Fórum témák
» Több friss téma |
En a FET sajat zajara vonatkozoan irtam , illetve kerdeztem miert ne lenne jo ,nekem bevalt.
Az erosites es a torzitas nem egyetlenegy fokozatbol kell jojjon ,en csoves erosito szimulalasara epitetem mindenfele cucot hogy direkt PC hangkartyaba mukodjon, Koncertre nem kell mivel ott az erosito es ugy is ki van zsegeny vezrelva a vegletekig ,ugy hogy vissza kel vegyem a kivezerlest ha ertheto ("HD") hangzast akarok "natural" dinamikaval. Masok a ' noisegate + compresor" kombinacioval adnak egy "artificiall " mu dinamikat ami nekem nem tetszik csak esetleg ritmus gitarra . Mivel itt mar nem erzed a hurt hanem egy elektronikus pontossan ismetlodo attack-es lecsengesed van ami nagyon gepies es "hamis" ( sot amator ) dolog. En aramgeneratorral piszkaltam fel az elso JFET-et es lehet mimdegyiket igy eleg erositese lessz .Azt is csak a Strat miatt ami kisebb jelet ad .Valamint a kimeneten is kell egy Source-koveto hogy mindenfele bemenethez jol illeszkedjen. Nem tudom milyen zenet gitarozol de akarmelyik zajzar lezabalja a termeszetes dinamikat en meg nem talaltam semilyen cuccot amiben maskent lenne. A Boss es a Zoom zajzara nagyon OK , a Korg egy kicsit jobban zavar de ezek csak a nagy highgain-es torzitok metal hangzasoknal kell ahol a magasak is meg vannak emelve egy kicsit . Elsosorban zavao a Tube drive, Valve hangzasoknal ahol a gain nem tul nagy ,a torzitas overdrive szeru ..igy a felfutas :"langyosabb" aminel aztan a "noisegate " meg leszed az attack-bol ,Igy a maskepen jo csoves erosito szimulalas melett az "attack" lapos /sotet/lusta / nemm csillog ...eppen a TWANG van elrontva. Ha te metal highgain torzitast hasznalsz ez "berobban" a gate also nivoja felet es egy compresor-expandor visszahozhat egy attack-ot ,mint emlitettem nagyon jo kiseretre szolozashoz mar nem negyon ok mert nem lehet artikulalni -formalni pengetobol . kezbol..ujakbol . A Zoom-nak nagyon jo ilyen "metal" torzitoja van a 96KH/24bit AD es DA valamint a 96KHz/32bit DSP 40KHz-es savjaval nagyon kis IMD -vel tud torzitani . Nekem volt eddig is ilyen Zoom cuccom de az a Zoom-H4 PalmRecorder-ben van amit masra hasznalok .Ebbol kiprobalva a torzitokat is a pitch es "akusztik" szimulatort jutottam oda hogy vegyek egy G1XN . Az expression pedalt oda lehet |kotni" a "gain" -hez igy allithatom labbal ez nagyon OK es jo "szuksegmegoldas" ( mert gitarbol a volume-potival nem lehet mindegyik tipousu torzitas nivojat alitani ) Sokan hasznajak a "noise gate+expandor" kombinaciot foleg a highgain "scoop" eseteben mert nem szukseges jo jatektehnika igy tompitasi tehnika nelkul araylag " tisztan" lehet jatszani .De mint emlitettem elvesz a gitaros karaktere , minden egyforman szol . De hasznos lehet sok helyen mint szuksegmegoldas . A dinamika "megmentesere" tobsavos noisegate kell valamint tobsavos kompreszor ( multiband) ,] Rahangolni a "zajra" es igy csak egy kis "darabka" dinamikaja van eltorzitva a tobbihez kepest . vagyis csak a ""zi-zi"-t vagja a tobbit hagyja beken. Modjuk olyan Dolby tobsavos fele zajzar kene. Erre faj nekem is a fogam csakhogy ido is kelene megvalositani /megepiteni. Egy par alithato F0lyukszoro mindegyiket egy egy parametrikus EQ vel kivalasztot jellel vezerelnek.Ha talalok egy olcsot inkabb megveszem.Sok munka a beallitas kiserletezes akinek van ideje ra erdekes dolog sokat tanulhat az ember belolle .
Hihetetlen vagy. A zajzár a következőképpen működik, szerintem meg 6 milliárd embertársam szerint a földön: van egy küszöbszint, ami alatt egyszerűen a kis manó az elektronikában letekeri a hangerőt. Ha ez a szint olyan iszonyatosan alacsonyan van, értsd: kicsi a rendszer saját zaja, csak egy kis zizi, magyarán jó a jel/zaj viszony és csak arra törekedsz, hogy ne legyen műsorszünetben semmi zaj: volume poti letekerése a gitáron. Na most, ha belecsapsz ,akkor ezen a kis szinten, amíg a jel el nem éri ezt, nyilván csend van, de mivel mondom, ez iszonyatosan kicsi, nem hogy nem hallod de még kimérni is nehéz azt a kis holtzónát ,ahol nem reagál az egész erősítő. tehát akkor milyen dinamika tűnik el? Amiről te beszélsz az az, amikor a rendszernek ÖSSZEMÉRHETŐ nagyságrendű a zaja, mint a hasznos jel. Akkor természetesen vesz el a dinamikából. Az én zajzáram LDR-es ,az attack tulajdonképpen kimérhetetlen gyors, szkópon néztem ,lassú időalappal, egyenárammal(osztóként és a felfutást vizsgáltam), a lefutás pár msecundum, ami szerintem egy gyári IC-s VCA-s zajzárnak is becsületére válik. Kompresszor- expander, te jó ég már megint hová bonyolítjuk ezt az egész egyszerű kérdést....Részemről ennyi
Nem rossz forrás, még jobb az ár, mint a Banzai effects-nél. Még az a szerencse, hogy épp most rendeltem egy rakattal
Hallottam en is a 6 milliard "gate" amator kozott mar vagy 40 eve akkor meg a VOGAD kapcsolasi csaladba volt sorolva .
Akkoriban operaltam ki az elso FET-et egy radiobol hogy egy Rotor Sound efektet epitsek. Az LDR /LED sokkal "lustabb" mint egy OTA nem tudom hogy milyen ringmodulatort lehetne epiteni LDR-el nem is jutott eszembe de ki lehet probalni .Meg kell keressek egy LDR-t es kiprobalom meddig birja szaporazast. ,Nekem is az LDR-es cucc tetszik a legjobban a szimplasag miatt ,nem hoz be sajat zajt ez lenne az egyik jo dolog . Kis villanyegovel mar nem is kell idozito RC integratort hasznalni. Mint emlitettem inkabb othonra kell az ilyen cucc ,koncerten jo ami van csak othon gate-el kell gyakoroljak hogy szinpadon is jol szoljon a jatektehnika ha muszaly bekapuzzam a gitart. Kimerhetetlen? Hat? .Sokkal gyorsabb jeleket is megjelenitenek es mernek szkoppal.A "gate" reagalasi idot megmerheted (kivancsisagbol) a PC-vel is egy jo hangkartyaval . A legjobb lenne a digitalis bemeneten de kene egy konvertor ,En a mixerbe levot hasznalom , line/in Aux Bus -on taplalom be a jelet igy valamenyire job az atvitel,De idealis lenne egy kulon AD konvertor . De ha atviszi a hangkartya a gitar "attack"-jat at kell vigye a gate kapcsolasi idejet is. Egyes gitarhangzasokhoz nagyon komplex kapcsolasok szuksegesek hogy azok eloben is szoljanak es lehessen jatszani is.
Megmérem neked! Isten bizony megmérem ,csak meg kell tudjam állítani a szkópon az ábrát, a felfutás szerintem maximumra igen gyors, msec vagy az alatt. Fülre nem hallok felfutást, próbáltam eleget bypassolni, vele/nélküle...A lefutása az tény, hogy lassabb, de még így is elég gyors, RC körrel kell lassítanom, hogy ne egyszerűen megszakadjon a hang, hanem valamilyen szinten leúsztassa(de csak a leúsztatást a felt nem, arra legyen csak gyors).... A TME-től vettem a fotoellenállást + ultra bright led egy zsugorcsőben...Kb 200 forint volt az egész hehe...VTL -ek lassúak, azok szót sem érdemelnek, meg drágák is ,mint a bűn.Nyilván egy OTA gyorsabb, nem is mondtam ,csak azt, ha jól emlékszem, hogy becsületére válna. Nameg egy csövesnek a jelútjába megnézem mikro teszel egy jó OTA-t be .Van torzítása ennek is, amikor sötét, de akkor meg elnyom, mikor alacsony az átmeneti ellenállása akkor szerintem megint csak kimérhetetelen. Igazából ezek a dolgok számszerűen nem érdekelnek, szóval ha fülre jó és nem érzem azt, hogy háát, ez lehetne gyorsabb is (megjegyzem iszonyatos maximalista vagyok) akkor annyira nem izgat, hogy a felfutás 1msec vagy 2,2vagy esetleg 5, mert a műszeren is láttam, hogy nem nagyon játszik a nagyságrend....Műszerezettséggel nincs baj, de le fogom mérni komolyan ,mondom először egyenárammal mértem, egy osztó felső tagja volt, ki és bekapcsolva, alul egy 1M -ohmos ellenállás. Iszonyatosan elnyomta, még mV ok sem jöttek ki ,ha sötét volt, mikor meg bekapcsolt, akkor majdnem az egész táp, a világos ellenállása is kicsi volt. Jó dolog, én nagyon szeretem, már párat összedobtam belőle, jól szólós cucc, de csak akkor van értelme, ha tényleg jó a jel/zaj viszony és csak teljes némításra törekszünk "műsorszünetben". Nem ez fogja megváltani a zaj kérdést, de nálam nem szokott nagy lenni, mert csak egy erősítőt használok ,semmi mást, az legyen jó Kísérletezz, de ne ócska LDR-el és utána meg az legyen, hogy megmondtam, hogy nem lehet jól megcsinálni...hehe
Vagy egy erősítőm aminek a végfokában 6L6-os csövek vannak PP kapcsolásban, a kimenőtranszformátor használható EL84-es végfokcsövekkel is mondjuk SE-ben?
Nem használható, pláne nem SE-ben :no:
PP-ben talán próbálkozhatsz vele. A 6L6 helyett miért akarsz el 84-et?
Sziasztok, itt a nagy vívás közepette kérdeznék. Kaptam 4 db OA1161 germanium diófát, valami nagyon egyszerű old szkúl dologra jólenne ez nekem ? Ha igen ajánljatok valamit
Zsolti, még mindig nem vol időm semmire, kis line6 ot nyúzom, ha ráérek néha, de most ablakcsere volt meg ilyenek :S Jut eszembe a kis multi elé lehet dukálna valami booster, mert nem elég érzékeny, kevés a zaj mikor kézzel kussoltatom a tüzifát Lehet egy j201 es pár decibelt emelő izét öszedobok elé, volt is neten valahol ilyen, ha jól emlékszek ... Na szóval germánium diófa, állítólag jól vágó alkatresz R&R legyen veletek
En igy mernem PC-vel.
Feher zaj rovid "nulla "felfutasi ideju ugy 300 ms hosszusagu megfelelo amplitudoju melyfrekis hang ramixelve tobszoe egymasutan egy 1/10 amplitudoju feherzajra ,Tehat feher alapzajon egy egy loket.Ezt kivezetem a zajzarra majd annak kimeneterol vissza a Line/In -be felvetel es az editor windows-ba lathato a hullamforma. Lehetne latni a felfutast es a lecsengest . Persze valahogy jol kene illeszteni a dolgokat nehogy mas egye meg a felfutast . Feltetted ide a kapcsolasi rajzot ? Kivancsi lennek . Azt hiszem irtam hogy OTA-s lett volna a profi de nem epitettem meg a ADSR ( burkologorbe kovetot +burkologorbe generatort amivel rendessen be lehet allitani a vezerlesi hatarokat..Ezenkivul szurokorekcio is kell valamint szerenem multiband ( tobsavura),Persze tiszta hobbybol ,kivancsisagbol hogy menyivel lessz jobb mint egy gyari olcso cucc. nem tudom nem e emlitettem vannak azok a sztereo eloerosito IC-k hangszinkorrekcio, mely ,magas +presence , balance,volume.ezek mind feszultsegvezereltek ...na egy ilyennel csinaltam egy kompreszor-.noisgate-.expandort . De csak egy proba cuccot es csak a Volumet allitottam egy szimpla ADSR generatorral amit a hasznos jel inditott .Most az kovetkezne hogy kulon ADSR-t gyartsak a volume- mely ,-magasnakegyet egyet kulon kulon ,valamint a balance-t is hasznalhatom .Meg kel nezzem milyen tipus ( a dragabb zaja kicsi lehet eloerositonek a torzito ele kotni ). De mind itt vannak a polcokon ithon meg a munkaba..hehe ..az Ido a legnagyobb problema, A nagyon gyors felfutas nem OK ..kattogast hoz , aranylag gyors "lagy" felfutas kell . Mint emlitettem egyes jatekmodnal ez a "berobbanas" hozza a nemletezo attack-ot "csak pull"-al jatszok a hangol folyekonyan lagyan kovetik agymast ,ha a "gate" kis kesessel csak bnagyobb ampliytudot enged be ez "attack"=ot ad az amugy osszefolyo hangoknak. Csak ugy pattognak a hango..hehe.Mint emlitetem kicsit gepiesnek hallatszik de sokan igy hasznaljak.
Hi, ha kerítesz egy meket, giárriget, meg analóg kiegészítőket, meg egy komolyabb hangkarit, viszonylag olcsón megúszod és pöpec lesz minden , teljesen megelégedett gityós leszel .
Vagy van másik véglet, méregetsz, és okosodsz, és hihetetlen profi electromérnök leszel, vagy ha már vagy akkor bocs De nekem már sok ez a le meg felfutás. Ha használható valami az okés ha meg szar akkor szar. Egyvalami tuti ebben gityó témában, ugyan az mint komolyabb hi-fi ben. Nincs mese, mindenkinek más a frankó ! Ezt be kell látni ! Ha ez nem megy az sajnálatos, mint az mikor valaki rá akarja erőltetni az igazát a másikra. Pláne milisecekkel... Gitártéma nem az hogy egyéni hangot alkossunk ??? Keresi mindenki az igazit ? És ha valami nem úgy szól kér segítséget ? Vagy ha modellezni akarok, akkor az is nyilvánvaló nem ? Kezdek bepöccenni ...
Tényleg az utolsó sor ebben a történetben, amit hozzá szeretnék tenni és tényleg nem vitatkozás szinten és komolyan le is zártam. Te olyan szinten túlbonyolítasz egy egyszerű problémát, hogy az hihetetlen.
Idézet: „Feher zaj rovid "nulla "felfutasi ideju ugy 300 ms hosszusagu megfelelo amplitudoju melyfrekis hang ramixelve tobszoe egymasutan egy 1/10 amplitudoju feherzajra ,Tehat feher alapzajon egy egy loket.Ezt kivezetem a zajzarra majd annak kimeneterol vissza a Line/In -be felvetel es az editor windows-ba lathato a hullamforma. Lehetne latni a felfutast es a lecsengest .” Én meg úgy csináltam, hogy egy feszültség osztót hoztam létre, aminek a "felső" tagja az optó, az alsó egy 1Mohmos ellenállás. Minderre ráadtam teszem én azt 10V DC feszültséget. Rátettem az oszcilloszkóra és iszonyatos kis frekvenciára állítottam az időalapot, meg azt is be lehet állítani, hogy a sugár végig kirajzolva maradjon, nem tudom másképpen megfogalmazni, mint amikor sweep generátorral és szkóppal mérsz. Az optó először sötét volt. Mit láttam, fut a csík valahol lenn mVokon. Nagy az elnyomás. Amikor meg bekapcsolom, felugrik a sugár kb tápfeszültségre, nagyon gyorsan, amikor meg megint lekapcsoltam a ledet, szépen egy harang görbével lement, némiképp hosszabb idővel, mint a felfutás. És szépen látszott az felfutás és az elhalás is. persze a szkóp DC csatolásban volt. Mindezt megállítva gyönyörűen leolvasható mind a felfutás, min a lefutás. De nem magyarázom tovább, minden bizonnyal érted. A rajzról annyit, hogy semmi extra nincs benne, egy bemeneti illesztés, hogy semmiképpen ne terheljen be a fokozatnak, ahonnan veszem a mintát, egy erősítő fokozat, ami szabályozható, ezután aktív egyenirányító, ami felfutásra csúcsegyenirányító, lefutásra effektív érték képző (rc integrálásos), ezután komparátor a végén led+ soros ellenállás. Kísérleteztem áramgenerátoros meghajtással is, de az már túlbonyolítás szerintem, el is vetettem, hiszen minek bonyolítaná az ember az életét feleslegesen! Ilyesmikkel foglalkozok, de tényleg nem vitaként írtam ezeket a dolgokat. Kefe kollégától is elnézést kérek, hagynám is a jövőben ezt a témát, valóban nem szeretném ezt tovább boncolni. Ami szerintem mindenkinek jó tanuláság: nem kell megvenni a drága VTL vactrol LDR- eket, hanem 200 forintból 100X különbet lehet összehozni.
Nincs min vitazni csak az eszreveteleket kozlom , talan valakinek hasznos lehet mikor egy egy problemarol nem tudja hirtelen mitol lehet..
A szkopok amikkel impulzusokat "nezegetnek" inditott elteritesuek es van keslelteto aramkor (muvonal) hogy lathato legyen az elso vagy az egyetlen egy impulzus , altalaban. Nagy tehetetlensegu erzekeny lumiofor van a kepernyon hogy sokaig ott aradjon a kep .Altalaban sarga vagy kek fenyu szkopok a fenykepezeshez.A szkopon van a fenykepezogep kioldo jel is egy csatlakozon meg egy gumi perem amire valahogy raszerelik az adapter a fenykepezogep rogzitesehez. Nekem van ilyen ketto is a munkaba , de csak kivancsisagbol neztem impulzust valamint a haver motorbicikli elektronilkus gyujtasat tanulmanyoztuk..hehe . De kesobb megjelentek a tarolos ( memorias) digitalis stb szkopok ,,,igy kaptuk mink ezeket a regebbi tipusokat, Most meg amator viszonylatban egy PC-vel szuper . Lehetett kapni digitalis szkpot PC-hez mar nem is tudom de sok MHz-ek voltak a felso mereshatar. , Persze van mindenfele meromuszer "laptop"-ba szerelve amit terepen hasznalnak a fiuk . A legjobb dolog hogy memoralni lehet es utanna nezegetni osszehasonlitani. Szerintem olcso optocsatolo akar magadcsinalta akar gyari IC .. cucc egy OPA IC-vel nagyon jo audiohoz . Ilyenek vannak mindenfel ebontott tavkozlesi "interface" lapokon ..kidobott ilyen " ujabb" utcai kozszolgalati digitalis telefonba ..de egy optocsatolo ujonan se kerulhet egy vagyonba,, Ez csak ugy otletekkent honnan lehet beszerezni ..sajnos mar 20 eve kidobtak a soves cuccokat abba hasznaltak EL34-est nem tudom kik de kidobtak eltuntek...ketrem haveroktol ECC83 -mast meg kaptam de EL34-est mar nem talalt sehol pedig kell legyen valahol nem hiszem hogy osszetortek volna mindet , A telefonkozpontok/halozatoknak mindeg rengeteg pot alkatreszuk volt mindenbol , aztan ahogy valtottak a rendszert vadonat uj hasznalatlan pot/csere lapokat stb kidobtak .De itt ott a szakik meg megtartottak ezt azt, A radio kozpontoknal is ugyan ez van . Az elektronikai cuccokat gyarto cegeknel rengeteg akatreszt es selejtes lapot dobnak ki naponta amit egy egy hulladek telep szallitanak magan valalkozok.
JÓestét ... éjjen, kukázni jó
meguntam, be is rugtam, Zsolti, egy egyszerű zaj kaput összeraknék, ha lenne időm. De inkább torzuljunk, meg riffeljünk, az faja tud lenni. R&R jó8
A kimenőtrafó mérete mennyit számít hangban vagy teljesítmény leadásban? Az 50W-os erősítőmben Bővebben: Link nem egy nagy kimenő van és arra gondoltam hogy veszek bele egy nagyobbat, a kicsit kimenőt pedig felhasználom, találtam orange tiny terror kapcsolást, annak a végfokához pont jó lenne el84-el. Olvastam olyat h ezeket a kimenőket alul szokták méretezni, erről mit lehet tudni?
Illesztes( impedancia)a csovek anodjahoz .. , rezonanciak, frekvencia sav also /felso atvitel ,hatasfok syb.Kapcsolastehnikak szerint is kulombozhetnek ,..Melyatvitelre nagy keresztmetszet szukseges ,aminek aranya nem linearis..
Audio Transformer Design EBBOL KET LINK.. Bővebben: Link Bővebben: Link
An impedance meter with auto-BIAS compensation
ZRLC meter Egy nagyon okos kis muszer hangkartyaval mukodik de latom USB-s verzio is van.Nem probaltam meg ,meg kell epitsem az "interface"-t a normal hangkartyahoz. Egy dual OPA IC es egy par ellenalas. Bővebben: Link ... A linkeket kovetve a kulombozo cikkeket lehet megtelalni valamint a soft-ot es az utmutatast a hasznalathoz. Bővebben: Link a soft-ok ..es megegyszer ugyanezt mert valami nem mukodott .. http://www.sillanumsoft.org/Italiano/scarica_programma.htm De cikkbol ide lehet jutni meg a tobbi dologhoz is ...
Minden attól függ, mire akarod használni. Jellemzően a metál és torz fejek végfokozatában kicsi a kimenő, az ENGL fireballban olyan szinten kicsi van, hogy félelem pedig az is 50W os, kis SE-k ben nagyobbat látni...A lényeg, hogy a torz előfokozatnál elveszed a mélyet komolyan, hogy ne legyen blocking torzítás, a végnél meg a trafónak a torzítása ebből hoz vissza, így lesz szép vastag a metál torzítás. Tisztához inkább nagyobbat szokás, nézz meg egy fender bassman 5f6-ot vagy jtm45 öt. Persze az impedancia illesztés a lényeg, de nem kell túllihegni, hiszen a hangszóró impedanciája sem állandó, csak 400Hz környékén annyi amennyi, aztán onnan erősen változik, nagyságrendeket is, ezért is nem értem, miért is lihegik sokan ezt nagyon túl. Ezzel nem azt modnom, hogy nem KELL rendesen illeszteni. A kimenőket hangszererősítőkben főleg ahol cél a végfokozat torzítása, ott túlgerjesztik. Amikor betorzul, akkor a visszacsatolás már nem tudja jól tenni a dolgát ( ha van persze) és sávhatárolást IS okoz ez a torzítás, feljebb csúszik a mély töréspont, lejjebb a felső. És ez dinamikusan változik a kivezérléstől függően
Szerintem ebben a Bugerában teljesen korrekt méretű kimenő van, 50W hoz teljesen jó. A TT jó erősítő, bár én tennék még bele gain fokozatot, a végére 3as eq-t ,így elhagyható lenne a PPIMV hangerő szabályozó is, visszacsatolást a végbe és akkor aztán a metsző tisztától a végletekig elzizisedett balck sabbathig minden kijön Tudom, csináltam már ilyet, nem a levegőbe beszélek. Persze az alap áramkörnek is respekt
A primer oldali impedancia illesztés határozza meg, hogy jó e egy adott csőhöz. A keresztmetszeten, a vasmag anyagán, a tekercselés módján múlik, hogy milyen lesz az átvitele. Az SE kapcsolásokhoz légréses vasmag szükségeltetik a telítődés elkerülése végett, mivel a primer tekercsen állandó egyenáram folyik.
A SE legreses trafo hatarolja a melyhangokat mivel csokken az induktancia.es a torzitas no paros harmonikusok javara ami jo gitarnak..
Also hatarfrekvencia fugg a vasmag keresztmetszetetol ha jol emlekszem S cm2=(20*P)/f volt az egyik empirikus keplet .P[W] ,f [Hz].Mar reg volt. Minden frekvencia felezeshez a szukseges keresztmetszet duplazodik . Single Ended/Push Pull Amplifier ....van ilyen is .Bővebben: Link
helló nekem egy Jazz-es , Blues- rockos effek vagy torzitó kellene nincs valakinek valami jó kapcsolássa?
Hello!
Az igények eléggé komplikáltak, a jazz, blúz, rokk elég széles paletta Olyan nem lesz ,ami mindenre jó. Milyen erősítőd, kombód, stb-d van? Igazából a boss pedálok is szerintem önmagukban nem sokat érnek, csak megszínezik egy -egy erősítő hangját. Esetleg a tube screamer, ha torzító, meg egy kompresszor esetleg csak a kompresszor, orange sqeezer vagy valami optós kompresszor... Minden attól függ, milyen a komplett rendszered! Zsolti
Üdv!
Nem tudja valaki hogy hol lehet kapni erősítőre való rácsot? Ilyesmire gondolok:Bővebben: Link
Bárhol, ahol lemezt árulnak. Perforált lemez. Hátrány, hogy valószínűleg egy egész táblát akarnak majd adni, de nem drága mutatvány!
Hali!
Nagyobb vastelepeken szoktak tartani különféle perforált és expandált lemezeket, de általában nem hajlandóak a 2x3m-es táblákból vágni. Én a Bicostore áruházban találtam 50x100 cm-es expandált lemezt 3500 Ft-ért. Erre a basszuskombóra is ilyet raktam. Jó erős és ha van egy kis íve amivel befeszülhet, akkor még csavarozni sem kell.
Hali Zsózsó mester!
Láttad már hogy mit bütykölök mostanában? Kaptam 6KD6 (USA) csöveket... nagyon állatul szólnak
Hali!
Naggyon bitang! Biztos nagyon állatul is szól! Csinálj majd róla hangot, jó füstölgő torzat!!! Gratula még egyszer, szokásos ,ízléses motyó! Kapcsolás elejéről lehet tudni valamit, Látom alul, hogy torz csatorna az van! Én most nem csövezek, félvezetőzök, remélem még idén elkészül a dobozom, a cucc már kész az asztalon, majd egyben megmutatom Nem tiszta cucc lesz, csak torz, abból is durva...
Jelenleg (ideiglenesen) egy szimpla 6n2p csöves "tiszta" csatornával tolom a végfokot, de így is elég torz
A végleges verzióban egy VOX AC-50 "clean" csatornája lesz, a torzított az a jól bevált Supercharger lesz, mindkét csatorna külön tone stack-kel, lábkapcsolós váltási lehetőséggel. Lesz még rajta kapcsolható-balanszolható FX-loop és két volume poti, szintén lábváltósra csinálva. Még spekulálnom kell a DI-out -on is... vagy trafós lesz, vagy műveleti erősítős, bár utóbbi nem tudom hogy mennyire passzolna egy fullcsöves motyóba.
Trafó az igazi az biztos, valahogy van alja a hangnak vele. Persze az IC is jó, attól függ, végső soron mindegy, hogy hol ér véget a cső és hol kezdődik a félvezető. Csak látványilag nem szép valóban, ha valaki belekukkant!
Hát ja... ezt én is pont így gondolom
A trafós változatot nehezebb lenne szabályozni, kéne az elé is egy trióda, egy OPA pedig hülyén néz ki egy csöves fejben. Szimmetrikus illesztőtrafóm az van kettő is, majd kiagyalok valamit vele. Nincs esetleg konkrét kapcsolásod ilyesmire? a végfok kimenőtrafója után kéne levenni a jelet, aztán szintszabályozni és kiküldeni egy kistrafóval... |
Bejelentkezés
Hirdetés |