Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ez megint forrasztáshiba lesz. Az alkatrészek előszeretettel szakítják ki magukat a furatukból. Az új ólommentes-gyantaszegény tecnológia átka.
Szép estét mindenkinek! Van egy olyan gondom egy Philips model: 32PW8608/12 tipusú TV-vel,hogy bekapcsolás után a kép alsó részétől egészen a közepéig elkezd ugrálni..függetlenül attól,h most felmelegedett e,vagy sem.Az egész saszi átforrasztva és átkondizva,s az STV 9379 cserélve van...Várom a véleményeket,ötleteket...Egyébbként erre a linkre feltettem,h működik most http://www.freevlog.hu/video/27133.html
Sziasztok!
Van egy philips 21PT 1542/58 H-típusú tv-m, a minap a következő probléma merült fel: Ha kikapcsolom távirányítóval, akkor nem tudom visszakapcsolni sem távirányítóval sem nyomógombbal az elején, csak úgy ha kihúzom 4-5 percre és úgy dugom vissza, hogy bekapcsolva van... Tudnátok ebben segíteni, hogy mit lehetne vele kezdeni, vagy esetleg mit nézzek át benne? Amúgy, ha sikerül bekapcsolni akkor jó a kép rajta és hang is van.. Előre is köszönöm a segítséget.. Üdv.: Peti
Sziasztok!
Philips 28pt7306 tv-m csatorna átváltáskor kattan egyet. Csak a bal hangszóró! Mit tegyek hogyan álljak neki a javításnak? Köszi előre is a segítséget.
szijasztok van 1 philips match line 100 hz-s tévém és az vele a gond hogy bekapcsolom a fő kapcsolot és egy pillanatra elindul a táp majd rögtön leáll és egy kék folt jelenik meg a képernyön középen ..a tévé zöld ledje fojamatosan világit de a fö táp nem megy távirányitóval kapcsolom ugyan ezt csinálja köszönöm a segicséget elöre is
Heló!
Egy abszolúte kezdő fordulna hozzátok! Csupán annyi lenne a kérdésem, hogy: Philips matchline tv kikapcsolt, de utána sehogy sem tudom visszakapcsolni. Az elején az összes led világit, semmi nem kattog, ciripel, zúg... Az a poén az egészben, hogy hosszabb idő után viszont nincs baja, aztán pl egy-két hónap használat után ez megint előjött...Általában,, ha egymás után többször volt áramszünet (de ez nem biztos, hogy összefügg vele) Azt szeretném tudni, mivel böhöm nagy, hogy cipeljem-e szerelőhöz, lehet-e csinálni vele vmi értelmeset, s ha igen, cirka mennyibe fájna? A válaszokat előre is köszönöm, és epekedve várom!!
Átkell forrasztani a táprészen,primer és szekunder oldalon, majd az elkokat kicserélni, 1uf-100µF/400V,és az 1000µF/35V,470µF/35V,kondikat is.
Szerelője válogatja a javítási díjjat,3-4ez.ft,kb.ennyit szoktak kérni.
sziasztok!
kaptam egy tv-t philips 33pt9101/58. a jlenség, bekapcsolás után a kép piros, és fehéres párhuzamos csíkok vannak rajta keresztbe. mit lehet ezzel kezdeni?! előre is kösz!
Szia!
Ez egy viszonylag gyakori hiba. Ha ilyen világos, és fehér csíkos képernyőt látunk akkor az első dolog: ellenőrizni a video-végfokozat (képcsőpenelen) 200v körüli tápfeszültségének meglétét (katód tápfeszültség). Kérlek, használj nagybetűt mondatkezdésre! Valamilyen kép van, vagy semmi?
Szia!
Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan valaki reagálni fog, köszönöm! Szóval mint mondtam, piros a kép telibe, és fehér csíkok vannak keresztbe, kettő egymáshoz közel, majd egy pár centis kihagyás, és ismét kettő egymáshoz közel, ez telibe a képernyőn. Ráakasztottam az antennámat, "a háttérben" látható valami az adásból nagyon halványan, és ugyanez a helyzet akkor is, ha a menűbe belépek.
Lehet, hogy megszakadt egy ellenállás a képcsőpanelen. Feszültségeket kellene mérni. Rajz: Get Manual
Bocs, hogy ismét írok, de nem tudtam szerkeszteni az előzőt
Méregettem, és ha a cső végén lévő nagyobb panelről van szó, akkor ott DC 300V-ot mérek.
Bocs, a rajz nem jó hozzá. Valószínű, hogy a piros katódhoz tartozó video-végfok IC ment tönkre a képcsőpanelen. Milyen feszültségeket mérsz a képcső-katódokon?
A legtöbb helyen 300V de volt 260 és 240 egy helyen, majd további két helyen 0V. Ha egyáltalán jó helyen mértem, lemerűlt a gépem, megpróbálok egy képet még összehozni vele, és felrakni azt.
Igen, csinálj képet a képcsőpanelről!
Ennyit tudtam, oszt lemerűlt
ha nem jó, vagy nem erre gondoltál, mond, mire van szükséged!
A bekarikázott pontokon mekkora feszültségek vannak? Mérésnél a tuner fémháza legyen a test.
Melyik bekarikázott pontokon, nem küldtél képet vissza, nem egyértelmű.
190,70,190, majd egy idő után átfordul, és akkor kb.:100,190,100 lesz
Átfordul? Ilyen átforduláskor mit látsz a képernyőn?
Gyakorlatilag semmit, de az"átfordulás" után ki is kapcsol pár másodpercel későb,(lehet ezzel van összefüggésben) gondolom azért, mert nincs jel, a tv be volt programozva, a szobaantennámmal meg nem igazán talál csatornát.
Egyelőre az IC lesz a gyanús. Cseréld ki a R-csatorna TDA6101 IC-jét.
Ok, ma megpróbálok egyet beszerezni, és kicserélni. Szólok, hogy mire jutottam, addig is kösz szépen a segítséget! Ha esetleg van tipped, hol lehet beszerezni, megköszönném!
Itt kapsz ilyen IC-t: Bővebben: Link. De egy, a közeledben lévő elektronikai alkatrész-kereskedés is meghozza, ha megkéred őket.
Na megvan az IC, kiforraszt beforraszt, és nem változott semmi
Méregettem is, az sem változott , ugyanazon értékeket mértem.
A vezérléseket is ellenőrizni kell(IC 3-as láb, feszültségmérés). Keress szakadt ellenállásokat a panelen. Az IC 6-os lábára megjön a 200V? A 2-es lábára megérkezik a 12V?
IC adatlap:Bővebben: Link
Mintha délután megszokták volna egymást a tv-vel, lehet működni fog. M1 nagyon szemcséssen bejön feketefehérben, most próbálok egy univer. távkapcsal csatornákat kerestetni, ha nem jön össze, akkor összedugom valahogy a pc-vel. De néha még így is beugrik egy pillanatra halványan a piros kép, de most legalább már működik valammennyire
|
Bejelentkezés
Hirdetés |