Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   104 / 147
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Akkor vajon mitől olyan drága egy fej?
Elég bátor megoldás, vajon hogy oldja meg ha a két fej nem egyszerre kap találatot.
(#) hbfj válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Minden a CPU-ban történik, a fejekben csak a vevö és a lézer+meghajtása van

Bármelyik fej találatot kap,az összes blokkol - a szinkron azért lehet annyira pontos,mert mindent a cpu vezérel -és biztosan mindegyiknek külön portja van ,mivel a ceptor üzemel parkolóradarként is-akár egy fejjel is

A fej ára meg valószinüleg mesterségesen van magasan tartva- a technológia nem indokolná ezt
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Hat valamin keresni is kell A lezerdioda darabja 5k, vevo aramkor (5-10k), +nyak +egyedi dobozolas: infrat atengedo anyaggal kiontve. Szerintem ez utobbi lehet talan a leghuzosabb, mivel spec ontoforma van hozza, hiszen mint latszik a vevo ele lencset is formaznak a kitolto anyagbol.

Ennek eleg kicsi a valoszinusege, hiszen a szabadteri terjedesbol eleg kicsi kesleltetes jon ki. Ha egy orajel elcsuszas van a ket impulzus kozott, az azt jeleni, hogy akar 6 metert utazott az impulzus a ket fej kozott. En ezert gondoltam arra, hogy fejenkent kulon kulon szamlalo kell mindegyiknek kulon memoria teruleten tortenik az analizise es a kozponti algo csak azt valasztja ki, hogy melyik alapjan zavar.
(#) Home Made Jammer válasza hbfj hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ez biztos? Mármint hogy mindegyik blokkol? A videókon nem ezt láttam de lehet, hogy benéztem valamit.
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ok, de mi van ha nagyobb különbség van, mert az egyik mondjuk visszaverődésből is kap impulzust? Akkor mi alapján dönt? Na jó, a gyakorlat azt mutatja, hogy még mindig az LI a legmegbízhatóbb [b]gyári blokkoló.

100 % ,hogy mind blokkol ! A videóim között is van olyan,amin látható,hogy csak az egyik fejet ingerlem és mindkettö villog - de a legjobb példa nemrég volt egy haverom autójával - egymás mögött álltunk ,az ó autójának hátsó fejeit teszteltem és amikor rálöttem a teszterrel,az én automban is beindult a sziréna ,utána öngerjesztö folyamatban maradtak -csak akkor állt le a sikitozás,amikor kikapcsoltam a blokkolót

Értem Kösz!
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ezert meri minden 5. impulzust, hogy ne szamitson a reflexio.
(#) lazo válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Nekem 2 fejes kiyo-m van, fehér autóra szerelve, és fáma3 50 méterről mérte csak meg. Nem tudom pontosan hová mértek mert rendőrök voltak, gondolom úgy csinálták ahogy a többi autót is.
(#) hbfj válasza lazo hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Nem akarlak bántani,de a fama3-at nagyjábol egy karácsonyfaizzó is képes megzavarni Az scs102-103 is csak azért komplikáltabb,mert a többihez képest sokkal magasabb frekin dolgozik
(#) hbfj válasza lazo hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Egyébként a magyarországi mérési gyakorlat miatt az 50m sajna nem elég a védelemhez-tekintve,hogy 40-80m környékére van beállitva a trafi : aki ebbe a tartományba érkezik,azt megméri . Ha nincs szerencséd,akkor pont nem zavarja meg a blokkolód a mérést
(#) treshold válasza hbfj hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Hát azért a karácsonyfa izzó kicsit túlzás.
Brute force nem vitte, pedig a FAMA II-t letérdeltette.
(#) Reggie hozzászólása Okt 30, 2010 /

Na mar alig varom a 2011-et. Akkor jon az AT32UC3C szeria. (Amugy a bemondashoz: AVR-re van mp3/wma library)
(#) hbfj válasza treshold hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Tudod,hogy milyen Fw volt az F2-ben ? 5.10 v. 5.12 ? Több lézerrel mértem vagy mértek engem már,de a legbrutálisabb eddig az 5.12-es F2 . Minden mást gond nélkül zavart a rendszerem ,de azzal még elölröl is volt néha érvényes mérés.

Fama2 5.10 , fama3,laser atlanta normal és rejtett modban, scs103 - minden esetben JTG , F2 5.12-vel 7 mérésböl 3x meg tudtak mérni (41,34 és 22 méterröl)
(#) Reggie válasza hbfj hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

En is voltam ilyen meresen, es ott Prolaser II v5.12-vel 40-60 meterig ment, mig Prolaser III-mal 300meter volt.
(#) treshold válasza hbfj hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Nem tudom milyen volt

Azért ezt az 5.12-es F2-őt szívesen megmérném PPS-re.
Lehet hogy csak ennyi a magyarázat a "legendára".
(#) Home Made Jammer válasza hbfj hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Nem hiszem, hogy igazán nagy gondot jelentene egy 50m-re beállított mérés. Egyszer már lerajzoltam (#692264) hsz. Minél közelebbről kezdi a mérést, annál nehezebb a dolga a mérőnek.50m-ről automata módban gyakorlatilag 1 sebességmérési ciklusra van lehetőség, max 2 re. Szerintem kézzel mérni ilyen rövid távra igen nehéz lehet. Minél kisebb szögben állítják az útra a mérőt annál távolabbról lehet detektálni, és blokkolni. Akkor viszont van idő fékezni. Szerintem egy ilyen mérés még ideális körülmények között is nehéz. De próbáld ki és szólj ha nincs igazam.
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Ize. Ehhez csak azt fuznem hozza, hogy a kb 50 meteres meres nem feltetlen azt jelenti, hogy a merotol 50m-re kerulsz a nyalabba, hanem azt, hogy ha kb. 50 meterre vagy, akkor kesziti a kepet. A merest akar 100 meterrol is kezdheti. (Azaz 10 foknal joval kisebb szoget zar be az uttal). Az M1/M7 kivezetojenel amikor rendszeresen alltak, kb 2-3 masodpercig volt a kocsin a nyalab.
(#) hbfj válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

238 pps,egyszerűen csak jobb a szoftvere
(#) hbfj válasza Reggie hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

De az 50m-es mérés azt jelenti pontosan,hogy 50 méterröl kerülsz a nyalábba . A lézersugár elég pontos ,pl. az ULS(ez van az scs102-103-ban) 100m-en még 30 cm alatti átmérőt produkál ,tehát 50m-en nagyjából 15cm a lézer átméröje. A kamera zoomja változtatható több lépcsőben ,20 méterenként . Ergo ha 40-60m es zoom van beállitva ,akkor elöször nagyjából a 50m-en kerülsz a sugárba és azonnal meg is mér . Természetesen ez csak az automatán hagyott scs103-ra vonatkozik ,kizárólag ez képes teljesen kezelő nélküli üzemre .

Az automatán hagyott lézereket nem gáz megzavarni ideális esetben is csak 1 -lassabb sebességeknél 2 mp-e van mérni ,itt a gond elsösorban Szeged környékén a pimaszabb rendörökkel van - és a fama3-al . Távolról kezd mérni és biztos lehetsz benne,hogy ha nem talál fogást,akkor még 5m-ről is rádszabaditja a lézerét Egyébként már szinte kizárólag csak Fama3 ,scs101-102 és 103 van forgalomban Magyarországon.

Arra lennék kíváncsi mennyire pontosan tartja a PPS-t.
Ha távolról kezd mérni, akkor biztosan érzékeled a mérést és lelassítasz. Aki nem ezt teszi az szándékosan szívatja őket, és megérdemli hogy megmérjék.
2011-től csak olyan mérő lehet, ami közvetlenül beadja a képet a szerverre, tehát F3-DVRM és SCS103. Maximum csinálnak valami kütyüt a régebbi mérőkhöz, de szerintem a magyar üzletpolitika nem ez, inkább vegyünk újat.
(#) Home Made Jammer válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Bocs, nem az F3-DVRM, hanem az F3-VHT-507/DP alkalmas erre.

Muszáj pontosan tartania,különben a mérés is pontatlan lenne -és a ceptor is ismeretlen lézernek ismerné fel . Emlékszel mekkora cumi volt a teszter programozásnál is : pont ezt a méröt sikerült a legnehezebben eltalálni(persze valószinüleg semmi köze nem volt hozzá) ,ha csak a kitöltés más,már akkor sem ismeri fel pl2.nek .

Szerintem kizárólag vevőoldali kiértékelőrészben módositottak,valahogy jobban ki tudják szürni a zavarást .

Tudomásom szerint a "közvetlen szerverre töltés" nem feltétel a mérőhöz,csak GPS koordináta és dokumentálhatóság

Nem,nem! 2011-től törvény írja elő a közvetlen szerverre töltést. Ha csak nem kapnak megint haladékot.
Értem én, de mi van ha mászik a pps. Úgy értem az elején pontos, aztán folyamatosan csúszik. Na mindegy ez csak agyalás. Mindenesetre ha csak 1 ilyen van az országban az már nekem gyanús.

Igazából hivatalosan egy sincs ilyen Magyarországon, az EU piacra készültekben 5.10 fw van, Ausztráliába szállítottak 5.12-es verzióval. Viszont ami itthon magánkézben van (elsősorban blokkolószerelőknél) azok 99%-ban 5.12-esek,pontosan azért,hogy ha ez megfogja a termékük,akkor a többi mérőt is.

Nem akarok veled vitatkozni, de ez nem egyértelmű. Szerintem semmilyen összefüggés nincs, hogy ha ezt blokkolja akkor mindent blokkol. Szerintem, (de lehet hogy mindenben összeesküvést keresek) csak a kereskedők jól felfogott érdeke. Hiszen ha meg tud mérni biztos a legdrágább cuccot fogja neked eladni. Ráadásul a beépítéssel kapcsolatban is mindent elmisztifikálnak. Nem hiszem hogy egy értelmes ember ne tudna egy blokkolót korrektül beszerelni. Na! Remélem nem törlik.

Azért ha megnézed a magyar és a nemzetközi blokkolótesztelő csapatok eredményeit,elég egyértelmű,hogy a PL2 5.12 hozta a legtöbb esetben a blokkolhatatlanságot - nehezen hiszem el,hogy érdekük lenne ferdíteni .
És személyes tapasztalat is : az én autómat előlről kizárólag ezzel tudtuk megmérni (igaz csak olyan közelről,hogy életszerű helyzetben valószínűleg beszélhetünk 100% os JTG blokkolásról) -hátulról sajna a nagy felület miatt(valószinüleg) még az atlantaval is meg tudom fogni közelről.

Egyébként mivel nincs semmi érdekeltségem a kereskedésben, tudok pártatlanul nyilatkozni : nem mindenkinek egyértelmű a beépítés,autóvill.szerelő ismerősöm olyan szépen felpakolt 3 fejet a kocsijára,hogy az út mindként oldalán legelő tehenek szemét kilőhette volna vele
Következő: »»   104 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem