Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   619 / 1684
(#) Rumcájsz válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Ez valóban szimó vagy egy MIG műszerfala?
Gratula!
(#) Doncso válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Húú bakker, ez igen, emelem kalapomat, látszik, hogy ez igazi kézimunka, de így is nagyon profi, a kijelző csak nem 3310-es telefoné?
Gratula, nagyon tetszik.
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Szerintem egy kerékpár kilométeróra lett átalakítva. Ha tévedek akkor bocsi! Amúgy nagyon tetszik nekem is!
(#) lajos1969 válasza patexati hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

A kilométeróra valóban egy kerékpár komputer de a többi teljes mértékben saját gyártmány.
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Jaa, akkor nem is tetszik Csak vicceltem, de ezt nem hagyhattam ki, persze semmit nem von le az értékéből, így is szuper, a végeredmény a lényeg.
(#) Frankye válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

A hőmérő - ha jól sejtem a kép nevéből is - egy ICL7107-re épült, diódás szenzoros. Remek! A propeller clock pedig méltó az elődeihez.
(#) Frankye válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Tényleg az!
(#) Laciveszp hozzászólása Aug 7, 2010 /

Sziasztok. Íme a legújabb művem. Nem nagy szám, de saját magam terveztem hozzá a nyákot, és ráadásul elsőre működik.

Illetve a legújabb szerzeményem, végre van mibe pakolni az alkatrészeket, nem mindig a fiók mélyéről kikeresni, hogy mi hol van
(#) lobbooo hozzászólása Aug 7, 2010 /

Sziasztok! A héten készült el ez a kis center.
(#) lobbooo válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Még egy.

Kép010.jpg

(#) saraha hozzászólása Aug 7, 2010 /

Üdv.
Teljesen kész lett a DAC.
Kép1 Kép2 Kép3
(#) Doncso válasza saraha hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Beszélgessünk csak erről, mit is tud ez pontosan, és mire jó? Jólsejtem hogy valami hangkártya kiváltó megoldás?
Egyébként szép lett.
(#) saraha válasza Doncso hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Tulajdonképpen jól fogalmaztál,lényegében egy USB-s hangkártya.
PCM 2705 a lelke.Laptopokhoz tökéletes mert azokban általában nincs ilyen jó minőségű konverter.
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

D/A C: Digital->Analog Converter. Én is keresek egy jó minőségűt, amit egy egyszerű hangkártya nem tud (Studio Equipment)
(#) szkrep válasza saraha hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

2705-el én is összeraktam egyet az adatlap szerint, de nem éreztem jobbnak az alaplapra integrált hangkártyánál. Önmagában cincogott; egy TPA152 fejhallgató erősítő előszedte belőle a mélyeket is, de valahogy nem szerettem meg. Olyankor nagyon jó viszont, amikor valami programot egyszerre használsz jelgenerátornak és "oszcilloszkópnak" is. Az alaplapon nem fog "összeérni" a kiadott meg a befogadott jel.
(csak +1 véleményként mondom)
(#) saraha válasza szkrep hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Az én inetgráltamnál sokkal jobb, de az EMU-t nem múlja felül pedig abba is BB D/A van.A közeljövőben tervezek egyet 1798-al.Az már 24/192-es az már valóban stúdióminőségű.
(#) Doncso válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

TDA1541.
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Maga a D/A konverter kinéztem, 24bit/192kHz-n, csak azzal vagyok meglőve, hogy hasonló minőségű USB-s eszközt találjak… Na de majd ha rákerül a sor, a topikjában utána nézek részletesebben
(#) Slope válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Multibites vagy PWM?
(#) klemo86 válasza Slope hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Mi a probléma? Kicsit még bele kell mélyednem, kicsit jobban… Annyit tudok, hogy a PCM2902-t nem építettem meg, mert a régi hangkártyám többet tudott… Most ott tartok, hogy PCM1798, aminek egy digitális bemenete van, amihez egy hasonló kvalitású USB kodek kellene digitális forrásnak… Folytatás a DAC-topikban!
(#) lajos1969 válasza patexati hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Sziasztok!
Ezt is összehoztam.
(#) geri303 válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Szép elrendezés gratula hozzá.
(#) lajos1969 válasza geri303 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Köszönöm.
(#) zoly15 válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Szia! Nagyon szép munka! Ez már az a verzió, amiben van eprom is?
(#) borvendeg hozzászólása Aug 8, 2010 /

Hello!
Készítettem egy vezérlőt a távirányítós autómhoz, egy HBX Bronzerhez. Amit eddig tud: A vevőből érkező jeleket feldolgozza és ennek megfelelő irányba és sebességgel vezérli a motort. A FET-ek 110A-esek. A project kicsit ágyúval verébre típusú de csak 16F887-es processzorom volt itthon. A fékezést még egyenlőre nem tudja bár őszintén szólva nenm is értem ez amodelleknél hogyan van megoldva valaki leírhatná aki tudja.
(#) simib válasza saraha hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Szia!
Szép munka!
Ennek nyilvános a megépítéshez szükséges dukumentációja?
(#) saraha válasza simib hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Köszönöm.
Természetesen minden dokumentáció nyilvános.
Tulajdonképpen nagyon primitív kapcsolásról van szó.Csak a topológiai elrendezésre kell nagy figyelmet szánni.
Itt és itt meg itt mindent megtalálsz ahhoz,hogy megépítsd.
(#) Mzolee válasza Laciveszp hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Aaa-haa
Szóval neked sikerült...
Én lemaradtam róla, sőt még ITT el is panaszoltam (az alkatrésztároló)
Amúgy a villogó aranyos lett.
(#) lajos1969 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Szia!
Pontosan.
(#) SzervízMacska válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Jó lett, de ezekkel a szutyok foglalatokkal még szívni fogsz...
Következő: »»   619 / 1684
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem