Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mozgásérzékelő kapcsoló
Legegyszerűbb és ettől olcsóbbat nem nagyon találsz igaz kicsit brutál hangja van Bővebben: Link de átvariálhatod vagy van beléptetőBővebben: Linkmozgásérzékelőt házilag nem nagyon érdemes gyártani túl bonyolult
Azért nem ilyen egyszerű, én úgy tudom, hogy akkor kapcsol össze, ha mágense tér jelenvan.
Azaz gydanee által vázolt verzióban csukott ajtónál van összezárt, és nyitott ajtónál van nyitott állapotban. szóval logikailag pont fordítva van. Persze ha a riasztónak van nulla szintű indítóbemenete, akkor nincs gond.
De én nem akarok venni
én szeretném megcsinálni és főleg nem vateráról venni de azért kösz
Azért jó hogy a topicod nyitása után már pár percel offolsz.
Én ezt építettem meg régen. Elég jó kis cucc.
nekem valami tényleg nagyon egyszerű kéne
amit a leghülyébb is össze tud rakni
akkor veszel egy reed relét(riasztó szaküzletben lehet kapni nyitásérzékelő néven van hozzá mágnes is ) autósboltba pedig egy csipogót kilencvoltos elem és kész de ha ez így egyszerű akkor keresek valami kódzáras AVR es rajzot
Feletsd el.
A PIR elem külön drágább, mint egy készen kapható mozgásérzékelő. A legolcsóbb kisfeszültségű érzékelő 1500 körül kapható. De, ha mindenképp mozgásérzékelőt akarsz,akkor jobb előre tisztázni, milyen rendszerben működő legyen. Passzív infra, ultrahangos, vagy mikrohullámú működési elven alapuló rendszer. "olcsó" rendszer: bemegyek a boltba és veszek egyet rendszer. Ha a működés megértése miatt szeretnél csinálni, az megint más. Ami könnyen megépíthető verziók közé tartozik, az az ultrahangos elven működő.
A legegyszerűbb ez az érzékelőBővebben: Link Ezen van egy kicsi relé kontakt, ami bármit képes kapcsolni Persze kisfeszültségen.
A cucc 12 voltots. Ennél egyszerűbb mozgásérzékelés nincs.
ez jó??Bővebben: Link
Szia. Gondolom, már meg van a megfelelő megoldás. Ha csak az ajtó nyitására induljon be, tegyél fel mikrokapcsolót, olyat, amit végállásoknál használnak. Én találkoztam már vele autós magnóban is.
Bővebben: Link
Szervusz! Van még 1 megoldás az Infra fénysorompó nekem van is 1 adó-vevő ha érdekel csak drágább mit a mágnes kapcsoló.
Sziasztok!
Van egy mozgásérzékelőm, nem tudom milyen fajta, nincs rajta semmi jelzés, 9V-os elemről működik, és ha mozgást érzékel, felvillan benne egy LED és ha megszűnik a mozgás kialszik. Namármost: Hogyan tudnám átalakítani, hogy a LED helyett, vagy azzal együtt egy hangszórót is megszólaltatna? Nem gondolok szirénára, csak valamilyen hangot adjon ki, hogy az "illetéktelen" ott tartózkodó meghallja. Köszönöm a segítséget.
Szia!
Én a helyedben a LED-et kicserélném egy piezzo-ra ami nem tudom most pontosan de olyan 1,5-3Vig működtethető meghibásodás nélkül. Amikor a LED villanna fel akkor sipoló hangot ad, ha a LED is kell akkor a LED-el párhuzamosan kötöd be (így LED+hang.). Üdv!
Szia! Köszi a reagálást.
Azt már próbáltam, de eléggé halkan szól. Próbáltam hozzá csinálni egy 555-ös kapcsolást (mellékelve) de nem tudom mit hova kössek, mert először csak úgy összekötöttem, akkor mintha működött volna(amikor a led elaludt, a hang is elhallgatott) ekkor - felbuzdúlva a sikeren - terveztem hozzá EAGLE-vel egy pici nyákot, beültettem az alkatrészeket és semmi, azaz állandóan vonít a hangszóró.
Üdvözlök mindenkit!
Én egy mozgás detectorban lévő IC -t szeretnék kicserélni, remélem jó helyre írtam a kédésem. Mellékelem a képeket a készülékről és az IC-ről. Az IC-re az van írva : C0324 2x7 lábú. A googléban találtam, hasonló készülékbe valót (UAA4713) , de nem tudom, hogy kompatibilis -e a készülékben valóval. A készülékben van alkony kapcsoló áramkör is. Az alján 2db timmer poti van. Ezekkel lehet szabályozni a müködési időt és az alkony kapcsolót. Ha valaki ismeri ezt az áramkört és a benne használatos IC-t, kérem segítsen, hogy mit tehetnék bele. Biztos, hogy valamilyen egyszeű tipusról van szó, csak ezzel a felírattal nem tudom mi lehet. A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Az áramköri környezetből fel kellene deríteni, hogy vajon a 4 - 11 lábára megy-e a tápfeszültség. Mert ha igen, akkor a LM324 jó lesz bele...szerintem. Ez egy 4 darab műveleti erősítőt tartalmazó tok. Szerk: van egy ilyen mozgásérzékelőm, majd holnap belenézek én is.
Megnéztem, az enyém nem olyan ICt tartalmaz.
Nálam ICES49H van benne, bekötésre meg nem LM324, ez biztos. Szóval kicsi az esély, nálad is, hogy helyettesíthető valami egyszerű típussal.
Üdvözlök mindenkit!
Valaki tud nekem felvilágosítást adni arról hogy gyári mozgásérzékelők(infra)érzékenyek-e a készülék hőmérsékletére. Építettem egy kültéri udvari riasztót, de gyakran ad vakriasztást. Az a gyanúm, hogy ha este 10-kor 25 fokon bekapcsolom, kalibrál, s reggeli kb. 18 fokon téves riasztást ad. A hőmérséklet csökkenése miatt csinálhatja ezt? Hogy lehetne kiküszöbölni a dolgot (ha egyáltalán igaz a feltevésem). Előre is köszi a tanácsot!
Szia !
Két esetet tudok arra hogy igen: 1 zárt tetőtér amit fűggőfolyosó kőtőtt őssze egy másikkal ott péd a magas hőmérsékletre nem űzemeltek az érzékelők 2 társasház udvarán megszorult meleg levegő esetén az érzékelő műkődőtt de ha egy szél áramlat bejutott ( meggyőződtűnk hogy nem volt zavaro jel merev paravánt alkalmazva kikűszőbőlni a téves riasztást) és cserélődőtt a levegő eéőtte hidegebb lett a levegő akkor is kapcsolt Szakirodalom és szakemberek se tuddják a gyógyírt maradt a téves riaszás elkőnyvelése. De lenne nekem is kérdésem milyen modon lehetne egy 12m es hatotávolságú mozgásérzékelő hatotávolságát 25m re kiterjeszteni ( nem mindig műkődik megfelelően a gyári ilyen távolságra gondolkodik kapcsoljak vagy ne ) Sok szerencsét a továbbiakhoz Tisztelettel [levélcím törölve] Legközelebb tessék kikapcsolni a CapsLock-ot, nem kell mindent nagybetűvel írni, elég lett volna a mondatok elején is. E-mail-címet se írjunk ki nyilvánosan (arra ott az adatlap), de néhány vessző viszont jól jött volna. -- kobold
Szia szakitaki32!
Kössz hogy megosztottad velem a tapasztaltakat. Én most azon spekulálok, hogy egy időzítővel fél óránként kikapcsoltatom az egész rendszert, így újból kalibrálja magát az érzékelő. Fél óra alatt csak nem lesz akkora hőmingadozás, hogy amiatt adjon vakriasztást . A hatótávolságot szerintem csak úgy lehet növelni, ha az érzékelő "szemfedelét" kiszereled, de akkor közvetlenül jut be a jelfogóba minden. Azt hiszem ez brutálisan megnöveli az érzékenységét, azonban sokkal több lesz a téves riasztás is. Talán a szúnyog sem megy be észrevétlen (ezt még nem próbáltam). :wave: [u][/u]
Készen kapható térmegvilágító mozgásérzékelős lámpa, az izzó foglalatát kivezetve bármit lehet vele kapcsolni.
Ennek a térmegvilágító lámpának hány méter a "látótávolsága", és hőmérsékletingadozásra érzékeny?
Sziasztok!
Segítséget kérnék, van egy halogén 150wattos mozgásérzékelős lámpám. Az izzó kiéget s vettem bele halogén150wattosat. Amikor kicseréltem az izzót,utána sajnos bekapcsol és nem akar kikapcsolni.Megnéztem a panelt nem látszik rajta semmi. Az ic:LM324N-es. Van benne egy kék valami amibe egyik oldalt bemegy a fázis mellette kijön, a másik oldalán ha elindul akkor kijön belőle 16,4volt majd egy idő után beáll 17,4voltra. Mit nézzek meg benne, mi lehet a hibája? Köszönettel: pumpa
Szia!
Nézd meg, lehet hogy a relének összeégtek az érintkezői.
Üdv!
Szeretném megcsinálni hogy amikor egy szobába belépek felkapcsoljon a lámpa (gondolom mozgásérzékelős kapcsoló kell)úgy szeretném hogy amikor bemegyek felkapcsoljon és ha kimegyek lekapcsoljon, de ha a szobában maradok maradjon is úgy akár órákig viszont ha én a szobában tartózkodva úgy döntök hogy már nem kell akkor letudjam kapcsolni de akkor ne kapcsoljon vissza a legkisebb mozgásra mert teszem azt filmet nézek és megmozdulok a fotelba A szoba most úgy fest, hogy egy sima billenő kapcsolóval kapcsolok egy 4 izzós spot lámpát. Hogy lehetne megoldani, a fent leírt dolgot? Már ha meglehet?
Ha csak egyedül használod ,az ajtóhoz egy belépés jelző infra pár .Ez jegyzi hogy mikor merre mentél. valamint egy tároló amit ezzel vezérelsz.Ennek a tárolónak a bemenetére pluszban két nyomógomb ,az egyikkel fel a másikkal le tudod kapcsolni.
(szigorúan csak egyedüli használatra ,ha vendéged lesz akkor ki kell kapcsolni,vagy számlálóval kiegészíteni Plusz azt megoldani hogy egyszerre ne tudjon bemenni két személy még gyerek sem).
Kösz a gyors választ!
Hát valószínűleg nem csak egyedül használnám. Valahogy úgy nem lehet megoldani hogy egy mozgás érzékelős kapcsolót rakok be ami ha be van kapcsolva mozgást érzékel de ha magát a kapcsolót kapcsolom (?) ki akkor tudom "manuálisan" kapcsolni a világításom. Tehát valami olyan nem megoldható hogy ha akarom mozgás érzékelős legyen ha akarom nem? (bocsi ha túl nagy hülyeségeket kérdezek de nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz) |
Bejelentkezés
Hirdetés |