Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   71 / 289
(#) otto54 válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Hello!
Makrai csak több száz darabos tételnél áll veled közvetlenül szóba. Makrai viszonteladója a LOMEX kisebb darabszám esetén oda irányítanak (legalábbis az én esetemben így történt)
Üdv. Ottó
(#) sniperx válasza dizi hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Miért nem kerestek meg kevésbé ismerteket?
Ilyesmikre gondolok.
(#) jopi66 hozzászólása Aug 6, 2010 /
 
Hali!Érdeklődéssel olvastam végig a topicot és megépítettem Cav inverteres pásztorát. Az inverter egyből elindult de a nagyfesz oldalon csak olyan120v váltófesz mérhető.A kapcsolásban a but tranyó helyett 2n3055-öt használtam, a trafó pedig 230/2x9v 0.8A csak az egyik 9v -os tekercset használva.Más eltérés nincs, még nem kötöttem rá a tirisztorra mert keveslem a feszt.Hol hibáztam???
(#) dizi válasza sniperx hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Mert nekem nincs szükségem 1:1 leválasztóra meg a másik amennyibe ez kerül annyiért veszek 2 db 24/230-ast van egy rajzom ami egy kondi segedelmével
a 24 voltos oldalra kell kötni a 230-at .
(#) jopi66 hozzászólása Aug 7, 2010 /
 
Hát tanács nélkül is kiokoskodtam, párhuzamosítottam a 9v-os tekercseket és megjött a 260v.Viszont a Ci kondi nekem 3mf az Ri 2mohmja mellett.Csakígy jött ki az1mp és a megfelelő szikra.Több féle trafót is próbáltam, a 6v-os trabi meg az MZ adta a legkövérebb szikrát.
(#) dizi válasza jopi66 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Nem hiába hisz echte DDR mind kettő.
(#) Cavalier válasza otto54 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Ez így tökéletesen rendben is van, de ha az ember ír egy emailt, írjon vissza annyit, hogy x darab felett vállaljuk, köszönjük az érdeklődést. Ez így lenne korrekt. Vagy írják fel a honlapra az infókat, hogy a jöttmentek ne írogassanak nekik, ha nem szeretnek válaszolni.
(#) otto54 válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Helló!
A többség azért korrekt! Nyilván vannak kivételek is!
Valószínűleg nincs komoly konkurenciája és ezért engedheti meg magának ezt a fajta nagyképűséget.
Egyébként ennek ellenére az általa gyártott trafókat használom,mert jók!
Üdv. Ottó
(#) erdgab válasza dizi hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Szia dizi!
Amint ígértem,beszámolnék az épített vill. pásztor működéséről,tapasztalatokról.Azóta is kiválóan működik hibátlanul.Egy barátomnak megint eltulajdonították a pásztorát illetéktelenek,hamar gyorsan utána kellett építenem egyet.Először a szőlőhegyen próbáltuk ki nála, 300m a kerülete, 5 sor dróttal.Ő nagy vill. pásztor tapogató hírében áll (majd én megfogom,te úgysem mered,csak csipked),meglepődött amikor nem csak vállig futott a ménkű,de a lábai is megrogytak,aztán kivittük a kukoricáshoz,1200m a kerülete szintén 5 sor dróttal,gyári szigetelőkkel,stb. A gyári 6 glimmes mérőn 5 glimm villog,ott is megtapogatta,kicsit gyengébb,de azt mondta a vaddisznót még leülteti.A kondenzátor 358V-ra töltődik (a helyszínen mértem) és 16µF értékű,az autótrafó 12V a kistrafó 230/9V,szikraköz 10mm az áramfelvétel kb. 150-170mA.Nos,ennyi lenne a tapasztalat.
Kedves dizi,minden tiszteletem a tiéd és még egyszer köszönöm!
(#) erdgab hozzászólása Aug 8, 2010 /
 
Lenne egy kérdésem a T. fórumhoz.
Hogyan lehetne kivitelezni egy olyan glimmes mérő-detektáló készüléket,amelyikkel 10000 voltig lehetne "mérni",10 glimm beépítésére gondolok,nem csak 6000V-ig,mint amiről az itt megjelent rajz is készült.Hálás lennék,ha valaki tudna segíteni,hogyan kell kiszámolni ,stb. az egyes ellenállások értékét.
Köszönöm!
(#) dizi válasza erdgab hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Hi
Tudod az a baj,hogy itt a fórumon sokan hiszik azt,hogy egy átkozott autó gyújtótrafóval csak néhány métert lehet lekeríteni,egyszer csináltam egy ilyen készüléket,amiben AGYT volt és a gazda kb 4km drótot tett rá.
Ne nekem köszönd,te dolgoztál vele az érdem is a tiéd.
(#) Cavalier válasza dizi hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Nem a távolsággal van a gond, hanem a terhelhetőséggel. A autótrafó belső ellenállása jóval nagyobb mint a gyáriaké, terhelésnél sok veszik el rajta, ha ránő valami bokor vagy akármi. Otthon nekem is egy PAL gyártmányú talán trabanthoz való van beépítve 16u kondival 400V-ról, van rajta összesen 600m zsinór, de a ránövő indákat, kis bodzaágakat kicsinálja azért. Viszont ha egy vastagabb gaz rádől, azzal már nem bírkózik meg ellenben a gyárival. A megoldás annyi, hogy végig kell menni időnként kaszával alatta, ami egyébként is ajánlott gyárinál is.
(#) dizi hozzászólása Aug 12, 2010 /
 
Hi
Az itt jelenlévők közül találkozott már valaki ezzel a "készülékkel "annyit tudok,hogy Kiskunmajsán gyártódott.
(#) Remci válasza dizi hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Üdv!

Én találkoztam vele,ha jól emlékszem ,aki ezeket gyártotta már meghalt.De talán a fia még most is készíti. Hoztak hozzám javításra, de minden le van csiszolva az alkatrészekről,így aztán nem is foglalkoztam vele.Azoknál egy különálló kis dobozban volt elhelyezve a táp.A nagy dobozról kijövö vezetéken voltak a csipeszek és vagy aksiról működött,vagy arról a tápról.Minden esetre jó nagy szikrát adott.Felénk rengeteget vettek belőle a tanyákra.
(#) dizi válasza Remci hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Azt tudom ,hogy meghalt Isten nyugosztalja,Cinkoczi Józsefnek hívták villanyszerelő mester volt,a készülékeiben átlagban mindig azok az alkatrészek szálltak el amiket szabadon hagyott a tranzisztor azt hiszem BD246 a másik az meg vagy tirisztor vagy triak mikor mit használt.
Csak azért kérdeztem ,hogy ismeri e valaki a készüléket mert én meg elég sokat javítok ezekből és jó lenne egy rajz.
Tényleg hatalmas szikrát ad egy sima Lada trafóval,nem csoda, 400 Voltot szaggat rá egy 20 mikrós kondival,valószínű tudott az ember valamit.
[OFF]Az illető nevét csak azért tudom, mert a készülékben bele volt ragasztva a névjegy kártyája.
(#) Remci válasza dizi hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Igen,ezekben is volt névjegykártya.Én is Cinkoczira emlékeztem,csak nem voltam benne biztos.Rajzal viszont sajnos nem tudok szolgálni.(bár az nekem is jó lenne )
(#) otto54 válasza dizi hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Mindenkinek más és más a munkamódszere. Én azokat a
készülékeket,melyből várhatóan 1-nél több kerül hozzám javításra,visszarajzolom.
Ez nem személyeskedés,csak egy megjegyzés.
Én ezzel a típussal még nem találkoztam,így rajzot sem tudok a "köz" rendelkezésére bocsátani.

[quote]Csak azért kérdeztem ,hogy ismeri e valaki a készüléket mert én meg elég sokat javítok ezekből és jó lenne egy rajz.
(#) botkaa hozzászólása Aug 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Nekem a gyümölcsösbe kellene egy villanypásztort csinálnom, azt látom van sok rajz fent itt a fórumban de ahogy nézem sok elvileg kutyához van méretezve.Én azt hallottam a lovakhoz se használnak komolyabbat mert elég érzékenyek vagy valami ilyesmi.A lényeg nekem őz,szarvas és néha disznó is bejár, ezekre mit tudtok ajánlani mit építsek?

Köszi.
(#) Frutti hozzászólása Aug 13, 2010 /
 
sziasztok!!!

Építeni szeretnék egy villanypásztort Ló tipusú állat pásztorlására.
Végig böngésztem a Fórumot nagyjából és láttam egy-két jónak tűnő rajzot. Csak nem tudok dönteni, hogy melyiket, lenne megfelelő épiteni a pacik pásztorlására. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy ajánljatok valamelyik kapcsolást


Köszi előre is....
(#) botkaa válasza botkaa hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Ahogy nézem erdgab villanypásztora nekem is beválna,néztem a linket ahonnan építve lett de látom változgatva lett ez az a jobb áramfelvétel miatt.Jövőhéten tudok alkatrész szerezni,esetleg ha megkérlek a te kapcsolásod amin a bevált értékek vannak megmutatnád.
(#) dizi válasza otto54 hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
HI
Az a probléma,hogy az öreg rafkós volt mindent be öntött műtakonnyal és úgy hallottam az itteni öregektől,hogy a MESTER is modul cserével javított,azaz bele tett egy új vezérlést.
(#) dizi válasza botkaa hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Saját magadnak írtál???
(#) botkaa válasza dizi hozzászólására (») Aug 13, 2010 /
 
Igen mert folytattam az írottakat, azt csak oda kattintottam.
(#) otto54 válasza dizi hozzászólására (») Aug 14, 2010 /
 
Helló!
Így már érthető!
Kiöntött egységet visszafejteni nem egyszerű feladat,sok idő,sok energia.

Üdv. Ottó
(#) erdgab válasza botkaa hozzászólására (») Aug 14, 2010 /
 
Most én is bajban vagyok,mert,ha nekem írtál (említvén látom a levem),természetesen segítek,ha nem akkor + feleslegesen tolakodtam.
(#) botkaa válasza erdgab hozzászólására (») Aug 14, 2010 /
 
Igen.Köszönöm kell is, ma megnéztem a "gyárit" amit anno vettem. Ránézésre ugyan az a felépítés mint nálad(ha baj elnézést a tegezésért), bár 555-ös nincs benne, gondoltam lenézem de nem ment mert valami lakkal le van fújva belül, így leolvasni az értéket nem tudtam
(#) erdgab válasza botkaa hozzászólására (») Aug 14, 2010 /
 
A fórumokon általában elfogadott szokás a tegezés,én is ehhez tartom magam,egyébként sem szeretem,ha magáznak. Bocs az off-ért!
Mellékelem a kapcsolást,amit a pásztorban használok,egyébként a fórumon is fellelhető.A kis trafó az inverterben 230/9 voltos.A szikraközről írtam előrébb kb. 4cm hosszú mindenestől és a szikraköz valós értéke 10mm.

v1,5.LAY
    
(#) palya00001 hozzászólása Aug 16, 2010 /
 
hali
Nem tudna valaki nekem segítséget adni. Végigolvasgattam a fórumot és nem tudok dönteni a villanypásztor rajzok közül. Nekem egy 230 V-os pásztor kellene. Melyiket tudnátok ajánlani.
Köszi!
(#) botkaa válasza erdgab hozzászólására (») Aug 16, 2010 /
 
Köszi, ezt a mákot,most bányásztam ki egy rádióból egy 230/9 trafót , gyújtótrafót meg a szomszéd autószerelő műhelybe remélem találok
(#) botkaa válasza palya00001 hozzászólására (») Aug 16, 2010 /
 
Szia!

Hát inkább először az a kérdés mire akarod használni mint én mert ugye nagyon sok "kutyapásztor" rajzot találni.Én mint kezdő majd mondják meg az okosok de hogy a táp mi lesz nem akkora dilemma mert a másik pásztorunkat 12v adapterrel használom azt ha ki kell vinni csak rákötöm az aksira.
Következő: »»   71 / 289
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem