Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   316 / 1274
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Jó, akkor az IC lesz a rossz.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Mennyiert lehet megvenni?
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Még annyit nézz meg, hogy közvetlenül az IC lábain milyen feszültségeket mérsz (35,36,37-es lábak). Vannak felhúzóellenállások is az IC után, nem-e azokkal van a gond.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Az ellenállások jók ,kivettem öket és lemértem ,ugy emlékszem 220 ohm
(#) horvathrobert2006 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

hol lehetne beszerezni az ic t és mennyiért,esetleg valakinek van bontott?
(#) horvathrobert2006 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

ja atz ic tipusa cxa 1213bs
(#) gyuri86 hozzászólása Aug 21, 2010 /

Hello.

Németo.ban vásárolt NoName LCD tv 2-3 év használat után elromlott. Bekapcsoláskor pukkant/durrant egyet.
Érdemes a javítással vesződni? mi lehet a hiba oka?
hozzávetőleg mennyi lenne a javítási költség sacc/kb?
A belsejét úgy emlékszem hogy a Philips vagy Samsung
gyártotta.
(#) bimbi válasza Doncso hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

Amit küldtem be képet 2:00-kor arról mit tudtok mondani?
(#) kadarist válasza bimbi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /

A mérést pedig nem lehet mellőzni. Bevállalod?
(#) bimbi válasza bimbi hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Ez mit jelent?
X-RAY WARNING: When pictures tube are operated voltage, and when personal exposure is prolonged at close range, special shielding precautions against x radiation may be needed.
(#) Doncso válasza gyuri86 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Kicsit gondolkodj mielőtt butaságokat kérdezel. Itt senki nem látó, vagy sámán, honnan tudnánk, hogy mennyibe fog kerülni, mindössze egyetlen pukkanásból? A TV-nek van tipusa is? Szétszedted már? Valami konkrétabb információt adj a készülék tipusáról. Szedd szét és nézd meg mi a helyzet, valószínű egy zárlatos kondi robbant fel, ami kiszáradt, ha se kép se hang, akkor a tápot odavágta, ez szerintem a jobbik eset, ha csak ez ment tönkre, szedd szét és nézd meg mi az ábra.
(#) reddot válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Szia!
Sajnos nem vagyok a TV közelében, így csak ennyit tudok egyenlőre róla.
Köszi!
(#) kadarist válasza bimbi hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Ha sokáig nézed közelről a tévét, akkor bajod lehet a Röntgensugárzástól. De ha sugárzásvédelmet használsz, akkor nem lehet baj. Ez egy kötelező biztonsági felirat.
(#) gomboc01 hozzászólása Aug 22, 2010 /

Sziasztok!

Az alábbi hiba megoldásában kérnék segítséget.
Van egy 4 éves samsung cw29m024n2xxec tipusu tévém,amiben bekapcsoláskor 2-3 másodpercig recseg a sorkimenő,és utána halkan elkezd pufogni.Mi lehet a baja?Sajnos rajzot nem találtam hozzá.
(#) Doncso válasza gomboc01 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Lehet hogy rossz a kimenő? :hide: Az én projektorosom is 4-5 éves volt amikor odalett a sorkija, és nem ám csak úgy megdöglött és kész, hanem jónak mutatta magát, tehát elindult a TV, csak 10-20mp után ellőtt egy sorvéget mindig, tehát alattomosan, több éves tapasztalat híjján bíztam benne , hogy nem sorki lesz, mivel elindul, de 4 sorvég csere után meguntam, kapott új sorkit, azóta hibátlan. Persze én kivenném a sorkit, és letesztelném, van rá pár mód, de azt nem teszem közzé mert kinevetnek a mesterek a végén. Bár eddig nekem bevállt.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Szerintem nem, mert akkor recsegne meg talán még puffogna is. :hide:
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Pont ezt mondta nem? Mármint, hogy recseg meg puffog. Bár te vagy a szaki.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Persze, csak vicceltem Annyira egyértelmű, hogy trafóhiba, hogy szinte kiabál.
(#) gomboc01 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Köszi a gyors választ
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Jóvanna. Hirtelen még el is gondolkoztam rajta.
(#) kadarist válasza bimbi hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Van egy biztosíték, egy foglaltban azon a környéken. Azt ellenőrizd ellenállásméréssel. Valószínű, hogy kiolvadt.
(#) bimbi válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Nincsen semmi baja.
(#) operable hozzászólása Aug 23, 2010 /

Sziasztok!
Van egy ORION TV-m. Tökéletesen működik, kivéve, hogy néha elmennek a beállított csatornák és akkor mindig meg kell őket újra keresni+ beállítani. Sőt ez akkor van inkább amikor véletlen gyorsan be-ki kapcsolgatom. Mi lehet a gondja?
(#) kadarist válasza bimbi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

akkor menj tovább. Valahol megszakad az áram útja. A rajz segít.
(#) gomboc01 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Valahogy meg lehet tudni a titkot,hogy szegény traktorszerelő is okosodjon?
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Szia karaist!

Csak most tudtam vele foglalkozni. Átnéztem, amiket írtál, mindent jónak ítélek. Mértem az IC lábain feszeket. 1. 16,1V, 2. 17,9V, 3.12,1V, 4. test, 5. 3,7V, 6. 28,8V, 7. 10,1V, 8. 9,9V. Hát ezekből én nemsokat látok, csak annyit, hogy a táp a 6 lábra megy, de nemtudom, hogy ennyinek kell e lenni. Cseréljek IC-t?

Ja, és csak egy nagyon minimális reakciót látok, amikor a potikat tekergetem.
(#) Doncso válasza gomboc01 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Meg, persze, de szerintem mindenképp cserés lesz a sorki, ahogy kadarist mester is mondja, nem szoktunk azonnali itéletet mondani a sorkira, mert nem a legolcsóbb alkatrész, de ha már ő ezt mondja azonnal, akkor az jó eséllyel 100%.
Azért elmondom a teszt módszeremet, az egyik az ITT van leírva, szerintem egyértelmű a másik módszerem, (itt lehet röhögni , de eddig bevállt) hogy generátorral adok a tekercsekre különböző frekvenciájú jelet, pl 1kHz szinusz, 10kHz szinusz, stb, és hallgatózok, egy rossz tekercs, vagy nem szól, vagy nyöszörög, meg ilyenek, én ezt kipróbáltam több rossz sorkin, és működött, a jó sorkik, szépen fütyülnek. De ez csak az én módszerem. Egyébként meg, semmi baj a trakiszerelőkkel, én autószerelőként kezdtem az általános után.
(#) teddysnow hozzászólása Aug 23, 2010 /

Sziasztok!

Van egy szürke dobozos 70cm-es orion tv-m. Azt csinálja, hogy bekapcs után 5 percel 10 percig azon a 15KHz-es hangon sípol, aztán elhalgat. Néha nagyon elviselhetetlenül. Ütögetésre reagál.
Kérdésem, hogy házi szerszámokkal javítható-e, illetve tv szerelő megtudja-e csinálni?

Köszi.
(#) moltam válasza teddysnow hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Szerintem a sorkimenő sípol.Próbáld meg óvatosan meghúni az anyákat a trafó tetején.
(#) kadarist válasza gomboc01 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

A szerelőkkel semmi baj nincs, sőt Én meg egy félresikerült villanyszerelő vagyok. A témához: ha ezek a furcsa, nem odaillő hangok tényleg a sorkimenőtrafóból jönnek, akkor elsősorban a trafóra kell gondolni. Belső áthúzás vagy kezdődő zárlat lehet ilyenkor a hiba. A képen ilyenkor látszik valamilyen zavar?
Következő: »»   316 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem