Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   171 / 489
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Csak nyugalom Nem szabad elkapkodni! Ha meglesz minden ne ess neki! Főleg ha ne forrasztottál be SMD cuccokat még.. Ellenállással kell kezdeni az filléres dolog és könnyen cserélhető a led már elég borsos hozzá képest.
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Ha már tervezés akkor azt gondoltam,hogy ez a kis bázis esetleg egy kör alakú nyákra készülne mely pont rámegy egy PC venti tengelyére ha a tekercset lehúzom róla előtte és így beleférne az egész magába a ventibe.. A hűtés egy ugyanekkora alumíniumlemez lenne mi a hátán lenne a falnak támaszkodva...Kérdés a légtekercs mennyire befolyásolná a működést?? Véleményeket várok
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Szia!

Amennyire emlékszem, az a hely a tekercsek vezérlését szolgáló elektronika helye (hall, szabályzó ic...). Az indukció is nagy arra, ami minden vezeték hurokban (az állóban is) indukál feszültséget...
(#) Hp41C válasza H2opok hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Szia!

Az alkatrész beszerzését is meg lehet oldani, csak azt kell eldönteni mi épüljön meg (melyik bázis, rotor és kell-e a távirányító is)... Az alkatrészeket össze lehet szedni két-három helyről, kb. 1-2 nap alatt + posta...
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Mindegy agyalok még rajt Egyet fogok készíteni mi bent van mert láttam ILYET..
(#) H2opok válasza patexati hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Na ezen a kör alakú bázison már én is gondolkodtam, pedig mint mondtam, nem vagyok 1 nagy elektronikai zseni.
Viszont. A janocsi álltal épített órában, videomagnó fejmotor van ha jól emlékszem. Amiben benne is van a tekercs. Miért nem jó csak ilyet használni? Csendes, csapágyazott. És Nem kellene külön tekercselgetni. Most is szereztem 4db-ot. Igaz a mérete elég nagy, de megpróbálom a forgó fejdob alatti részt is leszedni, így csak a motor maradna és a tekercs. Így már kisebb lenne.
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Szia!

Van a kapcsolásban egy TSOP, az hogyan veszi majd a parancsokat?
(#) Panhard válasza H2opok hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Hello, én is videófejet használok, és a benne lévő gyári tekercseket. A primer és szekunder tekercsek egyformák, 3-3 menet. bőven elég ekkora teljesítményt átvinni.
Csendes is és szinte örökös (eddig 4 és fél év non-stop)

Egyébként nem gondolkodtatok RGB órán? Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza Panhard hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Szia!

Vagy épen ezen...
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Szia! A TSOP vételét ki akarom kísérletezni ,hogy veszi oldalról ha kap egy prizmaszerűséget vagy egy kis lyuk lenne az alaplapon melyen bejut az IR fény még gondolkozom rajt.. Valószínű összehozom egy sima nyákon. Ezt meg külön magamnak fogom megtervezni mert elég bonyolult lesz lehet még a motor elektronikája is rákerül a nyákra..
(#) zolee1209 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Én egy ilyenbe kezdtem bele...
Bővebben: Link
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Szia! Tökéletes a videófej motor az átvitelre! Én azért maradtam a légtekercsnél mert az órában van egy DATA szinkronizáló rész hol a bázis a rotornak küld DCF időszinkronnal pontosított adatot a PWM jelbe "ágyazva" mi képes lesz a rotort is hozzáigazítani a pontos időhöz. Hp41C kísérletezett vele csak a videómotor ferritmagja sípol az átvitelkor mivel valószínű beleesik a hangfrekis tartományba a jel amplitudója a moduláció miatt.. Ezért a légtekercs! Feltételezésem szerint az nem sípol majd mert nincs ferrit mag.. Na meg én szeretek tekergetni ilyesmit szeretem a gyakorlati részt Azt a kísérleti szinkronos bázisprogramot szívesen kipróbálnám én is már csak az elmélet igazolására,hogy a légtekercs nem sípol..
(#) patexati válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Szia! Hát nem lesz egyszerű Főleg ha nincs "belevaló" és az is meg kell írni..
(#) zolee1209 válasza patexati hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Saját fejlesztés, csak még kell egy kis pénz, hogy az első verziót össze tudjam rakni... Leginkább a bluetooth modul, illetve a P20 hiányzik.
(#) Panhard hozzászólása Szept 18, 2010 /
 
Ha a 4.42 verzió fordításakor ezt a hibaüzenetet kapom, akkor mit rontottam el?
PROP_BRIGHT.ASM 1893 : ERROR: (Bright jump table page error)
(#) Hp41C válasza Panhard hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Szia!
Az a táblázat a beállításaid következtében egy laphatárra került ... Nézz be a postaládádba...
(#) Panhard válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 18, 2010 /
 
Köszönöm, így már sikerült beégetnem. Viszont észrevettem pár érdekes dolgot, gondoltam megemlítem:
Ha bekapcsolom a scrolling text-et, és közben küldöm a AnalogClk parancsot, akkor ugye a text közé bekapcsolja a rövid analóg mutatókat. De ha mégegyszer küldöm a parancsot, akkor megáll a másodperc mutató, nem frissül. Következő parancsra újra frissül. Ha nem lenne bekapcsolva a scrolling text, akkor ez a parancs az analóg mutatókat váltaná hosszúra és rövidre.
A DigitalMode és az AnalogueMode parancsok minden második gombnyomásra működnek, kivétel ha be vannak kapcsolva a római számok, olyankor az AnalogueMode parancs minden gombnyomásra vált, mert a római számokat is váltja.
Beletetted a feltételes fordításokhoz a SeparateHandHandling-et, de ennek ellenére az AnalogueMode parancs külön kapcsolgatja a kis és nagymutatót.
Jó lenne még az is, ha a hét napját a digitális idő és dátumtól függetlenül lehetne kiírni.
Ha még ezeken tudnál kicsit finomítani, akkor az nagyon jó lenne.
Üdv,
(#) zamatőr hozzászólása Szept 19, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
Elkészült az óra de van egy kicsi gond a bázis nem ad elegendő vezérlést a légmagos tekercsnek .A kijelzés villog és eltűnik.Külön tápról 555 +FET jól működik.pic 16f628a
Valaki módosítaná a kitöltést a bázis HEX-ben.Vagy más megoldás?
Köszi.
(#) Hp41C válasza Panhard hozzászólására (») Szept 19, 2010 /
 
Szia!

Próbáld meg a dátum kijelzést léptetni. 4 lehetséges módja van: nincs kijelezve, hét napja, dátum magában, dátum a hét napjával váltakozva.

Az analóg mutatók pontszerűek és mutatók is lehetnek a "nagy" analóg órán:
A "AnalogueMode" a római számos kijelzést és a pontszerű/mutató alakot vezérli a 3 mutatóhoz.
A "AnalogueHands" a mutatók megjelenítését engedélyezi/tiltja és a 24/12 órás analóg kijelzést váltja.

A kis analóg órában megtaláltam a hibát...
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 19, 2010 /
 
Sziasztok! A 12F683 -as bázis tervezés alatt Lesz egy verzió mi tartalmazza az egyenirányítót és a puffert DIP alkatrészek csak az ellenállások és a hidegítő kondik SMD kivitelűek így egy 4x6 nyákra megy egyoldalasan.. Nekiestem annak a változatnak is mi bent lesz magában a ventilátorban teljesen le lesz árnyékolva a tekercstől és a motor nyákja is rákerül a nyákra az eredetit le kell majd dobni róla szerintem nagyon jó lesz még az IR ledeknek is lesz egy csomó pozíciója! Amúgy a tekercs mellett nem lesz semmi minden alul egy kis helyen lesz figyelembe vettem a venti merevítőket nem kerül olyan helyre semmi hol akadály lenne.. A fet és a motorvezérő alul lesz beforrasztva és úgy fog egy alulapra csatlakozni a hűtés mi egyben tökéletesen árnyékol alul felül pedig a nyák tekercs felőli oldala telibe lesz hagyva csak a furatoknál lesz kimarva így nem lehet zavar! Ha kész lesz nem is lehet majd szinte észrevenni sem Amit a videón linkeltem az egy monstrum lesz ehhez képest! Egész nap agyaltam rajt és nagyjából kész is van csak a motorvezérlőt kell rátervezni. Milyen legyen 3 lábú hall tranzisztorokkal vagy négylábú tranzisztor nélkül? Esetleg mindkettőt megcsináljam Addig nem is teszek fel semmit még nem áll össze úgy,hogy én azt elgondoltam..
(#) mrbini válasza patexati hozzászólására (») Szept 19, 2010 /
 
Sziasztok!

Az én első megépített órám a legkezdetlegesebb 16F628 bázissal. Terveztem hozzá egy olyan bázist ami befér egy 80x80 ventilátorba és az egész közvetlen a tekercs köré épül. Semmi sem zavarérzékeny pedig nem árnyékoltam körbe semmit. Kivételt képez a TSOP aminek a kimenete és a föld közé kellet tenni 10K-t.
(#) tomeszku hozzászólása Szept 19, 2010 /
 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy a pic-ek forráskódjai assembly helyett nincsenek-e meg valakinek c nyelven?

fontos lenne köszi
(#) Hp41C válasza tomeszku hozzászólására (») Szept 19, 2010 /
 
Szia!

A távirányítóé fent van a cikknél.... A rotoré assembly -ben is kitölti a kontroller memóriáját... Az eredeti bázis pedig alig tartalmaz kódot...
(#) patexati válasza mrbini hozzászólására (») Szept 19, 2010 /
 
Szia! Megoszthatnád a nyáktervet ha már írtad,hogy van..A hűtést,hogy oldottad meg az érdekelne! Amit tervezek az a lehető legegyszerűbb bázis lesz mi tudja ugyanazt mit a 628-as bázis!Köszönet Hp41C fórumtársnak a kifejlesztésért!
(#) H2opok hozzászólása Szept 20, 2010 /
 
Én azon gondolkodtam,hogy. Az órának úgy is kell 1 előlap(vagy kör vagy négyzet alakú,kontúrmarva,fekete lakkal) aminekek a hátán lenne a bázis áramkör. (Smd) Van rajta bőven hely, és Nem foglalna + helyet. Ha netán volna rajta furatszerelt alkatrész, lenne egy 0.5mm es takaró lap (a for.oldalt takarja) ugyanolyan méretben,fekete.
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Szept 20, 2010 /
 
Lehetni lehetne de törekedni kell a házilagos elkészíthetőségre és a minél egyszerűbb megoldásra..Én a PIC16F690 bázist is meg fogom tervezni egy sima és egy órára szerelt verzióban .. Na az lesz az igazán kemény dió Megoldani,hogy mindennek legyen hely és kártyás sorosporti vagy bluetooht kártya is elférjen bent...
(#) mrbini válasza patexati hozzászólására (») Szept 21, 2010 /
 
Persze, hogy megosztom hisz én is rengeteg hasznos infót kaptam. A hűtésen nem gondolkodtam sokat mert smd az egész. A pc motoron kívül semmi sem melegszik.

Prop Base.lay
    
(#) patexati válasza mrbini hozzászólására (») Szept 21, 2010 /
 
Szia! Köszi! Közben én is elkészültem a tervel..Ez jó minden ventibe és csak az ellenállások és a hidegítők SMD-k. Mindent tud mit a 628-as! Igaz még nem volt tesztelve ez lesz az első holnap legyártom a nyákot. Mégsem tettem rá a motor nyákját (nagy a szórás nem is olyan egyformák ezek a PC ventik mint ahogy elsőre gondolná az ember)hanem ott ki van vágva így minden motorra passzol. Egy DC csati is van bent minek kell egy lyukat fúrni a venti oldalán. A fet és a motorvezérlő lábai felfelé lesznek hajlítva és alul lesznek beforrasztva a venti hátára egy alulemez lesz rakva ezek pedig azon fognak hűlni.
(#) mrbini válasza patexati hozzászólására (») Szept 21, 2010 /
 
Kíváncsian várom a tesz eredményeket
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Szept 21, 2010 /
 
Sziasztok!
Látom, nagyon megy a bázis á.k. tervezgetése. Gratula mindkettőtöknek, szép munkák.
Következő: »»   171 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem