Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   125 / 579
(#) Action2K válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Biztos! A szuhok csak az élő fában vannak. Kivágás után, ahogy a fa lassan kihal, kiszárad, kiköltöznek belőle. Utólag (a száraz fába) más kártevők, pl. cincérek költözhetnek bele.
(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Hát ha az órák hosszát tartó nitróhigitós, kromofágos akrilgőzős beetetést kibirta, akkor maradt. Ja meg a lukakba tömködött apró fadarabok is be voltak ragasztózva, annak is bőven van kipárolgása. De da mégis kidugja a fejét egy, azt fejbecsapom Üdv:
(#) oregtamas0202 válasza maci80 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Üdv! Milyen kapcsolókra gondolsz? Hullámváltó csúszka ,vagy nyomógomb( billentyű) ? Öreg T
(#) hatvanasjocó válasza moltam hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Hát szerencsés vagy! Ha a rádió erősítő része jó akkor a P.U. bemenetet megérintve hangosan kell búgnia.(Hangerő poti fel!)
(#) hatvanasjocó válasza Action2K hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Bútorokba, rádiók fa részeibe különösen nedves környezetben igenis beköltöznek. Ha ilyen rádió kerül hozzám én karanténban tartom egy sötét kartonra téve. Ha 1-2 nap után nincs körülötte, alatta fa por (szuh ürülék) akkor teszem csak a többi rádióm közé. Korábbi hozzászólások szerint nylon zsákba kötve széndioxid gázzal kell kiölni ezeket a bogarakat, vagy a fát alaposan át kell itatni lenolajkencével. Vegyszerrel is kezelhető:Bővebben: Link
(#) moltam válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Maximumon is halkan búg. Lehet, hogy valamelyik kátrányos kondi rossz. Rádóra kapcsolva a gépet, a szeme sem világít.
(#) svebis.zoltan válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Üdv! Gratulálok szép munka! :smoke:
(#) maci80 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Szia! Hullámváltó csúszka kapcsolóra gondoltam. Már kerestem, de nem tudom mivel lehetne akár helyettesíteni.
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Ha készen leszel a 222-vel tedd fölé, mellé az itt küldött képet!
(#) hatvanasjocó válasza moltam hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Akkor most következik "A" pont: a mérés, az alkatrészek mérése hidegen és a mérés kapcsolási rajz alapján bekapcsolt készülékben A kimenőtrafótól kezdve hátulról előre.
(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Köszönöm szépen a képet, kí fogom nyomtatni és bekeretezem.
(#) oregtamas0202 válasza maci80 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Üdv! Darab, megvan minden érintkező-rugó-a végében lévő visszanyomó rugó- záró sapka? Esetleg a meglévők színe. Öreg T
(#) habilami válasza Stewe hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Helló! Én medvecérnát szoktam alkalmazni a régi rádiókban, de lehet külön skálahúrt is kapni a rádióbörzén!
(#) Stewe válasza habilami hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Egy bőr-díszműves ismerősömtől kaptam két méter díszítőzsinórt, azt ígérte örök élet, meg még három nap...
(#) hatvanasjocó hozzászólása Nov 17, 2010 /

Hát nem restaurálás de gondolom érdekes lesz megnézni.Bővebben: Link
Az évszám fent az érdekes.
(#) gkari válasza Stewe hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Éppen ma kaptam 1m.-es eredetit, ha jó, adok szívesen, írj pr.-ba!
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Folyt.222-es. Kész Van!! Az elmult 2 napban, mig a doboz száradt, már csak egy két apróságot kellett csinálni, kicseréltem a hanszóróvásznat, normál hasonló szinű zsákvászon került bele, nem túl kényes a dolog, mert van előtte egy sűrü bakelit rács, így alig látszik. Lefestettem a mutatót, meg a gombokba került fehér pötty, és lepucoltam a skálaüveget. Na ezt megéri részletezni: szóval az elejéről először tapétakés pengével lekapartam a koszt, majd rongyra spriccelt üvegtiszítóval "lemostam". Az eleje szép lett. Akkor jött a háta, vagyis a festett fele. Ezekről a régi üvegekről nagyon könnyen lejön a festék ezért 2 dolog kell a tisztításhoz, fültisztító pálcika (sok) meg hatalmas türelem. Miliméterről-miliméterre kell letisztítani szárazon!! nagyon vigyázva a festékre. Uttörö becsületszavamra mondom én nagyon vigyáztam, mégis sikerült egy óvatlan mozdulattal beletörölnöm a bal oldali Orion embléma tetejébe. Pont oda! Igaz alig látszik, de hát a én szemem folyton oda téved. Nejem, aki épp mellettem serte-pertélt, halkan, meg is jegyezte, hogy évtizedek óta ismer, de eddig nem tudta rólam, hogy ilyen cifrán tudok káromkodni. Aztán vágtam még filcet a gombok alá, meg a skálaüveg felerősitéséhez, és jöhetett az összerakás. Volt még egy kis kaland a hátlappal, lejövő félben volt róla az arany feliratos tábla, és ahogy alá néztem előtünt egy 3 nyelvű külföldnek szánt felirat. Némi ügyeskedéssel lebányásztam róla a felső, magyar cimkét, és most lett egy exportból visszamaradt rádióm (de legalább is a hátlapja). Aki élt a háború utáni áruszegényes világban az tudja milyen nagy szó volt ez akkor , mennyi szerencse (meg összeköttetés) kellett egy ilyen árucikk beszerzéséhez. Végül-is kész, a képeken látszik, hogy milyen lett. Szép is, jó is, én lagalább is én meg vagyok vele elégedve. Ami zavar még, az a hálózati villásdugó, de ha rakok rá egy eredetit, akkor sehova sem lehet bedugni.
Mult csütörtökön álltam neki, KB 22-23 munkaóra ment rá, nem számitva az anyagbeszerzést, meg az agyalást. További jó restaurálást mindenkinek. Üdv:

kész 01.jpg

(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Még Képek
(#) Action2K válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Nagyon szép lett! A hálózatit én eredetire cserélném, ugyanis van földeletlen (falon kívüli) dug-alj is még, s azt összekötve egy földelttel, s kész is az adapter hozzá. Így a kecske is, meg a káposzta is...
(#) Janó bácsi válasza Action2K hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Az "adapter" tényleg jó ötlet, majd összerakok egyet. Kösz az ötletet.
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Most még jobban irigykedek!
(#) mp3maker válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Gratulálok Nagyon szép lett.
(#) Gafly válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Meg bele egy 12V-os trafó feszültségcsökkentőnek autótrafóként, mert közben megnőtt a hálózati feszültség is...
(#) Stewe válasza Gafly hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Öreg rádiók feszültségválasztóján én láttam 240V os állást is... Hogy mire nem gondoltak eleink!
(#) Janó bácsi válasza Gafly hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Én ezt a trafó beépitési ügyet nem nagyon értem, (amellett, hogy bele se férne, ) kifejthednéd kicsit bővebben..
(#) kadarist válasza Stewe hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Szia! Régen Angliában 240V-os feszültséget használtak. Ezért van ilyen beálítási lehetőség.
(#) Stewe válasza kadarist hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Addig az rendben van.... de ezeket a készülékeket akkor építették, amikor angolul tudni is gyanús volt...

Ezen a szépségen sajnos 220V-a legnagyobb, de 20%-os tűrésű alkatrészekről lévén szó szerintem ez a 10V vállalható.
(#) Gafly válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Szia,
én egy ilyen "adaptert" csináltam. Tulajdonképpen egy 12V-os trafó van benne, ami lecsökkenti a feszültséget egy picit. Neked valami hasonlót javasolnék, csak más aljzattal (esetleg leválasztó trafóként kialakitva?).
Mellesleg mivel én a trafó közelében lakok, nálam 230V inkább 240 és igy minden készüléken ahol lehet 240V van beállitva...
Üdv,
G.

adapter.JPG

(#) hatvanasjocó válasza Gafly hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Ez jó ötlet!
(#) Janó bácsi válasza Action2K hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Elkészült a hálózati toldó-adapter, került rá egy Orion dugó is, ilyen lett.
Következő: »»   125 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem