Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   50 / 199
(#) EcoPityu válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Pont amiért autós erősítő, ezért 12V-ról megy, és csinál a belső tápegysége 2x18V-tól a 2x60V ig bármilyen, de nagyobb szimmetrikus feszültséget, és a végfok arról üzemel.
Ha már a 12V-ot sem leled benne, akkor valami nagy baj van...
(#) EcoPityu válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Amúgy én a végtranzisztorokból mondtam valamelyiket szakadtnak, végigmérted őket?
(#) EcoPityu válasza hugi00 hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Először is a kolléga nevében is köszcsi!
Másodszor, szerintem (bár a net-en semmi info így elsőre róla), a TA2030 egy meghajtó IC, hát még a hátán az a tranyapár..

Úgyhogy nélküle esélytelen a felélesztés. A tranzisztorok és felfogatásaik felhasználásával esetleg új végfok beépíthető, ha a táp működik...
(#) cicoka válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Szia EcoPityu. Volna egy másik kérdésem is. Van egy SAF4050-es erősítőm is. Ennek a tápja és az erősítője is IRFZ 44-es fetekel van felépítve. A tápja üzem közben 2x25 voltot ad le /elég karcsú feszkó/. Azt szeretném meg tudni, hogy lehet-e valamit módosítani rajta, hogy nagyobb feszt adjon le, persze az erősítőbe nagyobb feszültségű/ teljesítményűt tennék? + megdupláznám a tápba is a feteket. Működne szerinted?
(#) EcoPityu válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Erősítő márka és tipusjelzés nélkül a rajz is felejtős.
Viszont beüzemelni nem tart sokáig, 35W-os 12V-os izzó arra a kivezetésre, amelyik a biztosítékkal tartósan kapcsolatban van, a test közvetlenül megy az egyik legnagyobb fóliasávra /a három közül még mindíg/, a remote a harmadik fennmaradó, erre én egy 1,5W-os 12V-os izzón keresztül adnám a pozitívat.
(#) EcoPityu válasza cicoka hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Szia!
Ha erősítő tuningon töröd a fejedet, akkor olvasd el EZT!
Ha utána is van kérdés, szívesen válaszolok...
(#) EcoPityu válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Bocs, az lemaradt, hogy az izzón keresztül kapja a 12V-ot a plusz...
(#) EcoPityu válasza cicoka hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

2x25V-ról hídban 250W/4 ohm-os teljesítményt is el lehet elérni! Nem olyan karcsú az!
Most néztem, hogy ez az egyik legnagyobb piros SAL állat! Ha a trafója bírja, esetleg lehet okosítani, de a hűtése ennek is hurkagyurka!
(#) RE AUDIO válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Helló végigmértem az összes tranyót azthiszem es kb mind egyforma értéket mutatott
(#) boliver hozzászólása Okt 20, 2010 /

Hy! Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Pioneer GM-620 típusú autós erősítőm. Ez az erősítő 2x 35 w-ot tud, de az a baj, hogy erősítő után kell kötni. Az lenne a kérdésem, hogy -szobai használatra szánom - meg lehetne-e oldani, hogy pl: egy mp3-as lejátszót kapcsolni a bemenetére? Így néz ki
(#) HA5AWS válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Köszi a választ de sajna a beüzemeléssel lenne a legkevesebb gond. Jelenleg egyik panel sem hajlandó indulni.
(#) GyurikaBx válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Mi történik ha rákapcsolod a tápfeszt? Kezdésnek én végig mérném a tápfeteket+végtranyókat.
(#) pinyó39 válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Phoenix Gold, és JBL (nem mai) gyártmányok, jól javíthatóak rajz nélkül (is), hiszen semmi extra alkatrész nincs bennük amit ne lehetne beszerezni.
(#) Gigapixel válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Köszönöm, megpróbálom! :kalap:
(#) Variathor hozzászólása Okt 21, 2010 /

Ecopityunak:
Tényleg fordítva volt bekötve,a színek megzavartak engem is.Csak egy a bibi még mindig.Ha a tápfesz a gyújtásra van kötve,hogy ne szívja az aksit....És a memory szál az aksira van kötve,hogy....akkor miért szívja le mindig az aksimat?Elvileg ott csak pár miliampernek kell átmennie,nem?És rajtahagytam hogy szívja-e,utánna ráraktam a gyújtást,és a műszerfalon minden úgy viselkedett,hogy merül az aksim:remegett a mutatók,kattogott a relé stb.Segítsetek legalább abban hogy hogyan tudom megmérni hogy mennyi áramot vesz fel a memory szál,vagy hogy az aksim zálatos-e,azt honnan tudom?
(#) SzervízMacska válasza Variathor hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

A minap még elég kioktató volt a hangnemed, én az alapján úgy gondoltam, mindent tudsz... Ezek szerint még tudunk Neked újat mondani: áramot meglepő módon árammérővel szoktunk mérni. Megbontjuk a mérendő áramkört, s a műszert az így keletkező két mérési pontra csatlakoztatjuk. Lényegében sorba kötjük a műszert a fogyasztóval.
(#) Variathor hozzászólása Okt 21, 2010 /

Ezt én is tudtam,csak az a gáz hogy körülményes megbontani.Csak azt nem tudom,hogy kb.mennyi ampernak kell ott átfutnia.
(#) ASDAFSF hozzászólása Okt 21, 2010 /

Sziasztok

Van egy mnc s550 erőlködöm és az lenne a kérdés hogy bírná e a 2 ohmot hídban, már próbáltam 2 ohmon hídban és működött és védelem sem kapcsolt be, ezért gondoltam megkérdem hátha bírná e folyamatosan.

Ezek vannak benne:
IRFZ44 8db
C4467 6db
A1694 6db
És kb hány watt rms-re lehet tippelni ?

Előre is köszönöm a választ.
(#) EcoPityu válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 21, 2010 / 1

Nos én pont ilyenkor szoktam egy külső erősítővel 10nF-on keresztül végig"hallgatni" a jel útját a bemenettől a kimenetig. Gyorsabb mint a szkóp, és még nem is kell hozzá... Egy kis 1-2W-os erölködő, és egy hangerőszabályzó és kész. Kiderül, hogy honnantól torz a jel, ott a bibi. Lehet az még előerősítő is, avagy átvezető elektrolitkondi, ami módosítja a műveleti erősítők munkapontját...stb.
(#) EcoPityu válasza boliver hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Meg lehet!: kell egy régi 14V körüli Laptop táp, ami vagy 80W-os, az erősítőn belül két végfok IC, gondolom TA-s, vagy KA-s régi autómagnó hidalt végfok van. Ezek innentől kezdve teljesítmény bemenetet kapnak, amit leosztanak vonalszintűre, és persze DC leválasztást is szenved a jel.
Ezt az osztás utáni pontot kell megtalálnod, és oda rákötni a bemeneti jack, avagy RCA csatit és kész...
Ha gyors akarsz lenni, akkor megkeresed az IC-k adatlapját, és kikeresed a bemenetet hidalt üzemre, és kész.
(#) EcoPityu válasza pinyó39 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Aki tud , az tud...
(Én is felismerem az asszonyt ruha nélkül...) Amivel többször találkozol, az kibelezve is ismerős. Nekem belülről a SAL-ok, és MAC-ek és ROCKFORD-ok ismerősek mostmár...
(#) HA5AWS válasza pinyó39 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Köszönöm
(#) EcoPityu válasza Variathor hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

A mérést már Macsek elregélte, de rakhatsz közé egy 1W-os izzót is, aminek persze nem szabad világítania...
Vagy kikötheted a magnót (vagy húzd ki az ISO csatit) és , ha másnapra ugyancsak lemerül az akksid, és még az üresjárati feszültsége 12V alá is esik, savszint ellenőrzés, ha volt benne, akkor kuka(azaz szelektív MÉH telep 40HUF/kg).
De ha esetleg más szívja le az akksit (beragadt relé, stb...) akkor előbb mérnék egy főági áramfelvételt, mindent kikapcsolva. Akksisaru plusz le, közé a 20A-es állásba be a multi.
(#) hugi00 válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Ne gratulalj neki, mert a nagyobb az nem PG.
- de attol meg jol megtervezett cucc.

Sot anyira jo, hogy nekem van mar belole egy, es meg ezt is megvennem.
- hogy bovitsem a gyujtemenyt. )
StreetPower FMA10.2
2 kulonbozo keszult belole (egy limitalt szeria is) es pont ez a kiadas hianyzik (

A masik pedig a JBL egyik altalam nem kedvelt darabja,
DA3504-es.
(#) EcoPityu válasza ASDAFSF hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

HÚHA

Én nem erőltetném azt a 2ohm hidat, főleg mert 8A-esek a végtranyók, ez oldalanként /3x8/ 24A az árambírásuk.
Üzemszerűen a 2 ohm 300W-hoz k.b. 24,5V kell, ami a 2 ohm-on 12,25A. Nos ez egy jó kis túlméretezés, viszont 2ohm híd esetén 1 ohm-ot kap egy végfok, ami már 24,5A! Magyarul dögléshatáron járatnád, azon túl, hogy a trafónak és egyenirányításnak a végtranyókon kívül nem hiszem, hogy jól esik a dupla áramfelvétel...
(#) RE AUDIO válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Szia, rendelkezem is itthon egy kis erösitővel kb 2x1watt es van a rossz erőlködőm tehat hogy is kezdjek neki mert nem teljesen értem ezt az egészet ha kérhetném leirnád nekem pontról pontra hogy mit kel tennem és hogyan??? hátha megértem én is mert ha sikerülne megjavitani nagyon örülnék a segitségedet előre is köszönom
(#) tauzer hozzászólása Okt 21, 2010 /

Hello! Nekem az lenne a problémám hogy az autós erősítőm nem kapcsol be, csak ha a remote csatijáról lehúzom a 12V-ot, és vissza. Én nem használok remote szálat a fejegységről, hanem egy kapcsolón át kapja az egész cucc az áramot. kapcsolóról megy az 1 farádos kondira, és onnan megy az erősítő + és remote csatira. Lehet a kondi bekavar a remote bemenetnek?
(#) pinyó39 válasza hugi00 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

OK!
Akkor irhattam volna PG koppintást, a JBL meg majdnem régi MAC, ("Sumi" széria elötti), a lényeg, hogy a javitásukhoz elég egy páka, és egy 800Ft-s multiméter.
(#) elek81 hozzászólása Okt 22, 2010 /

Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek.
Adott egy Pioneer DEH2200UB-fejegység erről egy MacAudio MPX2000-es erősítővel hajtok egy Signat Fury 112BP ládát. Az erősítő kissé gyengusz, így gondoltam cserélek, ráfizetek. Egy Rock Ford monoblockot próbáltam ki, a pontos típusát nem tudom, csak azt, h 4 ohm -on rms 500 Watt a teljesítménye.
No a legszebben hajtotta meg a bandpass ládámat, csak 1 probléma volt az erősítővel. Folyamat sípoló, zúgó hangot adott. És nem is lehetett halknak nevezni. Kérdeztem az eladót, h mi ez a jelenség, erre ő azt felelte, hogy az amcsik más módon oldották meg a testelés kérdését, le kéne testelnem a fejegység fém házához az egyik RCA kábel testjét.
A kérdésiem:
Valós dolgokról beszélt az eladó?
Ez tényleg ennyire egyszerű lenne?
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Csak azért kérdezem, mert tényleg szépen és nagyot szólt vele a ládám.
Üdv
(#) oregtamas0202 válasza elek81 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Üdv ! Ha viszatetted a régi erősítőt ,akkor nem sípol? Ha nem akkor a megvenni kívánt erősítő RCA testponja kivan törve. Öreg T
Következő: »»   50 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem