Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 1179
(#) Fery hozzászólása Márc 24, 2007 /

Hello

Keresek valami infot egy IC-ről. Már végignéztem az összes Datasheet-et na jo nem az összeset de rengeteget és nem találom sehol, ugy hivják ca 3159 e
régebben kaptam belőle egy marékkal de szeretném tudni mire lehetne használni.
(#) Programmer hozzászólása Márc 27, 2007 /

Ez a panel egy monitorban volt. Mire szolgálhat? A vastag vezetékek a monitor főkapcsolóján keresztül kapták a hálózati feszültséget(volt előtte pár kondi, gondolom szűrés). Van még rajta két pár vezeték: fekete-piros, fekete-fehér. A feketék a panelen közösítve vannak.
(#) Fery válasza Programmer hozzászólására (») Márc 27, 2007 /

Gyanitom, hogy a demagnetizálo tekercset vezérelte a relé

(#) Programmer válasza Fery hozzászólására (») Márc 27, 2007 /

Az ilyen bonyolult lenne? Ott a panelen az a tekercs, relé csomó ellenállás, 3 tranzisztor, egy zener, diódák. Megpróbálok rajzolni egy kapcsolási rajzot...
(#) Fery válasza Programmer hozzászólására (») Márc 27, 2007 /

Akkor biztos többet tudok mondani mert igy képen nem annyira látszanak a cuccok. Az a trafo élőben kb mekkora?
Mert esetleg lehetett valamiféle segédtáp is
(#) Programmer válasza Fery hozzászólására (») Márc 27, 2007 /

35x35x40 mm. Nem lehet valami nagy teljesítmény. Majd csak később tudok rajzot feltenni. Nem tudom mennyiben segít, de a vékonyabb drótok meg vannak jelölve: (fekete-piros, fekete-fehér) A2-A1 B2-B1. A2 és B2 fekete közösítve.
(#) Isti hozzászólása Márc 31, 2007 /

ezek az fr diódák milyen akatrészek? néztem az adatlapjukat, de értékes információk nem jöttek le(számomra)
(#) maTaKee hozzászólása Ápr 1, 2007 /

hy!
a TV képcsőjére van rá "cuppantva" (bocs de nem tudom máshogy elmagyarázni), ilyen tapadós vmi amiből egy kábel jön ki és bemegy egy fekete vmibe! na ez a kettő mi lehet?
(#) Fery válasza maTaKee hozzászólására (») Ápr 1, 2007 /

Az a sorkimenő trafó ő adja a képcső anódfeszültségét ami kb 30000 volt, ne nagyon fogdosd mert igen agressziv
és ha pofon üt még az az elégtételed sem lesz meg hogy vissza add neki
Ha mégisi orrba ver igy fogsz csinálni
(#) Sebi válasza Isti hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /

FR diódák gyorsak, kapcsolóüzemű tápok egyenirányítói. kb 300kHz-ig jól mennek.
(#) Isti válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /

kössz a választ!!!

sejthettem volna, mert onnan bontottam ki...
(#) unicorn hozzászólása Ápr 3, 2007 /

Vettem boltban kondenzátorokat:
0.33 pF
0.1 pF
4,7 nF

Kérdésem az, hogy hogyan derítem ki, hogy melyik vége a pozitív, melyik a nagatív. Lehet, hogy nincs ezeknél ilyen?

Ha az segít, akkor fel tudok tenni képet róluk (de csak este).
(#) Norberto válasza unicorn hozzászólására (») Ápr 3, 2007 /

Az ilyen pici értékűeket nem szokták polarizáltként megjelölni.
(#) unicorn válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 3, 2007 /

Tehát ezek nem is polarizáltak?
(#) Norberto válasza unicorn hozzászólására (») Ápr 3, 2007 /

(#) Isti hozzászólása Ápr 3, 2007 /

Van 3 fojtóm 2 x 20 W neonfoglalatokból. Aszzem még zavarszűrőnek 3,7µF kondit is alkalmaztak benne(ilyenem is van)

Az a kérdésem nem tudjátok-e véletlenül mekkora fojtó induktivitása (kimérni nem tom és nem is akarom )?
(#) sturbi hozzászólása Ápr 3, 2007 /

Van pár db. orosz valamim, olyan, mint egy kisebb elektroncső, három lába van és cirill betűkkel ez van ráírva: rb 5. Ez valami baretter lehet ? Hidegen ohmmérővel nincs mérhető ellenállás a lábak között.
Megköszönném, ha tudna róla valaki valamit.
(#) RdsG hozzászólása Ápr 5, 2007 /

Ez milyen alkatrész? (angolul RF choke)

Kép: Hivatkozás
(#) oldman válasza RdsG hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

Rádiófrekvenciás fojtó tekercs.
(#) oldman válasza Isti hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

A kondenzátor nem zavarszűrő, hanem fázisjavító kondenzátor. A folytó iduktivitását közelítőleg ki lehet számolni a feltüntetett áramból, a hozzá tartozo cső égési feszültségéből.
Megjegyzem, az erősáramú technikában praktikus okból gyakran más mértékegységeket használnak. pl. Fázisjavításra használt kondenzátor: 400V 4 kVAr
(#) oldman válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 5, 2007 /

A bareter (magyarul: Vas-Hidrogén ellenállás, PTK karakterisztikával, áram stabilizálásra használták) általában két kivezetésű, és meghatározott (nem tul nagy Ohm-kOhm nagyságrendű) ellenállása van. (Ha nem hibás)
Ha tudsz fényképet feltenni talán közelebb jutunk a megoldáshoz. Addíg csak tippeni tudok, -mondjuk - hidegkatódos gáztöltésű kapcsoló.
(#) sturbi hozzászólása Ápr 6, 2007 /

Tisztelt oldman
Nagyon köszönöm a hozzászólást, sajnos fényképet nem tudok feltenni, esetleg holnap a lányom le tudja rajzolni (nagyon jól rajzol), azt már igen. A csövek újak, valószínüleg nem hibásak (korra régiek). A három szál végigfut a csőben és egy teflonnak látszó korongon éppencsak áthaladva végződnek. A középső szál közepén van egy kb. 5 mm hosszú- az elektoncsövek fűtőszálához hasonló- valami, csak vastagabb. A három szál sem a láb felőli, sem a teflon felőli oldalon nincs fémesen összekötve (úgy látom). Az a hidegkatódos kapcsoló, ha ez a leírás ráillik, hogyan lenne kipróbálható?
(#) spkkill hozzászólása Ápr 7, 2007 /

Bocs hogy új témát indítottam ezért.De sehol nem találam a 14 lábú ua741 adatlapját.Ugyanis egy 8 lábut szeretnék kicserélni egy 14-esre de nem találom se a gogléval se itt az oldalon :no: .Nagyon fontos lenne.
(#) Istike88 válasza spkkill hozzászólására (») Ápr 7, 2007 / 4

(#) spkkill hozzászólása Ápr 7, 2007 /

Kössz a gyors segítséget.Most meek megragadom a forrasztót. :yes:
(#) Istike88 válasza spkkill hozzászólására (») Ápr 7, 2007 /

köszi a pontot
(#) sturbi hozzászólása Ápr 7, 2007 /

Tisztelt oldman
íme a rajz:http://htek.uw.hu/pb5.jpg
Remélem felismerhető.

URL gombot használni! kösz szabi83
(#) oldman válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 8, 2007 /

Sajnos nem ismerem. Lehet hogy még nálam is öregebb! Mekkorák a méretei? A búra átlátszó? Getter van benne? A "drótok" mindegyike csatlakozik lábhoz? Milyen a lábelrendezése? Milyen készülékben volt?
Bocs a sok értetlenkedő kérdésért de talán így közelebb jutunk együtt a megoldáshoz.
(#) sturbi hozzászólása Ápr 8, 2007 /

A teljes magassága 5,5 cm, a vastagsága 1,5 cm kb. a rajzon látható elosztásban. A búra teljesen átlátszó, getter nincs benne. A középső drótra korongtól korongig egy vékony huzal van tekerve, ennek a közepén van egy négy menetes fehér "bumszli". A három láb 120 fokonként van kivezetve, ezek 2 mm vastagok, 1 cm hosszúak. Sajnos nem tudom miben van ilyen, sőt még azt sem, hogyan jutottam hozzá, az elektroncsöveim szortírozása kapcsán találtam 10 db.-ot, vadi újak, 1981-es gyártmány, valami katonai lokátorban vagy műszerben lehetett, úgy gondolom.
Következő: »»   23 / 1179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem