Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nálam így 1000 látogató felett már kissé akadozik az oldal. Nem tudom mennyire gyakori ez mostanában.
Üdv! Mit jelent a kissé akadozik? Én semmi változást nem tapasztalok.
![]()
Jó neked. Akkor csak nálam van gond. :yes:
Ha madzag nélküli akkor nézd meg az elemet.
![]()
Pedig jó az!
![]() ![]() ![]()
Nincs elem, madzag van. Valami nem tetszik neki, nem megy, csak fehér papírlapon. Eddig mindenen ment, most pedig megmakacsolta magát.
A kemencém jobb oldalán van egy beton asztal. Ebbe beépítve egy tűztér. Ez alkalmas bográcsolásra és tárcsában sütésre. Ez a képen nem látszik A barátod kemencéje érdekes egyedi megoldású, nem láttam még hasonlót sem.Azt látom,hogy egy bordás lemez ajtó van belül de hol sütnek? A kemencének nincs mélysége, négy tégla mély mindössze. Az enyém két méter mély.
Már néhányszor mi is sütöttünk benne.
Nálunk is van egy jó kis kemence fenn a hegyen
![]() ![]() ![]()
Bocs de én csak ilyenkor vagyok a gépnél, gondoltam mindenki megvacsorázott már.
Mire szolgál ez a hatalmas kemence? Belefér egy gulya szőröstől, bőröstől.
Ez az Újmassai Őskohó, vasat olvasztottak benne. Fenn van Miskolc felett a Bükkben
![]()
Diétás
![]() Mineral-tól viszont még mindig nem kaptam választ hogy a bal oldalon hogy lehet bográcsban főzni???
Az első képen lévőt még ne egyétek! Az még nyers.
![]() (Bár ahogy nézem tegnap este óta mintha pirult volna valamit) Idézet: „bordás lemez ajtó van” Akkor Nálad könnyű bordát sütni! ![]() Idézet: „Az enyém két méter mély.” Akkor az nem is kemence, hanem kút... ![]()
A képeket elnézve, ez ugrott be: Bővebben: Link
![]()
Sorban húzzák fel a bányászokat!
![]() Bárcsak Kolontár környékéről is érkezne végre valami jó hír... ![]()
Előbbinek örülök, utóbbiból - sajnos - előre láthatólag egy darabig még nem lesz semmi...
![]()
Legalább tovább ne romoljon a helyzet! :no:
Még nincs benne az akasztó de a tervek szerint úgy lehet majd bográcsban főzni. Az már más kérdés , hogy a felszálló füstön keresztül kell majd mindent beletenni, kevergetni. Nekem ezért nem tetszik ez a megoldás.
Tegnap addig addig forgattam a fejembe a sörözés gondolatát míg végül tényleg elmentem sört venni. Besorakoztattam őket a hűtőbe. Ott csendben várták a hangos vendégeket.
![]() ![]()
Mineral, van egy rossz hírem, keveset vettetek, mert:
Idézet: „5 dl (= 1 üveg) sör tartalmaz: 175 mg káliumot: ez a napi ajánlott bevitel 5%-a. 85 mg kalciumot: AZ ajánlott napi bevitel 5,6%-a. 6 mg szilíciumot: a napi ajánlott mennyiség egyötöde. 0,14 mg piridoxint (B6-vitamin): a napi ajánlott bevitel 6%-a. A fentiek ismeretében könnyen kiszámítható, hogy AZ egészséges táplálkozás érdekében miért 20 üveg / rekesz kivitelben árusítják a sört. Kérlek hogy Te is tégy meg mindent a szervezeted számára naponta szükséges napi ásványi anyagok mennyiségének bevitele érdekében!”
A barátom saját igények , tervek alapján építette a kemencét. Nem kocsmázik nem csavarog a szabadidejében ezzel foglalatoskodott. Éjszaka megálmodta reggel papírra vetette és indulhat az építkezés. Tűztér valóban kicsi. De egy Pizzát, melegszendvicset megsütni benne bőven elég. Gazdaságos kivitelben építette. Csak cementet vett kb 5 ezer forintot költött az egészre. Annyiért pedig egy T3szkós melegszendvics sütőt sem kap az ember.
Ne aggódj vigyázok az egészségemre! A hiányzó mennyiséget Borsodival pótoltuk. Most voltam labor vizsgálaton májfunkciók rendben.
![]()
Ha ennyi sört megittatok, akkor a veséddel sincs baj.
![]()
Neked ez a Leffe látom nagyon megtetszett. De a csapolt az igazi !
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |