Fórum témák
» Több friss téma |
Az a szitu, hogy nem néztem meg, milyen bizti van most benne, kicsit több áramot vesz fel...hát istenem...zárlat esetén veszélyeztetem, hogy kiég az egész, de így hogy több áramot tud felvenni, kicsit nagyobb teljesítményt is ad le.
Ha nem tudnak róla semmit nem baj...bemegyek valamelyik nap, aztán megnézem, van-e még iyen végfokjuk. Szokott lenni általában és zacsizva kompletten összeszerelve. Azért költöttem rá ennyi pénzt, mert akkor még nem az enyém volt az erősítő, és az előző tulaj velem szeretetett. A hólyagosra égett panelen meg keresgessen meg bogarásszon akinek sok ideje van (nekem nem volt). Szántam rá ennyi pénzt, de nem bántam meg, mert így tutira klappol a dolog, ez volt a fő szempont. Na...lényeg...bemegyek, és megnézem mi az ábra a boltban Vidi végfok ügyben, aztán jelentkezni fogok! Üdv Mindenkinek!
A nagyobb áramon oldó olvadóbiztosítéktól biztos nem fog a hangszórók felé nagyobb kimenőteljesítmény eljutni.
oks, értettem
akkor ezt is helyretettük de a kondi és végtranyó csere után tényleg jobban szólt a cucc. Jah és 1x kellett még master potit cserélni, és még akkora mákom volt, hogy kaptam is
Némi puffer jót tud tenni a zenélésnél, igazán 2*10 000u volna az egészséges ehhez a táphoz. Végtranyónak jó az eredetihez hasonló BD911-912.
Szia!
Nagyon megköszönném, ha utána néznél, hogy van-e még végfok panel, nekem egy hölgy vette fel a telefont és azt mondta nem is volt, de nem biztos, hogy tisztában van a dolgokkal.
Sziasztok!
Elnézést, hogy ilyen soká jelentkezem csak. Sajnos már nem tartják ezt a végfokot, és rendelésre sem tudnak már szerezni az EC bázisban. Van még itt fehérváron egy elektrós bolt ahol egy ex Vidis emberke van. Még megkérdezem ott is. Remélem sikerrel járok.
Szia, várom a fejleményeket, hátha sikerrel jársz!
Sziasztok!
Olyan problémám van a témában szereplő erősítővel, hogy gyengék a mélyei (még az RA6363S-nek is jelentősen több mélye van nála), és a mellékelt rajzon bekarikázott fokozatok nálam gyárilag nincsenek beültetve, szerintetek lehetséges, hogy emiatt impedenciában illesztetlen az előfok a végfokokhoz és ezért kevesebb a mély, vagy máshol kell keresni a hiba okát? Érdemes lenne a beépíteni ezt a fokozatot? A másik kérdésem pedig, hogy az normális, hogyha a kivezérlésjelző az előlapon olyan 600mV körüli bemenőjelnél is csak a hangerőszab. 1/4-1/3 állásánál kezd el 0,01W-ot jelezni? Üdv: Laci
A 6363-hoz képest azért kevesebb mélyben, mert ez nem emel ki 8-10dB-t 100Hz alatt a lúdnesz miatt. Vagyis valószínűleg egyenes az átvitel 20Hz fölött.
Be volt kapcsolva a loudness ezen is, úgy hasonlítottam össze őket. Bár erről valahol azt írták (talán a HI-FI magazinban!?), hogy csak 3dB-t emel a loudness, de ezt meg azért furcsállnám, mert ugyan úgy van megoldva a loudness mint a 6363-ban.
Azért azt a kis 2tranyós fokozatot érdemes lenne szerinted beépíteni, vagy nincs különösebb jelentősége?
Az egyik rajzon nálam sincs rajta, szóval nem tartom valószínűnek, hogy emiatt az átvitelben valami változás következne be.
A régi végfokhoz képest viszont van annyi különbség, hogy változott a bemenet lezáró ellenállása, 82k-ról 47k-ra, viszont a csatolókondi értéke ugyanúgy 4,7u, ez talán jelenthet valamit mélytartományban. Illetve a negatív visszacsatolás is hasonló változáson ment át, de szerintem ennek csak pozitív következményei vannak.
Értem, köszi a segítséget.
Nem lehet, hogy a loudness-el van valami gond? Tulajdonképpen olyan mintha az nem lenne hatásos, kikapcsolva majdnem ugyan úgy szól mint mikor aktív (mély hangban, a magas tartományban hatásosnak tűnik). Egyébként most vettem észre, hogy elnéztem, 6dB-t kellene emelnie 100Hz alatt a loudnessnek, a magas tartományban emel 3dB-t a gyári adatok szerint. Üdv: Laci
Nos ez a hangerőszab. poti állásától is függ. De gondolom ez neked is világos.
Igen, de valahogy mégis szokatlan, pl. az EA-6383-nál is sokkal hatásosabbnak tűnik a loudness, egyértelműen nagy különbség van aközött mikor aktív és amikor nem, itt meg úgy tűnik, mintha csak a magasakat emelné.
Hát ezt innen nehéz eldönteni. Azt mondhatom, esetleg, hogy mérd meg.
A panelt vedd ki és szedd szét a loudness gombot, lehet hogy nem érintkezik a 2 kis saru ami aktiválná ezt a funkciót.
Nekem is voltak ehhez hasonló problémáim, csak a monitor gombbal. Próba szerencse, veszítenivalód nincs Üdv! gery512
Mielőtt még szétszedné, azért nem tilos megnézni, hogy rövidrezár-e....
Méregetek akkor, meg adok kontaktspray-t a kapcsolóknak, meglátjuk mit csinálnak...
Túl nagy eredményre ne számitsál, ha űgy érzed, hogy kevés a mély hang inkább a hangszin szabályzóval tudsz ráemelni.
Sziasztok!
Egy lemezjátszó bemenet előerősítő modult keresek lehetőleg gyári üzemképest az EA7386-hoz ár megjelöléssel.
Sziasztok van egy videoton 7386-os erősítőm ami hibás
a szerelő azt mondta a kimenet vezérlő IC szált el benne tehát kimenetvezérlő IC-t keresek kérlek benneteket segitsetek.
Inkább egy másik szerelőt keress, ha csak nem azt mondta hogy a bemenet választó IC szállt el, de annak is előbb a tápját ellenőrizd.
Bocs igazad van bemenet választó IC-t mondta. Lehet ilyet szerezni valahol?
TDA1029 régen pár száz forintért vettem csőszámra.
Mostmár sajnos nehezebb szerezni HQ-nál is kifogyott..
Azért tápfeszeket, forrasztásokat mindenképp ellenőrizd szerintem mielőtt cserélnéd. Sok sikert! Üdv: Laci
Ha jobban körülkotrok a műhelyben 25-30 darab még van lezsírozva
Akkor modul senkinek? Vagy beszerzési lehetőség máshol, mástól?
Sziasztok!
Van egy ilyen típusú erősítőm, és véletelenül bekepcsoltam teljes hangerővel,egy 4 ómos hangszóróval. A végfok természetesen szénnéégett, de javítható. Az erősítő monoba volt kapcsolva, így az egyik oldali végfok megúszta. A problémám annyi ,hogy ha ezt átteszem az égett helyére akkor az erősítő nem szól! Szerintetek mi mehetett még tönkre? Az erősítőn több fizikai sérülés nem látszik.
Most vettem észre hogy a rossz oldalról a kijelző nem jelez vissza bejövő jelet.
Tisztelt fórumtársak!
Rendelkezem egy ilyen erősítővel és a hozzá tartozó rádióval is. Régóta az enyém, de az utóbbi időben nem használtam. Van néhány kisebb (legalábbis remélem, hogy nem nagy) hibája is, pl. az egyik oldal csak akkor szól, ha sokáig nyomogatom az előlapi gombokat, valami koncakt hiba v. rossz kapcsoló a gyanús. Mono állapotra kapcsolva mindkét oldal rögtön szól. Volna köztetek valaki, aki felelősséggel el tudná vállalni a javítását, karbantartását, persze természetesen rendes térítés ellenében? Sziasztok, Miki |
Bejelentkezés
Hirdetés |