól tudom magát a felprogramozott pic-et meglehet rendelni ami az elm 327-es olvasóban van.
azt jól tudod, hogy az is PIC, egyszer megnéztem a pinoutját és tök ugyanaz volt, mint a 18f2550-es IC-é
Es a CAN hol menne bele??
Az elm327-es adatlapjaban le van irva, hogy melyik PIC-re epul. CAN-os PICre. 2x8x....
Sziasztok.
Van egy op-com interfészem s a problémám az hogy valami miatt ??? törlődött a firmware. Ez nem is lenne gond viszont nem tudom frissiteni mert valamilyen bootloadert is keres a frissitő progi. valakinek esetleg tapasztalata vn ezügyben??? Válaszotokat köszönöm.
Klónozott és frissíteni akartad a firmware-t?
Nem. Fel volt telepítve egy másik opcom progi is (frissebb) s véletlenül azt indítottam el. Az végezte ki.
A Digital kaoson olvastam hogy pic programozóval lehet esetleg életet lehelni bele (winpic800) de ezt nem értem pontosan hogyan is müködik.
Sikerült újtraprogramozni a chipet egy pickit 2 programozóval, ugyhogy müködik újra az interface.
Szia.
Tudnál segíteni, megcsinálták az opelscennert, de valamiért nemtalálja az interfacet a program. segítséged előre is köszönöm. Mellékelten küldök róla pár fotót!
Hát ez így elég nehézkes lesz...
Mi a hibaüzenet? Először is nézd meg hogy a program amivel használni akarod megegyezik-e a kontrollerbe írtal, és annak a biztosítékai megfelelően voltak-e beállítva. Nézd meg hogy az IC-k megkapják-e a tápot, illetve a max232 kommunikál-e a PC-vel. Ezt egy ALDL test nevű programmal szoktam elvégezni.
Sajnos nem komunikál a géppel az interface.
Megtudod nézni fénykép alapján a panel jól van-e megcsinálva? Mit lehetne vele kezdeni?
Szia! A stabkocka mindhárom lába totál egybe van forrasztva - ha jól látom. Aki ilyet művel, attól bármi is kitelik. Ám a hibákat nem fénykép alapján kellene keresnünk, hanem rajz alapján kellene ellenőrizned, mérned. Jó tanácsként mondom, nyálazd fel a kapcsolásban található ic-k adatlapját. Amelyek 5V-os tápfesszel működtek volna, jó eséllyel elhalálozhattak...
Szerintem nézd meg mégegyszer! Nincsennek összekötve
Akkor ez itt mi? Segítek: a 7805-ös stabkocka a kép bal alsó sarkában van. Amiket Te bepöttyöztél, feltehetőleg bc tranyók...
Valaki igencsak elkalandozhatott mikor azt a 7805-öt forrasztotta be.
Mellesleg nem kell neki hűtőzászló, sőt a 78L05 is elég hozzá, bár most ez legyen a legkevesebb.
Az a 7805 és a be- és kimeneten egy-egy SMD kerámia 100n, ahogy kell. Akárhányszor nézem én ezen nem látok semmi szokatlant.
(Ha össze lenne zárva, akkor az 5V-os rész amúgy sem kaphatná meg a 12V-ot, tehát nem is halálozhatnának el. Max a dióda az elején, vagy biztosíték, ha van.)
Okés ezt én néztem be, de én rögtön 78L05-re asszociáltam, Az elvi rajzot nem néztem meg.
Üdv, sasszem! Most már én is látom, hogy jól benéztem. Azt hittem, az ic lábai vannak ott a be és kimeneten leforrasztva a testre. Ezért is írtam előzőleg, hogy rajz alapján kell ellenőrizni és mérni. :hide: Ez így csak kín-szenvedés.
Fiat punto-hoz kéne Hibakód kiolvasó (villogós) kapcsolási rajz. Egyet találtam; de az két pólusúhoz jó itt a rajza:
http://citroen-bx.blog.hu/2007/07/27/hibakod_kiolvaso A Fiat Punto rajza: http://kepfeltoltes.hu/view/100728/372079255V_g_lap01_www.kepfeltol...u_.jpg
Szia! A puntó évjárata, tipusa?
.... villogós kiolvasást? ...hmmmm?! Biztos vagy benne, hogy ezt ilyen módon lehet?!
Fiat Punt 1 1997. 1242 ccm 16v 3 pólusú diagnosztikai csatlakozó! K-line; L-line; GND;
|
Bejelentkezés
Hirdetés |