Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Szerintem nincs benne lézerdióda,egyszerűen ez egy kínai PR-fogás.Bár érdekes lenne egy hibrid megoldás,de szerintem felesleges.Olvastam,felhagytál a lézeres blokkolóval.Kár,mert 100m-en belül csak a LI igazán hatékony.Nekem motorra kéne,a tiéden milyen eredményeket produkál a saját gyártmány?Nekem sincs szükségem JTG blokkolásra,de sajnos amiket lehet venni és árban is elérhető pl:Kyo Laserpro,az nem alkalmas a mostanság elterjedt 40-80 méteres autómata mérések kivédésére.Neked nem kell elmondanom,hogy egy motorral nagyon könnyen ki lehet szaladni a megengedett sebességtartományból.Nem ész nélküli száguldozásra gondolok,de a gázkar csekély mozdítására nagyon vehemensen reagál a gép és a büntetés igen borsos.Hozzáteszem a 8 év alatt amióta rendszeresen motorozom,balesetet nem okoztam és szerencsére gyorshajtásért sem fizettem és nem is szeretnék,csak azért,mert 50 helyett 60-65-el "száguldozok".Lakott területen belül mindig lelassítok 50-re,de 30-as táblánál menjen annyival,aki kirakatta! Ha nem lesz itt idén valami eredmény lehet jövőre kénytelen leszek venni egy LI-t bár most úgy áll a helyzet,hogy nem lesz rá 120 ezrem.Majd meglátjuk sok sikert nektek,mert az én tudásom csak a megépítéséhez elegendő.
Ez mondjuk egy logikus magyarazat lenne. En is gondolkodtam mar hibriden.
Nem hagytam fel csak szüneteltetem.
![]() A motoromon levő blokkoló jól működik, még csekket nem kaptam, igaz hogy idén hátulról csak 3x akartak megmérni, viszont elölről vagy 10x. Nem is értem a logikát benne. Szerintem, és lehet hogy ez csak az én elméletem, de az automata mérőt könnyebb blokkolni, hiszen nagyon rövid a mérési idő, és nem próbálnak meg mérhető pontot keresni az autón. A nagyobb szívás ha messziről mér és van ideje körözgetni a sugárral. De szerintem ezt hbfj kolléga jobban el tudná magyarázni, hiszen ő gyakorlatban is kipróbálhatja. ![]() Még nem adom fel a ledes projektet, mert még van benne fantázia. Sajnos a gyári blokkolók ára nem arányos a bnnük lévő tartalommal, de ez már üzletpolitika.
Talaltam egy masik gyartotol szarmazo TDC-t.
Bővebben: Link
Simán véd a ledes blokkoló is , tapasztalataim szerint még a KIYO is kb 30m-ig blokkol-ez pedig életszerü körülmények között gyakorlatilag teljes blokkolás - e bloki esetében egy a gond : állitolag néha egy-egy ütemet kihagy és akkor viszont mérhetö ( 2 kiyos autót mértem eddig,azok nem hagytak ki).
Ettől függetlenül én a ceptorra esküszök -mivel tól lusta vagyok kisérletezgetni ![]()
Ha messziröl mér rád,akkor lelassitasz a megengedett sebességre és kikapcsolod a blokkolást-ez alapvetö etikai szempont . Nem kell menözni a sünök elött és akkor nem lesz gond
![]() A gyári blokkolók árképzéséről meg annyit,hogy egyrészt azzal a nem titkolt szándékkal árulják,hogy pénzt keressenek vele ,másrészt pedig minden annyit ér,amennyiért el lehet adni ![]()
Ok, de hogyan jutunk hozzá. A modul még szimpatikusabb lenne.
100%-ig egyetértek veled.
Szevasz HMJ.Kipróbáltam a novia forgalmazott ragasztót de szerintem megmarja a ledek tokozását és csökkent a fényerő is.Te tapasztaltál ehez hasonló próblémákat?
Mscbp-n keresztul. (ok a budapesti kepviselet) Mar kuldtem nekik levelet, hogy megtudjuk az arat. De meg nem valaszoltak. Talan holnap.
Fenykepet tudsz rola csinalni? Mekkora vastagsagu a kiontott muanyag es a led csucsa kozotti tavolsag?
Én is csak később jöttem rá, nem szabad csak a lencse aljáig kiönteni a ledeket, mert nem lesz fénytörése a lencsének, és szétszórja a fényt. Sajnos nekem is le kellet faragni a ledekről a műgyantát. Két oldalt vékony tárcsával bevágtam, és viszonylag egyszerű volt lepattintani. Azután csak a szépség miatt újra öntöttem de már csak a led lencséjének az aljáig.
Így van!Én nem öntöm ki inkább a dobozolást próbálom a legtutibra körbe ragasztani.Ha van vele valami gond tudom javítani, és így a doboz nem kap vízet és nem fog bepárásodni!
Kicsit félek az ár miatt!
Hat, tudasban kb annyit tud mint az ACAM GP1 vagy GP2, ugyhogy arban is kb ennyire tippelem. Mondjuk lehet, hogy azert valaszolnak lassan mert tegnap jelent meg az AT32UC3C AVR32-es szeria, es kertem egy ajanlatot a eval kitre is.
Az a baj hogy az smd-s verzióm olyan kicsi, hogy nem lehet korrekten dobozolni. Így marad a kiöntés, viszont tuti vízálló, akár a víz alatt is működik. A ledek lencséjét meg kihagyom. Mivel tökéletes a konstrukció nem kell javítani.
![]()
Én értem hogy így nem kap vízet.akkor most doboz nélkűl van az autón?
Nem ki van öntve egy tic-tac-os dobozban és a ledek elé be van ragasztva egy ir át ersztő plexi. Annyira kicsi az apertúra, hogy szinte észrevehetetlen. Majd holnap csinálok róla fényképet.
ok.Honnan tudtál venni IR áteresztő plexit?
Egy OMRON-os ismerőstől kaptam. Fényfüggönyökhöz használják. Nagyon fekete és kb 5mm vastag. Sajnos a készletek végesek, de azt mondta még megpróbál szerezni.
própáld ki a vörös plexit!3mm 51 úton dunavarsány iparipark.
Már próbáltam az is jó, ez a sötét kevésbé feltűnő.
igaz.Csak ezt lehet kapni abból meg tonnányit kell rendelni hogy behozzák az országba.
Itt van az új blokkolófej, szerintem ahhoz képest hogy ledes nem túl nagy.
szépek.az előlapot hogy ragasztottad be hogy ne párásodjon?
Körbe van ragasztva műanyag ragasztóval, de mivel ki van öntve nem árt neki a víz.
nem a víz miatt kérdeztem hanem hogy bepárásodik-e mert úgy is csökken a fényerő!
Ez még csak prototípus, nem próbáltam még hosszú távon. Nem hinném hogy bepárásodna, a műanyag ragasztó légmentesen zár, a hátsó rész pedig mint mondtam kivan öntve. Csak a ledek lencséje van szabadon.
szerinted valójában ezeknek a kütyüknek műkődniük kéne?mert szerintem igen.de ha mégse tökéletes akkor mi a búbánat lehet vele?ha a visszavert fényt nagyobb teljesítménnyel zavarjuk elméletileg nem szabadna az ő impulzusainak visszamennie.nem?
Szerintem időzítési probléma lehet. Nem szabad időt hagyni az ő mérésére. Minél közelebb van a mérő annál fontosabb az időzítés. Mondjuk ezt a verziót még én sem teszteltem, de már folynak a tárgyalások hbfj kollégával.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |