Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   341 / 1274
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Ó, ez egy élvezetes agytorna inkább. Együtt gondolkozunk!
(#) sero12 hozzászólása Szept 20, 2010 /

kösz de a potméterek egysemüködig a fokuszt nemlehet állitani
(#) qgiszimi hozzászólása Szept 20, 2010 /

Valaki meg tudná mondani, hogy az említett Sorrento képcsövét ki lehet-e mérni, hogy nem a fűtés zárlatos-e?
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

A rajzot nézegettem; karikáztam rajta két kondit, meg egy alkatrész, amiről nem tudom, hogy mi jelentene :/ Jó kondikra gondoltam, iiletve mi akarna lenni az a valami amibe ott be, majd kifolyik az áram?
Szkóp mérőheggyel megnézzem a 12-es és 13-as jelölést, hogy milyen a jelalak, ha igen akkor hogy?
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

A karikázott rész a soreltérítő tekercs csatlakozója. Van rajta egy biztonsági átkötés azért, hogyha nincs a sorvégfokra kötve a soreltérítő tekercs, akkor ne kapjon tápfeszültséget a sorvégfokozat(BU+sortrafó primer). A piros vonallal jelzett sortápfeszültség útja jó. Tehát mekkora egyenfeszültséget mérsz a C250-en, összerakott állapotban? A 13-as mérőponttal ne foglalkozz. A 12-es sormeghajtást nézd meg.
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Megyek lemérem.
(#) kadarist válasza sero12 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Csinálj már egy képet a sokszorozóról meg a homályos képernyőről.
(#) kadarist válasza qgiszimi hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Természetesen ki lehet mérni. Húzd le a képcsőfoglalatról a képcsőpanelt., és mérj rá a fűtőszál két kivezetésére ohmmérővel. A fűtés kivezetéseinek másik képcsőlábakhoz képest szakadást kell mutatniuk, csak a párjával lehet kapcsolatban.
(#) sero12 hozzászólása Szept 20, 2010 /

Ahiba ugykezdödött hogy lehuzott a nagyfeszültség egyetcsattant és szétnyilt a sokszorozo ez egykülönpanelon van és az ujj alkatrésszel aliglehett látni valamitt a képrnyön,fény van csak aszt se lehet szabályozni és azért kérdem mert negyven éve szerelek de még ilyen hibám még nem volt.
(#) kadarist válasza sero12 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Ez nem a dinamikus fókusz panelje? Egy kis trafó van rajta. Típusa CUC...?
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Megvan az eredmény. A 47µF-es elkót megkerestem. Mértem 170V-ot standby ba. Bekapcsolás kor nyöszörgő hang mellett leesett a fesz olyan 90V körülre, de alig bírtam leolvasni mert ugrált, de kb 150V-tól nem nagyon ment feljebb. Itt szerintem nemigazán van eddig hiba.

Szkópos vizsgálat, 10-es osztó, Volt /DIV 5V Time per Div 1ms... olyan 100V csúcsfesz van a bázison hogy ihaj csuhaj 8V-helyett

A kapcsrajzon lévő jelalak helyett ugyanolyan sinus van mint a collectoron vagy az emitteren. Halott lenne a BU? vagy a bázis felől jön a hiba?

Szerintem a sinus hallatszik a sorkimenőről is...
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

A BU-t kollektor-emitter között is mérd meg.
(#) sero12 hozzászólása Szept 21, 2010 /

nem az a panel amire te gondolsz,az egybevan a sokszorozo panellal arra kell ráforasztani a sokszorozott,azon van egykis trafo,dióda,kondi,ellenállásokvan külön egy panel OST/WEST BST/cikszáma/.
(#) qgiszimi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

3,2 Ω a fűtés, sehol máshol nem mérek kapcsolatot, akkor gondolom ez jó.
(#) Dani45 válasza soos csaba hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Rendben köszi a válaszokat.
Viszont azt nem tudom hogy hogy mérjem le vagy hogy nézzem meg a kondenzátort hogy ki van e száradva?!
Nagy valószínűséggel nekem nem bu típusú tranzisztorom van hanem J6920 típusú.
Jó nagy darab tranzisztor.Még nem mértem le de igyexek.
Kondik nincsenek felpuklisodva, sem szétdurranva Hála istennek.

Mellesleg a tv visszakapcsol egy idő után ha eleget kapcsolt ki-be egymásután, és nincs vele baj egy két napig maximum.
Ezért nem igazán értem ha zárlatos netalántán a tranyó akkor miért kapcsolhat egyáltalán be úgy hogy működik is.
Mert mikor erősítőt csinálok akkor és zárlatos egy tranzisztor akkor nem szól!
(#) kadarist válasza sero12 hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Mi a készülék típusa? CUC...?
(#) kadarist válasza qgiszimi hozzászólására (») Szept 21, 2010 /

Legalább is nincs zárlat kis feszültség mellett. Viszont üzemi feszültségek mellett lehet gond. Szikrázás nem volt a képcsövön belül?

Nem, én nem láttam benne semmit. A táp elkozás után mejd referálok
(#) Dani45 hozzászólása Szept 21, 2010 /

sípolt a tranzisztor de mikor kivettem akkor nem szerintetek mi a gebasz?

Ha a sokszorozón van egy púp az segítség?

Neked segítség, mert a púp azt jelenti, hogy a sokszorozó elhalálozott.

Hol lehet ilyet beszerezni?

Grunding M 72-115 IDTV. a tipusa, a sokszorozo panelon van egy kistrafo kettödioda,kettökondi,biztositék melg egy elkokondi

Például innen.

Postaköltséggel pont a készülék értékének 5-szöröse Próbálok itt helyben valami bontottat keresni.

Ellenőrizd a trafó körüli alkatrészeket és a trafó vezérlését.

az abajom hogy nincshozzá rajzom ha esetleg tudnánd hogy holtudnák szerezni hozzá rajzott nem kap vezérlést a trafo közben meg minden jott mutat ezért vagyok meg akadva mert a fokusz teljesen eltünt teljesen szétvan esve a potméterek nem reagálnak,a képcsönyakon egy minimálisan reagál egy kicsi lesötétitt.

Rajz: Get Manual
(#) matek443 hozzászólása Szept 21, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Videoton Infracolor 2000-em .Mikor bekapcsoltam egy szikrát láttam a képcső felől.Szerintetek az eltérítő tekercs lett zárlatos?
Ha igen,akkor esetleg le tudnátok írni,hogyan lehet kicserélni?
(#) matek443 hozzászólása Szept 21, 2010 /

És lenne még egy problémám.
Van egy 1968-as Videoton th 672-es tv-m.Eddig még egy kapcsolási rajzot sem találtam hozzá,már küldtek th 662-est is, de nem teljesen egyezik meg.
Ha küldenétek,akkor megköszönném.
Következő: »»   341 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem