Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
Keresek valami infot egy IC-ről. Már végignéztem az összes Datasheet-et na jo nem az összeset de rengeteget és nem találom sehol, ugy hivják ca 3159 e régebben kaptam belőle egy marékkal de szeretném tudni mire lehetne használni.
Ez a panel egy monitorban volt. Mire szolgálhat? A vastag vezetékek a monitor főkapcsolóján keresztül kapták a hálózati feszültséget(volt előtte pár kondi, gondolom szűrés). Van még rajta két pár vezeték: fekete-piros, fekete-fehér. A feketék a panelen közösítve vannak.
![]()
Gyanitom, hogy a demagnetizálo tekercset vezérelte a relé
Az ilyen bonyolult lenne? Ott a panelen az a tekercs, relé csomó ellenállás, 3 tranzisztor, egy zener, diódák. Megpróbálok rajzolni egy kapcsolási rajzot...
Akkor biztos többet tudok mondani mert igy képen nem annyira látszanak a cuccok. Az a trafo élőben kb mekkora?
Mert esetleg lehetett valamiféle segédtáp is
35x35x40 mm. Nem lehet valami nagy teljesítmény. Majd csak később tudok rajzot feltenni. Nem tudom mennyiben segít, de a vékonyabb drótok meg vannak jelölve: (fekete-piros, fekete-fehér) A2-A1 B2-B1. A2 és B2 fekete közösítve.
ezek az fr diódák milyen akatrészek? néztem az adatlapjukat, de értékes információk nem jöttek le(számomra)
hy!
a TV képcsőjére van rá "cuppantva" (bocs de nem tudom máshogy elmagyarázni), ilyen tapadós vmi amiből egy kábel jön ki és bemegy egy fekete vmibe! ![]() ![]() ![]()
Az a sorkimenő trafó ő adja a képcső anódfeszültségét ami kb 30000 volt, ne nagyon fogdosd mert igen agressziv
és ha pofon üt még az az elégtételed sem lesz meg hogy vissza add neki ![]() Ha mégisi orrba ver igy fogsz csinálni ![]()
FR diódák gyorsak, kapcsolóüzemű tápok egyenirányítói. kb 300kHz-ig jól mennek.
kössz a választ!!!
sejthettem volna, mert onnan bontottam ki... ![]()
Vettem boltban kondenzátorokat:
0.33 pF 0.1 pF 4,7 nF Kérdésem az, hogy hogyan derítem ki, hogy melyik vége a pozitív, melyik a nagatív. Lehet, hogy nincs ezeknél ilyen? Ha az segít, akkor fel tudok tenni képet róluk (de csak este).
Az ilyen pici értékűeket nem szokták polarizáltként megjelölni.
Van 3 fojtóm 2 x 20 W neonfoglalatokból. Aszzem még zavarszűrőnek 3,7µF kondit is alkalmaztak benne(ilyenem is van)
Az a kérdésem nem tudjátok-e véletlenül mekkora fojtó induktivitása (kimérni nem tom ![]() ![]() ![]()
Van pár db. orosz valamim, olyan, mint egy kisebb elektroncső, három lába van és cirill betűkkel ez van ráírva: rb 5. Ez valami baretter lehet ? Hidegen ohmmérővel nincs mérhető ellenállás a lábak között.
Megköszönném, ha tudna róla valaki valamit.
A kondenzátor nem zavarszűrő, hanem fázisjavító kondenzátor. A folytó iduktivitását közelítőleg ki lehet számolni a feltüntetett áramból, a hozzá tartozo cső égési feszültségéből.
Megjegyzem, az erősáramú technikában praktikus okból gyakran más mértékegységeket használnak. pl. Fázisjavításra használt kondenzátor: 400V 4 kVAr
A bareter (magyarul: Vas-Hidrogén ellenállás, PTK karakterisztikával, áram stabilizálásra használták) általában két kivezetésű, és meghatározott (nem tul nagy Ohm-kOhm nagyságrendű) ellenállása van. (Ha nem hibás)
Ha tudsz fényképet feltenni talán közelebb jutunk a megoldáshoz. Addíg csak tippeni tudok, -mondjuk - hidegkatódos gáztöltésű kapcsoló.
Tisztelt oldman
Nagyon köszönöm a hozzászólást, sajnos fényképet nem tudok feltenni, esetleg holnap a lányom le tudja rajzolni (nagyon jól rajzol), azt már igen. A csövek újak, valószínüleg nem hibásak (korra régiek). A három szál végigfut a csőben és egy teflonnak látszó korongon éppencsak áthaladva végződnek. A középső szál közepén van egy kb. 5 mm hosszú- az elektoncsövek fűtőszálához hasonló- valami, csak vastagabb. A három szál sem a láb felőli, sem a teflon felőli oldalon nincs fémesen összekötve (úgy látom). Az a hidegkatódos kapcsoló, ha ez a leírás ráillik, hogyan lenne kipróbálható? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kössz a gyors segítséget.Most meek megragadom a forrasztót. :yes:
![]()
Tisztelt oldman
íme a rajz:http://htek.uw.hu/pb5.jpg Remélem felismerhető. URL gombot használni! kösz szabi83
Sajnos nem ismerem. Lehet hogy még nálam is öregebb!
![]() Bocs a sok értetlenkedő kérdésért de talán így közelebb jutunk együtt a megoldáshoz.
A teljes magassága 5,5 cm, a vastagsága 1,5 cm kb. a rajzon látható elosztásban. A búra teljesen átlátszó, getter nincs benne. A középső drótra korongtól korongig egy vékony huzal van tekerve, ennek a közepén van egy négy menetes fehér "bumszli". A három láb 120 fokonként van kivezetve, ezek 2 mm vastagok, 1 cm hosszúak. Sajnos nem tudom miben van ilyen, sőt még azt sem, hogyan jutottam hozzá, az elektroncsöveim szortírozása kapcsán találtam 10 db.-ot, vadi újak, 1981-es gyártmány, valami katonai lokátorban vagy műszerben lehetett, úgy gondolom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |