Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Pont amiért autós erősítő, ezért 12V-ról megy, és csinál a belső tápegysége 2x18V-tól a 2x60V ig bármilyen, de nagyobb szimmetrikus feszültséget, és a végfok arról üzemel.
Ha már a 12V-ot sem leled benne, akkor valami nagy baj van...
Amúgy én a végtranzisztorokból mondtam valamelyiket szakadtnak, végigmérted őket?
Először is a kolléga nevében is köszcsi!
![]() Másodszor, szerintem (bár a net-en semmi info így elsőre róla), a TA2030 egy meghajtó IC, hát még a hátán az a tranyapár.. Úgyhogy nélküle esélytelen a felélesztés. A tranzisztorok és felfogatásaik felhasználásával esetleg új végfok beépíthető, ha a táp működik...
Szia EcoPityu. Volna egy másik kérdésem is. Van egy SAF4050-es erősítőm is. Ennek a tápja és az erősítője is IRFZ 44-es fetekel van felépítve. A tápja üzem közben 2x25 voltot ad le /elég karcsú feszkó/. Azt szeretném meg tudni, hogy lehet-e valamit módosítani rajta, hogy nagyobb feszt adjon le, persze az erősítőbe nagyobb feszültségű/ teljesítményűt tennék? + megdupláznám a tápba is a feteket. Működne szerinted?
![]()
Erősítő márka és tipusjelzés nélkül a rajz is felejtős.
Viszont beüzemelni nem tart sokáig, 35W-os 12V-os izzó arra a kivezetésre, amelyik a biztosítékkal tartósan kapcsolatban van, a test közvetlenül megy az egyik legnagyobb fóliasávra /a három közül még mindíg/, a remote a harmadik fennmaradó, erre én egy 1,5W-os 12V-os izzón keresztül adnám a pozitívat.
Szia!
Ha erősítő tuningon töröd a fejedet, akkor olvasd el EZT! Ha utána is van kérdés, szívesen válaszolok... ![]()
Bocs, az lemaradt, hogy az izzón keresztül kapja a 12V-ot a plusz...
![]()
2x25V-ról hídban 250W/4 ohm-os teljesítményt is el lehet elérni! Nem olyan karcsú az!
Most néztem, hogy ez az egyik legnagyobb piros SAL állat! Ha a trafója bírja, esetleg lehet okosítani, de a hűtése ennek is hurkagyurka!
Helló végigmértem az összes tranyót azthiszem es kb mind egyforma értéket mutatott
![]()
Hy! Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Pioneer GM-620 típusú autós erősítőm. Ez az erősítő 2x 35 w-ot tud, de az a baj, hogy erősítő után kell kötni. Az lenne a kérdésem, hogy -szobai használatra szánom - meg lehetne-e oldani, hogy pl: egy mp3-as lejátszót kapcsolni a bemenetére? Így néz ki
Köszi a választ de sajna a beüzemeléssel lenne a legkevesebb gond. Jelenleg egyik panel sem hajlandó indulni.
Mi történik ha rákapcsolod a tápfeszt? Kezdésnek én végig mérném a tápfeteket+végtranyókat.
Phoenix Gold, és JBL (nem mai) gyártmányok, jól javíthatóak rajz nélkül (is), hiszen semmi extra alkatrész nincs bennük amit ne lehetne beszerezni.
Ecopityunak:
Tényleg fordítva volt bekötve,a színek megzavartak engem is.Csak egy a bibi még mindig.Ha a tápfesz a gyújtásra van kötve,hogy ne szívja az aksit....És a memory szál az aksira van kötve,hogy....akkor miért szívja le mindig az aksimat?Elvileg ott csak pár miliampernek kell átmennie,nem?És rajtahagytam hogy szívja-e,utánna ráraktam a gyújtást,és a műszerfalon minden úgy viselkedett,hogy merül az aksim:remegett a mutatók,kattogott a relé stb.Segítsetek legalább abban hogy hogyan tudom megmérni hogy mennyi áramot vesz fel a memory szál,vagy hogy az aksim zálatos-e,azt honnan tudom?
A minap még elég kioktató volt a hangnemed, én az alapján úgy gondoltam, mindent tudsz... Ezek szerint még tudunk Neked újat mondani: áramot meglepő módon árammérővel szoktunk mérni. Megbontjuk a mérendő áramkört, s a műszert az így keletkező két mérési pontra csatlakoztatjuk. Lényegében sorba kötjük a műszert a fogyasztóval.
Ezt én is tudtam,csak az a gáz hogy körülményes megbontani.Csak azt nem tudom,hogy kb.mennyi ampernak kell ott átfutnia.
Sziasztok
Van egy mnc s550 erőlködöm és az lenne a kérdés hogy bírná e a 2 ohmot hídban, már próbáltam 2 ohmon hídban és működött és védelem sem kapcsolt be, ezért gondoltam megkérdem hátha bírná e folyamatosan. Ezek vannak benne: IRFZ44 8db C4467 6db A1694 6db És kb hány watt rms-re lehet tippelni ? Előre is köszönöm a választ.
Nos én pont ilyenkor szoktam egy külső erősítővel 10nF-on keresztül végig"hallgatni" a jel útját a bemenettől a kimenetig. Gyorsabb mint a szkóp, és még nem is kell hozzá... Egy kis 1-2W-os erölködő, és egy hangerőszabályzó és kész. Kiderül, hogy honnantól torz a jel, ott a bibi. Lehet az még előerősítő is, avagy átvezető elektrolitkondi, ami módosítja a műveleti erősítők munkapontját...stb.
Meg lehet!: kell egy régi 14V körüli Laptop táp, ami vagy 80W-os, az erősítőn belül két végfok IC, gondolom TA-s, vagy KA-s régi autómagnó hidalt végfok van. Ezek innentől kezdve teljesítmény bemenetet kapnak, amit leosztanak vonalszintűre, és persze DC leválasztást is szenved a jel.
Ezt az osztás utáni pontot kell megtalálnod, és oda rákötni a bemeneti jack, avagy RCA csatit és kész... Ha gyors akarsz lenni, akkor megkeresed az IC-k adatlapját, és kikeresed a bemenetet hidalt üzemre, és kész.
Aki tud , az tud...
(Én is felismerem az asszonyt ruha nélkül...) Amivel többször találkozol, az kibelezve is ismerős. Nekem belülről a SAL-ok, és MAC-ek és ROCKFORD-ok ismerősek mostmár...
A mérést már Macsek elregélte, de rakhatsz közé egy 1W-os izzót is, aminek persze nem szabad világítania...
Vagy kikötheted a magnót (vagy húzd ki az ISO csatit) és , ha másnapra ugyancsak lemerül az akksid, és még az üresjárati feszültsége 12V alá is esik, savszint ellenőrzés, ha volt benne, akkor kuka(azaz szelektív MÉH telep 40HUF/kg). De ha esetleg más szívja le az akksit (beragadt relé, stb...) akkor előbb mérnék egy főági áramfelvételt, mindent kikapcsolva. Akksisaru plusz le, közé a 20A-es állásba be a multi.
Ne gratulalj neki, mert a nagyobb az nem PG.
- de attol meg jol megtervezett cucc. Sot anyira jo, hogy nekem van mar belole egy, es meg ezt is megvennem. - hogy bovitsem a gyujtemenyt. ![]() StreetPower FMA10.2 2 kulonbozo keszult belole (egy limitalt szeria is) es pont ez a kiadas hianyzik ![]() A masik pedig a JBL egyik altalam nem kedvelt darabja, DA3504-es.
HÚHA
Én nem erőltetném azt a 2ohm hidat, főleg mert 8A-esek a végtranyók, ez oldalanként /3x8/ 24A az árambírásuk. Üzemszerűen a 2 ohm 300W-hoz k.b. 24,5V kell, ami a 2 ohm-on 12,25A. Nos ez egy jó kis túlméretezés, viszont 2ohm híd esetén 1 ohm-ot kap egy végfok, ami már 24,5A! Magyarul dögléshatáron járatnád, azon túl, hogy a trafónak és egyenirányításnak a végtranyókon kívül nem hiszem, hogy jól esik a dupla áramfelvétel... ![]()
Szia, rendelkezem is itthon egy kis erösitővel kb 2x1watt es van a rossz erőlködőm tehat hogy is kezdjek neki mert nem teljesen értem ezt az egészet
![]() ![]() ![]()
Hello! Nekem az lenne a problémám hogy az autós erősítőm nem kapcsol be, csak ha a remote csatijáról lehúzom a 12V-ot, és vissza. Én nem használok remote szálat a fejegységről, hanem egy kapcsolón át kapja az egész cucc az áramot. kapcsolóról megy az 1 farádos kondira, és onnan megy az erősítő + és remote csatira. Lehet a kondi bekavar a remote bemenetnek?
OK!
Akkor irhattam volna PG koppintást, a JBL meg majdnem régi MAC, ("Sumi" széria elötti), a lényeg, hogy a javitásukhoz elég egy páka, és egy 800Ft-s multiméter.
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek. Adott egy Pioneer DEH2200UB-fejegység erről egy MacAudio MPX2000-es erősítővel hajtok egy Signat Fury 112BP ládát. Az erősítő kissé gyengusz, így gondoltam cserélek, ráfizetek. Egy Rock Ford monoblockot próbáltam ki, a pontos típusát nem tudom, csak azt, h 4 ohm -on rms 500 Watt a teljesítménye. No a legszebben hajtotta meg a bandpass ládámat, csak 1 probléma volt az erősítővel. Folyamat sípoló, zúgó hangot adott. És nem is lehetett halknak nevezni. Kérdeztem az eladót, h mi ez a jelenség, erre ő azt felelte, hogy az amcsik más módon oldották meg a testelés kérdését, le kéne testelnem a fejegység fém házához az egyik RCA kábel testjét. A kérdésiem: Valós dolgokról beszélt az eladó? Ez tényleg ennyire egyszerű lenne? Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Csak azért kérdezem, mert tényleg szépen és nagyot szólt vele a ládám. Üdv
Üdv ! Ha viszatetted a régi erősítőt ,akkor nem sípol? Ha nem akkor a megvenni kívánt erősítő RCA testponja kivan törve. Öreg T
|
Bejelentkezés
Hirdetés |