Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Szevasz.csináltam 1 adó-vevőt amivel a zavarást megtudom nézni.3 fejjel a rendszám alatt és a ködfényszórók mellett a lámpák nincsennek levédve.Van rá valami ötleted?
Emberi fej, vagy blokkolo fej?
![]()
Milyet tudok ajánlani ami csak detektálja a lézert hogy le tudjak lassítani?
![]()
Semmit, a detektalas nem eleg, mert az elso sebessegadat 0.3 s meres utan rendelkezesre all.
Úgy nézki,hogy jó mert nagyon közelről néztem az adó-vevővel.durván 5m-ről nem jön vissza az 1khz ha megy a blokkoló.
Lehet, hogy mar tul nagy a nyilasszog amibol mered.
Amikor tudtam mérni a garázsban kicsi volt a hely meg este volt,és nem akartam az utca frontig kimenni.Ma megnéztem.Blokkolásnál nem jött vissza a jel csak ha megállt a blokkolás.Holnap belerakok az adó-vevőbe egy látható lézert,mert jó lenne látni a célzást.
Összeraktam egy blokkoló fejet, SPL_PL9025watt-os lézerdiódával. Mit ne mondjak nagy csalódás. Bár lehet hogy nem hajtottam ki rendesen a diódát, de a kimenő teljesítmény egyáltalán nem volt meggyőző. Kb 20m-ről indította a TFDU-s vevőt, de azt egy ledes fej is megcsinálja. Pedig azt vártam letépi az arcom, de semmi. Esetleg másnak tapasztalat?
Tuti szar a meghajtas. Mondtam en hogy nem olyan egyszeru ez. Nezd meg az osram honlapjan az ide vago AppNote-ot ott sok jelenseg el van magyarazva.
Megnézem. Bár sok mindenre nem számítok. Mit lehet jobban csinálni? Adtam neki 50nsec impulzust, kb 10A-rel. Szerintem nem éri meg a ráfordítást. Azt hiszem nem fogok vele foglalkozni.
![]() Egyébként szerintem kevés neki a 12volt.
A 12V alapvetoen elegnek kell lennie, mert 3-4V korul esik rajta 30A-es aramnal. 10A keves, kell ra a 30A. A nagyaramu vezeteket vedd minnel rovidebbre, mert 10ns 20A csucsu felfuto elnel, a vezetek induktivitasabol eredoen egy centi vezeteken kb 15.8V a feszultsegeses.
Egyenlőre nem érdekel. Túl nagy innováció, kétes eredménnyel. Ráadásul szerintem a blokkolásnál fontosabb a jó időzítés, mint az extra teljesítmény.
Akkor ezek szerint ár teljesítmény arányában nem olyan nagy durranás. Pedig azt hittem a lézer dióda nagyot fog szólni.
Hat azert ki tudja. Az en lezerem(SPL LL90) 120 meterrol inditja a blinder-t.
Az extra teljesitmenynek akkor van igazan ertelme, ha reflexiobol, vagy elonytelen szogbol kell zavarni.
Lehet hogy később előveszem, most nincs igazán lelkierőm egy teljesen új kapcsolást kifejleszteni. Nekem bőven elég a ledes blokkoló.
![]()
Mivel kb 20 fokos, nem tud túl nagy szögben zavarni. Nem tudom max milyen szögben lehet mérni a mérőkkel, de szerintem az sem lehet túl nagy.
igen-igen.spl pl90 meghajtás az szívás illetve drága.
az spl ll90 könnyebb mert a chip 30ns ot csinál a bemenetből illetve 18V ig lehet táplálni és a fet is benne van.szerintem ezt próbáld meg én is ezen gondolkodom csak nincs pééénz.
Igen, de a kontur nem eles a nyilasi szog szelen, pl 38 foknal es az erre meroleges sikon 25 foknal is sugaroz a relativ intenzitas szazadaval, ami az SPL PL90 70W-janal mar nem elhanyagolhato.
Nem tudom megéri-e.Nem győzött meg igazán senki, miért jobb a lézerdióda. Illetve nem tudom van e szükség rá.
A célnak a ledes is megteszi csak nagyobb..viszont nézni kéne valami 905nm -es ledet.Egyenlőre chinában találtam csak.A chinai lézerblokkolóban 7 led van 905nm -esek.
Akkor aztan az is jo kerdes, hogy mekkora a gyartasi szorasa annak, illetve, arban felveszi-e a versenyt egy 890-essel, termeszetesen a teljesitmenyekkel korrigalva.
Sziasztok!
Bobesz,amennyiben a Conqueror M35-ről beszélsz(amit nálunk Bluepanther m35-ként forgalmaznak),akkor lenne egy pár észrevételem.A gyártó honlapján ITT a megadott specifikációk között azt láthatjuk,hogy 7 ir led van benne és 1 lézerdióda. ![]() ![]()
HMJ: most atolvasva vettem eszre, hogy az ACAM TDC-GP2-vel csak 0.525-270m vagy 75-600000m lehet csak merni. Normalis 5-1500m koruli tartomanya nincsen sajnos.
Azért nem olyan rossz az. Szoftveresen lehet átkapcsolni. Ne legyél maximalista, ennyi pénzért az is valami ha működik.
Hat akkor mar inkabb a GP1-es. Igaz az ketszer ennyi, de ott nem kell kapcsolgatni, illetve tqfp tokozas azert baratsagosabb mint a qfn, nem mintha az utobbi kezelhetetlen lenne. A felbontas igaz, hogy csak 125ps lenne a 65 helyett, dehat ez nem szamit igazan.
Vajon ebben mi a logika, hogy led és lézerdióda is van benne. Vagy lehet hogy szinkron és bf módban is üzemel?
Teljesen jó a GP1 is. Majd kipróbáljuk.
![]()
Semmi,nincs benne lézerdióda -hibás lehet a leirás. Egy olyan szinten elcseszett klón,ami még kb 300Hz-ig figyeli a lézert ,tökéletesen hasznavehetetlen az uj scsek ellen
Mondjuk a honlapot nézve nekem is gyanúsnak tűnt!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |